Jump to content



  • Corsair K68 RGB Mechanical Gaming Keyboard Review


    Εισαγωγή

     

    Πριν μερικά χρόνια, η χρήση μηχανικών διακοπτών σε πληκτρολόγιο ήταν καινοτομία. Τα χαρακτηριστικά των μηχανικών διακοπτών, η μακροζωία και η αίσθησή τους κατά την πληκτρολόγηση ήταν τα σημεία στα οποία εστίαζε το μάρκετινγκ των εταιριών.

     

    Το αδηφάγο καταναλωτικό κοινό όμως δεν μπορούσε να μείνει ικανοποιημένο για πολύ και ο ανταγωνισμός ανάγκαζε τις εταιρίες να προσθέτουν όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά. Φωτιζόμενα πλήκτρα μονόχρωμα στην αρχή και στη συνέχεια RGB, μετέτρεψαν τα βαρετά πληκτρολόγια σε ένα ατελείωτο show κίνησης και φωτός. Αδιάβροχες μεμβράνες έφεραν την αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Πληθώρα υλικών χρησιμοποιήθηκαν και μηχανικά πληκτρολόγια κάθε λογής και τιμής έγιναν διαθέσιμα στην αγορά.

     

    Ένας από τους πιο δυνατούς παίχτες στο χώρο, είναι φυσικά η Corsair, η οποία διαθέτει μια μεγάλη γκάμα μηχανικών πληκτρολογίων που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες και τα γούστα.

     

    Το Corsair K68 RGB είναι ένα μηχανικό πληκτρολόγιο που χρησιμοποιεί τους ποιοτικούς και δημοφιλείς διακόπτες Cherry MX Red, διαθέτει RGB φωτισμό και είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη.

     

     

     

    Χαρακτηριστικά

     

    Τα χαρακτηριστικά του Corsair K68 RGB συνοψίζονται στον παρακάτω πίνακα:

     

    Specs.png

     

    Όπως βλέπετε, το Corsair K68 RGB χρησιμοποιεί διακόπτες Cherry MX Red, διαθέτει φωτισμό RGB, έχει 1000Hz report rate και Full Key Matrix (NKRO) με 100% anti-ghosting.

     

    Δηλαδή, σε απλά Ελληνικά, μπορείτε να πατήσετε ταυτόχρονα όλους του, τους ποικιλοτρόπως φωτισμένους, Cherry MX Red διακόπτες και όλες οι ενεργοποιήσεις των διακοπτών θα καταγραφούν ταυτόχρονα, χωρίς απώλειες, με ρυθμό δειγματοληψίας 1000 φορές το δευτερόλεπτο! 

     

     

    Η Πρώτη Επαφή

     

    Το Corsair K68 RGB έρχεται σε ένα πολύχρωμο ιλουστρασιόν κουτί που τονίζει τον RGB χαρακτήρα του.

     

    01.JPG02.JPG

    03.JPG04.JPG

     

    Εντός της συσκευασίας, βρίσκουμε το πληκτρολόγιο, προστατευμένο από διαφανές νάιλον, το wrist rest και ένα μικρό φυλλάδιο με οδηγίες για την εγγύηση.

     

    05.JPG

    07.JPG06.JPG

     

    Το Corsair K68 RGB είναι κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου από ποιοτικό πλαστικό και δε διαθέτει αλουμινένιο άνω μέρος, όπως τα ακριβότερα μοντέλα της Corsair.

     

    Στο κάτω μέρος υπάρχουν 4 αντιολισθητικές λωρίδες, ποδαράκια που μπορούν να ξεδιπλωθούν και να ανασηκώσουν το πίσω μέρος και υποδοχές στο εμπρός μέρος για τη σύνδεση του wrist rest.

     

    Το καλώδιο είναι αρκετά λεπτό και εύκαμπτο αλλά δεν έχει κάποιου είδους sleeving.

