Jump to content



  • Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz C16 (CMK16GX4M4B3200C16R) RAM Review


    Εισαγωγή

    gallery_33152_946_335779.png

     

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παρόν review δε συστήνεται σε όσους έχουν εκτίμηση στον όρο Value For Money. Έρευνες έδειξαν ότι κάθε αναφορά σε μνήμες τύπου DDR4 μπορεί να προκαλέσει κυκλοφορικές και νευρολογικές διαταραχές σε άτομα με επικρατή φαινότυπο για το VFM γονίδιο. Το TheLab.gr και οι συντελεστές του, δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε διαταραχή προκύψει στη σωματική ή / και ψυχική υγεία όσων αγνοήσουν την παρούσα προειδοποίηση.

     

    Και τώρα που μείναμε μεταξύ μας, σας παρουσιάζω, σε κόκκινο αγωνιστικό χρώμα και με διπλό intercooler, τις Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB!

     

     


    Όπως ξέρετε οι περισσότεροι, οι DDR4 προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο από το chipset X99 και τρεις επεξεργαστές της Intel που είναι για τους λίγους έχοντες το χρήμα αλλά και την τρέλα για να τα αποκτήσουν. Έτσι και οι DDR4 δεν είναι οικονομικές μνήμες, αλλά enthusiast, high end προϊόντα. Πόσο δε μάλιστα, οι Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB που βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή των διαθέσιμων έως τώρα συχνοτήτων στην εν λόγω κατηγορία.

     

    Όταν θα έρθουν οι Skylake με τα 100-series chipsets, το δεύτερο μισό του 2015, οι DDR4 θα γίνουν σταδιακά πιο mainstream αλλά έως τότε θα είναι Ferrari και Lamborghini και ό,τι άλλο γουστάρουμε και ονειρευόμαστε από παιδιά!

     

    Ας πάμε λοιπόν μια βόλτα με τις κόκκινες Ferrari της Corsair και ας δούμε τι θα μας μάθει η διαδρομή.

     

     

    Φωτογράφιση

     

    Η έκδοση των Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB που μας έστειλε η Corsair δεν είναι η απλή, αλλά όπως σας είπαμε, με το διπλό intercooler. Δηλαδή στο πακέτο που βλέπετε παρακάτω περιλαμβάνονται 4 DIMM των τεσσάρων GB έκαστο καθώς και 2 μονάδες Corsair Vengeance Airflow.

     

    Θα ρωτήσετε, γιατί 2 μονάδες Corsair Vengeance Airflow; Μπορεί η κάθε μονάδα να χωράει από κάτω τις και να δροσίζει έως και 4 DIMMs αλλά οι μητρικές με X99 chipset έχουν από 2 ή από 4 DIMM slots εκατέρωθεν της CPU και για να εκμεταλλευτεί κανείς και τα 4 κανάλια μνήμης που διαθέτει ο memory controller της CPU θα πρέπει να τοποθετήσει τα 2 DIMMs των Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB από τη μία πλευρά της CPU και τα άλλα 2 από την άλλη. Ως εκ τούτου, τα 4 DIMMs του πακέτου δεν είναι μαζί για να μπορεί να μπορούν να δροσιστούν από μία μονάδα Corsair Vengeance Airflow αλλά χρειάζονται δύο.

     

    Το ιλουστρασιόν κουτί που τα περιέχει όλα αυτά είναι βασικά γκρι, με την εμπρός όψη να αναφέρει τον τύπο και το μοντέλο του προϊόντος και να καλύπτεται εν πολλοίς από μια εντυπωσιακή, βινιεταρισμένη φωτογραφία. Η πίσω όψη περιγράφει γενικά τις μνήμες Vengeance LPX σε έξι γλώσσες, μη συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής.

     

     

    IMG 1970

    IMG 1971


    Μέσα στο ιλουστρασιόν κουτί κρύβονται δύο πανομοιότυπα, απλά καφέ χαρτόκουτα.

