Wizard! Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Τις προάλλες, πήγα να μπω remotely σπίτι και δεν έμπαινε. Όταν επέστρεψα διαπίστωσα ότι το μηχάνημα είχε κολλήσει και είχα μπλέ οθόνη Το αρχείο που προκάλεσε το πρόβλημα ήταν μια βιβλιοθήκη του firewall από τη μηχανή του AV. Αφού το έβλεπα 1η φορά το άφησα όπως είναι για να δω αν θα το ξανακάνει. Παίζοντας παιχνίδια και βλέποντας AVI όμως, είχα πρόβλημα με τον ήχο. Ανά 5-6" έκανε διακοπές και στιγμιαία παράσιτα :wassat: Μετά πολλά κι αφού είχα 3-4 BSoD ακόμα, αφού έβαλα κι έβγαλα όλους τους drivers (sb, raid, chipset, ATI, κλπ), δεν άλλαξε τίποτα. Τα Vista τα είχα στημένα ένα χρόνο και με πολλά πειράματα, οπότε είπα, τι στο καλό, ας κάνω format. Προς απογοήτευσή μου όμως, δεν άλλαξε τίποτα :X: Τα ίδια και μετά. Πρώτη σκέψη να βγάλω τη SB και να ενεργοποιήσω την onboard. Δυστυχώς τα ίδια... 2η επιλογή να κάνω έλεγχο σε δίσκους. Το μικρό raid έχει 2Χ80 και μόνο λειτουργικό & προγράμματα. Το 2ο, 2Χ320, όλα τα δεδομένα. Βγάζω λοιπόν το 2ο και μετά το πρόβλημα εξαφανίστηκε Θεωρώ λοιπόν ότι το πρόβλημα είναι σε δίσκους ή controller... Όλη τη νύχτα έτρεχε τεστς σε δίσκους (Seagate/ WD tools). Και τα δύο δε βρήκαν τίποτα. Το SMART είναι καθαρό... Τις πταίει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Νοέμβριος 5, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Τροφοδοτικό? μήπως με τις βροχές η ΔΕΗ έκανε τα γνωστά πανηγύρια? έχεις UPS? ίσως δλδ όταν δουλεύουν και οι άλλοι 2 δίσκοι και θες παραπάνω ρεύμα γίνονται διάφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 5, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Είναι πάνω σε UPS από τη μέρα που στήθηκε. Το φορτίο δεν ελαττώθηκε, αφού δεν έβγαλα τα ρεύματα των δίσκων, παρά μόνο τα καλώδια του SATA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 5, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Γύρισα σπίτι κι όλα παίζουν κανονικά... Ακόμα και στις ίδιες ταινίες που εχθές έκανε παράσιτα, σήμερα ο ήχος και η εικόνα ήταν άριστα... Προς το παρόν δείχνει να δουλεύει άψογα... Για καλό και για κακό, θα πάω να πάρω δύο ίδιους δίσκους να ξαναστήσω το raid με τα δεδομένα για να στείλω τους παλιούς για έναν έλεγχο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Νοέμβριος 5, 2007 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από Wizard! Γύρισα σπίτι κι όλα παίζουν κανονικά... Ακόμα και στις ίδιες ταινίες που εχθές έκανε παράσιτα, σήμερα ο ήχος και η εικόνα ήταν άριστα... μα καλα τι σε παραξενευει... ? Αφου το ειπε ο Λιακοπουλος οτι μια μερα ψεκαζουν την ιωση και την επομενη την αντιβιωση... :D ...ειναι πασιφανες... Σοβαρα παντως,νομιζω πως για καποιο λογο εφαγε μια( παρωδικη ) φλασια ο ελεγκτης....