     

    08.JPG09.JPG

     

    Το πληκτρολόγιο διαθέτει 4 multimedia πλήκτρα, Stop, προηγούμενο, play/pause και επόμενο.

     

    Διαθέτει επίσης πλήκτρο επιλογής της έντασης του φωτισμού και πλήκτρο Win-Lock για να κλειδώνετε το windows key όταν παίζετε παιχνίδια και να αποφεύγετε δυσάρεστα ατυχήματα.

     

    Τα επιπλέον πλήκτρα συμπληρώνονται από πλήκτρα ελέγχου της έντασης του ήχου: σίγασης, ελάττωσης και αύξησης της έντασης. 

     

    17.JPG

     

    Το wrist rest είναι άνετο και η τοποθέτηση και αφαίρεσή του είναι εύκολες.

     

    15.JPG

     

     

    Φινίρισμα

     

    Η χρήση πλαστικού αντί αλουμινίου είναι μια παραχώρηση για να κρατηθεί η τιμή του Corsair K68 RGB χαμηλότερα από αυτή των ακριβότερων μοντέλων, αλλά παραχώρηση στο φινίρισμα και την ποιότητα κατασκευής, δεν έγινε.

     

    Το πλαστικό του Corsair K68 RGB είναι στιβαρό και με άψογο φινίρισμα και τα πλήκτρα είναι τα κλασσικά ABS πλήκτρα που χρησιμοποιεί η Corsair.

     

    12.JPG13.JPG14.JPG

     

     

    Συνδεσιμότητα

     

    To Corsair K68 RGB συνδέεται στον υπολογιστή με μόνο μία USB και όχι με δύο, όπως σε προηγούμενα μοντέλα. Με δεδομένο ότι οι USB 3.0 θύρες αποτελούν πλέον το standard, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία και τροφοδοσία του Corsair K68 RGB από μία μόνο USB 3.0 θύρα.

     

    Αντιθέτως μάλιστα, βρήκα το λεπτότερο καλώδιο και το ένα μόνο βύσμα θετική αλλαγή από το χοντρό καλώδιο και διπλό βύσμα του Corsair K70 RGB που χρησιμοποιώ συνήθως.

     

    Στο πίσω μέρος του βύσματος υπάρχει ένα ελαστικό ζιγκ ζαγκ, που προστατεύει το καλώδιο από ζημιογόνα τσακίσματα.

     

    10.JPG11.JPG

     

     

    Πλήκτρα Cherry MX Red

     

    Όπως έχουμε πει, το Corsair K68 RGB χρησιμοποιεί διακόπτες Cherry MX Red.

     

    CherryMXRed400.gif

     

    Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των διακοπτών φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

     

    CherryMXTechnicalData.png

     

    Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει το σημείο ενεργοποίησης και επαναφοράς του διακόπτη.

     

    CherryMXGraph.png

     

     

    Αντοχή σε Υγρασία και Σκόνη IP32

     

    Η Corsair διαφημίζει το Corsair K68 RGB ως "Dust and Spill Resistant", δηλαδή ανθεκτικό στη σκόνη και σε υγρά που χύνονται κατά λάθος.

     

    IP32.png

     

    Η διαφορά του Corsair K68 RGB που του προσδίδει αυτές τις ιδιότητες είναι μια λευκή, ελαφρώς διαφανής, ελαστική μεμβράνη που καλύπτει εσωτερικά όλο το πάνω μέρος του πληκτρολογίου και έχει οπές σε κάθε διακόπτη για να περνάει το κόκκινο μέρος που βλέπετε στη φωτογραφία και στο οποίο κουμπώνει το keycap.

     

    Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε έναν "προστατευμένο" Cherry MX Red διακόπτη του Corsair K68 RGB ενώ στη δεύτερη, ένα "γυμνό" Cherry MX Red διακόπτη του Corsair K70 RGB.

     

    18.JPG19.JPG

     

    Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η προστασία τελειώνει εκεί που αρχίζει το κόκκινο κομμάτι του διακόπτη, οπότε ναι μεν υπάρχει κάποια προστασία, αλλά μην περιμένετε να χύσετε ολόκληρη την μπίρα σας στο πληκτρολόγιο και αυτό να μη μεθύσει.

     

    Εξ άλλου, όπως μπορούμε να δούμε στους πίνακες των IP codes, IP32 σημαίνει αντοχή σε στερεά επιπέδου 3 και σε υγρά επιπέδου 2.

     

    Αντοχή σε στερεά επιπέδου 3 σημαίνει ότι δεν περνάνε σωματίδια διαμέτρου μεγαλύτερης των 2,5 χιλιοστών. Άρα η σκόνη, της οποίας τα σωματίδια είναι σαφώς μικρότερα των 2,5 χιλιοστών, περνάει και συνεπώς ο χαρακτηρισμός της Corsair ότι το Corsair K68 RGB είναι ανθεκτικό στη σκόνη δε θα πρέπει να θεωρηθεί ως απόλυτη προστασία από αυτήν αλλά ως μια κάποια προστασία, σαφώς μεγαλύτερη από τις περιπτώσεις όπου έχουμε "γυμνούς" διακόπτες.

     

    Το ίδιο ισχύει και στην προστασία από υγρά, όπου αντοχή σε υγρά επιπέδου 2 σημαίνει ότι το πληκτρολόγιο έχει καλές πιθανότητες να επιβιώσει από κάποιο υγρό ατύχημα αλλά αν το υγρό είναι πολύ, υπάρχει περίπτωση να περάσει και να προκαλέσει βλάβη.

     

     

    Φωτισμός RGB

     

    Τα πλήκτρα του Corsair K68 RGB διαθέτουν έκαστο και από ένα RGB LED που μπορεί να το φωτίσει με οποιοδήποτε χρώμα επιλέξουμε.

     

    K68_RGB_07.png

     

    Καθώς η μεμβράνη προστασίας που καλύπτει όλο το επάνω μέρος του πληκτρολογίου είναι λευκή, παρατηρείται διάχυση και ανάμιξη του φωτός μεταξύ των διακοπτών. Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε το Corsair K68 RGB, με το λευκό του φόντο κάτω από τα keycaps και στη δεύτερη το Corsair K70 RGB το οποίο δε διαθέτει λευκή προστατευτική μεμβράνη και το φόντο κάτω από τα keycaps είναι μαύρο.

     

    Βλέπουμε εμφανή διαφορά, με το Corsair K68 RGB να είναι σαφώς πιο φωτεινό και εντυπωσιακό αλλά και παράλληλα να τραβάει πολύ το μάτι μεταξύ των πλήκτρων αντί πάνω σε αυτά.

     

    Η επιλογή είναι καθαρά θέμα γούστου, αλλά προσωπικά προτιμώ να επικεντρώνομαι στα πλήκτρα παρά ανάμεσα σε αυτά.

     

    20.JPG21.JPG

     

    Και εδώ μια σκοτεινή λήψη του Corsair K68 RGB.

     

    22.JPG

     

    Λογισμικό Corsair Utility Engine

     

    Το λογισμικό που διαθέτει η Corsair για τον έλεγχο και τη ρύθμιση των περιφερειακών της ονομάζεται Corsair Utility Engine (CUE). Βέβαια, κάποια άλλα από τα προϊόντα της, όπως RGB μνήμες και ανεμιστήρες, ελέγχονται από ένα άλλο πρόγραμμα που ονομάζεται Corsair LINK. Είναι πάγιο αίτημα πολλών χρηστών να ενοποιηθούν τα δύο προγράμματα και οι μηχανικοί της Corsair εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση. 

