Jump to content



  • GEIL Black Dragon DDR3 2*2gb PC16000 Review


    icon_geil_review.png

     

    Τα τελευταία χρόνια η GEIL άρχισε να δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο του gaming. Φυσικά, δεν εννοούμε ότι αποφάσισε να επεκταθεί έξω από τον τομέα παραγωγής μνημών. Αντίθετα, με ενεργή συμμετοχή σε διαγωνισμούς, με το σπονσοράρισμα ομάδων, αλλά κυρίως με την επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων και την κατανόηση των αναγκών των gamers, κατάφερε να δημιουργήσει μια πολύ δυνατή σειρά μνημών, τις Black Dragon.

    Οι Black Dragon, μέχρι πριν λίγο καιρό αφορούσαν μνήμες DDR2 και παλιότερα DDR. Πλέον, η σειρά ανανεώθηκε και συμβαδίζει με την σημερινή τεχνολογία, χρησιμοποιεί DDR3 μνήμες, κυκλοφορεί σε dual, triple και quad kit, ενώ οι ονομαστικές συχνότητες αρχίζουν από τα 1333MHz και φτάνουν μέχρι τα 2133MHz!

    Αυτή τη φορά έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάζουμε ένα kit από αυτές τις μνήμεςκαι συγκεκριμένα τις Black Dragon PC3-16000. Είναι ένα dual channel kit, DDR3 μνημών, χρονισμένων στα 2000MHz

     

    1.png

     

    Πίνακας χαρακτηριστικών

     

    Στον παρακάτω πίνακα παρατίθενται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή

     

    Geil Black Dragon PC16000 C9 4GB
    Χωρητικότητα 2*2GB (επίσης υπάρχει και κιτ 2*1GB)
    Τύπος μνήμης DDR3 240pin
    Timings 9-9-9-28
    Τάση λειτουργίας 1,65V
    Ψύκτρες όχι
    Άλλα χαρακτηριστικά

    PCB 8 επιπέδων με LED

    DBT (Die-hard Burn-in Technology)

    Ειδικά σχεδιασμένες για συστήματα βασισμένα σε επεξεργαστή i7 με P55 chipset

    Εγγύηση Εφ'όρου ζωής

     

    DBT

    Εδώ έχουμε κάτι περίεργα αρχικά. Τι σημαίνουν ως αρχικά και τι σημαίνουν στην πράξη; DBT σημαίνει Die-hard Burn-in Technologyκαι είναι μια μέθοδος ελέγχου των modules, ώστε η GEIL να είναι σίγουρη ότι θα υπάρχει μηδενικό failure στις μνήμες που θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτωνκαι κατ’επέκταση στον τελικό καταναλωτή.

    Συγκεκριμένα, σε ειδικά κατασκευασμένα μηχανήματα, με πολλαπλούς memory controllers, τοποθετούνται και ελέγχονται ταυτόχρονα εως 1000 modules, για 24 ώρες, σε θερμοκρασία που φτάνει τους 100 βαθμούς Κελσίου. Έτσι διασφαλίζεται ότι όσες μνήμες θα εμφάνιζαν κάποιο πρόβλημα στις πρώτες μέρες της λειτουργίας τους δε θα διατεθούν στην αγορά. Το παρακάτω διάγραμμα της GEIL μας δίνει και μια εικόνα των όσων αναφέραμε παραπάνω:

     

    DBT_Press_Release_June_2008_RE_p1.png.86

     

    Φωτογραφίες

     

    2.png

     

    Η συσκευασία

     

    3.png

     

    Τα περιεχόμενα της συσκευασίας

     

    4.png

     

    Οι μνήμες μας, ενώ διακρίνεται και τμήμα των, σχεδιασμένων στο PCB, δράκων

     

    5.png

     

    GEIL+DDR3+Black Dragon Series=πολύ υψηλές επιδόσεις

     

    IMG_3672.png.387748762.png

     

    Οι μνήμες μας σε λειτουργία. Βλέπουμε και τα 4 κόκκινα LEDs, τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα στα μάτια των δράκων

     

     

    Σύστημα δοκιμών και μεθοδολογία

     

    Για τη δοκιμή των μνημών, θα βασιστούμε στο εξής σύστημα:

    Σύστημα δοκιμών
    Μητρική Gigabyte GA-X58-UD4P
    Επεξεργαστής Intel Core i7 920@3.2GHz
    Κάρτα γραφικών ATi Radeon 3870@840MHz (Memory@1050MHz)
    System HDD Adata X25-M 80GB
    Secondary HDD Raptor 74GB
    PSU CM RealPower M620
    Λειτουργικό Σύστημα MS Windows Vista x64 Business

     

     

    HINT: Η μητρική που χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές μας, η Gigabyte GA-X58-UD4P, παρ'ότι είναι s1366, υποστηρίζει και διάταξη dual channel στις μνήμες. Τα benchmarks που χρησιμοποιήσαμε:

     

    Benchmarks
    Lavalys Everest
    SiSoft Sandra Lite 2010c
    WinRARx64 3.90
    Street Fighter IV Benchmark
    Futuremark 3d Mark 06

     

     

    Τρέξαμε 3 φορές κάθε benchmarkκαι βγάλαμε το μέσο όρο και των τριών μετρήσεων, ώστε να αποφύγουμε πιθανές ακραίες τιμές.