     

     

    IMG 1973

    IMG 1974


    Κάθε ένα εξ αυτών περιλαμβάνει από 2 DIMMs και ένα Corsair Vengeance Airflow. Τα DIMMs είναι προστατευμένα σε σκληρό διάφανο πλαστικό.

     

     

    IMG 1976

    IMG 1979


    Φτάσαμε στο ζουμί της υπόθεσης, που δεν είναι άλλο από τα ίδια τα DIMMs. Ας δούμε από κοντά ένα από αυτά.

     

    Το PCB είναι μαύρο, με 8 layers και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Η ψύκτρα είναι κολλημένη πάνω στα memory chips που είναι επιλεγμένα ένα ένα και κατασκευασμένα από τη Samsung. Οι Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB κυκλοφορούν είτε με μαύρες είτε με κόκκινες ψύκτρες, όπως στην περίπτωσή μας, οι οποίες έχουν επίσης εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και ανοδίωση.

     

    Η μία πλευρά του DIMM φέρει αυτοκόλλητο με τα χαρακτηριστικά του και η άλλη ένα πιο... 3D αυτοκόλλητο με το λογότυπο Vengeance LPX

     

    Είναι εμφανές ότι τα DIMMs είναι ιδιαίτερα χαμηλού προφίλ, οπότε δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στο να τα συνδυάσετε με οποιαδήποτε ψύκτρα.

     

     

    IMG 1980

    IMG 1982


    Προχωράμε σε μία από τις δύο μονάδες Corsair Vengeance Airflow του πακέτου. Η μονάδα έρχεται με 3 χρωματιστά, ανοδιωμένα καπάκια, σε κόκκινο, ασημί και μπλε χρώμα για να διαλέξετε όποιο ταιριάζει καλύτερα στο σύστημά σας.

     

    Διαθέτει 3 πόδια, για να διαλέξετε τα 2 που ταιριάζουν στο σύστημά σας. Τα 2 είναι ίδια και κουμπώνουν στα αυτάκια που συγκρατούν τις μνήμες όταν αυτά είναι του τύπου που ανοιγοκλείνουν. Κάθε μητρική έχει τέτοια, είτε από τη μία είτε και από τις δύο πλευρές των DIMMs. Για τις μητρικές που έχουν τέτοια αυτάκια από τη μία πλευρά και από την άλλη έχουν σταθερό αυτάκι, που δεν κινείται, υπάρχει το διαφορετικό ποδαράκι του Corsair Vengeance Airflow που πιάνει εκεί. Σε κάθε περίπτωση είστε καλυμμένοι.

     

    Δίνεται επίσης ένας adaptor που μειώνει τις στροφές του ανεμιστήρα για ουσιαστικά αθόρυβη χρήση.

     

     

    IMG 1983

    IMG 1984


    Εδώ η μονάδα συναρμολογημένη.

     

     

    IMG 1985

    IMG 1988


    Εντάξει με τη φωτογράφιση της Ferrari. Εεεεεε, των Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB ήθελα να πω! Πάμε τώρα να δούμε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

     

     

     

    Χαρακτηριστικά

     

    Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB.

     

    Πρόκειται λοιπών για 4 DIMMs των 4GB έκαστο, δίνοντας συνολική χωρητικότητα μνήμης 16GB. Είναι τύπου DDR4 PC4-25600 και συνεπώς τρέχουν στα 3200MHz ενώ τα βασικά τους latencies είναι 16-18-18-36. Για να τα πετύχουν όλα αυτά ξεφεύγουν από τα τυπικά 1.2V και απαιτούν 1.35V τροφοδοσίας. Ψύχονται από τις χαμηλού προφίλ ψύκτρες ανοδιωμένου αλουμινίου που χαρακτηρίζουν τη σειρά Vengeance LPX και καλύπτονται από υπό όρους εγγύηση εφ' όρου ζωής.

