Jump to content



  • SandyBridge-E review - i7-3930K & DX79TO


    icon_intel.png

     

    Τελικά είναι κακό στην άμμο να φτιάχνεις παλάτια;

    Στην περίπτωση της Intel δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο αφού ο Bulldozer της AMD δυσκολεύεται να τα κάνει συντρίμμια, κομμάτια, και για να βεβαιωθεί πως δεν θα πέσουν με τίποτα κυκλοφορεί επισήμως σήμερα τους ολοκαίνουργιους Sandy Bridge-E. Η συνταγή απλή:

    Παίρνουμε τη γνωστή διαπρέπουσα αρχιτεκτονική των Sandy Bridge. Προσθέτουμε έως δύο πυρήνες και ρίχνουμε αργά αργά έως 7MB Level3 Cache χτυπώντας μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε σε νέο socket ονόματι s2011, Et Voilà!!!

    Κάπως έτσι πρέπει να σκεφτόταν η Intel την ώρα που εμπνεύστηκε τους Sandy Bridge-E μιας και με την παρουσίαση των Βulldozer επιβεβαίωσε ότι δεν απειλείται οπότε μετέφερε την κυκλοφορία των Ivy bridge στο πρώτο τετράμηνο του επόμενο χρόνου. Για την ώρα λοιπόν, οι Sandy Bridge-E έρχονται να αντικαταστήσουν τους βασισμένους στον πυρήνα Nehalem i7-970/980XE/990XE και το socket s1366 με το Intel X58 chipset που μας κρατήσανε συντροφιά τα τελευταία 2 χρόνια.

     

     

    Combo.jpg

     

    Σε αυτή τη παρουσίαση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις δυνατότητες του μικρού εξαπύρηνου SB-E της ολιγομελούς οικογενείας τους, ονόματι i7-3930K. Η μητρική που θα εγκατασταθεί μας έρχεται από την Intel, εξοπλίζεται με το νέο Intel X79 chipset και το μοντέλο της είναι DX79TO.

    Intel s2011 & Χ79

    Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο δεν υπάρχει κάτι αρχιτεκτονικά νέο με τους Sandy Bridge-E. Ούτως ή άλλως, όπως μαρτυρά και το ίδιο τους το όνομα, οι SΒ-E αποτελούν απλώς μια βελτιωμένη(Enhanced) εκδοχή των γνωστών μας Sandy Bridge. Αν και αρχικά σχεδιάστηκαν ώστε να καλύψουν το Server κομμάτι της αγοράς, φαίνεται πως βρήκαν το δρόμο για τον προσωπικό υπολογιστή του Enthusiast καταναλωτή. Οι διαφορές/αναβαθμίσεις σε επίπεδο επεξεργαστή περιορίζονται στην προσθήκη δύο καναλιών μνήμης, περισσότερων lanes στον in-die PCIe controller και μερικών MB παραπάνω L3 Cache.

    Οπότε, με τους SBe έχουμε συνολικά 40 PCIe lanes και Quad Channel DDR3 controller ο οποίος πλέον υποστηρίζει επισήμως την ταχύτητα των 1600Mhz έναντι 1333MHz των SB 2x00. Ο δίαυλος DMI για την επικοινωνία μεταξύ επεξεργαστή και chipset παρέμεινε ως είχε στα 20GB/s και δεν χρησιμοποιήθηκε τύπου QPI όπως στο X58 αφού πλέον με τον integrated PCIe controller δεν υπάρχει η ανάγκη για τόσο υψηλό bandwidth. Όπως έχουμε ξαναπεί ρόλος του PCH, από την κυκλοφορία των Lynnfield και μετά, περιορίζεται για το IO του συστήματος, είτε είναι δίσκοι είτε USB είτε κάτι αντίστοιχο.

    Δυστυχώς όμως όλα τα παραπάνω έρχονται με τίμημα. Από τους νέους SandyBridge-E απουσιάζει η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Αυτό σημαίνει αυτομάτως αντίο στο QuickSync με ότι συνεπάγεται η απουσία του.

    Στο διάγραμμα που ακολουθεί βλέπουμε σε γραφική μορφή αυτά που προαναφέραμε.

