Jump to content



  • Corsair Gaming K70 RGB Fully Mechanical Gaming Keyboard


    Η Corsair είναι μια εταιρία για την οποία δε χρειάζονται και πάρα πολλές συστάσεις. Μέσω των προϊόντων της έχει καταφέρει και έχει καθιερωθεί σε πολλούς τομείς υλικού υπολογιστών, όπως είναι οι μνήμες RAM, τα τροφοδοτικά, ενώ είναι υπολογίσιμη δύναμη και στον τομέα που εξετάζουμε σήμερα. Τα μηχανικά πληκτρολόγια.

     

    Η σειρά Gaming, ήρθε για να αντικαταστήσεις τις σειρές Vengeance και Raptor οι οποίες έχουν τύχει θερμής υποδοχής από το κοινό και τα μοντέλα που είχαν εντασσόντουσαν στα ευπώλητα μοντέλα της κατηγορίας. Στη νέα αυτή σειρά, η Corsair έδωσε για προίκα, εκτός από το όνομα και τη τεχνογνωσία της, φωτισμό RGB στα πλήκτρα, πράγμα που αυξάνει το "Wow factor" όπως λένε οι Αμερικάνοι, ή τον παράγοντα "τι-είπες-τώρα" όπως λέμε εμείς εδώ.

     

    Μόνο και μόνο αυτή η διαφοροποίηση αρκεί να στρέψει πολλούς προς την αγορά ενός τέτοιου μοντέλου μιας και οι δυνατότητες χρωματικών επιλογών είναι στην ουσία απεριόριστες και με λίγη φαντασία μπορείτε να δημιουργήσετε ολόκληρο σόου φωτισμού!

     

    Αλλά ας μην μακρηγορώ άλλο, και να σας παρουσιάσω το Corsair Gaming K70 RGB Mechanical Gaming Keyboard — Cherry MX Red το οποίο έχουμε σήμερα στον πάγκο του εργαστηρίου.

     

     

     

     

    Χαρακτηριστικά

     

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του Corsair Gaming K70 RGB όπως είναι καταγεγραμμένα στον επίσημο δικτυακό τόπο της εταιρίας.

     

     

     

    Η τιμή του Corsair Gaming K70 RGB όταν γραφόταν η παρουσίαση αυτή ήταν από τις £ 138.50 σε Ευρωπαϊκά μαγαζιά, ενώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε για ζήτω (και μπράβο μας). Η ¨"τιμή πόρτας" στο δικτυακό τόπο της εταιρίας ανέρχεται στα $ 169,99.

     

    Πρώτες Σκέψεις

     

    Από τον πάγκο του εργαστηρίου έχουν περάσει αρκετά μηχανικά πληκτρολόγια, αρκετά δε τα οποία είχαν και την ένδειξη gaming από την κατασκευάστρια εταιρία τους, προσδίδοντάς τους ιδιότητες οι οποίες είναι απαραίτητες, σύμφωνα πάντα με το τμήμα μάρκετινγκ της κάθε εταιρίας σε κάθε gamer που σέβεται τον ευατό του και προσέχει τις επιδόσεις τους. Στο Corsair Gaming K70 RGB, σε αντίθεση με άλλα πληκτρολόγια τα οποία έχουμε δει και έχουν χαρακτηριστεί ώς "παιχνιδιάρικα" βλέπουμε μια πιο λιτή σχεδιαστική προσέγγιση χωρίς υπερβολές με τον διαθέσιμο χώρο να χρησιμοποιείται μέχρι τελευταίας σπιθαμής. Αυτό που μας "χάλασε" εργονομικά, ήταν η τοποθέτηση των πολυμεσικών διακοπτών ακριβώς πάνω από το numpad με αποτέλεσμα να μην είναι ακαριαία η πρόσβαση μας σε αυτά κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης (μιας και το random του winamp δεν έχει γούστο και πετάει ό,τι να'ναι στα decks). Από την άλλη, η πρόσβαση στον ελεγκτή έντασης και στην αποκοπή του ήχου ήταν πολύ καλά τοποθετημένη, χωρις να δημιουργήσει τη παραμικρή δυσκολία πρόσβασης.

