Jump to content



  • Review MSI Radeon R9 290 GAMING 4G


    Δοκιμών συνέχειας με τα δείγματα από MSI και σειρά έχει η MSI R9 290 Gaming. Πρόκειται για μια κάρτα βασισμένη στην πιο αδύναμη έκδοση του κορυφαίου, για την ώρα, πυρήνα της AMD, Hawaii Pro που ανήκει στην οικογένεια των Volcanic Islands.Η αρχιτεκτονική του πυρήνα είναι η γνωστή GCN της AMD στη έκδοσή 1.1 (Για μεγάλο διάστημα επικράτησε η λανθασμένη εντύπωση πως στηρίζονται στην v2.0) που έχει παρουσιαστεί και αναλυθεί επαρκώς από όλο το internet καιρό τώρα.Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Hawaii είναι η βελτιστοποίηση στο 4k Gaming λόγω 512bit memory bus, υποστήριξη του ολοκαίνουργιου Mantle API της AMD το οποίο κερδίζει καθημερινά έδαφος ως εναλλακτική του DirectX, υποστήριξη AMD Eyefinity, App Acceleration, PowerTune, ZeroCore, HD3D και AMD TrueAudio. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στη νέα δυνατότητα που προστέθηκε στις Hawaii για βελτιστοποίηση της απόδοσης του Crossfire με την υιοθέτηση Hardware DMA engine που επιτρέπει στις κάρτες να μιλάνε μέσω PCIe και όχι των καλωδιοταινιών που χρησιμοποιούσαμε στο παρελθόν. 

     

    spacer.png
     

    Η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G έρχεται με προσαρμόσιμους χρονισμούς έως και 1007MHz, μια αύξηση 60MHz από την reference Radeon R9 290 ενώ ψύχεται με το γνωστό σύστημα ψύξης της MSI, Twin Frozr IV. Εφοδιάζεται με 4GB GDDR5 η οποία "τρέχει" στα 6.0GHz. Το σύστημα ψύξης αποτελείται από τέσσερα Heat Pipes που μεταφέρουν τη θερμότητα σε μία συστοιχία πτερυγίων αλουμινίου τα οποία ψύχονται από ένα ζεύγος ανεμιστήρων 120mm. Διαθέτει ένα DVI-I, ένα DVI-D, ένα HDMI v1.4a και μία υποδοχή DisplayPort. Η κάρτα έρχεται με δύο διαφορετικά BIOS με προεπιλεγμένο το UEFI BIOS για ταχύτερη εκκίνηση και προηγμένη υποστήριξη (Windows 😎 και το εφεδρικό BIOS που είναι ένα κλασσικό BIOS που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αντιμετώπιση προβλημάτων και τον εντοπισμό σφαλμάτων.Η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G έρχεται με εργοστασιακή εγγύηση τριών ετών και θα την βρείτε Ελλάδα στα περίπου 400€.H MSI πρόσφατα άλλαξε την επωνυμία των enthusiast class καρτών γραφικών και μητρικών με το χαρακτηριστικό GAMING. Η σειρά GAMING αντιπροσωπεύει τα προσανατολισμένα στους gamers προϊόντα που ψάχνουν για προϊόντα ειδικά κατασκευασμένα για gaming. Κάθε κάρτα γραφικών της σειράς GAMING έρχεται υπερχρονισμένη από το εργοστάσιο σε τρία στάδια τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MSI GAMING app που συνοδεύει την κάρτα γραφικών στο σχετικό cd. Οι τρεις επιλογές που μας δίνονται είναι "OC Mode", "Gaming Mode" και "Silent Mode". Εάν δεν εγκαταστήσετε το λογισμικό, η κάρτα έρχεται προ-ρυθμισμένη σε "Gaming Mode".

    • Για λόγους ευθιξίας θα πρέπει να αναφέρουμε πως το δείγμα της δοκιμής που λάβαμε από την MSI ήρθε προ-ρυθμισμένο σε "OC Mode" με τον πυρήνα να τρέχει στα 1007Mhz. Εννοείται πως οι retail κάρτα που θα αγοράσετε θα έρθει προ-ρυθμισμένη κανονικά σε "Gaming Mode" (977Mhz core) οπότε μην απορήσετε αν οι μετρήσεις σας διαφέρουν από τις δικές μας.