     

    Προς το παρόν όμως, ας δούμε κάποιες βασικές λειτουργίες του CUE και πώς αυτές εφαρμόζονται στο Corsair K68 RGB. Φυσικά, δε θα μπούμε σε λεπτομέρειες γιατί το CUE έχει πάρα πολλές δυνατότητες και επιλογές και η μελέτη τους καθώς και των πιθανών συνδυασμών τους θα ήταν ένα εκτενέστατο άρθρο - οδηγός χρήσης, κάτι που δεν αποτελεί σκοπό αυτού του review.

     

    CUE01.png

     

    Τα 2 βασικά πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε στο Corsair K68 RGB από το CUE είναι τα Actions (δράσεις) και τα Lighting Effects (εφέ φωτισμού).

     

    Τα Actions είναι κοινά, είτε έχουμε τον διακόπτη advanced (για προχωρημένους) ενεργό είτε όχι και αφορούν Macro (μακροεντολές), προκαθορισμένο κείμενο και λοιπές λειτουργίες που βλέπετε στη λίστα της παρακάτω φωτογραφίας, όλα εκ των οποίων μπορούν να αντιστοιχηθούν σε οποιοδήποτε πλήκτρο.

     

    Αυτή η λειτουργία δίνει πρακτικά απεριόριστες δυνατότητες ελέγχου της λειτουργικότητας του πληκτρολογίου.

     

    Αξίζει να σταθούμε στην επιλογή Profile Switching, όπου μπορούμε να κάνουμε αλλαγή προφίλ με τη χρήση ενός πλήκτρου. Το νέο προφίλ μπορεί να έχει λειτουργίες αντιστοιχισμένες σε κάθε πλήκτρο, διαφορετικές από τις προκαθορισμένες και όπως καταλαβαίνετε μπορείτε να έχετε τόσες μακροεντολές ή άλλες λειτουργίες προκαθορισμένες, όσα και τα υπόλοιπα πλήκτρα του Corsair K68 RGB!

     

    CUE02.png

     

    Η καρτέλα των Lighting Effects (εφέ φωτισμού) είναι πολύ διαφορετική, ανάλογα με το αν το Advanced είναι ενεργοποιημένο ή όχι.

     

    Στη μη Advanced λειτουργία, μας προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε, αλλά και να συνδυάσουμε, αρκετά βασικά, αλλά άκρως εντυπωσιακά, εφέ φωτισμού.

     

    CUE03a.png

     

    Με τη λειτουργία Advanced ενεργοποιημένη, δίνεται η δυνατότητα στον πιο προχωρημένο χρήστη, ή σε αυτόν που απλά θέλει να το ψάξει, να ορίσει το φωτισμό όπως αυτός θέλει, στατικό ή δυναμικό, με ανάδραση σε πάτημα πλήκτρου ή χωρίς κλπ.

     

    CUE03.png

     

    Η καρτέλα Performance ελέγχει τη λειτουργικότητα και το φωτισμό του πλήκτρου Win Lock καθώς και το χρώμα του πλήκτρου ελέγχου της έντασης της φωτεινότητας.

     

    CUE04.png

     

    Όλα τα παραπάνω, ρυθμίζονται ξεχωριστά σε κάθε προφίλ της συσκευής και μπορεί να είναι διαφορετικά.

     

    Το γραναζάκι όμως στην κορυφή του προγράμματος είναι καθολικό και αφορά βασικές ρυθμίσεις του κάθε πληκτρολογίου και του ίδιου του CUE.

     

    O ρυθμός δειγματοληψίας του Corsair K68 RGB ελέγχεται από εδώ (ενώ του Corsair K70 RGB από φυσικό διακόπτη στο πίσω μέρος του πληκτρολογίου και γι αυτό είναι απενεργοποιημένος ο αντίστοιχος έλεγχος στο CUE). Επίσης επιλέγεται η συνολική φωτεινότητα και το layout του πληκτρολογίου.

     

    Στο κάτω μέρος έχουμε τις επιλογές ρυθμίσεων που αφορούν το ίδιο το CUE και τη λειτουργία του ελέγχου για νεότερη έκδοση.

     

    CUE05.png

     

    Το εικονίδιο με το βελάκι προς τα κάτω δίπλα σε κάθε πληκτρολόγιο μας πηγαίνει στη λειτουργία αναβάθμισης του firmware, η οποία γίνεται αυτόματα από το διαδίκτυο. Το εικονίδιο αλλάζει σε sliders και πατώντας το επιστρέφουμε στις προηγούμενες ρυθμίσεις.

     

    CUE06.png

     

    Πληρέστατο, λειτουργικό και όμορφο λοιπόν το Corsair Utility Engine, έχει κάτι να δώσει τόσο στον αρχάριο όσο και στον προχωρημένο χρήστη και αποτελεί μεγάλο ατού της Corsair για όλα της τα πληκτρολόγια και φυσικά και για το Corsair K68 RGB.

     

     

    Δοκιμές

     

    Στις δοκιμές που κάναμε, το Corsair K68 RGB τα πήγε εξαιρετικά.

     

    Το NKRO επιβεβαιώθηκε, αφού όπως μπορείτε να δείτε, μπορέσαμε να καταγράψουμε όλα τα πλήκτρα του πληκτρολογίου ταυτόχρονα. Το δεξί πλήκτρο Win δε φαίνεται ενεργοποιημένο καθώς, όπως ίσως παρατηρήσατε, το Corsair K68 RGB δε διαθέτει δεξί πλήκτρο Win, αλλά πλήκτρο FN (Function, με σκοπό τη χρήση του σε μακροεντολές και λοιπές λειτουργίες μέσω του Corsair Utility Engine).

     

    Aqua's Key Test.png

     

    Ο έλεγχος για ghosting δεν έδειξε το παραμικρό πρόβλημα, κάτι που ήταν αναμενόμενο και από τα επιτυχή αποτελέσματα της λειτουργίας NKRO. Δοκιμάστηκαν όλοι οι δυνατοί συνδυασμοί πλήκτρων που τυπικά μπορεί να προκαλούν ghosting και μπορέσαμε να γράψουμε τη φράση "THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG" κρατώντας πατημένα και τα 2 πλήκτρα Shift ταυτόχρονα.

     

    Ghosting.png

     

    Η πληκτρολόγηση ήταν σχεδόν η τυπική των Cherry MX Red, με μια μικρή απόκλιση, τον κάπως πιο μαλακό τερματισμό του διακόπτη, λόγω της προστατευτικής μεμβράνης. Αυτό σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι, είναι καθαρά υποκειμενικό.

     

    Τόσο στη χρήση σε παιχνίδια όσο και στη συγγραφή του παρόντος review, το Corsair K68 RGB δεν άφησε κανένα παράπονο.

     

     

    Εν κατακλείδι

     

    Το Corsair K68 RGB είναι ένα προσεγμένο μηχανικό πληκτρολόγιο με Cherry MX Red διακόπτες, φωτισμό RGB και μερική προστασία από σκόνη και υγρά.

     

    Η ποιότητα κατασκευής του, το φινίρισμα και η λειτουργικότητα κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα και το συνοδευτικό software είναι λειτουργικό, πλήρες και όμορφο.

     

    K68_RGB_11.png

     

    Η μεμβράνη προστασίας από υγρά και σκόνη είναι λευκή και αυτό δημιουργεί ένα φωτεινό αντανακλαστικό φόντο κάτω από τα πλήκτρα που φωτίζει ολόκληρο το πάνω μέρος του πληκτρολογίου αντανακλώντας και αναμιγνύοντας το φωτισμό των πλήκτρων. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αλλά και αποπροσανατολιστικό, τραβώντας το μάτι μακριά από τα ίδια τα πλήκτρα, οπότε το αν αρέσει είναι υποκειμενικό.