     

     

     

     


    Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Corsair Gaming K70 RGB το οποίο βέβαια δεν είναι καινούργιο, είναι το αλουμινένιο εξωτερικό περίβλημα. Εδώ έρχεται ίσα βάρκα ίσα πανιά με το Cougar 700K το οποίο είχαμε δοκιμάσει προσφάτως. Πάνω κάτω βλέπουμε τις ίδιες σχεδιαστικές επιλογές. Τα πλήκτρα ανασηκωμένα, καθαρό αλουμίνιο στο κάτω μέρος των να τα υποστηρίζει, γενικότερα η επιφάνεια πληκτρολόγησης του Corsair Gaming K70 RGB μοιάζει πολύ με το Cougar 700K, χωρίς αυτό να είναι κακό. Εκεί που διαφέρουν είναι ότι ενώ η Cougar προτίμησε μια πιο σπορ προσέγγιση, η Corsair προτιμά να παραμείνει "κυρία" και να ακολουθήσει ένα πιο σοβαρό στυλ, πιο λιτό το οποίο "πάει παντού" από ένα Lan Party (αν και πληκτρολόγιο των 150 € θα το είχα δεμένο πάνω μου με χειροπέδες) μέχρι και σε ένα εταιρικό χώρο εργασίας.
     

     

     


    Εξωτερικό

     

    Η συσκευασία στην οποία περιέχεται το Corsair Gaming K70 RGB είναι στιβαρή στη κατασκευή, έτσι ώστε να μπορεί να διαφυλάξει ότι το πληκτρολόγιο θα φτάσει στα χέρια του τελικού καταναλωτή σε ένα κομμάτι και όχι αποσπώμενο. Όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, στο εξωτερικό του κυριαρχεί το νέο σήμα της Corsair, το Corsair Gaming μαζί με διάφορες πληροφορίες σχετικές με το προϊόν το οποίο περιέχεται σε αυτό.

     

     

     


    Το πληκτρολόγιο

     

    Το Corsair Gaming K70 RGB διατίθεται με δύο διαφορετικούς Cherry MX διακόπτες, ενώ έρχεται πακεταρισμένο με ελεγκτές προβολής LED της Panasonic τα οποία καταφέρνουν ομαλές εναλλαγές φωτισμού όταν επιλέγουμε κάποια λειτουργία η οποία περιλαμβάνει αλλαγές φωτισμού. Το αλουμινίου στο οποίο αναφερθήκαμε πιο πάνω είναι ποιότητας εφάμιλλης αυτής που χρησιμοποιείται στην αεροπλοΐα, ενώ η ανοδίωση και το βουρτσισμένο φινίρισμα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της αψεγάδιαστης εικόνας που δίνει το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο.

     

     


    Στην τελευταία εικόνα βλέπετε κάτω από τα πλήκτρα μια κόκκινη κουκκίδα; Είναι το αίμα των εργαζόμενων που θυσιάστηκαν για τη κατασκευή του συγκεκριμένου πληκτρολογίου. Πλάκα κάνω. Είναι οι κόκκινοι διακόπτες Cherry MX με τους οποίους έχει εξοπλιστεί το Corsair Gaming K70 RGB και οι οποίο - σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία - έχουν εγγύηση καλής λειτουργίας για 50 εκατομμύρια κλικ, 10 εκατομμύρια λιγότερα από όσα δίνει η Kailh για τους διακόπτες της Razer.

     

    Μαζί με το πληκτρολόγιο, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, υπάρχει και ένα στήριγμα καρπού. Αυτό είναι το κλασσικό στήριγμα το οποίο έχουν τα Corsair πληκτρολόγια, το οποίο αισθητικά δένει πολύ όμορφα με το υπόλοιπο πληκτρολόγιο. Το μαλακό μαξιλαράκι είναι κατασκευασμένο από μαλακό καουτσούκ.

     

     


    Πίσω μέρος
    Μα καλά ποιος θέλει να κάτσει να διαβάσει για το πίσω μέρος ενός πληκτρολογίου; Αναρωτήθηκε ο χρήστης και πήγε να προσπεράσει αυτή τη βαρετή ενότητα. ΜΗ! ΚΑΤΣΕ ΕΔΩ! Σας φωνάζω με αγωνία μιας και το πίσω μέρος δεν είναι μόνο οι βίδες και το σαρδόνιο γέλιο τώρα-θα-σε-σκίσω-πληκτρολόγιο. Δείτε λίγο τις φωτογραφίες και παρατηρήστε λίγο τις υποδοχές όπου κουμπώνει το στήριγμα καρπού. Ωραία. Τρεις υποδοχές στο πληκτρολόγιο και δύο στο στήριγμα. Περισσεύει μια. Ξέρετε γιατί; Για το Corsair Vengeance FPS Wrist Rest! Ένα εξάρτημα το οποίο το Cougar 700K το είχε - βέβαια δε συγκρίνονται τα μεγέθη - από τη μάνα του, η Corsair έχει πάει ένα βήμα παραπάνω και προσφέρει μια πλήρως λειτουργική και ανεξάρτητη από το τυπικό στήριγμα καρπού, εξειδικευμένη λύση για όσους παίζουν FPS παιχνίδια.

     

     

     

     


    Επίσης ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι και η ύπαρξη ανυψωτικών προεκτάσεων στο πίσω μέρος του πληκτρολογίου με την χρήση των οποίων μπορούμε να έχουμε διαφορετικές θέσεις χρήσης του πληκτρολογίου.

    Περιφερειακές Λειτουργίες

     

    Στο μπροστινό μέρος του πληκτρολογίου - αν θεωρήσουμε ότι όταν το κοιτάμε βλέπουμε τα πλήκτρα - υπάρχει ένας διακόπτης, ο οποίος μας δίνει την δυνατότητα να αλλάξουμε το polling rate του πληκτρολογίου. Αυτή η λειτουργία είναι περιττή θα λέγαμε μιας και η αλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί άνετα μέσω λογισμικού, χωρίς να μπαίνουμε στην περιπέτεια του διακόπτη. Το προεπιλεγμένο polling rate του πληκτρολογίου είναι 1 ms και ο χρήστης με τη βοήθεια του διακόπτη μπορεί να το ελαττώσει σε 2 ms, 4 ms, ή 8 ms. Επίσης, εκτός από αυτές τις ρυθμίσεις, ο διακόπτης προσφέρει άλλη μια η οποία ονομάζεται BIOS και απενεργοποιεί όλες τις επιπλέον λειτουργίες του πληκτρολογίου, μετατρέποντάς το σε ένα απλό πληκτρολόγιο 104 πλήκτρων.

     

     

     

     


    Άξιο αναφοράς είναι και το καλώδιο σύνδεσης του πληκτρολογίου με τον υπολογιστή, μιας και είναι σκληρό και δύσκαμπτο, με αποτέλεσμα να έχει τη δικιά του γνώμη στη χωροθέτηση του χώρου και τη θέση του μέσα σε αυτό. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι μέσα σε αυτό το καλώδιο περνάνε δύο καλώδιο usb, ένα για την κανονική τροφοδοσία του πληκτρολογίου και ένα για τις επιπλέον ανάγκες ενέργειας των πολύχρωμων led 16 εκατομμυρίων χρωμάτων που διαθέτει το πληκτρολόγιο. Η ύπαρξη της επιπλέον τροφοδοσίας βέβαια, στερεί από το πληκτρολόγιο την επιπλέον usb θύρα που είχε ο προκάτοχός του, κάνοντας το λίγο πιο φτωχό σε εξοπλισμό σε σχέση με αυτόν. Αν δε βάλετε και στην εξίσωση ότι δεν παρέχονται ούτε επιπλέον keycaps, ούτε keycap puller, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για "ένοπλη ληστεία" στα καλούδια που προσφέρει η Corsair στο RGB πληκτρολόγιό της.