     

     

    X79_diagram.jpg

     

    Στο παραπάνω διάγραμμα βλέπουμε τη διάταξη που μπορούν να πάρουν οι 40 PCIe lanes καθώς και τα χαρακτηριστικά του Intel X79 chipset(Codename: Patsburg) που υποστηρίζει κανονικά τη Smart Response Technology που πρωτοείδαμε στο Z68. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά η Intel μας αφήνει με μόνο δύο native 6BGps Sata πράγμα που χτυπάει πολύ άσχημα από τη στιγμή που η AMD δίνει μέχρι και native USB3.0.

    Αυτό που δεν φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα και το οποίο θα δείτε στο διάγραμμα που ακολουθεί, είναι ένα χαρακτηριστικό των Sandy Bridge-E που θα δούμε και στους επερχόμενους Ivy Bridge. Αυτό αφορά τη δυνατότητα ανεξάρτητης ρύθμισης του BCLK από το DMI με τη χρήση πολλαπλασιαστών, τα γνωστά σε όλους μας Straps.

     

     

    BCLK_ClockGen.jpg

     

    Όπως βλέπουμε στο διάγραμμα, επιτέλους ξεφεύγουμε από τον περιορισμό του +-10% στο overclocking του BLCK, πράγμα που ήρθε με τους Sandy Bridge και το Internal PLL. Προφανώς δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την πλατφόρμα απλά η Intel φοβήθηκε ότι θα ήταν πολύ πιο αποδοτική από την αντίστοιχη για s1366 και έβαλε κάποιους φραγμούς για να μην βγει εντελώς εκτός ανταγωνισμού. Προφανώς και δεν θέλει να γίνει το ίδιο με τους Ivy Bridge και το s2011 γι' αυτό ναι μεν θα δώσει την δυνατότητα "ανεξάρτητης" ρύθμισης του BCLK πέρα από τα +-5Mhz των SB αλλά με προκαθορισμένα straps που δεν γνωρίζουμε ακόμα. Υπεύθυνο για αυτή την ανεξάρτητη ρύθμιση είναι το CK505 όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα και είναι το external clock generator το οποίο διαθέτει μηχανισμό για τη ρύθμιση του PEG/DMI ratio επιτρέποντας διαφορετικές συχνότητες στο BCLK.

    Με το s2011 η Intel προχωράει ένα μικρό βήμα μπροστά δίνοντας περισσότερες επιλογές για τα straps με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 100, 125, 166, 200 και 250MHz ανάλογα και με τις προδιαγραφές των μνημών του συστήματος. Εννοείται πως ούτε λόγος για εντελώς ελεύθερη ρύθμιση του BCLK.

     

    Η οικογένεια των SBe που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τρία μέλη τα οποία βλέπουμε στον πίνακα που ακολουθεί.

     

    Intel Sandy Bridge-E
    Name Base Clock Turbo Clock Cores / Threads L1 Cache L2 Cache L3 Cache Memory Controller Socket TDP
    Core i7-3960X
    3.3 GHz
    3.9 GHz
    6/12
    64KB x6
    256KB x6
    15 MB
    Quad-channel DDR3-1600
    LGA 2011
    130 W
    Core i7-3930K 3.2 GHz 3.8 GHz 6/12 64KB x6 256KB x6 12 MB
    Quad-channel DDR3-1600
    LGA 2011
    130 W
    Core i7-3820
    3.6 GHz
    3.9 GHz
    4/8
    64KB x6
    256KB x6
    10 MB
    Quad-channel DDR3-1600
    LGA 2011
    130 W

     

    Ο παραπάνω πίνακας μας επιβεβαιώνει την τακτική της Intel να χρησιμοποιεί το γράμμα X για τους Extreme Edition ενώ περιέργως διατηρεί την ονομασία Κ, που προήλθε από τους SB, για τους πιο χαμηλής κατηγορίας αλλά πλήρως ξεκλείδωτους επεξεργαστές της. Επιπλέον έχουμε το μικρότερο τετραπύρηνο χωρίς κάποιο χαρακτηριστικό γράμμα που σημαίνει πως είναι Multiplier Locked.

    Τρία βήματα μπροστά λοιπόν η Intel και ένα πίσω. Για να δούμε τι λένε από κοντά οι πρωταγωνιστές μας.