     

    Οι μετρήσεις που πήραμε αφορούν δύο κιτ μνήμης:

     

      GEIL OCZ
    Κατηγορία Dual Channel Triple Channel
    Μέγιστη ονομαστική συχνότητα 2000MHz 1600MHz
    Timings 9-9-9-28 8-8-8-24
    Τάση λειτουργίας 1.65v 1.65v

     

     

     

    Everest

     

    everest.png

     

    Στο πρώτο τεστ των δοκιμών μας οι μνήμες της GEIL δείχνουν τα δόντια τους, κυρίως στα τεστ ανάγνωσης και αντιγραφής, όπου οι επιδόσεις τους είναι κατά 10% και 5,6% καλύτερες των triple chanel OCZ. Στο τεστ εγγραφών, οι επιδόσεις των δύο σετ, είναι πανομοιότυπες και είναι μέσα στα όρια του στατιστικού σφάλματος.

     

    Και στο τεστ για το latency, οι μνήμες της GEIL έχουν μεγάλο προβάδισμα, της τάξης του 25%

     

     

    SiSoft Sandra Lite 2010 & WinRARx64 3.90

     

    sandra.png

     

    Στις μετρήσεις διαμεταγωγής του SiSoft Sandra Lite 2010, βλέπουμε τα αποτελέσματα να έχουν αντιστραφεί με τη διαφορά να είναι και εδώ της τάξης του 5-11%, αυτή τη φορά όμως υπέρ των OCZ, οι οποίες προφανώς ευννούνται από τη διάταξη triple chanel.

     

     

    Στο latency test του SiSoft Sandra, οι μνήμες της GEIL συνεχίζουν να έχουν καλύτερες επιδόσεις, της τάξης του 12,5%, εκμεταλλευόμενες την πολύ υψηλή συχνότητα χρονισμού τους.

    WinRAR_3.80.png.535646788.png

     

     

     

    Στο WinRAR, η διαφορά είναι πολύ μικρή, της τάξης του 2,5%, αλλά και αυτή τη φορά είναι υπέρ των μνημών της GEIL

     

     

    Street Fighter Benchmark & 3DMark06

     

    SFB.png

     

     

    Στο τελευταίο σετ μετρήσεων, δοκιμάσαμε τις μνήμες μας σε ένα παιχνίδι (Street Fighter IV), αλλά και σε ένα μετροπρόγραμμα για γραφικά (3dMark 06). Οι διαφορές είναι πολύ μικρές, της τάξης του 1% -αυτή τη φορά όμως, είναι εκτός των περιθορίων σφάλματος-και δίνουν μια ελαφρά υπεροχή στις μνήμες της GEIL.

    3dm06.png

    Overclocking

     

    Παρ'ότι τα 2000MHz είναι από μόνα τους αρκετά, δεν μπορούσαμε να μη δοκιμάσουμε το πόσο ψηλά μπορούν να πάνε οι μνήμες. Το κοντέρ στις μετρήσεις μας σταμάτησε στα 2110MHz, με timings 9-9-9-28 1T στα 1,71V. Ο πολλαπλασιαστής του επεξεργαστή έμεινε σταθερά στο x16, οπότε η νέα συχνότητα διαμορφώθηκε στα 3,38 GHz. Η αύξηση αυτή, που ήταν της τάξης του 5% έφερε ανάλογη αύξηση επιδόσεων στα τεστ για τις μνήμες (Lavalys Everest, SiSoft Sandra, WinRAR), αλλά στα μετροπρογράμματα που αφορούν στα παιχνίδια (StreetFighter IV & 3D Mark 06) η αύξηση ήταν της τάξης του 1%.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα παρατίθενται στα παρακάτω γραφήματα:

     

     

    Επίλογος - Συμπεράσματα

     

    Από άποψη επιδόσεων, οι μνήμες της GEIL είναι ίσως η δεύτερη καλύτερη επιλογή για κάποιον που ψάχνει ένα πολύ καλό κιτ dual channel μνημών. Η πρώτη επιλογή, θα είναι οι μνήμες της ίδιας σειράς, με ονομαστική ταχύτητα 2133MHz. Κατάφεραν και κοίταξαν στα μάτια μνήμες σε διάταξη triple channel, που θεωρητικά έχουν το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης διαμεταγωγής, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις τις ξεπέρασαν σε επιδόσεις.