     

     

     


    Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε το σημείο που υπάρχει ο οδηγός για τη σωστή τοποθέτηση των DDR4 DIMMs, έτσι ώστε να τοποθετούνται με τη σωστή φορά αλλά και να αποκλείεται η τοποθέτηση άλλου τύπου μνημών σε άλλου τύπου slots.

     

     

     


    Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε τα χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα της μονάδας Corsair Vengeance Airflow.

     

    Πρόκειται για ανεμιστήρα διαμέτρου 60mm και πάχους 25mm με ball bearing που λειτουργεί αρκετά αθόρυβα στις 3500 στροφές ανά λεπτό και σχεδόν εντελώς αθόρυβα στις 2500 στροφές ανά λεπτό, με τη χρήση του περιλαμβανομένου adaptor. Η διάρκεια ζωής του προβλέπεται στις 80000 ώρες λειτουργίας και καλύπτεται από διετή εγγύηση.

     

     

     


    Παρακάτω βλέπετε τη μονάδα Corsair Vengeance Airflow και με τα τρία χρωματιστά καπάκια που διαθέτει.

     

     

     

     

    9

    8


    Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά των Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB και των Corsair Vengeance Airflow που περιλαμβάνει το πακέτο μας. Πάμε τώρα να δούμε πώς έγιναν οι δοκιμές μας.

     

     

     

    Μεθοδολογία

     

    Το σύστημα πάνω στο οποίο έγιναν οι δοκιμές περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα.

     

    Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα κορυφαίο σύστημα που εξαλείφει, στο μέτρο του δυνατού, όλα τα bottlenecks που θα εμπόδιζαν τις πολύ γρήγορες DDR4 να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους.

     

    Το σύστημα βασίζεται στην ASUS Rampage V Extreme με τον Intel 5960X Extreme Edition στη θέση του επεξεργαστή. Ο επεξεργαστής δεν είναι υπερχρονισμένος, αλλά ακολουθεί τα πρότυπα XMP 2.0 που περιλαμβάνει το κάθε κιτ μνημών που δοκιμάζεται. Η κάρτα γραφικών είναι η ASUS GTX 980 υπερχρονισμένη με τον πυρήνα στα 1520MHz και τη μνήμη της στα 8100MHz. Την ψύξη του συστήματος αναλαμβάνουν δύο custom watercooling loops, μία για τον επεξεργαστή και μία για την κάρτα γραφικών. Την τροφοδοσία του συστήματος καλύπτει ένα Corsair AX1200.

     

     

     


    Ο επεξεργαστής δεν είναι υπερχρονισμένος και τρέχει στις συχνότητες που υποδεικνύουν τα εκάστοτε XMP 2.0 profiles των μνημών. Οι μικρές διαφορές στη συχνότητα του επεξεργαστή στα διάφορα XMP 2.0 Profiles επηρεάζουν τα αποτελέσματα των δοκιμών γι αυτό και αναφέρονται και θα πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν. Αλλά εξακολουθούμε να τρέχουμε τις δοκιμές μας στις συχνότητες του επεξεργαστή που υποδεικνύουν τα XMP 2.0 profiles για να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα που θα έχει και ο τελικός χρήστης που θα χρησιμοποιήσει αυτά τα προφίλ αλλά και για να δοκιμάσουμε τη σταθερότητά τους.

     

    Η κάρτα γραφικών είναι υπερχρονισμένη για να αποτελεί όσο γίνεται λιγότερο bottleneck στην επίδραση των μνημών στις επιδόσεις των γραφικών, αν και όπου υπάρχει τέτοια επίδραση.