     

     

     

     

     

     


    RGB Φωτισμός

     

    Ο κόκκινος διακόπτης της Cherry που φέρει το Corsair Gaming K70 RGB δεν είναι ο κλασσικός διακόπτης που όλοι ξέρετε και έχετε αγαπήσει, αλλά το περίβλημά του είναι διάφανο. Αυτή η παραλλαγή έγινε με την Corsair να βάζει λίγο το "χεράκι" της στο σχεδιασμό του διακόπτη και για να μεγιστοποιήσει την φωτεινότητα των χρωμάτων και την ένταση, επιλέχθηκε το διάφανο περίβλημα, το οποίο θα διαθλά το παραγόμενο φως από το led του κάθε διακόπτη.

     

     

     

     


    Μια επίδειξη για το τι μπορεί να κάνει ο LED φωτισμός, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

     

     

     


    Βέβαια όλα δεν είναι τέλεια όσον αφορά το φωτισμό και πως αυτός φαίνεται στο χρήστη. O λόγος είναι η ίδια κατασκευή του διακόπτη που αναφέραμε παραπάνω. Το LED οπίσθιου φωτισμού κάθε διακόπτη βρίσκεται στο πάνω μέρος του, με αποτέλεσμα με την ενεργοποίησή του (φωτισμός) να έχουμε την διάχυση του χρώματος και στους παράπλευρους διακόπτες. Αυτό όταν όλοι οι διακόπτες έχουν τον ίδιο χρώμα οπίσθιου φωτισμού. Αν εμείς επιλέξουμε να έχουμε διαφορετικούς φωτισμούς σε γειτονικά πλήκτρα, για παράδειγμα αν θέλουμε να φωτίσουμε διαφορετικά τα πλήκτρα διεύθυνσης σε παιχνίδια πρώτου ρόλου W, A, S, D, τότε θα δούμε στα γειτονικά πλήκτρα να αντανακλάται μερικώς το χρώμα των γειτονικών πλήκτρων όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία.

     

     

    gallery_33472_825_21206.jpg

     


    Επίσης κατά τη διάρκεια της συμβίωσής μας με το Corsair Gaming K70 RGB, διαπιστώσαμε ότι ο οπίσθιος φωτισμός δεν ήταν πολύ δυνατός όσο, ας πούμε ο φωτισμός του K700 το οποίο σας είχαμε παρουσιάσει πρόσφατα. Επίσης, στο φόρουμ της Corsair διαβάσαμε την παρατήρηση ενός χρήστη ότι το πληκτρολόγιο μπορεί να προβάλει μόνο 512 χρώματα από τα διαθέσιμα 16,777,216 τα οποία υποστηρίζει η Corsair ότι υποστηρίζει το πληκτρολόγιο. Την μεθοδολογία ελέγχου που ακολούθησε ο χρήστης καθώς επίσης και την επίσημη απάντηση της Corsair (δουλεύουμε να το διορθώσουμε) μπορείτε να βρείτε εδώ http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=133172. Στις τελευταίες σελίδες του συγκεκριμένου θέματος, χρήστες αναφέρουν ότι η Corsair έχει ολοκληρώσει το βελτιστοποιημένο λογισμικό και αυτό το καιρό είναι σε διαδικασία δοκιμών.

     

    Αποδομώντας το K70
    Ένα έργο σε δύο πράξεις πρόκειται να δείτε παρακάτω, μιας και θα σας αποκαλύψουμε αρχικά τι κρύβεται κάτω από τα πλήκτρα του Corsair Gaming K70 RGB ενώ στη συνέχεια δούμε αναλυτικά το εσωτερικό του πληκτρολογίου.

     

    Αρχικά θα ασχοληθούμε με το άνω μέρος του πληκτρολογίου. Οι RGB διακόπτες Cherry που διαθέτει το Corsair Gaming K70 RGB έχουν την συνηθισμένη αντοχή όλων των διακοπτών της εν λόγω εταιρίας, τις 50 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις. Κάθε ένας διακόπτης είναι τοποθετημένος πάνω σε μια πλάκα από βουρτσισμένο αλουμίνιο η οποία εκτός από την δυνατότητα του εύκολου καθαρισμού - μιας και δεν υπάρχουν περιβάλλοντα εμπόδια - δίνει επίσης δομική σταθερότητα στα πλήκτρα, επιτρέποντας να ασκούνται σε αυτά εξωτερικές δυνάμεις χωρίς να χάνουν την θέση και τη σταθερότητά τους.

     

     

    med_gallery_33472_825_834336.jpg

     


    Στην εικόνα θα παρατηρήσατε ότι το Corsair Gaming K70 RGB είναι ένα full Cherry πληκτρολόγιο, μιας και εκτός από τους διακόπτες Cherry που φέρει, και οι σταθεροποιητές είναι της ίδιας εταιρίας τόσο στο πλήκτρο διαστήματος (space) όσο και στα άλλα μεγάλα πλήκτρα όπου χρειάζονται υποβοήθηση. Επίσης στις φωτογραφίες θα δείτε ότι τα keycaps δεν είναι κάτι το συνταρακτικό, ως προς τη κατασκευή τους, όμως ο σχεδιασμός τους συνολικά με την λίγο κυρτή επιφάνεια και την ανοχή στην ολίσθηση που έχουν δίνουν συνολικά μια πολύ ωραία αίσθηση κατά τη χρήση τους.

     

     

     

     


    Ένα από τα δυνατά σημεία του Corsair Gaming K70 RGB είναι η ποιότητα κατασκευής τόσο του εξωτερικού, (όπως βλέπουμε στις εικόνες) τόσο και του εσωτερικού που θα δούμε παρακάτω. Προσεγμένη τοποθέτηση των επιμέρους τμημάτων και σχεδιασμός συνθέτουν το σκηνικό που έχουμε μπροστά μας. Για παράδειγμα προσεγμένης λεπτομέρειας, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τη ροζέτα που έχουν εφαρμόσει στον ροοστάτη εντάσεως ήχου, έτσι ώστε να μειώσουν την ολίσθηση κατά τη διάρκεια της χρήσης της, τεχνική που χρησιμοποιείται σε πολλών ειδών εργαλεία.

     

     

     

     


    Εσωτερικό

     

    Η πρόσβαση στο εσωτερικό του Corsair Gaming K70 RGB επιτυγχάνεται με την αφαίρεση βιδών που βρίσκονται στο πίσω μέρος του πληκτρολογίου καθώς και δύο που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος κρυμμένες. Οι δύο βίδες έκπληξη, που πρέπει να εντοπίσετε έτσι ώστε να μπορέσετε να ανοίξετε το πληκτρολόγιο, είναι μια κάτω από το σήμα Corsair Gaming και μία στη βάση του ροοστάτη εντάσεως φωνής στο πάνω δεξιά μέρος του πληκτρολογίου, όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες παρακάτω.

     

     

     

     


    Et Voila! Μετά το ξεβίδωμα ερχόμαστε σε επαφή με το εσωτερικό του K70, από το οποίο μπορούμε να πούμε ότι μείναμε ικανοποιημένοι από την ποιότητα κατασκευής, τόσο των πλαστικών του σώματος του πληκτρολογίου, όσο και με τις πλακέτες που φέρει αυτό στο εσωτερικό.

     

     

     

     


    Οι κολλήσεις που έχουν γίνει πάνω σε όλες τις πλακέτες είναι άριστες ενώ γενικότερα η ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό μας έφερε στο μυαλό το Rapid-i της Cooler Master, όπου και εκεί είχαμε δει καλή ποιότητα υλικών. Σε αυτό το τομέα η Corsair παίρνει καθαρό δεκάρι.

     

     

    med_gallery_33472_825_617283.jpg

     


    Ο εγκέφαλος πίσω από όλα όσα έχετε δει μέχρι τώρα, είναι ένας 32bit μικροελεγκτής βασισμένος στον Cortex-M0 της ARM υλοποιημένο από την εταιρία NXP, την ίδια εταιρία που βρίσκουμε μέσα στο Cougar 700K, το οποίο σας είχαμε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό. Η μόνη διαφορά είναι στο μοντέλο, μιας και το 700K της Cougar φορούσε τον LPC11U14FBD48 ενώ εδώ βρίσκουμε τον LPC11U37F-501 ένα διαφορετικό μοντέλο, του οποίου τα επιμέρους χαρακτηριστικά μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο που παρέχουμε.

     

     

    med_gallery_33472_825_362025.jpg

     

     

    Λογισμικό Διαχείρισης CUE

     

    Πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα λέει ο λαός βρίσκεται μια επιτυχημένη γυναίκα. Στη περίπτωσή μας, το λογισμικό είναι αυτό που αναδεικνύει το πληκτρολόγιο, μιας και αυτό είναι η ειδοποιός διαφορά από τα "χαζά" πληκτρολόγια που κυκλοφορούν κατά κόρον στην αγορά και με σαφώς χαμηλότερη τιμή από το Corsair Gaming K70 RGB. Η Corsair κινείται στη λογική που έχουμε δει στο ίδιο μήκος κύματος με άλλες εταιρίες, όπως η Cougar όπου αντιμετωπίζουν το θέμα του λογισμικού υποστήριξης συνολικά και όχι ανά περίπτωση. Έτσι έχουμε ένα λογισμικό για όλες τις συσκευές, το οποίο διαφοροποιείται σε μερικές λεπτομέρειες, ανά περίπτωση και ανά προϊόν. Το λογισμικό ονομάζεται C.U.E. από τα αρχικά της λέξης Corsair Utility Engine και - δυστυχώς ή ευτυχώς - είναι αρκετά σύνθετο και πολυεπίπεδο στην λογική χρήσης και λειτουργίας. Βέβαια, αν κάποιος δεν είναι για πολλά πολλά, μπορεί να παραμετροποιήσει και να χρησιμοποιήσει πληθώρα λειτουργιών που δίνει το συγκεκριμένο λογισμικό, αλλά αν θέλετε να πάρετε το 100% από το λογισμικό και το πληκτρολόγιο, τότε ετοιμαστείτε να ασχοληθείτε αρκετά με αυτό.

     

    Η διεπαφή χρήστη του C.U.E. έχει τέσσερις βασικές ενότητες - πάνω στις οποίες θα βασιστεί και η δικιά μας καταγραφή - οι οποίες είτε έχουν υποκατηγορίες σε μορφή καρτελών ή έχουν λίστες ρυθμίσεων με την δυνατότητα δημιουργίας νέας ή αποθήκευσης της τρέχουσας με άλλο όνομα. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε τα εξής:

     

    Προφίλ

     

    Η καρτέλα προφίλ βλέπουμε ότι χωρίζεται σε 3 νοητικές ενότητες. Στο πάνω μέρος υπάρχουν οι τέσσερις βασικές κατηγορίες τις οποίες εξετάζουμε, καθώς και η δυνατότητα να αποθηκεύσουμε το τρέχον προφίλ ή να δημιουργήσουμε νέο από την αρχή. Στο δεξί μέρος βλέπουμε μια λίστα με τις διαθέσιμες ομάδες που μπορούμε να δημιουργήσουμε σε κάθε προφίλ καθώς επίσης βλέπουμε την ύπαρξη ενός αναδυόμενου μενού από το οποίο μπορούμε να επιλέξουμε το επιθυμητό προφίλ για επεξεργασία. Αριστερά, υπάρχουν τρεις υποκατηγορίες με τις οποίες μπορούμε να παραμετροποιήσουμε το εκάστοτε ενεργό προφίλ. Έτσι λοιπόν, στην πρώτη υποκατηγορία "Assignments" μπορούμε να ορίσουμε το ρόλο κάθε ενός πλήκτρου. Στην ουσία όλα τα πλήκτρα μπορούν να γίνουν macro keys. Έτσι εξηγείται και η έλλειψη macro keys μιας και κάθε πλήκτρο μπορεί να επιτελέσει αυτή τη λειτουργία.