    Εικόνες: Intel i7-3930Κ

    Ας δούμε τώρα ορισμένες εικόνες από τους δύο πρωταγωνιστές της δοκιμής.

     

     

    3930K_box.jpg

    sockets.jpg

     

    Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο βασικός πρωταγωνιστής του review μας. i7-3930K. Στη δεύτερη εικόνα βλέπουμε τη διαφορά σε διαστάσεις των τριών βασικών sockets.

     

    Cooler-1164365185.jpg

     

    Δυστυχώς αυτό είναι το σύστημα ψύξης του i7-3930K. Ευτυχώς που οι SBe έχουν μικρότερες απώλειες κατά των υπερχρονισμό από τους αντίστοιχους Nehalem διαφορετικά θα "παίρναμε φωτιά". Προφανώς η υδρόψυξη είναι διαθέσιμη στα πιο μεγάλα μοντέλα.

    Εικόνες: Intel DX79TO

    Και περνάμε στην DX79TO που αποτελεί τη βασική έκδοση της Intel με το X79.

     

    mobo.jpg

    mobo_box_open.jpg

     

    Η μαύρη συσκευασία της Intel περιελάμβανε το κουτί της μητρικής. Ωραίο το παραθυράκι που πλέον έχει γίνει must στις συσκευασίες των προϊόντων .

     

    mobo_box_front.jpg

     

    Η πρόσοψη του κουτιού της DX79TO. Αυτό το κρανίο έχει ξεμείνει από το 2008 με την πλατφόρμα Skulltrail. Προφανώς αρέσει πολύ στην Intel. Εκτός και αν υπονοεί κάτι για την τιμή της...

     

    mobo_box_back.jpg

     

    Τα χαρακτηριστικά της DX79TO στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

     

    Contents.jpg

     

    Αυτά είναι τα περιεχόμενα του κουτιού. Πάλι καλά που δίνουν και τη μητρική...

    Intel DX79TO μέρος δεύτερο

     

     

    DX79TO_front.jpg

    DX79TO_back.jpg

     

    Η μητρική από τις δύο μεριές της.

     

    memory1.jpg

     

    Μια γενική από τα δύο κανάλια μνήμης, το s2011 με το προστατευτικό του και τον ATX connector.

     

    PowerMos.jpg

     

    Συνεχίζουμε με τα PowerMosfets της DX79TO και τον Chil phase controller. 8pin τροφοδοσία για τον επεξεργαστή.

     

    memory2.jpg

     

    Και τα άλλα δύο κανάλια μνήμης. Σύνολο 4 για Quad Channel. Διακρίνεται ο USB3.0 controller της NEC.

     

    DX79TO_IO.jpg

     

    Τα IO ports της DX79TO. Έχουμε Bios reset button, 2xUSB3.0, Gb eTH & 2xUSB2.0, Firewire & 2xUSB2.0, 2xUSB2.0 και audio ports.

     

    audio_lan.jpg

     

    Στη φωτογραφία βλέπουμε τον audio controller της Realtek και τον Gigabit eTH controller της Intel.

     

    buttons.jpg

     

    Τέλος, τα κουμπιά Power/Reset και η Post Screen.

    Η DX79TO από κοντά

    Και συνεχίζουμε με μια πιο κοντινή ματιά στην Intel DX79TO. Βασικά πρόκειται για μια βασική μητρική οπότε μην περιμένετε τρελά πράγματα και πολυβόλα για ψύκτρες. Αρκεστείτε στο κρανίο που έχει στην ψύκτρα του X79, όπως θα δούμε παρακάτω.

     

     

    Renesas.jpg

     

    Τα Power Mosfets της Renesas από κοντά μαζί με τον CHil phase controller.

     

    s2011.jpg

    s2011_3.jpg

     

    Και το s2011 από κοντά. H intel έχει πάρει τα μέτρα της με το s2011 μετά τις άσχημες εμπειρίες με τα καμένα και στραβοπατημένα pins του s1366. Μάλιστα έχει δύο βραχίονες ασφάλισης όπως θα δούμε στην επόμενη εικόνα!

     

    s2011_2.jpg

     

    Οι δύο βραχίονες.

     

    SkalHS.jpg

     

    Να το και πάλι το κρανίο. Προφανώς βελτιώνει την ψύξη μιας και δεν έχει ενεργό σύστημα ψύξης η DX79TO.

     

    X79.jpg

     

    Τελευταίο αλλά όχι το λιγότερο σημαντικό, το Intel X79 chipset.

    Bios: DX79TO

    H DX79TO μας ήρθε με το 0248 ενώ το τελευταίο είναι το 281. Προφανώς και κάναμε ενημέρωση πριν ξεκινήσουμε τις μετρήσεις.

     

     

    Σύστημα δοκιμής

    Το σύστημα της δοκιμής μας ήταν το εξής:

    SandyE_system.png

    Όπως θα δείτε και στους πίνακες που ακολουθούν, αποτελέσματα από τα παλαιότερα reviews είναι πλέον συγκεντρωμένα ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης σύγκρισης. Εάν για οποιοδήποτε μέτρηση δεν υπήρχε αποτέλεσμα ή ήταν σε μή αποδεκτά όρια, παραλήφθηκε. Όλα τα μετροπρογράμματα, παιχνίδια και τα Windows 7 x64 περιλαμβάνουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κατά τη στιγμή που συντάχθηκε το εν λόγω review.

    Οι Drivers που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του review ήταν οι εξής:

    AMD: Catalyst 11.9 Official

    PhysX™: PhysX_9.10.0621

    Intel: 9.2.0.1030 / 9.2.3.1022(X79)

    Overclocking, Power Consumption

    Καταρχάς να αναφέρουμε ότι μιας και δεν υπήρχαν διαθέσιμοι αντάπτορες s2011 για τις ψύκτρες που είχαμε, αρκεστήκαμε στην παρεχόμενη και τους περιορισμούς που μας έθετε. Οι θερμοκρασίες σε idle καταστάσεις κυμάνθηκαν γύρω στους 45-50°C ενώ σε Load ξεπεράσαμε τους 90°C κατά τον υπερχρονισμό και μάλιστα με χρήση Artic Silver 5. Αυτός είναι και ένας λόγος που ενώ τρέξαμε κάποια τεστ στα 4800, μετά από λίγο πέσαμε στα 4700 και τρέξαμε τα τρία τυπικά τεστ σε αυτή τη συχνότητα.

    Αξίζει να αναφέρουμε πως ενώ η Intel υποτίθεται πως έχει δώσει αρκετές επιλογές στο strap, η DX79TO είχε μόνο δύο επιλογές στα 125 & 160. Οπότε δεν ασχοληθήκαμε ιδιαιτέρως με αυτή γιατί ούτως ή άλλως Intel motherboard & Overclocking είναι δύο όροι που δεν πολυ-κολλάνε μεταξύ τους.

    Όπως και να έχει στον πίνακα που ακολουθεί, οι διαφορές μεταξύ i7-3930k stock & i7-3930k @ 4700.

     

     

    Οι καταναλώσεις των συστημάτων μας κυμάνθηκαν στα εξής όρια*.

     

     

    Όπως βλέπουμε το καλύτερο Perf/Watt το κρατάει γερά ο i7-2600k. Η κατανάλωση του i7-990X & των δύο AMD ξεφεύγει διότι στο παιχνίδι μπαίνει και η κατανάλωση των δύο chipsets North/South που αγγίζει τα 29W ενώ στις υπόλοιπες πλατφόρμες έχουμε μόνο ένα με μέση κατανάλωση τα 8W. Όχι και ιδιαιτέρως καλή η κατανάλωση του i7-3930k. Λογικά λόγω αυξημένης L3. Όπως θυμάστε και στο review του X4 840 ήταν ο λόγος που την αφαίρεσαν εντελώς.

    *Σημείωση: Οι τιμές έχουν υπολογιστεί με 0.86 efficiency στο τροφοδοτικό σύμφωνα με Z850. Για την κατανάλωση από την πρίζα προσθέστε 14%.

    AIDA64

    Και ξεκινάμε με τις μετρήσεις και τα αποτελέσματα του γνωστού μετροπρογράμματος AIDA64.

    Παράθεση
    Πριν ξεκινήσουμε όμως να επισημάνουμε το εξής. Η πλατφόρμα είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο. Δηλαδή, είδαμε μεγάλες διαφορές μεταξύ drivers και bios στη μητρική. Οπότε αν τα αποτελέσματα είναι καλύτερα ή χειρότερα από άλλα που έχετε δει έχουν να κάνουν με το ότι συνεχώς η πλατφόρμα ανανεώνεται. Σταθερή απόδοση θα έχουμε με τον καιρό.

     

     

     

    Δεν μας τα λέει πολύ καλά ο i7-3930k εδώ. Βέβαια απ' ό,τι καταλάβαμε αργότερα μάλλον το AIDA64 δεν υποστηρίζει πλήρως τα features του και φαίνεται ιδιαιτέρως στα memory tests. Στη Sandra ας πούμε τα νούμερα είναι φυσιολογικά. Παρόλο που τρέξαμε τα τεστ από την αρχή κατεβάζοντας την AIDA64 v2 beta, δεν άλλαξε κάτι. Σταθερή αξία ο i7-2600k παίζοντας στα ίσια τους δύο εξαπύρηνους.

    Sandra 2012

     

     

    Το πρώτο τεστ που οι εξαπύρηνοι δικαιολογούν τα λεφτά τους. φοβερή απόδοση. Επιπλέον βλέπουμε τη διαφορά απόδοσης του χαμηλότερα χρονισμένου αλλά με ίδια cache i7-3930k με τον i7-990X. Ομολογουμένως καταπληκτική η δουλειά της Intel με τους SB.

     

     

    Ίδια εικόνα και εδώ αλλά με τον i7-2600k να δείχνει τα δόντια του ακόμα και στον i7-3930k. Στο Integer X32 AVX τεστ, οι ALU του Bulldozer δείχνουν να κάνουν δουλειά.

     

     

    Τραγική η διαφορά του i7-3930k στο AES encryption. Σχεδόν διπλάσια από του i7-2600k. Με την ενσωμάτωση των αντίστοιχων εντολών και στον FX8150 βλέπουμε να είναι άκρως ανταγωνιστικός σχεδόν ισοφαρίζοντας τον i7-990X.

     

     

    Εδώ βλέπουμε το πόσο καλά επικοινωνούν οι πυρήνες μεταξύ τους. Πολύ γραμμική η απόδοση των Intel ενώ στους AMD αν εξαιρέσουμε τον 1100Τ λόγο αρχαίας αρχιτεκτονικής, ο Bulldozer έχει τραγικό latency. Τα κακά του μεγαλύτερου pipeline.

     

     

    Εδώ βλέπουμε πως ο i7-3930k με τους δύο παραπάνω πυρήνες και τα επιπλέον 4MB L3 Cache έχει περίπου 10% μεγαλύτερη απόδοση στις πράξεις ακεραίων από τον i7-2600k ανά μονάδα κατανάλωσης. Κατά μεγάλο μέρος η διαφορά αντικατοπτρίζει τη διαφορά στην L3 cache εφόσον αρχιτεκτονικά είναι ίδιοι.

     

     

    Και βλέπουμε το πρώτο από τα δύο τεστ που σκοπό έχουν να δείξουν την απόδοση των επεξεργαστών σε περιβάλλον VM και γενικότερα σε πιο business καταστάσεις. Mix η εικόνα των πέντε επεξεργαστών με τους Intel να δείχνουν τα δόντια τους στα Whetstone .NET. H microsoft έχει δουλειά να κάνει μιας και η .Net CLR δεν έχει λάβει κάποια ενημέρωση για τους SB οπότε και δεν δείχνουν κάποια διαφορά στην απόδοση των VM σε σχέση με τους Nehalem.

     

     

    Ίδια εικόνα και εδώ με τον FX8150 να φτάνει τον καταπληκτικό i7-2600k.

     

     

    Και εδώ φαίνεται αυτό που λέγαμε για το AIDA64. 31GB/s memory performance! Nα το αφήσω;

    wPrime, superPi, TrueCrypt

     

     

    Όντας multithreaded το wPrime, ο i7-3930k παίρνει κεφάλι από τον latency efficient i7-2600k.

     

     

    Στο κλασσικό spi όμως το latency μετράει. Αν και ίδια turbo frequency, ο i7-2600k περνάει μπροστά.