     

    Υπερχρονισμός στις μνήμες δε θα γίνεται κατά τις δοκιμές. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι γι αυτό και θα σας παραθέσουμε τους πιο σημαντικούς. Κατ' αρχάς, ο υπερχρονισμός που μπορεί να επιτευχθεί εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το κάθε κομμάτι που θα μας τύχει να δοκιμάσουμε. Οπότε για να αποφανθούμε αν κάποιο μοντέλο έχει τα Χ αποτελέσματα στον υπερχρονισμό θα πρέπει να δοκιμάσουμε πολλά κομμάτια του μοντέλου αυτού, κάτι που δε γίνεται καθώς οι εταιρίες αδυνατούν να τα παρέχουν. Επίσης εξαρτάται εν πολλοίς από τον memory controller της CPU μας καθώς και από τη μητρική, το τροφοδοτικό και γενικά τα εξαρτήματα του συστήματος. Τέλος εξαρτάται από τις ικανότητες, τις γνώσεις και την υπομονή του κάθε overclocker. Από αυτά και μόνο φαίνεται ότι τα όποια αποτελέσματα υπερχρονισμού θα μπορούσαμε να σας παρουσιάσουμε δε θα είχαν την παραμικρή αξία, ενώ αντιθέτως θα μπέρδευαν κάποιους που δε θα μπορούσαν να τα επιτύχουν στο ίδιο προϊόν ή θα επιτύγχαναν ενδεχομένως καλύτερα. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο έλεγχος της σταθερότητας του υπερχρονισμού ειδικά στις μνήμες είναι επίπονος, χρονοβόρος και ιδιαίτερα επισφαλής, καταλαβαίνετε ότι τα περισσότερα "σταθερά" overclocks που διαβάζουμε αποδεικνύονται κατόπιν εορτής και εν καιρώ όχι και τόσο σταθερά.

     

    Αντιθέτως, έχει τεράστια σημασία η σταθερότητα την οποία επιδεικνύει το κάθε memory kit όταν τρέχει στους χρονισμούς των προδιαγραφών του και αυτό είναι κάτι που θα δοκιμάζουμε και θα αναφέρουμε.

     

     

     


    Ας δούμε λοιπόν πώς έγιναν οι δοκιμασίες. Το κάθε κιτ περνάει από τον πάγκο μας δοκιμάζεται στα XMP 2.0 Profiles που περιέχει και περνάει τις παρακάτω δοκιμασίες:

     

    1: Επιλεγμένα συνθετικά Benchmarks που επιδεικνύουν την επίδραση της ταχύτητας των μνημών σε διάφορες κατηγορίες διεργασιών.

     

    2: Επιλεγμένα συνθετικά 3D Benchmarks και Game Benchmarks.

     

    3: Επιδόσεις ενός RAM Disk στις δοκιμαζόμενες μνήμες.

     

    Οι μνήμες που δοκιμάζουμε σήμερα είναι οι Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB (CMK16GX4M4B3200C16R) στην έκδοση που περιλαμβάνει και δύο μονάδες Corsair Vengeance Airflow. Οι μνήμες αυτές διαθέτουν μόνο ένα XMP 2.0 Profile. Στους πίνακες των αποτελεσμάτων περιλαμβάνονται και οι Corsair Dominator Platinum 2666MHz C15 16GB (CMD16GX4M4A2666C15) και με τα 2 XMP 2.0 Profiles τους στα 2666MHz και στα 2800MHz.

     

    Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε τις συχνότητες στις οποίες τρέχουν οι δοκιμαζόμενες μνήμες και τις αντίστοιχες συχνότητες του core και του uncore της CPU, σύμφωνα πάντα με τα XMP 2.0 Profiles.

     

     

     


    Ακολουθεί ο πίνακας με τα βασικότερα timings.

     

     

     


    Και τέλος οι τάσεις λειτουργίας.

     

     

     


    Και αφού ξεκαθαρίσαμε τη μεθοδολογία, ας πάμε στα πρώτα αποτελέσματα.

     

     

     

    Benchmarks

     

    Ας αρχίσουμε λοιπόν τα συνθετικά benchmarks και πρέπει να θυμόσαστε ότι τα XMP 2.0 Profiles δίνουν μικρό πλεονέκτημα στο χρονισμό του core και uncore της CPU στις Dominator που τρέχουν στα 2800MHz C15 και λίγο μεγαλύτερο πλεονέκτημα μόνο στο uncore της CPU στις Vengeance LPX.