     

     

    med_gallery_33472_825_199950.png

     


    Στην υποκατηγορία "Performance" βλέπουμε ότι έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ρυθμίσεις σχετικά με τη συμπεριφορά του πληκτρολογίου όταν παίζουμε παιχνίδια. Έτσι μπορούμε να απενεργοποιήσουμε συνδυασμούς πλήκτρων οι οποίοι μπορούν να μας πετάξουν στην επιφάνεια εργασίας την ώρα που προσπαθώντας να κάνουμε το τριπλό combo στο Ork να βρεθούμε εκτός παιχνιδιού και εν τέλει με το πουλί στο χέρι.

     

     

    med_gallery_33472_825_90368.png

     


    Φωτισμός. Εδώ είναι και όλα τα λεφτά και το μεγάλο ατού του Corsair Gaming K70 RGB. Εδώ μπορείτε να ορίσετε φωτισμό σε κάθε ένα πλήκτρο ξεχωριστά ή σε ομάδες - οριζόμενες από εσάς - ή σε όλα τα πλήκτρα του. Οι χρωματικές επιλογές είναι στην ουσία απεριόριστες, αν και όπως είπαμε και πριν ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί το εμπόδιο το οποίο μας περιορίζει στα 512 προβαλλόμενα χρώματα αντί των 16,7 εκατομμυρίων που έχει τη δυνατότητα να προβάλει - σύμφωνα πάντα με τη κατασκευάστρια εταιρία. Ο φωτισμός που βλέπετε κάθε φορά είναι συνδεδεμένος με το προφίλ που επιλέγετε κάθε φορά, έτσι μπορείτε να αποθηκεύσετε και να φορτώσετε σετ φωτισμών σε κάθε προφίλ, οπότε ακόμα και να βαριέστε να ασχοληθείτε με το να αναπαράγετε αυτά τα ωραία εφέ που έχετε δει στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε και να φορτώσετε απευθείας στο προφίλ του πληκτρολογίου χωρίς να ιδρώσετε καθόλου. Μας άρεσε επίσης πολύ η δυνατότητα της ενεργοποίησης του φωτισμού κατά τη πληκτρολόγηση καθώς επίσης και η δυνατότητα επιλογής χρώματος φωτισμού βάσει δεκαεξαδικής μορφής (HTML) την οποία όλοι μας είμαστε λίγο πολύ συνηθισμένοι.

     

     

    med_gallery_33472_825_423037.png

     


    Ενέργειες

     

    Στην καρτέλα Action, μπορούμε να δημιουργούμε και να αντιστοιχούμε μακροεντολές σε όποιο πλήκτρο θέλουμε - πράγμα που εξηγεί εν μέρει και την έλλειψη αποκλειστικών κουμπιών macro. Για άλλη μια φορά βλέπετε ότι μπορείτε εκτός από το να δημιουργήσετε νέα, να εισάγετε/εξάγετε ήδη υπάρχουσες μακροεντολές.

     

     

    med_gallery_33472_825_152950.png

     


    Φωτισμός

     

    Στην ίδια λογική με τις μακροεντολές που είδαμε πριν είναι και ο Φωτισμός. Εδώ δημιουργείτε τα εφέ σας και μετά τα εφαρμόζετε σε κάθε προφίλ που σας ενδιαφέρει. Και εδώ βλέπετε ότι μπορείτε εκτός από το να δημιουργήσετε νέα, να εισάγετε/εξάγετε ήδη υπάρχουσες χρωματικούς συνδυασμούς και εφέ.