Αλλωστε ειπες οτι τα διαγνωστικα σε εβγαλαν καθαρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 5, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Η παροδική φλασιά δε με πειράζει, τα τυχόν προειδοποιητικά μηνύματα από τους δίσκους με πειράζουν... :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Νοέμβριος 6, 2007 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2007 δεν εχεις και αδικο εδω που τα λεμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 29, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2007 Παραδόξων συνέχεια... Το μηχάνημά μου έχει δαιιμονιστεί, αλλά θα περάσει. Μετά τη φωτιά, δε θα έχει πρόβλημα πλέον... Αφού τελικά τα περίεργα προβλήματα σταμάτησαν για λίγο καιρό, άρχισε πάλι τα ίδια. Αυτή τη φορά όχι με τον ήχο, αλλά διαφορετικά. Η ιστορία μας αρχίζει, όταν μιά μέρα συνειδητοποιώ ότι ο επεξεργαστής έχει πέσει στα defaults (266x9=2400). Κάνω reboot, μπαίνω στο bios κι αλλάζω τις ρυθμίσεις. Αμ δε... Δεν κάνει post και αρχίζει να κάνει έναν περίεργο θόρυβο, όπως όταν χτυπάνε οι κεφαλές των δίσκων, με ρυθμό 1 το δευτερόλεπτο. Επίσης παρατηρώ ότι ανάβει ένα κόκκινο led στην πλάτη της 2900XT, με τον ίδιο ρυθμό. Κάνω reset το bios, τίποτα. Βγάζω μπαταρία και μετά από 3-4 λεπτά, αφού την έβαλα, ξεκίνησε. Μπαίνω bios να ξαναβάλω τις ρυθμίσεις πιό προσεκτικά μήπως έκανα λάθος, το ίδιο τροπάριο. Το αφήνω έτσι και συνεχίζω τη δουλειά μου. Λίγες μέρες μετά και κάνοντας restart, αργεί υπερβολικά να δει τους δίσκους. Στη σελίδα που τους εμφανίζει έναν έναν κατά το post, κάθεται >3' Επειδή έχω ξαναπάθει κάτι παρόμοιο, άρχισα να βγάζω ένα ένα τα usb. Με το που βγάζω το ups, που το είχα πάνω σε hub με δικό του ρεύμα (γιατί φτάνει οριακά το καλώδιό του), πέρναγε κανονικά από τη σελίδα. Λέω, "αυτό είναι". Δοκιμάζω να το βάλω απευθείας σε άλλη θύρα και πάλι έπαιζε κανονικά. ΟΚ, λοιπόν, θα το αφήσω εκεί... Μερικές μέρες αργότερα όμως, θέλησα να ξανακάνω o/c τον επεξεργαστή εκεί που τον είχα (400x9=3600) όπου κι έπαιζε σταθερά 24/7 με 45-48c σε Orthos. Με τίποτα. Ότι και να έκανα, πάθαινε το ίδιο, κόλλαγε στο post, άρχιζε τον περίεργο ρυθμικό θόρυβο και αν δεν έβγαζα την μπαταρία για λίγη ώρα, απλά δεν ξεκίναγε. Ε, με τα πολλά αρχίζω και δοκιμάζω τις μνήμες. Για να μην πολυλογώ (γιατί έχει και μέλλον η ιστορία... :...: ), δοκίμασα όλες τις μνήμες, σε όλες τις θέσεις, με όλους τους συνδυασμούς με 1, με 2 με 3 και με όλα τα sticks. Τα ίδια! Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι φταίει η μητρική. Αφού κάνω update το ΒΙΟS (όσο δούλευε δεν είχα λόγο να το πειράξω) κι από το F4, πάω στο F8, δε βλέπω καμία αλλαγή κι έτσι αποφασίζω να πάω τη μητρική για RMA. Εκείνη τη στιγμή είχα μιά GB P35-DS4 Rev 1.0 και η καινούρια που πήρα είναι μιά GB P35-DS4 Rev 2.0. Τη βάζω απάνω και δοκιμάζω το ίδιο στήσιμο. Το UPS το έβαλα επίτηδες πάνω στο hub και δούλεψε. Θεώρησα λοιπόν ότι έφταιγε η μητρική. Αποφασίζω λοιπόν να την αφήσω μερικές μέρες να δουλέψει, χωρίς o/c να δω πως θα πάει. Την επομένη το πρωί το βρίσκω με BSoD και μήνυμα που αφορούσε στο atikmdag.dll. Επειδή ήταν η 1η φορά που είδα αυτό το λάθος, κι επειδή είχα βάλει και τους 7.11 και δεν τους είχα δοκιμάσει, το αγνόησα, το έκανα reset κι έφυγα για το γραφείο. Το απόγευμα που