     

    Ξεκινάμε τα Benchmarks με το AIDA64 5.20.3400 και συγκεκριμένα με τις δοκιμασίες της μνήμης καθώς και τη δοκιμασία CPU Photoworxx που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα εξαρτημένη από τις επιδόσεις της μνήμης.

     

    Όπως φαίνεται τα αποτελέσματα ακολουθούν τα MHz με αναμενόμενο τρόπο ενώ τα οι σφιχτότεροι χρονισμοί των Dominator δε φαίνεται να επηρεάζουν πολύ.

     

     

     


    Συνεχίζουμε με το SuperPI Mod 1.5 όπου οι χρονισμοί φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο με τη συχνότητα να επηρεάζει δευτερευόντως τα αποτελέσματα.

     

     

     


    Το ίδιο παρατηρείται και στο wPrime 2.10, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Έτσι τα 3200MHz C16 επικρατούν ελαφρώς επί των 2666MHz C15 αλλά όχι και επί των 2800MHz C15.

     

     

     


    Στο Fritz 4.3 φαίνεται ότι 3200MHz C16 και 2800MHz C15 φέρνουν σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα, με το σφικτότερο χρονισμό να επικρατεί ελαφρώς, ενώ τα 2666MHz C15 μένουν λίγο πίσω.

     

     

     


    Το WinRAR 5.21 δε φαίνεται να νοιάζεται για τα timings και εκτοξεύεται από τη διαφορά των MHz.

     

     

     


    Στο Truecrypt 7.01 τα πράγματα είναι πιο ομαλά με τις Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB να επικρατούν ελαφρώς.

     

     

     


    Στο Cinebench R15 βλέπουμε μια ισορροπία με τη διαφορά στο CPU Benchmark να αποδίδεται στο μεγαλύτερο χρονισμό του CPU core στις Dominator με το XMP 2.0 Profile 2.

     

     

     


    Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στο H264 HD Benchmark 5.0.1 και το POV Ray Benchmark 3.7.

     

     

     

     

     


    Βλέπουμε λοιπόν ότι η συχνότητα των Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB τους δίνει το προβάδισμά στις περισσότερες δοκιμασίες ενώ οι σφιχτότεροι χρονισμοί των Corsair Dominator Platinum 2666MHz C15 16GB, ειδικά στη συχνότητα των 2800 MHz, τις κρατάνε κοντά και σε ορισμένες δοκιμασίες τους δίνουν και το προβάδισμα. Παρατηρούνται βέβαια και δοκιμασίες που το bottleneck δεν είναι οι μνήμες.

     

    Ας περάσουμε τώρα στις δοκιμασίες 3D.

     

     

     

    3D Benchmarks

     

     

     

    Εδώ θα δούμε την επιρροή των μνημών στις δοκιμασίες 3D. Έχουμε υπερχρονίσει όσο γίνεται την ήδη ταχύτατη κάρτα γραφικών μας ώστε να φανεί όσο είναι δυνατόν η επίδραση των μνημών.

     

    Ξεκινάμε με το 3DMark11 1.0.5. Είναι εμφανές ότι μόνο στο Physics Score επιδρούν οι διαφορές στις μνήμες, με τα MHz να έχουν και πάλι τη μεγαλύτερη επίδραση.

     

     

     


    Συνεχίζουμε με το 3DMark 2013 1.3.708 όπου μόνο στη δοκιμασία "Ice Storm" που είναι CPU intensive βλέπουμε ένα μικρό όφελος του μεγαλύτερου χρονισμού του CPU core στο XMP 2.0 Profile 2 των Corsair Dominator Platinum 2666MHz C15 16GB. Ουσιαστικά οι μνήμες δεν έχουν καμία επιρροή στο συγκεκριμένο Benchmark.

     

     

     


    Ακολουθούν τα Heaven 4.0 και Valley 1.0 Benchmarks όπου παρατηρείται μια μικρή πτώση στις 3D επιδόσεις με τη χρήση του XMP 2.0 Profile 2 των Corsair Dominator Platinum 2666MHz C15 16GB ενώ οι Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB ισοβαθμούν με το XMP 2.0 Profile 1 των Corsair Dominator Platinum 2666MHz C15 16GB.

     

     

     


    Μικρή και περιορισμένη η επιρροή των μνημών στις 3D δοκιμασίες λοιπόν, αλλά με τις Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB να κερδίζουν ελαφρώς στα λίγα σημεία όπου παρατηρούνται διαφορές.

     

    Game Benchmarks

     

    Και στα 3 Game Benchmarks που δοκιμάσαμε παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο με τα 3D Benchmarks της Unigine

     

     

     

     

     


    Πάμε τώρα και στην τελευταία δοκιμασία, τη δημιουργία RAM Disk στις δοκιμαζόμενες μνήμες.

     

     

     

    RAM Disk

     

    Σε αυτή τη δοκιμασία κατασκευάζουμε ένα RAM Disk χωρητικότητας 4GB με τη χρήση του προγράμματος RAM Disk της SoftPerfect και μετράμε τις επιδόσεις του με το CrystalDiskMark 3.03b x64.

     

    Ξεκινάμε με τις δοκιμασίες των εγγραφών και παρατηρούμε ότι στη δοκιμασία "Sequential" τα αποτελέσματα επηρεάζονται κυρίως από τη συχνότητα και έτσι οι Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB παίρνουν μια άνετη νίκη. Στη δοκιμασία "512K" φαίνεται ότι υπεισέρχονται και τα timings και έτσι η επικράτηση των Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB επί των Corsair Dominator Platinum 2666MHz C15 16GB στα 2800MHz είναι λιγότερο έντονη. Οι δοκιμασίες 4K δε φαίνεται να επηρεάζονται από τις επιδόσεις των μνημών.

     

     

     


    Πάμε τώρα στις εγγραφές. Στις σειριακές εγγραφές, τα πράγματα είναι ίδια με τις αναγνώσεις και οι Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB επικρατούν άνετα ενώ στα "512K" η επιρροή των χρονισμών είναι εντονότερη από τις αναγνώσεις και η κεφαλή των Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB επί των Corsair Dominator Platinum 2666MHz C15 16GB στα 2800MHz είναι ιδιαίτερα βραχεία. Και στις εγγραφές οι επιδόσεις στα 4K είναι ουσιαστικά ανεξάρτητες των μνημών.

     

     

     


    Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος των δοκιμών μας. Ακολουθεί ο απολογισμός όπου θα αναλύσουμε τι αποκομίσαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

     

     

     

    Επίλογος

     

    Εδώ τελειώνει η βόλτα με τις κόκκινες σπορ μνήμες της Corsair. Για να δούμε λοιπόν, τι αποκομίσαμε.

     

    Για όσους δε σεβάστηκαν την προειδοποίηση στην αρχή του review και ήρθαν μαζί μας ψάχνοντας για ένα προϊόν Value For Money, δε λυπάμαι καθόλου που απογοητεύτηκαν. Δεν είναι για εσάς οι Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB και γενικά οι DDR4 μνήμες και η πλατφόρμα που τις φιλοξενεί.

     

    Για εμάς τους υπόλοιπους, η βόλτα απέδωσε ότι ακριβώς υπόσχονται οι προδιαγραφές του προϊόντος. Και αυτό δεν είναι καθόλου ασήμαντο. Τα κορυφαία, εξωτικά προϊόντα είναι σχεδόν πάντα γεμάτα προβληματάκια και λειτουργούν περίεργα και υπό όρους. Αυτό δεν το συναντήσαμε με τις Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB οι οποίες λειτούργησαν απροβλημάτιστα σε όλα τα επίπεδα από το στήσιμο μέχρι το τέλος των δοκιμών. Συγχαρητήρια λοιπόν στην Corsair, αλλά και στην ASUS για αυτό.

     

     

     


    Στον τομέα των επιδόσεων, οι Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB ήταν όσο ψηλά υπόσχονται, δηλαδή κοντά στην κορυφή. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε οι επιδόσεις αυτές να επηρεάσουν σημαντικά πολλές από τις καθημερινές σας εργασίες. Αντιθέτως, τα 4 κανάλια μνήμης της πλατφόρμας εκτοξεύουν τις επιδόσεις ακόμη και πιο αργών DDR4 μνημών και οι διαφορές στην πράξη φαίνονται μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές. Όμως έτσι είναι πάντα κοντά στην κορυφή και το γνωρίζει καλά όποιος παίζει σε αυτά τα επίπεδα επιδόσεων. Συνεπώς και υπό αυτό το πρίσμα, οι επιδόσεις των Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB βαθμολογούνται πολύ ψηλά.

     

    Εκεί όμως που οι Corsair Vengeance LPX 3200MHz C16 16GB παίρνουν το απόλυτο άριστα είναι στη χρηστικότητα αφού οι ψύκτρες τους καταφέρνουν να ψύχουν αποτελεσματικά τις ταχύτατες μνήμες ενώ παραμένουν τόσο χαμηλού προφίλ ώστε να είναι συμβατές με οποιαδήποτε ψύκτρα για την CPU.

     

    Η ποιότητα κατασκευής τόσο του PCB όσο και των ίδιων των μνημών είναι εξαιρετική και αντέχει άνετα ακόμη και το πιο απαιτητικό μάτι από πολύ κοντινή απόσταση.

     

    Η τιμή τους είναι αντίστοιχη με την κατηγορία τους και στην Ελληνική αγορά διαμορφώνεται στα 507,45 ευρώ για την έκδοση με τις κόκκινες ψύκτρες, χωρίς τα 2 Corsair Vengeance Airflow, στα 485,95 ευρώ για την έκδοση με τις μαύρες ψύκτρες, χωρίς τα 2 Corsair Vengeance Airflow, 555,04 ευρώ για την έκδοση με τις κόκκινες ψύκτρες και τα 2 Corsair Vengeance Airflow και τέλος στα 522,63 ευρώ για την έκδοση με τις μαύρες ψύκτρες και τα 2 Corsair Vengeance Airflow. Όλες οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν τον Φ.Π.Α. άλλα όχι τα χάπια για την καρδιά.

     

    Ας συνοψίσουμε λοιπόν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των Corsair LPX 3200MHz C16 16GB:

     


    Πλεονεκτήματα
    + Ταχύτατες
    + Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής
    + Περιλαμβάνουν 2 Corsair Vengeance Airflow
    + Απροβλημάτιστο στήσιμο και λειτουργία
    + Χαμηλό προφίλ και συμβατότητα με όλες τις ψύκτρες για CPU

     


    Μειονεκτήματα
    - Τιμή
    - Οι ψύκτρες δεν είναι αφαιρούμενες

     


    Με βάση τα παραπάνω, η συνολική βαθμολογία των Corsair LPX 3200MHz C16 16GB είναι:

     

    00
    Loading.

     

     

     

    Ευχαριστούμε θερμά την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.



    Πολύμερος Αχανιώτης 6/5/2015
    Συντελεστές Review
    Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
    Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:9
    Χρηστικότητα:10
    Ποιότητα:9
    Επιδόσεις:9.50
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:8
    Editor's ChoiceYes
    Innovation AwardNo
    Design AwardYes
    Value for MoneyNo

    • Like 23

    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Similar Content

  • 2.5 HDD 4TB-5TB για NAS?