     

    Η αίσθηση είναι η κλασσική των Cherry MX Red, με ίσως λίγο πιο μαλακό τερματισμό των πλήκτρων, λόγω της μεμβράνης προστασίας.

     

    Το Corsair K68 RGB διαθέτει multimedia keys, συμπεριλαμβανομένων και πλήκτρων ελέγχου της έντασης, αντί της σχετικής ρόδας που έχουμε δει σε μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας. Διαθέτει επίσης πλήκτρο ελέγχου της έντασης της φωτεινότητας και πλήκτρο Win Lock.

     

    Η τιμή του Corsair K68 RGB στην Ελληνική αγορά ξεκινάει αυτή τη στιγμή από τα 148,89€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των μεταφορικών. Η τιμή είναι λογική αν ληφθεί υπ όψιν τι προσφέρει και η ποιότητα κατασκευής, αλλά θα μπορούσε να ήταν και λίγο καλύτερη.

     

    Ας συνοψίσουμε λοιπόν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Corsair K68 RGB:

     

    gallery_33472_825_8446.jpg
    Ο καλός
    - Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα
    - Φωτισμός RGB

    - Μηχανικοί διακόπτες Cherry MX Red

    - Προστασία από υγρά και σκόνη IP32

    - Πολύ καλό λογισμικό ελέγχου Corsair Utility Engine

    - NKRO και απουσία ghosting

     

    gallery_33472_825_10385.jpg
    Ο Κακός
    - Η τιμή του θα μπορούσε να ήταν λίγο καλύτερη

    - Θα προτιμούσαμε ρόδα ελέγχου της έντασης του ήχου αντί για πλήκτρα

     

    gallery_33472_825_6003.jpg
    Ο Αδιάφορος
    - Η λευκή προστατευτική μεμβράνη αντανακλά το φωτισμό ανάμεσα στα πλήκτρα

    - Η προστατευτική μεμβράνη κάνει τον τερματισμό των πλήκτρων λίγο πιο μαλακό

     

     

    Με βάση τα παραπάνω, η συνολική βαθμολογία του Corsair K68 RGB είναι:

     

     
     
     

     

     

    Ευχαριστούμε θερμά την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

    gallery_33144_803_13738.jpg

    Πολύμερος Αχανιώτης 19/3/2018

    Συντελεστές Review
    Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
    Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:9.50
    Χρηστικότητα:9.50
    Ποιότητα:9
    Επιδόσεις:9
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:8.50
    Editor's ChoiceYes
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo

    • Like 9

    User Feedback

    Recommended Comments

    Καλοοοο!!!! :T:

     

    Πανω που εχω αρχισει κ ψαχνομαι για να αλλαξω το πολύπαθο πλεον trigger z.

    Επιτελους αλλαξε και το καλωδιο και επισης καλο το οτι εγινε με ενα USB. Καημο το ειχα :hehe:

     

    Να σου πω. Αναμεσα σε k70 και k68 ποιο θα επελεγες;

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Προσωπικά το Κ70, γιατί δε μου αρέσει το λευκό φόντο του K68 που διαχέει τόσο πολύ το φως ανάμεσα στα keycaps.

     

    Δευτερευόντως μου αρέσει το roller στο volume control και σίγουρα το αλουμίνιο δίνει αισθητικά το κάτι παραπάνω.

     

    Το ένα USB και το λεπτότερο καλώδιο είναι σαφή πλεονεκτήματα του K68 κατά τη γνώμη μου, αλλά και εκεί, λίγο sleeving δε θα με ενοχλούσε.

     

    Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι απλά θέμα γούστου και κάποιος άλλος θα έλεγε ακριβώς τα αντίθετα.