επέστρεψα, πάλι το ίδιο σφάλμα. Πατάω το reset και αντί για post, κάνει 3 beep, ένα μακρύ, δύο κοντά. Αυτό είναι σφάλμα vga. Στα τελευταία της θα ήταν, για αυτό με ταλαιπώρησε σκέφτηκα. Βγάζω τελείως τη vga, δοκιμάζω να το ανοίξω, τα ίδια beep. Είτε την είχα, είτε όχι, το ένα και το αυτό... Ξηλώνω τη vga και την πάω στα Multirama για έλεγχο. Τη βάζουμε σε μιά μητρική, την ανοίγουμε, no post. Ωραία λέω, τα έπαιξε η vga. Το περίεργο ήταν ότι τη δοκιμάσαμε με ίδιο τροφοδοτικό με το δικό μου (Tagan EasyConnect XL 700). Σκέφτεται ο Κοπρίτης, να τη δοκιμάσει με ένα άλλο. Βάζει απάνω το Tagan 1100. Με αυτό ξεκινάει κανονικά. Δεν είναι δυνατόν λέμε. Μόνο μητρική, δίσκος και vga να χρειάζονται 1000άρι? Βάζουμε απάνω ένα Tagan 480 και προς μεγάλη μας έκπληξη δουλεύει και με αυτό. Ξαναβάζουμε το 700άρι, και πάλι ΔΕ δουλεύει! ΈλεοC!!! Τα νεύρα μου! Επειδή μέσα στο μήνα, όλοι όσοι ήξερα με Tagan EC 700 είχαν πρόβλημα και τα επέστρεψαν, φαντάστηκα ότι κάτι παίζει και είπαμε ότι φταίει αυτό... Γυρίζω σπίτι, ξαναβάζω την κάρτα και το ανοίγω από περιέργεια. Δουλεύει κανονικά! Το κλείνω κι δοκιμάζω να βάλω Linux (Ubuntu 7.04). Κατά την εγκατάσταση πετάει σκουπίδια στην οθόνη και κάνει ψιλοκολλήματα. Κάτι δεν πάει καλά... Επειδή όμως βαρέθηκα να το ξηλώσω πάλι και να πάω το τροφοδοτικό, αποφάσισα να πάω όλο το μηχάνημα εκεί να το ελέγξουν. Το είχαν στο Multirama και έπαιζε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και δεν έκανε το παραμικρό... Του έτρεχαν Orthos, OCCP, όλα καλά. Του έκαναν overclock και ανέβηκε για πλάκα στα 3600 και με λιγότερο ρεύμα από ότι το είχα εγώ. Το πήγα σπίτι κι άρχισε τα ίδια! BSoD με το που μπαίνει στα win. Μου λένε τα παιδιά ότι μπορεί να φταίει το ups. Τους έχει ξανατύχει παρόμοια περίπτωση... Όταν το πήγα σπίτι, το έβαλα μόνο με ρεύμα, τίποτα άλλο. Ξεκίνησε κανονικά. Το άφησα να δουλεύει 40' και ήταν οκ. Το κλείνω και βάζω μόνο το πληκτρολόγιο (usb). Ξεκινάει, και πριν καλά καλά φορτώσει όλα τα εικονάκια στο taskbar, τρώω BSoD με σφάλμα στο ίδιο αρχείο. Δοκιμάζω το πληκτρολόγιο σε άλλη θέση, τα ίδια. Σε 3η θέση, τα ίδια. Το πληκτρολόγιο φταίει??? Το βγάζω, βάζω μόνο το ποντίκι. Τα ίδια Βγάζω και το ποντίκι και βάζω άλλο πληκτρολόγιο, PS2. Φαίνεται να δουλεύει σωστά. Μετά από 10' όμως κι ενώ προσπαθούσα να κάνω κάποιες αλλαγές στο δίκτυο (το είχαν αλλάξει τα παιδιά για να βλέπει το δικό τους) ώστε να μπω internet, παγώνει η οθόνη, σβήνει, και 1-2'' μετά, το ίδιο BSoD... Κάνω restart και αφαιρώ στα γρήγορα τους οδηγούς της ΑΤΙ αφήνοντάς τη σαν Standard VGA. Το άφησα έτσι για 2 ώρες κάνοντας δουλειά και δεν ξαναέσκασε... Θα σκεφτόταν κάποιος ότι φταίνε οι drivers... Δε νομίζω... Η διαφορά είναι ότι στα Vista η κάρτα δουλεύει σε 3d mode ακόμα και στο desktop, τραβώντας έτσι περισσότερο ρεύμα, ενώ χωρίς τους οδηγούς, είναι σε 2d με λιγότερη κατανάλωση. Αφού λοιπόν δεν κόλλησε, είπα να ξαναβάλω όλα τα usb απάνω. Τα συνδέω, ξεκινάω και αρχίζει τα ίδια. Κάνει 2-3 φορές αυτό τον περίεργο