eliasmao Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2015 Παιδια υπαρχει κανενας "οδηγος" για overclocking ωστε να ειμαι σιγουρος οτι δεν εχω κανει καμια κοτσανα? Οτι εχω κανει μεχρι στιγμης τα ειχα δει σε ενα βιντεο απο το site της asus.Εχω την asus maximus vi gene και cpu τον 4770κΕυχαριστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιανουάριος 20, 2015 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2015 χοντρικά, δες εδώ. Αν έχεις συγκεκριμένη απορία, ρώτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasmao Ιανουάριος 20, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2015 χοντρικά, δες εδώ. Αν έχεις συγκεκριμένη απορία, ρώταΕυχαριστω... για οτιδηποτε αλλο θα ρωτησω παλι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιανουάριος 20, 2015 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2015 Ο καλύτερος "οδηγός" είναι να καταλάβεις τι κάνει συγκεκριμένα κάθε ρύθμιση που άλλαξες. Έτσι θα είσαι περισσότερο ήσυχος και θα σου μείνει και η ικανότητα να πειραματιστείς και με άλλες μητρικές. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasmao Ιανουάριος 21, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 χοντρικά, δες εδώ. Αν έχεις συγκεκριμένη απορία, ρώταΚαλημερα...Λοιπον... πολλαπλασιαστης στο χ42 και cpu voltage 1.200vΤην ωρα που κανω stability test στο aida64 βλεπω στο cpuid οτι το core voltage παει 1.314v... Τι εχω κανει λαθος?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Ιανουάριος 21, 2015 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 Voltage εβαλες στο manual ή στο adaptive?turbo mode εκλεισες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasmao Ιανουάριος 21, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 Voltage ειναι στο adaptive... Το turbo mode που το κλεινω? Δεν εχω δει καπου τετοια επιλογη για enable/disable turbo...Το βρηκα... πρεπει να το εχω off? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιανουάριος 21, 2015 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 Ναι στο off πρεπει να ειναι. Γενικα οταν κανεις oc δεν αφηνεις τιποτα στον αυτοματο γιατι θα χασεις τη μπαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasmao Ιανουάριος 21, 2015 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 Ναι στο off πρεπει να ειναι. Γενικα οταν κανεις oc δεν αφηνεις τιποτα στον αυτοματο γιατι θα χασεις τη μπαλα.Οταν το βαζω στο off και μετα αλλαξω τον πολλαπλασιαστη χ42 το turbo mode γινετε παλι enable.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Ιανουάριος 21, 2015 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 Οι asus μητρικές έχουν κι άλλο ένα turbo δεν θυμάμαι πως ακριβώς λέγεται.. Έχεις κλείσει τα power state? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasmao Ιανουάριος 21, 2015 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 Οι asus μητρικές έχουν κι άλλο ένα turbo δεν θυμάμαι πως ακριβώς λέγεται.. Έχεις κλείσει τα power state?Οχι...Οι μονες αλλαγες ειναι...Χ42 cpu core ratioCpu core voltage : adaptive modeAdditional turbo mode cpu core voltage: 1.200 καιXmp profile για τις μνημες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Ιανουάριος 21, 2015 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιανουάριος 21, 2015 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 Παιδια υπαρχει κανενας "οδηγος" για overclocking ωστε να ειμαι σιγουρος οτι δεν εχω κανει καμια κοτσανα? Οτι εχω κανει μεχρι στιγμης τα ειχα δει σε ενα βιντεο απο το site της asus. Εχω την asus maximus vi gene και cpu τον 4770κ Ευχαριστω... Πιστεύω ότι τα παρακάτω 3 βίντεο , έχουν πληθώρα γνώσεων (ειδικά για το σύστημα που έχεις) και είναι ότι πρέπει για την περίπτωση σου. Δές τα με προσοχή (όσες φορές χρειάζεσαι) μέχρι να τα κατανοήσεις και να καταλήξεις , τί ακριβώς θές να πετύχεις. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasmao Ιανουάριος 21, 2015 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 ευχαριστω παιδια... το απογευμα εχει "μαθημα" :):) Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιανουάριος 21, 2015 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 τα περισσότερα απ'όσα λένε τα βίντεο τα γράφω κι εγώ στο λινκ στο δεύτερο ποστ. Επίσης γράφω ->Stress testing μόνο με manual volt. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιανουάριος 26, 2015 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2015 Καλημερα σας. Σαν εντελως αρχαριος θελω κι εγω μια βοηθεια. Ειμαι σε μια φαση που ανεβαζω τον 3570k μου. Ο επεξεργαστης ανεβηκε ευκολα στα 4.2 απο αποψη ρευματος και περασε μια ωρα occt. Ταση στο 1.14. Απο εκει και πανω αρχισαν τα κουλα.. Για να παω στα 4.4 επρεπε να κανω τεραστιο αλμα τασης μιας και τον καταφερα να δουλεψει με 1.22. Απ οτο εχω διαβασει αυτο ειναι αναμενομενο σωστα; Χτες το βραδυ ετρεξα παλι occt στα 4.4 με 1.22 ταση. Η θερμοκρασια μου ηταν σταθερη στους 60 για τα πρωτα 27 λεπτα που το occt σταματησε και εγραψε οτο ανιχθευθηκε error. Τι error ειναι αυτο; που μπορω να το δω; καμια ιδεα απο πιο εμπειρους;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ifganas Ιανουάριος 26, 2015 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2015 στο 4.4 θελει 1,250v κ 4,5 θελει 1,275v. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιανουάριος 26, 2015 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2015 Θεωρεις λοιπον οτι ειναι θεμα τασης; αν ειναι οντως, πως μπορει να μου περναει μιση ωρα occt στο 1.22; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ifganas Ιανουάριος 26, 2015 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2015 Καταρχάς στο 1,22 και 60 θερμοκρασία για χειμώνα δεν είναι καλά . αν δεν αλλάξεις ψήκτρα άστο όπως είναι. 60 έχω στο 4,5 κ 1,275 αλλά με υδροψυξη κ οι ανεμιστήρες στο 40%. Μίση ώρα τεστ δεν λέγετε τεστ θέλει πάνω από δίωρο!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιανουάριος 26, 2015 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2015 Ψυκτρα τωρα πηρα!! Μια cryorig r1 universal. Θα δοκιμασω να δωσω 1.25 οπως μου λες και θα δω θερμοκρασιες και ποση ωρα θα τρεξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts