Εισαγωγή
Παράλληλα εμφανίστηκαν πολλές κατηγορίες USB Flash Drives, άλλα με μεγάλες ταχύτητες, άλλα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως αντοχή στις κακουχίες ή αδιάβροχα, άλλα με δυνατότητες κρυπτογράφησης, άλλα απλά και οικονομικά, πολλές επιλογές δηλαδή για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες.
Σήμερα έχουμε στον πάγκο των δοκιμών ένα ιδιαίτερο USB Flash Drive της πολύ γνωστής στο χώρο Kingston, το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB. Το κάθε τμήμα του χορταστικού ονόματος υποδηλώνει κάτι. Η λέξη DataTraveler είναι το όνομα που δίνει η Kingston σε όλα της τα USB Flash Drives. Η λέξη Locker+ συμβολίζει τη δυνατότητα κλειδώματος του περιεχομένου και το G3 σημαίνει Generation 3, δηλαδή τρίτη γενιά. Ε, για να είναι τρίτη γενιά, θα είναι εξελιγμένο, δε μπορεί!
Απολαύστε τώρα ένα σύντομο teaser της Kingston για το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB...
...και στη συνέχεια ακολουθήστε μας στην αναλυτικότερη παρουσίασή του που ξετυλίγεται στις επόμενες σελίδες.
Από τότε που το CD πήρε το δρόμο της δισκέτας και οδεύει σταθερά προς την εξαφάνιση, τα USB Flash Drives είναι ο μοναδικός πρόσφορος τρόπος διαμοιρασμού αρχείων χωρίς τη χρήση του διαδικτύου. Η μείωση στις τιμές που συνοδεύτηκε από αύξηση στις χωρητικότητες και τις ταχύτητες, έδωσε επιπλέον ώθηση στην υιοθέτηση του συγκεκριμένου μέσου από τους χρήστες των υπολογιστών.
Από τη συσκευασία μέχρι το περιεχόμενο - Τι ακριβώς αγοράζουμε
Η συσκευασία του Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB είναι από από ιλουστρασιόν χαρτόνι ενώ το ίδιο το drive προστατεύεται από διάφανο σκληρό νάιλον. Η προστασία που παρέχει η συσκευασία φαίνεται αρκετή για να φέρει το προϊόν στα χέρια σας σε άριστη κατάσταση.
Επάνω στη συσκευασία μπορούμε να διακρίνουμε τον τύπο, τη χωρητικότητα και τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, όπως τη δυνατότητα κλειδώματος του περιεχομένου, τη λειτουργία USB Cloud, που θα αναλύσουμε στην πορεία, τη συμβατότητα με πρωτόκολλα USB 3.0 αλλά και USB 2.0 και τα 5 χρόνια εγγύησης που καλύπτουν το προϊόν.
Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά των ταχυτήτων ανάγνωσης και εγγραφής, τόσο με διεπαφή USB 3.0 όσο και με USB 2.0. Ένα μπράβο στην Kingston για την ξεκάθαρη ενημέρωση του πελάτη σχετικά με τις επιδόσεις του drive, ενώ πολλοί ανταγωνιστές επιμένουν να αναφέρουν μόνο την ταχύτητα ανάγνωσης σε USB 3.0, που είναι και το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο νούμερο, αποπροσανατολίζοντας τους αγοραστές οι οποίοι πολλές φορές (μάταια) περιμένουν αντίστοιχες επιδόσεις και στις εγγραφές.
Οι επιδόσεις που αναφέρονται είναι 135 MB/s ανάγνωση και 40 ΜΒ/s εγγραφή σε διεπαφή USB 3.0 και 30 MB/s ανάγνωση και 20 ΜΒ/s εγγραφή σε διεπαφή USB 2.0. Αρκετά καλές επιδόσεις, που δεν τοποθετούν το συγκεκριμένο drive στην ομάδα των πολύ μεγάλων επιδόσεων, ούτε όμως και είναι πολύ αργό. Εξ' άλλου, άλλα είναι τα χαρίσματα του Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB.
Στην πίσω πλευρά βλέπουμε κάποιες λεπτομέρειες για την εγγύηση, τις διάφορες πιστοποιήσεις που διαθέτει το drive καθώς και τη συμβατότητα της λειτουργίας USB to Cloud με όλες τις εκδόσεις των Windows από τα Vista και μετά, ενώ δεν υπάρχει συμβατότητα αυτής της λειτουργίας με λειτουργικά συστήματα για Mac. Η εφαρμογή DTL+G3 που σχετίζεται με το κλείδωμα των δεδομένων που περιέχει το drive, είναι συμβατή τόσο με λειτουργικά συστήματα Windows από την έκδοση Vista και μετά, όσο και με Mac OS 10.6.x ή νεότερο.
Ας αφήσουμε όμως τη συσκευασία και ας πάμε στην ουσία. Ή μάλλον στην πεμπτουσία της στιβαρότητας και της ποιότητας κατασκευής. Το drive έχει κλασσική φόρμα και είναι κατασκευασμένο από μέταλλο. Είναι βαρύ και στιβαρό και δείχνει ότι άνετα θα μπορούσε να μείνει για ώρες κάτω από τη ρόδα ενός φορτηγού χωρίς πρόβλημα.
Η μία του πλευρά φιλοξενεί μεταξοτυπία που αναγράφει το μοντέλο και τη χωρητικότητα καθώς και παραθυράκι από όπου διακρίνουμε ένα SMD LED. Το LED έχει λευκή περίμετρο και βαθύ κόκκινο εσωτερικό αλλά όταν ανάβει, το χρώμα του είναι μπλε και προφανώς δείχνει τη δραστηριότητα (εγγραφή ή ανάγνωση) του drive.
Στην άλλη πλευρά δεσπόζει ανάγλυφο το λογότυπο της Kingston με πολύ καλή ποιότητα χάραξης, ενώ την αρμονία χαλάει το ευμεγέθες εγχάρακτο CE, που θα προτιμούσαμε να έλειπε.
Το σύνολο συμπληρώνει μια διαμπερής τρύπα στο πίσω μέρος για να βάλετε το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB στα κλειδιά σας και μια διαμόρφωση για να κουμπώνει το καπάκι όταν χρησιμοποιείτε το drive, ώστε να μην το χάσετε
Η βαφή είναι ασημί, μεταλλική και πανέμορφη, χωρίς ψεγάδια, και ενισχύει την αίσθηση στιβαρότητας του Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB ενώ τα μόνα πλαστικά μέρη είναι στο σημείο που κουμπώνει το καπάκι και στο USB βύσμα.
Πανέμορφο, δεν είναι; Πάμε στην επόμενη σελίδα να δούμε τι υποτίθεται ότι μπορεί να κάνει.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB όπως τα αναφέρει η Kingston στην ιστοσελίδα της.
Παρατηρείστε ότι το drive έρχεται σε τέσσερις χωρητικότητες, ενώ τις καλύτερες επιδόσεις έχουν τα μεγέθη των 32 και 64 GB.
Πάμε να δούμε τώρα το λογισμικό που συνοδεύει το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB και που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα USB Flash Drives.
Συνοδευτικό Λογισμικό
Όταν λέμε συνοδευτικό λογισμικό, περιμένει κανείς να δει κάποιο CD μέσα στο πακέτο ή να κατεβάσει κάτι από το διαδίκτυο. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή αποθήκευσης, οπότε είναι εφικτό - και λογικό - το συνοδευτικό της λογισμικό να εμπεριέχεται στην ίδια τη συσκευή.
Ας συνδέσουμε λοιπόν για πρώτη φορά το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB στο σύστημά μας.
Βλέπουμε τη γνώριμη εγκατάσταση λογισμικού προγράμματος οδήγησης των Windows 7 και σε λίγο η συσκευή μας είναι έτοιμη για χρήση. Παρατηρήστε ότι εντοπίστηκαν τρεις συσκευές.
Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, ανοίγει το Auto-run και μας δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης ενός προγράμματος της Kingston. Ας το αφήσουμε για μια στιγμή στην άκρη και ας δούμε τι συνέβη με τα drives των Windows.
Βλέπουμε ότι στο σύστημά μας προστέθηκαν όχι ένα αλλά δύο drives. To Πρώτο μάλιστα είναι ένα εικονικό DVD drive στο οποίο δεν μπορούμε να αλλάξουμε το περιεχόμενο και εμφανώς περιέχει 14,1 MB δεδομένων. Αυτό δημιουργείται αυτόματα από το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB και περιέχει το λογισμικό ασφαλείας που κλειδώνει τα αρχεία που περιέχονται στο drive. Το δεύτερο αναφέρεται ως αφαιρούμενος δίσκος, χωρίς χωρητικότητα και προς το παρόν δε μπορούμε να το προσπελάσουμε. Μέχρι στιγμής, είναι τουλάχιστον εμφανές ότι το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB απαιτεί τη χρήση δύο γραμμάτων καθώς δημιουργεί δύο drives.
Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο Auto-run και ας εκτελέσουμε το πρόγραμμα της Kingston.
Η πρώτη οθόνη που παίρνουμε μας ξεκαθαρίζει ότι θα χρειαστεί να κάνουμε τέσσερα βήματα, το πρώτο εκ των οποίων θα είναι να επιλέξουμε τη γλώσσα στην οποία επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε με το πρόγραμμα. Τα Ελληνικά, δυστυχώς, δεν περιλαμβάνονται. Ας επικοινωνήσουμε λοιπόν στα Αγγλικά. Τα επιλέγουμε και πατάμε Next (επόμενο).
Το δεύτερο βήμα είναι η αποδοχή της άδειας χρήσης. Accept (αποδοχή) και Next (επόμενο).
Στο τρίτο βήμα ορίζουμε το password που θέλουμε να έχει το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB και με το οποίο θα προστατέψουμε τα δεδομένα μας. Το δίνουμε δύο φορές για να είμαστε σίγουροι ότι δεν κάναμε κάποιο λάθος, καθώς οι χαρακτήρες δε φαίνονται για να μη μπορεί κάποιος να το δει όταν το δίνουμε.
Μπορούμε επίσης να δώσουμε ένα Hint (βοήθεια) που θα μας δοθεί να για μπορέσουμε αργότερα να θυμηθούμε το password που θέσαμε. Next (επόμενο).
Το τέταρτο και τελευταίο βήμα είναι να δώσουμε τα στοιχεία μας και στοιχεία επικοινωνίας που καταγράφονται στο drive και μπορεί να τα δει κάποιος τίμιος άγνωστος που θα βρει το drive που χάσαμε ώστε να μας το επιστρέψει, γιατί έτσι κάνουν οι καλοί άνθρωποι. Για να μη χάνει λοιπόν ο άνθρωπος τον ύπνο του και πληρώνει detectives για να μας εντοπίσουν, ας τον διευκολύνουμε δίνοντάς του έναν εύκολο τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μας και να ολοκληρώσει το όνειρό του, να μας επιστρέψει το χαμένο μας drive. Finish (τέλος) λοιπόν και ολοκληρώνεται η παραμετροποίηση του drive. Σε κάθε βήμα μπορείτε να κάνετε Back (πίσω) για να διορθώσετε κάτι που στο προηγούμενο βήμα ή Cancel (ακύρωση) για να ακυρώσετε όλη τη διαδικασία.
Με το που θα πατήσετε Finish (τέλος), ξεκινάει αυτόματα το format του drive.
Αυτό σύντομα ολοκληρώνεται και πατώντας OK τελειώνει η όλη διαδικασία.
Σημαντική σημείωση: Το format γίνεται σε FAT32. Αυτό εξασφαλίζει συμβατότητα με τις περισσότερες συσκευές αλλά δεν επιτρέπει να αποθηκεύσουμε στο drive αρχεία μεγαλύτερα από 4GB. Εμείς προχωρήσαμε σε format του drive σε NTFS που επιτρέπει την αποθήκευση μεγαλύτερων αρχείων και έχει και καλύτερες επιδόσεις, κυρίως στις μεταφορές μικρών αρχείων. Το format το κάναμε κανονικά με τη σχετική εφαρμογή των Windows 7, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία του DTL+G3, του προγράμματος της Kingston που φροντίζει για το κλείδωμα του drive.