     

    Χαρακτηριστικά MSI Gaming Series

     

    Προτού δούμε τα χαρακτηριστικά όλης της σειράς, ας δούμε ειδικότερα της MSI R9 290 Gaming 4GB 

     

    Συσκευασία & Περιεχόμενα 

     
    spacer.png
     
    Εντυπωσιακή η συσκευασία της MSI Radeon R9 290 GAMING 4G με πλήρη ενημέρωση των κύριων χαρακτηριστικών της με μια ματιά.'>Το λογότυπο της σειράς GAMING που η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G βρίσκεται σε κάθε πλευρά της συσκευασίας. Επάνω στην οποία βρίσκουμε το λογότυπο μιάς και από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες clan στον πλανήτη, της . Ανάλογο του λογότυπου Fatal1ty που έφεραν οι μητρικές της σειράς ASRock Killer.'>H MSI μας ενημερώνει πως η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G είναι OC Edition όπως είπαμε είναι όλα τα προϊόντα της σειράς. Στη δεύτερη εικόνα βλέπουμε το τρίπτυχο της ευτυχίας. Hybrid BIOS(OC Mode) + 3DMark + R9 290. Τέλος.'>Αφού ανοίξουμε τη συσκευασία συναντάμε ένα μαύρο κουτί στα πρότυπα των ASUS DirectCU II GPUs. Στο μικρό κουτάκι που εκτελεί χρέη καπακιού βρίσκουμε τα παρελκόμενα της κάρτας ενώ από κάτω του κρύβεται η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G.'>Τα περιεχόμενα του κουτιού είναι τα εικονιζόμενα. Προφανώς η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G, Software CD, Quick User Guide, ενημερωτικό με τη λειτουργία του Hybrid Bios, ένας αντάπτορας Molex-2-6pin και ένας μετατροπέας 6pin-2-8pin.
     

    Από κοντά 

     
    Η καρτούλα εμφανισιακά είναι πολύ όμορφη με το κόκκινο-μαύρο χρώμα να δίνει ιδιαίτερη χάρη ενώ τα πτερύγια ψύξης προσθέτουν στο οπτικό σύνολο. Η κάρτα διαθέτει και backplate με όφελος τόσο σε θερμοκρασίες, εμφάνιση όσο και στην προστασία της ίδιας της κάρτας.'>Σε πρώτη εμφάνιση τα HeatPipes της Twin Frozr IV και θα παρατηρήσατε πως το κεντρικό είναι 8mm ενώ τα υπόλοιπα 6mm. Ένα μικρό πρόβλημα που δημιουργεί η τεράστια ψύκτρα είναι στα βύσματα τροφοδοσίας τα οποία επειδή ασφαλίζουν από τη μέσα μεριά, τα πτερύγια κάνουν ελαφρώς δύσκολο το ξεκούμπωμά τους.'>Τα IO ports της MSI Radeon R9 290 GAMING 4G. Ένα DVI-I, ένα DVI-D, ένα HDMI v1.4a και μία υποδοχή DisplayPort.'>Οι ανεμιστήρες των 120mm είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να κατευθύνουν όσο καλύτερα γίνεται τον αέρα στα πτερύγια αλουμινίου. Το λογότυπο της MSI δεσπόζει στην πλαστική πρόσοψη του συστήματος ψύξης.'>Στο pcb της MSI Radeon R9 290 GAMING 4G υπάρχουν διάσπαρτα Test Points τα οποία δεν μπήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε. Το βελάκι στη δεύτερη εικόνα δείχνει τον διακόπτη από τον οποίο γίνεται η αλλαγή του BIOS.
     

    Υπερχρονισμός, Κατανάλωση, Θόρυβος

     

    Προτού ξεκινήσουμε με τα αποτελέσματα υπερχρονισμού κτλ να αναφέρουμε δύο σημαντικές λεπτομέρειες για την κάρτα μιας και δεν σηκώσαμε την ψύκτρα.

    • Τα chip μνήμης είναι τα γνωστά Hynix H5G02H24AFR
    • Ο Voltage controller είναι ο
    • και παρέχει 6+2 φάσεις στην κάρτα.