    Εχω ενα synology 6 θεσεων που παιρνει 2,5αρηδες δισκους, και εθλω να τον γεμισω με χωρητικοτητας 4-5 TB σε καθε slot.   Εσωτερικους βλεπω εχει μονο οι seagate απο εναν σε καθε μεγεθος και ειναι πανακριβοι   https://www.skroutz.gr/c/1715/hdd_sklhroi_diskoi/f/489547_647344_854358/2-5-4TB-5TB.html   Επειτα σκεφτομαι το κλασσικο, να παρω εξψτερικο και να τον κανω deshuck, οπως εχω κανει ηδη σε εναν παλιο seagate που εχω. Αλλα και παλι εχει ρισκο, καθως καποιοι εχουν ηδη

    therock
    therock
    Συσκευές Αποθήκευσης 6

    Η vodafone δεν συνδέει την οπτική ίνα

    Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά, ειμαι  πελάτης της Vodafone 4 χρόνια σχεδόν, τώρα έχω σύνδεση 100mbps πιάνει 108 και είμαι με καλώδιο από το καφαο δεν είναι 100% οπτική μέχρι το σπίτι. Λοιπόν, το καλοκαίρι ήρθαν έγινε η εγκατάσταση οπτικής στην οικοδομή το έχει αναλάβει η Nova στην περιοχή μου και τα κουτιά είναι δικά τους και λένε ότι πλέον λειτουργούν κανονικά τόσο η Nova όσο και η Cosmote μπορούν να κάνουν σύνδεση. Η Vodafone δεν έρχεται να με βάλει οπτική και βρίσκει δικαιολογίες ότι δεν

    panos 12
    panos 12
    Internet & Τηλεφωνία 8

    Κατάλληλη κάρτα γραφικών για Plex

    Καλησπέρα! Στο σαλόνι αυτή τη στιγμή έχω ένα Lenovo V55t Gen 2-13ACN να εκτελεί χρέη file server και Plex server. Προσφάτως όμως ανακάλυψα ότι η επεξεργαστική ισχύς της ενσωματωμένης GPU (5600G) φτάνει για ένα μόνο session αναπαραγωγής. Αν τρέξει κάποιο βιντεάκι παράλληλα σε δεύτερη συσκευή τα πράγματα ζορίζουν πολύ... Σύμφωνα με τη Lenovo η πιο ισχυρή συμβατή GPU είναι η AMD Radeon RX 6400. Αξίζει να προχωρήσω σε αγορά; Έχει κάποιος κάποια καλύτερη ιδέα;

    ronin13
    ronin13
    Κάρτες Γραφικών 3

    Western Digital Ultrastar DC HC550 16ΤΒ Vs DC HC560 και Seagate Exos X18 18TB και Exos X16 με λιγοτερα failure rates;

    Kαλήσπερα και χρονια  πολλα και καλα χριστουγεννα με υγεια και χαρα.. Ενας  φιλος μου θελει να αγορασει εναν απο αυτους  τους  2  δισκους  για αποθηκευση φωτογραφιων,, ταινιων , σειρες , και παλια παιχνιδια., backup με παρα  πολλα αρχεια  απο εγγραφα  ,,streaming  videos   ,, παλια και συνχρονα    τραγουδια σε συλλογες  που εχει.. τον  θελει για destop χρηση., Απο αυτους  τους 2 πιος ειναι  πιο αξιοπιστος;  και πιο γρηγορος;  και τεχνολογικα καλύτερος?  με λιγοτερα failure rates;

    rocketj
    rocketj
    Συσκευές Αποθήκευσης

    Multiple Gpu Consolidation - Συσσωρευση Καρτων σε ενα συστημα?

    Αυστηρα θεωρητικα ρωταω για την καβλαντα, δεν εχω σκοπο και ουτε φραγκο να κανω κατι, αλλα μου κανει εντυπωση οτι ολα αρχιζουν και τελειωνουν σε μια καρτα...   Οπως πχ παλιοτερα υπηρχε το Crossfire/Sli το οποιο μαθαινω σταματησε εδω και κανα δυο γενιες να υποστηριζεται και να αξιοποιειται απο παχινιδια, δεν υπαρχει καποιος τροπος που να εφτιαχνε καποιος ενα συστημα πχ server τυπου υλοποιηση ενα ντουλαπι γεματο καρτες γραφικων που να επικοινωνουν ολες μεταξυ τους και να μπορουν να διαχε

    therock
    therock
    Κάρτες Γραφικών 7
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.