Ας πάμε πάλι στον Explorer των Windows (Ο Υπολογιστής μου). Βλέπουμε ότι το δεύτερο drive έχει πλέον αποκτήσει υπόσταση και χωρητικότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά.
Δεν τελειώσαμε όμως με την εγκατάσταση. Τώρα βλέπουμε να τρέχει το πρόγραμμα USB to Cloud της ClevX.
Αν δε θέλετε να κάνετε χρήση της λειτουργίας, πατάτε Decline (άρνηση) και ξεμπερδεύετε. Εμείς όμως θα πατήσουμε Accept (αποδοχή) για να σας δείξουμε τη διαδικασία εγκατάστασης και χρήσης αυτής της λειτουργίας.
Μετά την αποδοχή ακολουθεί μια σύντομη εγκατάσταση.
Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το πρόγραμμα μας προτρέπει να επιλέξουμε το σύννεφό μας. Προσφέρει τα δημοφιλέστερα σύννεφα σε άμεση διαθεσιμότητα καθώς και άλλα στην επιλογή "More Clouds".
Εμείς για παράδειγμα θα επιλέξουμε το OneDrive της Microsoft.
Με την επιλογή το μεγάλο κουμπάκι που έγραφε "Pick Your Cloud" (διάλεξε το σύννεφό σου) έγινε μπλε και τώρα γράφει Start Backup to OneDrive (Ξεκίνησε το αντίγραφο ασφαλείας στο OneDrive). Πατάμε λοιπόν το μεγάλο κουμπί και...
...μας ζητάει να δώσουμε τα στοιχεία εισόδου μας στο OneDrive για να μπορέσει να συνδεθεί με το λογαριασμό μας.
Δίνουμε λοιπόν τα στοιχεία και επιλέγουμε "Είσοδος".
Το πρόγραμμα συνδέεται με το λογαριασμό μας και ζητάει την άδειά μας για όλα αυτά τα πράγματα που μπορείτε να διαβάσετε στην παρακάτω εικόνα. Του τη δίνουμε, φυσικά.
Παρατηρείστε ότι πάνω αριστερά λείπει μια εικόνα. Είναι το λογότυπο της ClevX που για κάποιο λόγο το πρόγραμμα δεν το εντοπίζει. Μάλλον χρειάζεται κάποια διόρθωση στην επόμενη έκδοση. Πάντως πέρα από το αισθητικό, δε δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Οπότε "Ναι" και ολοκληρώνεται η διαδικασία.
Εδώ βλέπουμε τις ρυθμίσεις του USB to Cloud όπου φαίνεται ότι έχουμε επιλέξει το OneDrive και μπορούμε να επιλέξουμε ποια αρχεία θα αντιγράφονται και αν θα περνάνε από AntiVirus. Μπορούμε επίσης να ρυθμίσουμε τις αυτόματες ανανεώσεις του προγράμματος και αν θέλουμε να κάνουμε Reset τα δεδομένα του cloud μας που θα φυλάσσονται στο drive.
Έχουμε ήδη τελειώσει με την εγκατάσταση και του USB to Cloud, που όπως σας είπαμε από την αρχή, είναι προαιρετική.
Βγάζουμε λοιπόν το drive από το σύστημά μας και το ξανασυνδέουμε για να δούμε τι γίνεται τώρα κατά τη χρήση.
Βλέπουμε πάλι το Auto-run και φυσικά επιλέγουμε να τρέξει το πρόγραμμα της Kingston.
Προσοχή, αν δεν το κάνουμε θα βλέπουμε στον Windows Explorer τα δύο drives που δημιουργεί το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB αλλά το δεύτερο θα είναι όπως πριν την εγκατάσταση, "Αφαιρούμενος Δίσκος" και μη προσβάσιμο.