    Το σύστημα δοκιμής αποτελείτο από τα παρακάτω:

    • Intel i7-4770k
    • MSI H97 Guard Pro
    • Gigabyte TITAN OC
    • Crucial Ballistix Sport 2x4GB
    • Corsair VS450
    • Dell 3008WFP
    • Samsung 840 EVO 120GB
    • Windows 7 x64

    Οι Drivers που χρησιμοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του review ήταν οι εξής:

    • 340.52-desktop-win8-win7-winvista-64bit-english-whql
    • amd-catalyst-14.7-rc1-windows-july9
    • Intel® Chipset Device Software: 9.4.0.1027
    • Intel USB 3.0 Driver: 2.5.1.28
    • Intel® Rapid Storage Driver: 12.8.0.1016
    • Intel® ME: 9.0.5.1367
    • NVIDIA PhysX System Software: 9.13.1220

    Από τη στιγμή που μπήκε temperature και power target στις κάρτες γραφικών το έργο του overclocker έγινε πολύ δύσκολο. Πάνε οι παλιές καλές εποχές που σήκωνες ρολόγια, τέζαρες voltage και μπαμ! WR στο Aquamark. (Στο δεύτερο μπαμ καιγόσουν).Τώρα πρέπει να ψάχνεις το ASIC Quality, να δεις πόσο πλησιάζεις το TDP με τα τάδε volt/Mhz, να τερματίσεις το Power Limit (σε ότι σου δίνει η κάρτα) και να προσπαθείς να κρατηθείς κάτω από τη μέγιστη hardcoded θερμοκρασία γιατί μετά ξεκινά η κατρακύλα. Γενικά όχι και ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία. Θυμίζουμε πως η AMD έχει thermal target τους 95° ενώ η nVidia τους 80°.Για να μην πολυλογούμε, η εμπειρία υπερχρονισμού της MSI Radeon R9 290 GAMING 4G είχε ως εξής. Δοκιμάσαμε αρχικά να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε, απολύτως σταθερά, χωρίς να πειράξουμε τίποτα από Power Limits, volt ή fan speed και ύστερα δοκιμάσαμε τα πάντα να δούμε πιο είναι το ταβάνι της.Επειδή όπως είπαμε το ASIC Quality είναι πλέον πολύ σημαντικό, παραθέτουμε δύο εικόνες με τα ASIC των δύο καρτών για να ξέρετε τι κομμάτια χρησιμοποίηθηκαν στη δοκιμή. Για όσους δεν γνωρίζουν και πολλά από ASIC Qualities και επειδή κυκλοφορεί παραπληροφόρηση, οι δικιες μας δοκιμές έχουν δείξει πως στις AMD όσο πιο χαμηλό ASIC έχει η κάρτα τόσο καλύτερα πάει με αέρα ενώ το αντίστροφο συμβαίνει με τις nVidia.

    • Τυπικά να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη TITAN είναι ένα από τα καλύτερα ASIC που έχουν κυκλοφορήσει ενώ το ASIC της MSI Radeon R9 290 GAMING 4G παίζει κάπου στη μέση.
     

    Το μέγιστο σταθερό που φτάσαμε πειράζοντας απλώς τα slider πυρήνα/μνημών ήταν +12% core που μεταφράζεται σε 121Mhz πάνω από την προκαθορισμένη συχνότητα των 1007Mhz στην οποία μας ήρθε προ-ρυθμισμένη η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G, ενώ οι μνήμες έφτασαν εύκολα στα 1400Mhz από τα εργοστασιακά 1250Mhz. Το score που μας έδωσε η κάρτα με αυτά τα ρολόγια φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί.

    • Υπόψιν πως σε "OC Mode" η κάρτα δίνει αυτόματα ένα +13% boost στο core voltage.
     