θόρυβο, αλλά σε αντίθεση με τις άλλες φορές, ξεκίνησε κανονικά μετά. Η διαφορά ήταν ότι επέστρεψε όλες τις τιμές στα defaults (φεύγοντας από το Multirama το είχαμε αφήσει 400x9), και μετά ξεκίνησε. Από εκείνη την ώρα, παίζοντας default και με Standard VGA παίζει κανονικά.... :computer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Νοέμβριος 29, 2007 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2007 Τί να σου πώ, άτιμα πράματα του διαβόλου αυτά τα μαραφέτια... Καλό ξεμπέρδεμα πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 29, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2007 Λοιπόν, ήρθα σπίτι και το έβγαλα από το UPS ώστε να αποκλείσω την περίπτωση να φταίει αυτό. Έκανα O/C και ανέβηκε μιά χαρά κι άνετα. Το δούλεψα αρκετή ώρα, χωρίς πρόβλημα.Βάζω τους 7.11. Κάνω restart, και την ώρα που έχω ανοικτό το CCC τρώω μιά όμρφη BSoD στο ίδιο αρχείο... Μήπως φταίει η VGA? Τώρα που το ξανασκέφτομαι, στο Multirama δε δοκίμασαν να τρέξουν 3DMark ή κάτι τέτοιο (από όσο γνωρίζω...).Απλά με προβληματίζει, ότι το κάνει και ενώ είναι στο desktop και πολύ συχνά, χωρίς ζόρι στην κάρτα. Δε θα το έκανε και σε εκείνους? Μπορεί να παίζει ρόλο ότι δουλεύω 1920Χ1200, ενώ τα παιδιά το είχαν σε αρκετά χαμηλότερη ανάλυση (1280Χ1024 νομίζω) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Νοέμβριος 29, 2007 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2007 μην ξεχνας οτι στα Vista η VGA δουλευει μονιμα σε 3d mode.απο δικη μου εμπειρια και αντιστοιχο thread με Tagan EasyconXL 700W ειδα οτι αυτα τα τροφοδοτικα ειναι πολυ επιλεκτικα ΚΑΙ στο hardware που θα τους συνδεσεις αλλα ΚΑΙ στο ups....ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ομως......επισης εαν θυμαμαι καλα τα προβληματα που ειχα με τα Tagan ήταν επι εποχης Χ1800ΧΤ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 29, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2007 Κι εγώ αυτό είπα ρε Γιώργη, αλλά όταν τους το έχεις αφήσει να δουλέψει 10 ώρες και δεν κάνει τίποτα, ενώ εδώ το κάνει στα 15', δεν είναι λογικό να αποκλείσεις τα "περιεχόμενα" του συστήματος...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 30, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2007 Από εχθές το βράδυ το σύστημα βρίσκεται εκτός UPS, δουλεύει στα 400Χ9=3600.Με αυτό το στήσιμο έχω ήδη φάει δύο BSoD, αλλά ψάχνοντας στο forum Rage3D, επειδή είχαν κι άλλοι το πρόβλημα με αυτό το dll, ακόμα κι από τους 7.1, έκανα disable το service ATI External Event Utility και έκτοτε δεν ξαναείδα BSoD.Το θέμα είναι ότι και στο Rage3D, ελάχιστοι έχουν το πρόβλημα, και δεν υπάρχει κάποια αλληλουχία ώστε να καταλήξει κάποιος τι φταίει. Πιστεύω, ότι κάτι έχει να κάνει με την τροφοδοσία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 3, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2007 Το Service έγινε disable αλλά BSoD συνεχίζω να έχω... Τώρα όμως σκάει γενικότερα... Μέτρησα σήμερα με πολύμετρο τις 12άρες και μου δίνουν 12+, οπότε είναι