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Σκεφτομουν το k95 για να ειμαι ειλικρινης απλα δε ξερω κατα ποσο θα μου χρειαστουν τα εξτρα που εχει. Συν οτι επειδη ειναι καιρος που διατηρούνται τα ονοματα στα μοντελα πχ k70, k95 με κανει να σκεφτομαι μπας και πανε να βγαλουν κατι πιο νεο στο προσεχές μελλον κ να περιμενω λιγο ακομα.

    Ελεγα για αγορα σε κανα μηνα με ενάμιση. 

     

     

    Αν εχουν πιασει κατι οι κεραιες σου μιας και λογω υποχρεωσεων εχω σταματησει να ενημερώνομαι μου λες!

     

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Έχω το K70 RGB MX RED. Το πληκτρολόγιο λούστηκε με μισό λίτρο γάλα πριν κανα χρόνο και επιβίωσε χωρίς να χρειαστεί να το ανοίξω απο κάτω. Σίγουρα μια αδιαβροχοποίηση χρειάζεται αλλά αν με το ζεστό γάλα που κολλάει παντού δεν είχα κανένα λειτουργικό θέμα φαντάζομαι ότι με ip32 θα είναι ακόμα καλύτερα. Όσο για το σχόλιο σου με την ροδέλα έχω να πω ότι εμένα προσωπικά η ροδέλα μου φαίνεται χρήσιμη μόνο όταν βλέπω κανα ματσάκι και μπαίνει γκολ και το δυναμώνω με τη μία. Είναι πιο άμεση λύση και δίνει κύρος αλλά και τα πλήκτρα δε θα με χάλαγαν προσωπικά.

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Αλλαξα το trigger z  MX BLACK με το K70 RGB MX RED πριν λίγες μέρες ένας από τους  λόγους που το επέλεξα αντί του K68 ήταν η ροδέλα για την ένταση και το αλουμινένιο faceplate που το κάνει να φαίνεται πιο στιβαρό

    Επίσης δεν μου άρεσε το πολύ έντονο φως ανάμεσα στα κούμια στο k68 ακόμα και το k70 στην αρχή με ενοχλούσε και θα προτιμούσα να φώτιζε μονο η γραμματοσειρά αλλα ok το συνήθισα

    Στην ουσία το μονο θετικό που βρήκα στο 68 vs 70 ήταν το usb καλώδιο και η μεμβράνη αλλα δεν ήταν αρκετά για να το διαλέξω σε σχέση με το 70

    Στο 70 αυτό που δεν μου αρεσε ιδιετερα σε σχεση με το παλιο είναι το πλάτος του wirst rest είναι ποιο στενό από το trigger και μου φαίνεται ποιο άβολο ίσως γιατί συνήθισα το άλλο και θα ήθελα τα πίσω ποδαράκια που ανασηκώνουν το πληκτρολόγιο να ήταν ποιο ψηλά για να έδινε μεγαλύτερη κλίση

    Έγινε επεξεργασία από Deus
    • Like 2
    Link to comment
    Share on other sites

    On 3/19/2018 at 9:00 PM, karmen1983 said:

    Σκεφτομουν το k95 για να ειμαι ειλικρινης απλα δε ξερω κατα ποσο θα μου χρειαστουν τα εξτρα που εχει. Συν οτι επειδη ειναι καιρος που διατηρούνται τα ονοματα στα μοντελα πχ k70, k95 με κανει να σκεφτομαι μπας και πανε να βγαλουν κατι πιο νεο στο προσεχές μελλον κ να περιμενω λιγο ακομα.

    Ελεγα για αγορα σε κανα μηνα με ενάμιση. 

     

     

    Αν εχουν πιασει κατι οι κεραιες σου μιας και λογω υποχρεωσεων εχω σταματησει να ενημερώνομαι μου λες!

     

     

    Το Κ95 είναι ενδιαφέρον και τα επιπλέον πλήκτρα δεν είναι άσχημα για να ορίσεις κάποια macro, αλλά απαιτεί να έχεις τον επιπλέον χώρο στο γραφείο σου.