    Το μέγιστο δυνατό που καταφέραμε με την MSI Radeon R9 290 GAMING 4G είναι το παραπάνω. Δυστυχώς ακόμα και το Twin Frozr IV δεν ήταν σε θέση να κρατήσει τη θερμοκρασία της κάρτας κάτω από τους 65° τους οποίους θεωρούμε sweet spot για τη GCN με αποτέλεσμα όταν η κάρτα ξεπερνούσε τους 70° να αρχίζουν τα artifacts. Γενικά τα παραπάνω volt δεν βοήθησαν ιδιαίτερα και ασχέτως αν στην εικόνα φαίνεται να έχουμε +100mV στο core voltage η κάρτα έπαιζε στα 1200 και με +56mV. Επίσης παρατηρήσαμε πως όταν ξεπερνούσαμε τα 1410Mhz στις μνήμες, η οθόνη έμπαινε σε sleep mode, έσβηνε και χρειαζόταν επανεκκίνηση του υπολογιστή για να έχουμε ξανά εικόνα. Δοκιμάζοντας περισσότερο AUX voltage δεν έκανε καμία διαφορά.

     

    Κατανάλωση / Θερμοκρασίες / Θόρυβος

    Όπως βλέπουμε το Twin Frozr IV αποδεικνύεται πολύ ήσυχο και αποδοτικό "τερατάκι"(αλίμονό του με τόσα πτερύγια) που κοντρολάρει μια χαρά τα 70w παραπάνω που τραβάει η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G από την Reference TITAN. Επιτέλους μια AMD που δεν σου παίρνει τα αυτιά και δεν κοντεύει να βάλει φωτιά στο υπόλοιπο σύστημα

     

    .Performance Analysis

     

    Είναι κάτι που προσωπικά ήθελα να δοκιμάσω καιρό τώρα για να δω στην πράξη τις διαφορές που έχουν πλέον οι κάρτες ανάλογα το ASIC, και ήταν η καλύτερη ευκαιρία αφού είχα δύο από τις τελευταίες κάρτες γραφικών των δύο εταιριών που έρχονται με όρια κατανάλωσης και θερμοκρασίας.Επί του πρακτέου λοιπόν, βάλαμε το Firestrike Extreme benchmark να τρέχει διαρκώς για 15" και καταγράψαμε τη συμπεριφορά, τα ρολόγια, την κατανάλωση και τις θερμοκρασίες των δύο καρτών.

     

    Τα γραφήματα τα λένε όλα. 

     

    clocks.jpg?m=1408107710MSI290_other2.jpg?m=1408115286TITAN_other.jpg?m=1408107673MSI290_oc.jpg?m=1408113630

     

    • Αντιλαμβανόμαστε πως είναι κάπως σεντόνια, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά.

     