εντάξει. Προχθές έβαλα το Google Earth γιατί ήθελα να δω κάτι, κι αμέσως μετά την εγκατάσταση, το ξεκινάω και τρώω BSoD... Κάνω restart, το ξεκινάω, τα ίδια! Έρχομαι σήμερα το απόγευμα να κάνω κάποιες δοκιμές, για να σιγουρευτώ ότι το κάνει πάντα στο GE, και δε θέλει να ξανακολλήσει με τίποτε! Σημειωτέων, ότι επιστρέφοντας από το γραφείο, το βρήκα με BSoD με BAD_POOL_CALLER μήνυμα, κάτι που βγάζει σχετικά συχνά, αφού δε σκάει πιά το service... Επίσης παρατήρησα μερικές φορές σκουπίδια στην οθόνη. Το περίεργο είναι ότι δεν τα κάνει σε παιχνίδια (CoD4, NFS, Empire Earth III) αλλά στις εισαγωγές τους που είναι πολύ χαμηλή ανάλυση... Επίσης, κάποιες φορές κατά την επανεκκίνηση, στην οθόνη που κάνουν logon τα win, αφήνει μαύρα σημεία, χωρίς όμως να κολλάει... Τι @@ φταίει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Δεκέμβριος 3, 2007 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2007 Ο δικός μου κανόνας είναι ότι όταν βλέπω περίεργα, τρέχω το memory test των Vista για ένα βράδυ.Παρακολουθώ μόνο τις δύο πρώτες λούπες και μετά το αφήνω να τρέχει.Έτσι όμως όπως τα λες μπορεί να φταίει η κάρτα γραφικών ή το τροφοδοτικό.Γιατί δεν δοκιμάζεις μια δανεική 8800gtx που τραβάει αρκετό ρεύμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 3, 2007 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2007 Και ποιός θα μου δανείσει μιά 8800...? :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 3, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2007 Πάντως το απλό τεστ που κάνει, 2 λούπες, το πέρασε κανονικά μόλις τώρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 3, 2007 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2007 τα ειπαμε και στο τηλεφωνο αλλα επιμενω οτι φταει μαλλον η καρτα γραφικων και οχι το τροφοδοτικο.το προβλημα δεν βγαινει σε 3dmark αλλα σε αλλες εφαρμογες για τον απλο λογο οτι για καθε ξεχωριστη δουλεια η vga λειτουργει με διαφορετικα κυκλωματα..........αλλα μερη δουλευουν 100% στο 3dmark και αλλα στις περιπτωσεις με τα σκουπιδια που αναφερεις πιο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 4, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2007 Ναι βρε Γιώργη, αλλά προσπαθώ να βρω ένα σίγουρο τρόπο να αναπαράγω το πρόβλημα. Το Google Earth δεν άνοιγε με τίποτα. Ωραία λέω, θα αλλάξω κάρτα κι αν το ξανακάνει, δεν είναι η κάρτα. Έλα όμως που τώρα δεν το κάνει ούτε με τη δική μου... Αυτό προσπαθώ, να βρω κάτι που να το κάνει πάντα ώστε να μπορέσω να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Δεκέμβριος 4, 2007 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2007 Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη διάγνωση προβλημάτων.Όταν εμφανίζονται σε ανύποπτο χρόνο, στα καλά καθούμενα.Αν νομίζεις ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόβλημα σε λογικό χρονικό διάστημα και θέλεις να δοκιμάσουμε εξαρτήματα από το δικό μου υπολογιστή, PM να το κανονίσουμε μια μέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.