     

     

    Τέλος το Truecrypt φαίνεται να χρησιμοποιεί στο έπακρο τους 6 πυρήνες και το Quad Channel του i7-3930k.

    Fritz, WinRar, CineBench

     

     

     

    Υπόψιν για να μπορείτε να το δουλέψετε με 12 threads χρειάζεστε την έκδοση 4.2.3. Αν δείτε τεστ με παλαιότερη έκδοση δεν είναι έγκυρα. Σεβαστή η διαφορά του i7-3930k για 2 παραπάνω cores. Η cache και πάλι κάνει το θαύμα της.

     

     

    Σχεδόν καμία διαφορά στο winrar. Είτε η έκδοση δεν μας τα είπε καλά είτε ο σκληρός είναι ο υπεύθυνος για τα score.

     

     

    Τέλος, το Cinebench 11.5. Δώστε του πυρήνες και πάρτε του την ψυχή. Στο single core test φαίνεται ακόμα μια φορά η επίπτωση των 4MB παραπάνω cache.

    x264, POVRAY

     

     

    Μεγάλες οι διαφορές μεταξύ της v3.0 & της v4.0 του x264 Benchmark στο 1st pass. Αισθητή διαφορά για τους δύο επεξεργαστές ειδικά στο δεύτερο τεστ.

     

     

    Τέλος, το raytrace benchmark της Intel δείχνει τα δόντια των 12 threads του i7-3930k.

    PCMarks

    Και περνάμε στα συνθετικά που τεστάρουν όλο το σύστημα. Υπόψιν ότι για τα HDD tests χρησιμοποιήσαμε ξεχωριστό δίσκο από αυτό του συστήματος. Αναφερόμαστε στον C300 128GB της Crucial και ο οποίος ήταν άδειος για χάρη του τεστ.

     

     

    Αναμενόμενη η απόδοση του i7-3930k με τον 990Χ να ακολουθεί. Οι τετραπύρηνοι και ο εξαπύρηνος μένουν πίσω.

     

     

    Περίπου ίδια εικόνα και εδώ με τους τέσσερις επεξεργαστές πολύ κοντά μεταξύ τους ενώ ο γέρος 1100T δυσκολεύεται να ακολουθήσει με τον ξεπερασμένο memory controller.

    3DMarks

    Και περνάμε στα συνθετικά των τριών διαστάσεων και στα παιχνίδια στην επόμενη σελίδα. Λογικά περιμένουμε εκπληκτικά πράγματα από τον i7-3930k.

     

     

    Όπως είχε δηλώσει και η ίδια η Intel για τους SBe, αναμέναμε περίπου 36% διαφορά μεταξύ nehalem και SBe. Απ' ό, τι βλέπουμε η διαφορά μεταξύ i7-3930k & i7-990X είναι στο 21%. Όχι και άσχημα για μικρότερα ρολόγια και κατανάλωση. Για ακόμα μία φορά ο i7-2600k δείχνει τα δόντια του στον i7-990X σχεδόν ισοφαρίζοντας στο score. Καλό το βήμα και της AMD από τον 1100Τ στον FX8150 αλλά όχι αρκετό για να ανταγωνιστεί τους Intel.

     

     

    Το Vantage φαίνεται λιγότερο απαιτητικό από την αρχιτεκτονική των επεξεργαστών και προτιμά τους περισσότερους πυρήνες.

    Games

    Κλείνουμε τις μετρήσεις με τα παιχνίδια μας. Η λογική που προτιμήσαμε τα εν λόγω παιχνίδια είναι απλή. Είναι από τα πιο multithreaded παιχνίδια που κυκλοφορούν. Οπότε μιας και δεν έχει νόημα να δούμε την απόδοση των επεξεργαστών στα 2560x1600 με 8AA & 16AF, προτιμήσαμε σχετικά χαμηλές αναλύσεις και ποιότητες γραφικών.

    Παράθεση
    Leader Benchmark

    The Leader Benchmark is designed to test advanced rendering features which we use for our leader scenes. This test can run through any of the leader scenes specified and report the performance for that leader. Also this test can be used to measure the performance of Compute Shading features via our variable bitrate compression technology. This compression test measures the GPGPU performance of the video card.