    Κοιτώντας αποκλειστικά το πρώτο διάγραμμα*, βλέπουμε τη Gigabyte TITAN OC να εκτοξεύει τα ρολόγια της έως και 1111Mhz (928Mhz base clock με 980Mhz Turbo, και καλά) με τρελές διακυμάνσεις, ενώ η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G παραμένει σχεδόν μόνιμα καρφωμένη στα 1007Mhz.Αντιπαραθέτοντας το πρώτο με τα δύο επόμενα διαγράμματα, ξεκαθαρίζουν τα πάντα.Η TITAN, λόγω reference cooler, φτάνει εύκολα το temperature target οπότε το TDP ορίζει άμεσα τα τελικά της ρολόγια. Αν οι ενεργειακές απαιτήσεις κρατιούνται χαμηλά, τότε τα ρολόγια εκτοξεύονται. Αν όχι ξεκινάει η κατρακύλα. Πολύ χαρακτηριστικά είναι τα διαστήματα στο τέλος του πρώτου τεστ(π.χ 561-861sec περίπου) που η κάρτα έχει φτάσει τους 80° και το wattage πέφτει στο περίπου 70% του μέγιστου TDP ρίχνοντας τα ρολόγια στα 953Mhz περίπου.Από την άλλη, η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G χάρις το Twin Frozr IV δεν αγγίζει ποτέ το temperature target των 95° με αποτέλεσμα να παραμένει καρφωμένη στα 1007Mhz και να πέφτει για απειροελάχιστα δευτερόλεπτα μόνο όταν(και αν) το board power ξεπεράσει το όριο που έχει προκαθορίσει η MSI στο vbios της κάρτας. Το φαινόμενο γίνεται ακόμα πιο εύκολα αντιληπτό όταν υπερχρονίζουμε ελαφρώς την κάρτα στα 1128Mhz core και 1400Mhz μνήμες όπου το board power αγγίζει τα 300W, στην πράξη, (VDDC Power In) οπότε το throttling είναι ακόμα πιο έντονο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαμε πειράξει το Power Limit.* Κάτι ενδιαφέρον που συνειδητοποιήσαμε εκ των υστέρων, κοιτώντας τις βουτιές της MSI Radeon R9 290 GAMING 4G στην αναμονή εκκίνησης κάθε test του Firestrike, είναι η διαφορετική προσέγγιση των δύο εταιριών κατά την αδράνεια της κάρτας ενώ εκτελείται κάποια εφαρμογή. Τι εννοούμε.Η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G, κατά την εκκίνηση κάθε τεστ έπεφτε στα idle clocks (317/150) σε αντίθεση με την Gigabyte TITAN OC που εκτοξευόταν στη μέγιστο συχνότητα πυρήνα(1111Mhz). Καλό είναι η κάρτα να ρίχνει τα ρολόγια της όταν είναι αδρανής, αλλά το να πέφτουν σε idle clocks κατά τη διάρκεια εκτέλεσης παιχνιδιού ή σε ingame video οδηγεί σε στιγμιαίο tearing(από την αλλαγή ταχύτητας της μνήμης) και ενδεχόμενο πρόβλημα.Θεωρούμε πως η προσέγγιση της nVidia είναι πιο σωστή μιας και όταν τρέχεις ένα παιχνίδι δεν σε ενδιαφέρει αν θα κάψεις 0.05watt λιγότερα. Άποψή μας πάντα και δεν έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη υλοποίηση της MSI. Είναι καθαρά θέμα AMD και drivers.Στην ουσία τι βλέπουμε; Βλέπουμε το πόσο διαφέρει η πραγματικότητα από τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που αναφέρει η κάθε εταιρία. 

     

    Παράθεση
    Το ASIC Quality εξαρτάται άμεσα με το voltage του πυρήνα της κάρτας γραφικών και το TDP. Δηλαδή, όταν έχουμε δύο "ίδιες" reference GTX 780, για παράδειγμα, αυτή με το μεγαλύτερο ASIC Quality θα έχει μικρότερο προκαθορισμένο voltage λειτουργίας αφού όντας καλύτερης ποιότητας ο πυρήνας χρειάζεται λιγότερη τάση για να λειτουργήσει σε μια δεδομένη συχνότητα. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως αυτή που χρειάζεται λιγότερα volt θα φτάσει στους 80° πιο αργά από αυτή με τα περισσότερα. Το μέγιστο TDP και στις δύο κάρτες είναι ίδιο, οπότε τα Ampers που μπορεί να τραβήξει ο καλός πυρήνας είναι περισσότερα πριν φτάσει το προκαθορισμένο TDP (W=V*I).Στην τελική τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι μπορεί εσείς και ο φίλος σας να πάρετε την ίδια θεωρητικά κάρτα(ας πούμε ότι πήρατε και οι δύο μια reference 780 από το ίδιο ράφι, το ίδιο μαγαζί), η δική σας να έχει ας πούμε 70% ASIC Quality και η δική του 82%. Συνεχίζετε να νομίζετε πως πήρατε την ίδια κάρτα; Κάνετε λάθος. Χωρίς να πειράξετε τίποτα, η δική του θα έχει, για παράδειγμα, μέσο όρο 1086Mhz πυρήνα και η δική σας από 980Mhz και κάτω. Δίκαιο έτσι;

     

    Crysis 3 Frame Jitter
    MSI Radeon R9 290 GAMING 4G Gigabyte TITAN OC
    290_Crysis0.png?m=1408117699 290_Crysis8.png?m=1408117703
    TITAN_Crysis0.png?m=1408117706 TITAN_Crysis8.png?m=1408117709

     