    Κατά τη διάρκεια του overclocking, στο οποίο τα πήγαν αρκετά καλά, ενώ εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι η τάση ήταν 1,71V και οι μνήμες δε φορούσαν ψύκτρες αλλά ήταν τελείως γυμνές, μετά τα τεστ ήταν απλώς χλιαρές.

    Ενημερωθήκαμε από την GEIL ότι η τιμή τους στην Ευρωπαϊκή αγορά θα κυμαίνεται στα 140€, ποσό αρκετά υψηλό όταν με 5€ παραπάνω υπάρχουν οι GEIL Ultra 4gb 2133MHz. Για αυτό το λόγο, η συνολική βαθμολογία του προϊόντος είναι:

    80-very-good.png

    Ευχαριστούμε θερμά τη GEIL για την παραχώρηση των μνημών

    Συντελεστές Review
    Reviewers: deninho
    Photographers:
    Editing:
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Western Digital Ultrastar DC HC550 16ΤΒ Vs DC HC560 και Seagate Exos X18 18TB και Exos X16 με λιγοτερα failure rates;

    Kαλήσπερα και χρονια  πολλα και καλα χριστουγεννα με υγεια και χαρα.. Ενας  φιλος μου θελει να αγορασει εναν απο αυτους  τους  2  δισκους  για αποθηκευση φωτογραφιων,, ταινιων , σειρες , και παλια παιχνιδια., backup με παρα  πολλα αρχεια  απο εγγραφα  ,,streaming  videos   ,, παλια και συνχρονα    τραγουδια σε συλλογες  που εχει.. τον  θελει για destop χρηση., Απο αυτους  τους 2 πιος ειναι  πιο αξιοπιστος;  και πιο γρηγορος;  και τεχνολογικα καλύτερος?  με λιγοτερα failure rates;

    rocketj
    rocketj
    Συσκευές Αποθήκευσης

    Multiple Gpu Consolidation - Συσσωρευση Καρτων σε ενα συστημα?

    Αυστηρα θεωρητικα ρωταω για την καβλαντα, δεν εχω σκοπο και ουτε φραγκο να κανω κατι, αλλα μου κανει εντυπωση οτι ολα αρχιζουν και τελειωνουν σε μια καρτα...   Οπως πχ παλιοτερα υπηρχε το Crossfire/Sli το οποιο μαθαινω σταματησε εδω και κανα δυο γενιες να υποστηριζεται και να αξιοποιειται απο παχινιδια, δεν υπαρχει καποιος τροπος που να εφτιαχνε καποιος ενα συστημα πχ server τυπου υλοποιηση ενα ντουλαπι γεματο καρτες γραφικων που να επικοινωνουν ολες μεταξυ τους και να μπορουν να διαχε

    therock
    therock
    Κάρτες Γραφικών 7

    Άλλη μια «λινουξόβια» ιστορία «μικρομάλακης» τρέλας...

    Τελειώματα 2024 και ο bro αποφάσισε να αγοράσει laptop για τις επαγγελματικές του ανάγκες. Χρειαζόταν κάτι ελαφρύ και γρήγορο και οικονομικό για να το παίρνει μαζί του και να μπορεί να εργάζεται on-the-go. Τα προβλήματα άρχισαν να ξεκινάνε από τότε που μου ζήτησε να του περάσω και linux (για πιο ασφαλές web-banking και trading) αλλά ήθελε ταυτόχρονα να υπάρχουν και τα (προεγκατεστημένα) windows γιατί χρειάζεται excel και πιθανότατα κάποιες λογιστικές εφαρμογές (windows only). Γνωρίζοντας ότι το

    gdp77
    gdp77
    Linux 11

    HDMI πρόβλημα

    στο παραπανω σύστημα  η οθόνη ειναι συνδεδεμενη με την καρτα γραφικών μεσω HDMI ,σήμερα ανοίγοντας τον υπολογιστη στην οθόνη εμφανιζονται οι αρχικές διαδικασίες της εκκίνησης και οταν φθάσει στην οθόνη με το σήμα των windows μετα μαυρίζει και δεν δείχνει τίποτα ενω βλέπω οτι ο δίσκος λειτουργεί κανονικά. Στη οθόνη εμφανίζεται μήνυμα << no HDMI CABLE>> . Εαν  συνδεσω την οθόνη μεσω displayport ολα ειναι κανονικά. Τι φταίει ? καλώδιο hdmi ? χάλασε η έξοδος hdmi της καρτας ?  η είσοδος

    xdoc
    xdoc
    Κάρτες Γραφικών 1

    Προβλημα συμβατοτητας?

    αμεσως  μετα το τελευταιο update των windows Μου εβγαλε αυτο το μυνημα  ,ποτε πριν δεν μου το χε ξαναβγαλει , μετα χρειαστηκε να κανω fresh install των windows και παλι κανει την εμφανιση του. απο ενα ψαξιμο στο google δεν βρηκα κατι σχετικο!  

    Simon_says
    Simon_says
    Γενικά για Η/Υ 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.