Τρέχουμε λοιπόν το πρόγραμμα της Kingston αλλά αυτή τη φορά μας ζητάει απλά το password. Το δίνουμε και επιλέγουμε Login και αυτό είναι όλο. Ο "Αφαιρούμενος Δίσκος" μετατρέπεται σε flash drive και τα αρχεία μας είναι προσβάσιμα κανονικά.
Υπάρχουν επίσης και τρεις επιλογές.
"Show Password Hint" (δείξε τη βοήθεια για το password) που μας δείχνει τη βοήθεια που εμείς ορίσαμε όταν ορίσαμε και το password για να μας βοηθήσει να το θυμηθούμε αν το ξεχάσαμε.
"Reset Password" (επανεκκίνηση της διαδικασίας ορισμού του password). Μα θα μου πείτε, τι νόημα έχει τότε, αν κάποιος μπορεί να ορίσει έτσι απλά νέο password; Αποκτά νόημα διότι με τον ορισμό νέου password το drive υποβάλλεται σε format και τα δεδομένα που περιέχει καταστρέφονται. Αυτή η επιλογή είναι για περιπτώσεις που ξεχάσουμε το password. Τότε χάνουμε τα αρχεία που περιέχει το drive αλλά τουλάχιστον δε χάνουμε το drive. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή η λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα αν δώσετε 10 φορές λάθος password.
"Show Contact Information" (δείξε πληροφορίες επικοινωνίας). Αυτή η λειτουργία είναι για τον καλό άνθρωπο που θα βρει το drive που χάσατε και που σε καμία περίπτωση δε θα σκεφτεί να χρησιμοποιήσει την προηγούμενη λειτουργία για να αποκτήσει ένα καινούριο δωρεάν USB Flash Drive αλλά θα επιθυμεί διακαώς να σας το επιστρέψει. Έτσι, επιλέγοντάς την, θα μπορέσει να δει τα στοιχεία που δώσατε κατά την εγκατάσταση και να επικοινωνήσει μαζί σας για να σας το επιστρέψει και να μπορεί να κοιμάται ήσυχος.
Αφού λοιπόν δώσουμε το password, και ξεκλειδωθεί το drive, στο system tray, δίπλα στο ρολόι κάτω δεξιά, εμφανίζεται ένα εικονίδιο με το λογότυπο της Kingston μέσα σε μία ασημί ασπίδα. Με δεξί κλικ σε αυτό, έχουμε ένα μενού που μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε το περιεχόμενο του drive, να του κάνουμε format, να δούμε την on-line υποστήριξή του, να δούμε πληροφορίες σχετικά με το drive και να του κάνουμε Shutdown, το οποίο ισοδυναμεί με την ασφαλή αφαίρεση. Η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι τα Settings (ρυθμίσεις) που αν την επιλέξουμε...
Μπορούμε να αλλάξουμε όλες τις επιλογές που κάναμε κατά την εγκατάσταση, χωρίς όμως να χάσουμε τα περιεχόμενα του drive.
Και τώρα για το κερασάκι στην πολύ ωραία αυτή τούρτα, να σας πούμε ότι όλες αυτές οι εγκαταστάσεις και επιλογές και ρυθμίσεις, γίνονται στο ίδιο το drive οπότε δε χρειάζεται να τις επαναλαμβάνετε σε κάθε υπολογιστή που το συνδέετε. Απλά τις κάνετε μία φορά και κατόπιν απλά δίνεται το password κάθε φορά που το συνδέεται. Τόσο απλά! Τα δεδομένα σας είναι κωδικοποιημένα με encryption που γίνεται σε επίπεδο hardware, προστατευμένα με τον κωδικό σας.
Συνολικά τη λύση που έχει επιλέξει η Kingston θα την κρίναμε ολοκληρωμένη, λειτουργική και κομψή. Το μόνο ψεγάδι είναι που κατά το format χρησιμοποιεί το FAT32 χωρίς να μας δίνει επιλογές και θα θέλαμε στην επόμενη έκδοση να το διορθώσει αυτό.
Προχωράμε στην επόμενη σελίδα για να δούμε το σύστημα πάνω στο οποίο θα γίνουν οι δοκιμές και τη μεθοδολογία μας.