     

     

    Το Leader Benchmark όντως το πιο Graphics heavy benchmark του Civilization V δεν παρουσιάζει κάποιες διαφορές μεταξύ των επεξεργαστών.

    Παράθεση
    Unit Benchmark

    This benchmark is designed to stress test the users system by executing a parallel series of animation and rendering tasks. The workload will heavily stress the CPU as well as GPU and driver. It is designed as a total throughput test to evaluate a users system and determine where the bottlenecks occur.

     

     

    και εδώ βλέπουμε τη διαφορά των δύο επεξεργαστών στο εν λόγω παιχνίδι. Ακόμα και στα Render scores που παίζει ρόλο και η κάρτα γραφικών, ο i7-3930k προσφέρει σημαντική αύξηση στις επιδόσεις.

    Παράθεση
    Late Game View Benchmark

    This benchmark is designed to simulate a late game workload. This scenario exercises all aspects of the game engine pipeline since all simulation and renderable object types are represented at a frequency consistent with a game that has been in progress for 300+ turns

     

     

    Στο συγκεκριμένο τεστ βλέπουμε τον i7-2600k να κονταροχτυπιέται με τον i7-3930k. Ενδέχεται να είναι και θέμα της DX79TO και πιο συγκεκριμένα του PCIe bandwidth της μιας και στο NoRender score περνάει μπροστά ενώ στα Render scores μένει πίσω.

     

     

    Δεν χρειάζονται συστάσεις για το metro2033. Είδαμε το massacre που επέφερε στο review του FX8150, άρα αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικός είναι ο επεξεργαστής για αυτό. Εδώ, αν και ο i7-3930k είναι μπροστά δεν δικαιολογεί με τίποτα την τιμή του.

     

     

    Ακόμα ένα παιχνίδι που ο i7-2600k αποτελεί τη χρυσή τομή.

     

     

    Ίδια εικόνα με του metro2033 και στο Resident Evil 5 benchmark μεταξύ των i7-2600k & i7-3930k. Δείτε διαφορά σε σχέση με τον παππού nehalem!

     

     

    Ψιλο-περίεργα αποτελέσματα στο Dirt3. Βέβαια δοκιμάσαμε περίπου 5 φορές τις μετρήσεις και βγήκαν ίδιες. Στα χαμηλά ο i7-3930k είναι μπροστά και όσο οι αναλύσεις μεγαλώνουν ο i7-2600k περνάει μπροστά. Μητρική και πάλι;

     

     

    Ουφ, τέλος τα 3D με το F1 2010. i7-2600k ftw. Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε.

    Sandy on 'E'

     

     

    Abduction.jpg

     

    Αν και στην αρχή αναρωτιόμασταν εάν το E στην ονομασία των νέων SBe σημαίνει κάτι διαφορετικό από Enchanced και κάτι πιο κοντά σε Ecstasy, έως το τέλος αυτού του review είχαμε πάρει μια πολύ καλή ιδέα για το τι σημαίνει.

    Ουσιαστικά η κυκλοφορία των SB-E αποτελεί για την Intel μια δήλωση της κυριαρχίας της σε επίπεδο επεξεργαστών ενάντιας στην AMD και οποιονδήποτε τολμήσει να την αμφισβητήσει. Επιπλέον αποτελεί τη βάση της παρουσίασης του s2011 το οποίο έχει προοπτική για μέχρι 8 Physical Cores(16 Threads), σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

    Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από review του i7-3930k και του X79 είναι πως προορίζονταν για την αγορά Servers και όχι για το "καλάθι της νοικοκυράς". Ούτε η τιμή τους, στα $580 και $235 αντιστοίχως, είναι κατάλληλη για τον προϋπολογισμό του μέσου(ακόμα και του απαιτητικού κατά τη γνώμη μου) Gamer ούτε οι επιδόσεις τους δικαιολογούν την απόκτησή τους από αυτόν.

    Από την άλλη αποτελεί έναν άριστο Worker που θα εξοπλίσει άνετα έναν αξιόλογο server και θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες ενός επαγγελματία. Ούτως ή άλλως οι εμπορικές μητρικές με τα 56462457 Sata Ports και τις άπειρες PCie δηλώνουν το ίδιο πράγμα.