    Επιπλέον της καταγραφής των χρονισμών των δύο καρτών κάναμε και καταγραφή του Frame Latency καθεμιάς χρησιμοποιώντας ως μέτρο σύγκρισης το γνωστό ανελέητο Crysis 3. Οι αριστερές εικόνες έχουν γίνει με ορισμένα settings που αναφέρουμε πιο κάτω, χωρίς MSAA ενώ οι δεξιές είναι στα ίδια settings με 8x MSAA. Προφανώς ο χρόνος "σερβιρίσματος" κάθε καρέ ανεβαίνει αρκετά με τη χρήση MSAA αλλά και οι δύο κάρτες ακόμα και στην πίεση παραμένουν κοντά στα 30ms με ελάχιστες περιπτώσεις να αγγίζουν τα ~40m

     

    s.Μετρήσεις

     

    Και φτάνουμε στο προκείμενο, την απόδοση της MSI Radeon R9 290 GAMING 4G με δείκτη την Gigabyte TITAN OC edition.Ξεκινάμε με την απόδοση GPGPU των δύο καρτών μετρώντας με το AIDA64 suite.

     

    spacer.png
     

    Πολύ κοντά η διαμεταγωγή των μνημών των δύο καρτών. Η AMD λάμπει σε SH1-Hash καθώς και σε Double Precision ενώ η TITAN "παίρνει κεφάλι" σε Single Precision.

     

    Μεγάλη διαφορά μεταξύ nVidia και AMD στο video encoding.

     

    Η διαφορά στην ποιότητα δεν ήταν αισθητή που να δικαιολογεί αυτή τη διαφορά.

     

    Ελάχιστα μπροστά η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G στο performance με την TITAN να επιστρέφει δυναμικά στο Extreme.

     

    Αν σκεφτούμε πως η TITAN κοστίζει περίπου τα τριπλά από την R9 290 τότε μια χαρά τα πάει η Hawaii Pro.

     

    Μπροστά σε όλα η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G στο νέο 3DMark.

     

    Πολύ δυνατή η nVidia στο Bioshock Infinite, δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης.

     

    Σχεδόν καρμπόν επιδόσεις των δύο υλοποιήσεων στο Hitman: Absolution.

     

    Αν και AMD optimized, θεωρητικά, το Tomb Raider δεν κατάφερε να βοηθήσει την R9 290 να περάσει μπροστά.

     

    Παραδοσιακά μπροστά η AMD στο Metro 2033.

     

    Crysis3%202014-08-15%2018-21-17-16.jpg?m Crysis3%202014-08-15%2018-14-24-33.jpg?m

     

    Ακόμα ένα τεστ που οι δύο κάρτες κοντράρονται στα ίσια. Με την ενεργοποίηση 8xMSAA η ψαλίδα κλείνει προς όφελος της AMD

     

    .Επίλογος

     
     
    spacer.png
     

    Η δοκιμή της MSI Radeon R9 290 GAMING 4G αποτέλεσε γενικά μια ευχάριστη εμπειρία. Μας έφυγαν ορισμένες απορίες που είχαμε γενικά για τις Hawaii και είδαμε στην πράξη τη συμπεριφορά των δύο κορυφαίων(αρχιτεκτονικά), για την ώρα, πυρήνων των δύο εταιριών. Δυστυχώς όμως με τόσες δικλίδες ασφαλείας που φέρουν πλέον οι νέοι πυρήνες, θα χρειαστεί να βάλετε το χεράκι σας στο vbios να πάρετε το 110% της κάρτας σας.Πιο συγκεκριμένα η MSI Radeon R9 290 GAMING 4G για 400€ που ζητά θεωρούμε πως είναι μια πολύ καλή, έως άριστη, πρόταση με προσεγμένη κατασκευή, καλό και αθόρυβο cooler, ποιοτικά εξαρτήματα με αυξημένη μακροζωία και καλές δυνατότητες υπερχρονισμού. Οι μνήμες της Hynix περιμέναμε να ανέβουν περισσότερο αλλά τουλάχιστον ο IR3567B παρέχει πλήρη έλεγχο και monitoring της κάρτας σε αντίθεση με τους VR που χρησιμοποιεί η Gigabyte, ας πούμε, και έχουν μηδενικές δυνατότητες υπερχρονισμού και monitoring.