Σύστημα δοκιμών και μεθοδολογία
Το σύστημα δοκιμών μας είναι στημένο πάνω στην Asrock Z97X Killer. Η συγκεκριμένη μητρική διαθέτει διασυνδέσεις USB 3.0 και USB 2.0 ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε όλες τις δοκιμασίες που χρειάζονται για να εκτιμήσουμε τις επιδόσεις του υπό δοκιμή προϊόντος.
Ο επεξεργαστής είναι ο Intel G3258 Anniversary Edition, με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή που μας επέτρεψε τον εύκολο υπερχρονισμό του στα 4,5 GHz. Με δεδομένο ότι οι δοκιμές των μέσων αποθήκευσης και τα υψηλά IOPS απαιτούν υψηλές συχνότητες αλλά τρέχουν σε ένα μόνο νήμα, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι ιδανικός για τις δοκιμές μας.
Η μνήμη είναι στα 8GB που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις μας στα συγκεκριμένα τεστ, το τροφοδοτικό είναι το V650 της Cooler Master και το σύστημα είναι στημένο στο Cooler Master Test Bench V1.0.
Ευχαριστούμε θερμά την Asrock και την Cooler Master για τα εξαρτήματα που μας παρείχαν για την κατασκευή του συστήματος δοκιμών!
Το λειτουργικό σύστημα πάνω στο οποίο γίνονται οι δοκιμές είναι τα Windows 7 64bit και περιλαμβάνει εκτός από όλους τους drivers και τα βασικά προγράμματα που έρχονται με τη συγκεκριμένη μητρική, με σκοπό να πετύχουμε ένα πιο ρεαλιστικό και κοντά στην πραγματικότητα περιβάλλον δοκιμών. Ο driver του SATA controller που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο Intel 13.10.1058, προφανώς σε AHCI mode.
Οι δοκιμές στις οποίες θα υποβάλουμε το Kingston DataΤraveler Locker+ G3 32GB χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:
1: Συνθετικά Benchmarks με σύνδεση USB 3.0 και με σύνδεση USB 2.0.
2: Το εξειδικευμένο για USB Flash Drives Benchmark FlashBench, με σύνδεση USB 3.0 και με σύνδεση USB 2.0.
3: Πραγματικές αντιγραφές αρχείων με τη χρήση του προγράμματος Fastcopy 2.11 κατά τις οποίες χρονομετρούνται οι αντιγραφές πέντε διαφορετικών τύπων αρχείων, με σύνδεση USB 3.0 και με σύνδεση USB 2.0.
Τα USB Flash Drives που περιλαμβάνονται στα συγκριτικά μας είναι το SanDisk Ultra USB 3.0, το Corsair Flash Voyager GT USB 2.0 και φυσικά, ο πρωταγωνιστής μας, το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB.
Μείνετε συντονισμένοι. Μετά τις δοκιμές ακολουθεί σχολιασμός και βαθμολογία!
Συνθετικά Benchmarks
Ξεκινάμε τις δοκιμές μας με το Average Access του AIDA 64 4.50. Η δοκιμή αυτή μας δείχνει την αμεσότητα στην ανταπόκριση του drive και όπως βλέπετε το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB είναι με διαφορά το γρηγορότερο της δοκιμής, ειδικά σε διασύνδεση USB 3.0 αλλά και σε διασύνδεση USB 2.0, με μικρή διαφορά μεταξύ τους.
Συνεχίζουμε με το AS SSD Benchmark, έκδοση 1.7.4739.38088. Στη δοκιμασία αυτή δεν συμπεριλάβαμε το Corsair Voyager GTX 16GB USB 2.0 καθώς φαινόταν ότι θα χρειαζόταν περίπου 5 μέρες για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες των 4K και 4K-64Thrd.
Από τα drives που συμμετείχαν στη δοκιμασία, το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB είναι σαφώς πολύ πιο γρήγορο, ξεπερνώντας μάλιστα άνετα και τις προδιαγραφές του που αναφέραμε ότι αναγράφονται στη συσκευασία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά στις δοκιμασίες 4K και ειδικά στις εγγραφές!