     

    Όσο για νέα προϊόντα, δεν έχω κάποια σίγουρη πληροφορία, αλλά βρίσκω ενδιαφέροντες τους νέους οπτικούς διακόπτες. Έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν κάποια μοντέλα...

     

    On 3/19/2018 at 9:30 PM, vagtg said:

    Έχω το K70 RGB MX RED. Το πληκτρολόγιο λούστηκε με μισό λίτρο γάλα πριν κανα χρόνο και επιβίωσε χωρίς να χρειαστεί να το ανοίξω απο κάτω. Σίγουρα μια αδιαβροχοποίηση χρειάζεται αλλά αν με το ζεστό γάλα που κολλάει παντού δεν είχα κανένα λειτουργικό θέμα φαντάζομαι ότι με ip32 θα είναι ακόμα καλύτερα. Όσο για το σχόλιο σου με την ροδέλα έχω να πω ότι εμένα προσωπικά η ροδέλα μου φαίνεται χρήσιμη μόνο όταν βλέπω κανα ματσάκι και μπαίνει γκολ και το δυναμώνω με τη μία. Είναι πιο άμεση λύση και δίνει κύρος αλλά και τα πλήκτρα δε θα με χάλαγαν προσωπικά.

     

    Το ίδιο πληκτρολόγιο έχουμε. Δεν το έχω λούσει ακόμα, αλλά είναι καλό να ξέρω ότι έχει τέτοιες αντοχές, παρότι δεν προβλέπεται.

     

    Όσον αφορά για τον έλεγχο της έντασης, δε με χαλάνε τα πλήκτρα, απλά βρίσκω τη ροδέλα πιο εύχρηστη.

     

    On 3/19/2018 at 10:10 PM, Deus said:

    Αλλαξα το trigger z  MX BLACK με το K70 RGB MX RED πριν λίγες μέρες ένας από τους  λόγους που το επέλεξα αντί του K68 ήταν η ροδέλα για την ένταση και το αλουμινένιο faceplate που το κάνει να φαίνεται πιο στιβαρό

    Επίσης δεν μου άρεσε το πολύ έντονο φως ανάμεσα στα κούμια στο k68 ακόμα και το k70 στην αρχή με ενοχλούσε και θα προτιμούσα να φώτιζε μονο η γραμματοσειρά αλλα ok το συνήθισα

    Στην ουσία το μονο θετικό που βρήκα στο 68 vs 70 ήταν το usb καλώδιο και η μεμβράνη αλλα δεν ήταν αρκετά για να το διαλέξω σε σχέση με το 70

    Στο 70 αυτό που δεν μου αρεσε ιδιετερα σε σχεση με το παλιο είναι το πλάτος του wirst rest είναι ποιο στενό από το trigger και μου φαίνεται ποιο άβολο ίσως γιατί συνήθισα το άλλο και θα ήθελα τα πίσω ποδαράκια που ανασηκώνουν το πληκτρολόγιο να ήταν ποιο ψηλά για να έδινε μεγαλύτερη κλίση

     

    Στα περισσότερα συμφωνούμε, αλλά όπως έγραψα και στο review, είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων.

     

    Τώρα για τα ποδαράκια, ποτέ δεν τα χρησιμοποιώ και πραγματικά απορώ πώς μπορούν πολλοί και γράφουν έχοντας τον χέρι λυγισμένο προς τα πάνω στον καρπό, σε μια τόσο αφύσικη και επιβλαβή για την υγεία θέση.

     

    Πραγματικά, είναι τόσο ανάποδο αυτό το πράγμα, που η Microsoft, ορθά, στα εργονομικά της πληκτρολόγια δίνει εξάρτημα για να ανασηκώνεται το εμπρός μέρος του πληκτρολογίου και όχι το πίσω.

     

    81fdac5e-ce98-4131-93d3-e163184e3991.jpg

     

     

    Έγινε επεξεργασία από pol77
    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.