    Έως ότου να κυκλοφορήσουν οι Ivy Bridge, ένας i7-2600k αποτελεί τον καλύτερο performer σε όλες τις κατηγορίες, είτε αναφερόμαστε σε κατανάλωση, είτε σε gaming performance, είτε σε τιμή.

    Intel i7-3930k & DX79TO

    91_outstanding.png

    15/11/2011

    Ευχαριστούμε την Intel για την παραχώρηση των δειγμάτων της παρουσίασης

    Συντελεστές Review
    Reviewers: NoDsl
    Photographers:
    Editing:
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Samsung 990 pro m.2

    Καλημερα και καλές Γιορτές. Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το λαπτοπ μου και τον m.2 990pro. Ενω μέσα στο bios τον βλεπει κανονικά , στον υπολογιστη μου δεν τον βλεπω πουθενα. Το λαπτοπ μου εχει 2 υποδοχες.Ενα που ειναι το λειτουργικό και εχει εναν m.2 2242 , και και αλλη υποδοχη που δέχεται εναν 2280 Lenovo LOQ 15IRH8 15.6in i5-12450H 16GB SSD512 RTX3050-6GB W11 3Y-PremiumCare WWW.E-LENOVO.GR Lenovo LOQ 15IRH8 15.6in i5-12450H 16GB SSD5

    def
    def
    Συσκευές Αποθήκευσης 1

    YouTube premium (India)

    Βρήκα έναν τύπο στο discord που μένει μόνιμα στην ινδια και μου έκανε έναν Google acc,. βάζοντας και μια κάρτα με Ρουπίες για συνδρομή 2 μήνες. Μου ενεργοποίησε και συνδρομή στο yt premium family και μου λέει ότι: αν θέλω να βάλω στην οικογένεια καποιον ήδη υπάρχον google λογαριασμό, θα πρέπει γυρίσω το region σε Ινδικό, ενώ αν θέλω να προσθέσω ολοκαίνουργιο google acc αυτόν θα πρέπει να τον δημιουργήσω με VPN Ινδίας. Τι φάση δεν βγάζει νόημα όλο αυτό. Γιατί να θέλει VPN ο νέο ενώ θα είναι κομπλ

    skepasti21
    skepasti21
    Internet & Τηλεφωνία 20

    Σπασμένη οθόνη υπολογιστη

    Εχει σπάσει η οθόνη του υπολογιστή μου και ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να την επισκευάσω ή αν πρέπει να πάρω καινούργια 

    George05
    George05
    Οθόνες & Projectors 3

    Memtest86+ πόσα pass?

    Καλησπέρα σε όλους.   Τις τελευταίες 3 ημέρες, κάνουν τα w7 κάτι επανεκκινήσεις με BSOD λίγων δευτερολέπτων να προηγείται πριν την επανεκκίνηση. Απ' ό,τι γκουγκλαρα, μια πιθανή αιτία είναι η η RAM. Έχω 2 modules στη μητρική (2 x 2048MB). Το σύνολο 4GB RAM.   Έβαλα να τσεκαρω πριν λίγο μαζί και τα δύο modules, όπως ακριβώς όταν δουλεύει ο υπολογιστής. Πέρασε το πρώτο pass χωρίς error. Εάν ήταν θέμα μνήμης, δεν θα έπρεπε να μου έχει βγάλει το Memtest86+ έστω και ένα λάθος αφού

    serpico75
    serpico75
    Μνήμες RAM DDR/DDR2/DDR3/DDR4/DDR5 3

    Η καρτα γραφικων ειναι η αιτια?

    καλησπερα , η καρτα γραφικων ειχε 3 hdmi ports 1 display port  και ενα dvi d και στις 3 θυρες hdmi που εχουν δοκιμαστει με 2 hdmi καλωδια γινονται τα εξης  , και στα 3 ports οταν κλεινω  το pc μου Βγαζει η οθόνη check signal cable  και μετα απο μερικα λεπτα κλείνει εντελώς., οχι sleep mode που αναγοβηνει το φωτακι της οθονης ,  2) στα 2 Ports  οταν ανοιγω το pc δεν φενεται  αυτου που σου βγαζει την μαρκα της μητρικης και το press f2 για bios ,μπαινει κατευθειαν στα windows και επισης α

    Simon_says
    Simon_says
    Κάρτες Γραφικών 60
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.