Στη συνέχεια έχουμε ακόμη ένα παρόμοιο τεστ, το CrystalDiskMark 3.03b x64, το οποίο μπόρεσαν να ολοκληρώσουν όλα τα drives και που επιβεβαιώνει την κυριαρχία του Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB, ειδικά στις εγγραφές μικρών αρχείων.
Το Anvils Storage Utilities 1.1.0 και το HD Tune Pro 5.50 ολοκληρώνουν τα συνθετικά μας Benchmarks επιβεβαιώνοντας για δύο ακόμη φορές τα ευρήματά μας.
Ακολουθεί το FlashBench, ένα εξειδικευμένο ημισυνθετικό Benchmark, ειδικό για USB Flash Drives.
FlashBench
To FlashBench μετράει τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής σε USB Flash Drives κάνοντας δοκιμές με διάφορα μεγέθη αρχείων για να δείξει πώς συμπεριφέρεται το κάθε drive σε κάθε μέγεθος αρχείου που του ζητείται να αναγνώσει ή να γράψει. Επαναλαμβάνει τα τεστ και δίνει ως αποτελέσματα τους μέσους όρους.
Στο πρώτο διάγραμμα βλέπετε τις ταχύτητες που επιτυγχάνουν τα drive της δοκιμής, σε USB 3.0 και USB 2.0 διασύνδεση, στην ανάγνωση διαφόρων μεγεθών αρχείων. Παρατηρείστε πώς το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB διατηρεί λειτουργικές επιδόσεις ακόμη και σε μέγεθος αρχείων ασυνήθιστα μικρό για USB Flash Drive.
Στις εγγραφές η κυριαρχία του Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB είναι ακόμη πιο έντονη και ξεπερνάει τον ανταγωνισμό της δοκιμής ακόμη και με USB 2.0 διασύνδεση
Ας προχωρήσουμε τώρα και στις πραγματικές δοκιμές ανάγνωσης και εγγραφής αρχείων στα drives.
Πραγματικές Δοκιμές
Επιστρατεύσαμε τα πακέτα των αρχείων με τα οποία δοκιμάζουμε συνήθως τους SSD, μόνο που αυτή τη φορά τα χρησιμοποιήσαμε για αντιγραφή από και προς τα USB Flash Drives.
Ξεκινάμε με τις αναγνώσεις και βλέπουμε το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB να κυριαρχεί σε όλα τα μεγέθη αρχείων, τόσο σε USB 3.0 όσο και συ USB 2.0 σύνδεση.
Στις δοκιμασίες εγγραφών, τα πράγματα είναι ακόμα πιο καλά για το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB το οποίο είναι το γρηγορότερο ακόμη και αν είναι συνδεδεμένο σε USB 3.0 και ανταγωνίζεται το SanDisk Ultra USB 3.0 σε σύνδεση USB 3.0!
Επιβεβαιώσαμε λοιπόν και με τις πραγματικές δοκιμές ότι το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB μπορεί να επιτύχει τις ταχύτητες που διαφημίζει και κάτι παραπάνω αλλά και να κρατήσει καλές επιδόσεις σε δύσκολες συνθήκες.
Πάμε τώρα στον απολογισμό.
Ο Απολογισμός
Ήρθε η ώρα της κρίσης για το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB. Τι μπορούμε να πούμε λοιπόν;
Από επιδόσεις, το Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB δεν είναι εξαιρετικό. Δε στοχεύει άλλωστε να είναι, καθώς δεν ανήκει σε εκείνη την κατηγορία, ούτε από άποψη θεωρητικών επιδόσεων, ούτε και από άποψη κόστους. Έχει όμως πολύ καλές, επαρκέστατες και σταθερές επιδόσεις που διατηρούνται καλές σε κάθε δοκιμασία που του βάλαμε, όσο βάναυση και αν ήταν. Οπότε δε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε παράπονο.
Από ποιότητα κατασκευής, τι να πούμε... Δείτε τη φωτογραφία του και κρίνετε μόνοι σας. Απλά εξαιρετικό!