     

    Σύμφωνα λοιπόν με όσα είδαμε από τις επιδόσεις και τη λειτουργία της MSI Radeon R9 290 GAMING 4G η βαθμολογία της διαμορφώνεται ως εξής: 

     

    MSIR290.png?m=1408131803
     
    MSI Radeon R9 290 GAMING 4G21/8/2014Ευχαριστούμε θερμά την MSI για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

    Διονύσιος NoDsl

    Καρόπουλος
    Συντελεστές Review
    Reviewers: NoDsl
    Photographers:
    Editing:
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Samsung 990 pro m.2

    Καλημερα και καλές Γιορτές. Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το λαπτοπ μου και τον m.2 990pro. Ενω μέσα στο bios τον βλεπει κανονικά , στον υπολογιστη μου δεν τον βλεπω πουθενα. Το λαπτοπ μου εχει 2 υποδοχες.Ενα που ειναι το λειτουργικό και εχει εναν m.2 2242 , και και αλλη υποδοχη που δέχεται εναν 2280 Lenovo LOQ 15IRH8 15.6in i5-12450H 16GB SSD512 RTX3050-6GB W11 3Y-PremiumCare WWW.E-LENOVO.GR Lenovo LOQ 15IRH8 15.6in i5-12450H 16GB SSD5

    def
    def
    Συσκευές Αποθήκευσης 1

    YouTube premium (India)

    Βρήκα έναν τύπο στο discord που μένει μόνιμα στην ινδια και μου έκανε έναν Google acc,. βάζοντας και μια κάρτα με Ρουπίες για συνδρομή 2 μήνες. Μου ενεργοποίησε και συνδρομή στο yt premium family και μου λέει ότι: αν θέλω να βάλω στην οικογένεια καποιον ήδη υπάρχον google λογαριασμό, θα πρέπει γυρίσω το region σε Ινδικό, ενώ αν θέλω να προσθέσω ολοκαίνουργιο google acc αυτόν θα πρέπει να τον δημιουργήσω με VPN Ινδίας. Τι φάση δεν βγάζει νόημα όλο αυτό. Γιατί να θέλει VPN ο νέο ενώ θα είναι κομπλ

    skepasti21
    skepasti21
    Internet & Τηλεφωνία 20

    Σπασμένη οθόνη υπολογιστη

    Εχει σπάσει η οθόνη του υπολογιστή μου και ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να την επισκευάσω ή αν πρέπει να πάρω καινούργια 

    George05
    George05
    Οθόνες & Projectors 3

    Memtest86+ πόσα pass?

    Καλησπέρα σε όλους.   Τις τελευταίες 3 ημέρες, κάνουν τα w7 κάτι επανεκκινήσεις με BSOD λίγων δευτερολέπτων να προηγείται πριν την επανεκκίνηση. Απ' ό,τι γκουγκλαρα, μια πιθανή αιτία είναι η η RAM. Έχω 2 modules στη μητρική (2 x 2048MB). Το σύνολο 4GB RAM.   Έβαλα να τσεκαρω πριν λίγο μαζί και τα δύο modules, όπως ακριβώς όταν δουλεύει ο υπολογιστής. Πέρασε το πρώτο pass χωρίς error. Εάν ήταν θέμα μνήμης, δεν θα έπρεπε να μου έχει βγάλει το Memtest86+ έστω και ένα λάθος αφού

    serpico75
    serpico75
    Μνήμες RAM DDR/DDR2/DDR3/DDR4/DDR5 3

    Η καρτα γραφικων ειναι η αιτια?

    καλησπερα , η καρτα γραφικων ειχε 3 hdmi ports 1 display port  και ενα dvi d και στις 3 θυρες hdmi που εχουν δοκιμαστει με 2 hdmi καλωδια γινονται τα εξης  , και στα 3 ports οταν κλεινω  το pc μου Βγαζει η οθόνη check signal cable  και μετα απο μερικα λεπτα κλείνει εντελώς., οχι sleep mode που αναγοβηνει το φωτακι της οθονης ,  2) στα 2 Ports  οταν ανοιγω το pc δεν φενεται  αυτου που σου βγαζει την μαρκα της μητρικης και το press f2 για bios ,μπαινει κατευθειαν στα windows και επισης α

    Simon_says
    Simon_says
    Κάρτες Γραφικών 60
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.