Jump to content

Gaming Performance: Τι την βελτιώνει πραγματικά και τι όχι

billpeppas

Recommended Posts

Μιας και πολύ συχνά βλέπουμε στα forum να παίζουνε από κουβεντούλες, εώς και τσακωμοί για το τι είναι καλύτερο για να παίζεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια, πόσο γρήγορο επεξεργαστή θες, πόσους πυρήνες να έχει αυτός, πόση γρήγορη RAM θες, πόσα GB RAM θες, τι μητρική θες, αν παίζει ρόλο το HyperThreading στα games, αν είναι γρηγορότερο το SLI σε μητρική με 2 16x slots ή δεν υπάρχει διαφορά στην πραγματικότητα από μια μητρική με 2 8x slots ( π.χ. Z68 platform ), αν ανεβάζοντας το BCLK κερδίζεις fps ή όχι, αν ανεβάζοντας τον UnCore παίρνεις fps ή όχι, αν δίνει κάτι η RAM ή όχι, αν δίνει κάτι το να overclockάρεις τον PCI-Express BUS κλπ κλπ.

Παρεούλα με τον κολάσιμα καμμένο ( [MENTION=478]sebastian[/MENTION] ) δοκιμάσαμε όλα αυτά ( και ακόμα περισσότερα ) σε διάφορα game benchmarks και real-life gaming ( παίζοντας κανονικά το game και loggάροντας τα frames & times με το fraps, με 3-5 loops ανάλογα το game, για να βγούνε οι μέσοι όροι, κλπ κλπ ), με διάφορους επεξεργαστές ( Core i7-2600K, "Core i5-2500K", Core i7 980X ) και διάφορες κάρτες γραφικών ( GTX 580 2-way SLI, GTX 480 OC, 9800GT 1GB ) και κάρτες ήχου ( On-Board vs Creative X-Fi Fatal1ty ).

23 σελίδες γεμάτες πληροφορίες, αποτελέσματα, θεώρια και πράξη σας περιμένουνε να τις διαβάσετε.

Οποιαδήποτε σχόλια, ιδέες, απορίες είναι καλοδεχούμενα στο παρών thread :)

Κάντε κλίκ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο

Όποιος γουστάρει να το μεταφράσει στα ελληνικά το κάνει, μπορεί να το δημοσιεύσει όπου θέλει αρκεί να δώσει τα credits όπως πρέπει :)

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Απλά μπράβο παίδες! :T::T:

Χαρά στο κουράγιο σας!

Φοβερά αναλυτικό το άρθρο και πλήρως κατατοπιστικό! Οι μύθοι με τα "δήθεν" κατέρευσαν.

Θα ήθελα να προσθέσω οτι ένα τέτοιο review περίμενα να δω αλλά μάταια, μιας και όλα τα benchαδικα sites προτιμούν να παραπλανούν τον κόσμο για να αγοράζει χωρίς να είναι απαραίτητο αυτό το άπειρο hardware!

Και πάλι μπράβο (με κάνατε κ χαρούμενο μιας κ το πισι μου είναι αρκετό :p) !:T:

Το νήμα παρακολουθείται για πολύ σχολιασμό! :triniti:

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έρθει κάποιος που ξέρει από αυτά να παίξει.

Εγω με τα RPG/MMORPG/κλπ βγάζω σπυριά ( συν ότι δεν ξέρω απολύτως τίποτα :D ).

Αν προλάβω να βρω χρόνο για το part 2 πριν φύγω έξω πάλι, και βρεθεί κάποιος παλίκαρος, ευχαρίστως να μπούνε και αρκετά τέτοια.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έρθει κάποιος που ξέρει από αυτά να παίξει.

Εγω με τα RPG/MMORPG/κλπ βγάζω σπυριά ( συν ότι δεν ξέρω απολύτως τίποτα :D ).

Αν προλάβω να βρω χρόνο για το part 2 πριν φύγω έξω πάλι, και βρεθεί κάποιος παλίκαρος, ευχαρίστως να μπούνε και αρκετά τέτοια.

Αν μπορούμε να κανονίσουμε κάτι διαδικτυακά, για το wow τουλάχιστον, μπορώ να βοηθήσω (accounts - tests - οδηγίες προς ναυτιλλομένους).

Νταξ Respect στα παιδια. :T:

Παω για διαβασμα.

ευχαριστούμε για την προσφορα στην ελληνική κοινότητα.

Ποια ελληνικη κοινοτητα που ο Krepas εκατσε που εκατσε και εγραψε μια Larouse, την εγραψε και στα Εγγλεζικα!

:hehe:

Ωραιος βιλυκρεπα αλλα κατσε και γραψτο στα Ελληνικα γιατι οπως ξερεις δεν το κατεουν ολοι το Αγγλικο.

Οπως και να χει, σ'ωραιος.

Να το γράψω όλο στα Ελληνικά δεν ξέρω αν θα μπορέσω.

Μόνο αν υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη κάποιων προϊόντων μπορεί να μου δωθεί η δυνατότητα να γίνει αυτό ( βεβαίως αυτό μπορεί να σημαίνει την παύση μετρήσεων για άλλο άρθρο/κλπ ).

Αύριο την κάνω, και με περιμένει μια εβδομάδα αρκετής δουλειάς, και λίγου ξεχαρβαλώματως με την συντροφιά ενός 3960X και μιας Rampage IV Extreme που με περιμένει στο ζεστό Miami.

Όταν γυρίσω πάλι Ελλάδα θα με περιμένει λογικά ένας FX-8150 και μια MSI 580 Lightning για ξεχαρβάλιασμα.

Να καθυστερήσω review που έχω υποχρέωση πλέον δεν υφίσταται, οπότε τα extra θα πρέπει να βγαίνουνε στα μουλωχτά, είτε τρώγοντας τον όποιο ελεύθερο χρόνο μου ( αφορμή χωρισμού :p ), είτε προχειροπαρουσίαστα ( λίγο κείμενο, charts, photos & that's it ) κάτι το οποίο δεν μου βγαίνει να κάνω.

Όσο έχω ορεξούλες για γράψιμο πρέπει να το σπρώξω να βγει υλικό, γιατί αν με ξαναπιάσει η βαρεμάρα μου, κλάφτα χαράλαμπε...

Vielen dank!

προσωπικά το ΗΤ το εχω κλειστο καθως στο BF2 το stuttering ηταν πολυ ενοχλητικο.

Παρατηρησατε τιποτα τετοιο γενικα;

υ.γ.βαλτε σταρκραφφφφφττττ

Επειδή είμαι ο πλέον ιδιότροπος σε θέματα εικόνας και ήχου, με ΥΠΕΡευαισθησία σε σπασίματα/microstuttering/image tearing/shimmering/etc, με αρκετές ώρες σε BFBC2 & BF3, όχι, δεν είχα κάποιο θέμα με stuttering ούτε με τον 980X ούτε με τον 2600K.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.