Από λειτουργικότητα και συνοδευτικό λογισμικό, πέρα το παράπονο ότι δε μας επιτρέπει να επιλέξουμε το file system κατά το format, δε βρήκαμε κάτι κακό να πούμε για να ικανοποιήσουμε τη φυσική μας τάση. Εντάξει, και το ότι η εφαρμογή δεν υποστηρίζει Ελληνικά.
Η τιμή του, στα 31,65 ευρώ με Φ.Π.Α. είναι πολύ λογική για την ποιότητα κατασκευής του και την ασφάλεια που προσφέρει στα δεδομένα σας, αν και υπάρχουν πολύ πιο γρήγορα drives σε αυτήν την τιμή, οπότε μπορείτε να επιλέξετε την ποιότητα και την ασφάλεια των δεδομένων ή τη μεγαλύτερη ταχύτητα, ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB:
Πλεονεκτήματα
+ Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, αντοχή και στιβαρότητα
+ Hardware Encryption και password protection των δεδομένων που περιέχει το drive
+ Πλήρες, απλό και κομψό λογισμικό για το password protection
+ USB to Cloud
+ Καλές επιδόσεις σε όλες τις δοκιμασίες, ακόμη και τις πολύ δύσκολες
+ Ενδεικτικό LED λειτουργίας
Μειονεκτήματα
- Έλλειψη επιλογής file system κατά το format που γίνεται από το λογισμικό του
- Απουσία της Ελληνικής γλώσσας από το λογισμικό
Με βάση τα παραπάνω, η συνολική βαθμολογία του Kingston DataTraveler Locker+ G3 32GB είναι:
Ευχαριστούμε θερμά την Kingston για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής
Πολύμερος Αχανιώτης 9/2/2015
- 13
User Feedback
-
Similar Content
-
Kingston Technology to Release CUDIMM Modules for Intel 800-Series Chipset
By astrolabos,
- arrow lake
- ckd
- (και 4 επιπλέον)
- 0 comments
- 71 views
-
Η Kingston FURY Renegade Σπάει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Επιδόσεων DDR5 στα 12.108 MT/s
By astrolabos,
- ddr5
- fury renegade
- (και 4 επιπλέον)
- 0 comments
- 228 views
-
- 0 comments
- 809 views
-
- 0 comments
- 546 views
-
- 0 comments
- 3.016 views
-
-
Πρόσφατα θέματα
[MFFPC] MFF Cases, Builds, Hardware
Μicro atx form factor σε ξεχωριστό thread, για να μη πιάνουμε και χώρο στους sff-άκηδες. Κάνω την αρχή με ερώτημα, το Lian Li Dan A3 έχει κάτι που να του λείπει σε σχέση με το πολυφορεμένο AP201; Γιατί να μη το επιλέξει κάποιος;
φωτογραφία σε Android edit orientation
Καλησπέρα. Υπάρχει τρόπος σε android να κάνεις σε φωτογραφία που έχεις τραβήξει με την κάμερα, να κάνεις edit το orientation, για να την γυρίσεις ΜΟΝΙΜΑ πχ 90° ? Να ανοίγω μια φωτογραφία με εφαρμογή, και από την εφαρμογή να την περιστρέφω, γνωρίζω. Θέλω να το κάνω μόνιμα, και νομίζω με edit orientation είναι ιδανικό. Μπορεί να γίνει κάπως;
SOS ιός Synaptics (Win11)
Παιδιά δε ξέρω πως τη πάτησα αλλά κόλλησα αυτόν τον ΙΟ. Για κάποιο λόγο είδα ότι κάτι excel μου έχουν γυρίσει σε xlsm από xlsx και αρχησα τα ψαχτηρια και το Malwarebytes μου έδειξε ότι άρπαξα το Synaptics. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει στον καθαρισμό και επίσης να ξέρω πως επαναφέρω και τα αρχεία excel επειδή τα χρειαζομαι
ARMA 4 [2027]
Arma 4 now targets a 2027 release date WWW.DSOGAMING.COM During its 25th Anniversary Concert, Bohemia Interactive revealed its plans to release Arma 4 in 2027.
Recommended Comments