     

     

    med_gallery_33472_825_182436.png

     


    Ρυθμίσεις

     

    Τέλος, βλέπουμε τις γενικές ρυθμίσεις του προγράμματος στην τέταρτη κατηγορία η οποία χωρίζετε και αυτή σε τρεις ενότητες. Αρχικά στην καρτέλα "Συσκευή" (Device) μπορούμε να ελέγξουμε κάποιες παραμέτρους σχετικά με την συσκευή μας, όπως η απενεργοποιήση του φωτισμού και η επιλογή περιοχής χρήσης του πληκτρολογίου. Επίσης βλέπουμε ότι από εδώ μας δίνεται η δυνατότητα να αναβαθμίσουμε το firmware και το bootloader (ουαου) της συσκευής.

     

     

    med_gallery_33472_825_189100.png

     


    Στην καρτέλα του προγράμματος βλέπουμε πολλές μικρές χαρούμενες επιλογές (όπως θα έλεγε και ο Bob Ross), οι οποίες έχουν να κάνουν με τη γλώσσα εμφάνισης αν θα ξεκινάει με τα windows το πρόγραμμα διαχείρισης C.U.E. της Corsair, καθώς επίσης και επιλογές σχετικές με τη προβολή του. Αυτό που για μένα έχει σημασία και πρέπει να μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε/παραμετροποιήσετε, είναι η ενεργοποίηση των διαθέσιμων αναπαραγωγών πολυμέσων του συστήματός σας, μιας και αν δεν το κάνετε αυτό, δε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πολυμεσικά κουμπιά που έχει το Corsair Gaming K70 RGB.

     

     

    med_gallery_33472_825_81316.png

     


    Τέλος, στην ενότητα "Υποστήριξη" (Support) βλέπουμε σχετικές γενικές πληροφορίες γύρω από την εφαρμογή, το σύστημά μας καθώς και συνδέσμους για υποστήριξη μέσω διαδικτύου και τον οδηγό χρήσης του πληκτρολογίου.

     

     

    med_gallery_33472_825_103005.png

     

     

    Στην πράξη

     

    Βάλαμε το Corsair Gaming K70 RGB στο πάγκο των δοκιμών έτσι ώστε να δούμε τις επιδόσεις του. Τα χαρακτηριστικά που θα εξετάσουμε, πέρα από το κομμάτι του φαίνεσθαι, το οποίο το αναλύσαμε πιο πριν, έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις του πληκτρολογίου τόσο όσον αφορά τα επίπεδα θορύβου του, όσο και με τη χρήση του μετροπρογράμματος Keyboard Test της Passmark καθώς και με την εκτέλεση εμπειρικών τέστ για να διαπιστώσουμε την σωστή λειτουργία σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς.

     

    Αρχικά, με τη βοήθεια ενός ηχόμετρου, μετρήσαμε τον θόρυβο των διακοπτών κατά την πληκτρολόγηση και τον συγκρίναμε με τα υπόλοιπα πληκτρολόγια που έχουν περάσει από τον πάγκου του εργαστηρίου έτσι ώστε να έχουμε αρκετά δείγματα προς σύγκριση. Επίσης με την βοήθεια ενός Cherry Keyboard Tester, είχαμε την δυνατότητα να ηχομετρήσουμε όλα τα πλήκτρα που διαθέτει η Cherry. Τον πίνακα με τις μετρήσεις μπορείτε να τον δείτε παρακάτω:
     

    med_gallery_33472_825_142117.png

     


    Για την μέτρηση των χαρακτηριστικών χρησιμοποιήσαμε το PassMark Keyboard Test. Αρχικά δοκιμάσαμε την λειτουργία NKRO την οποία είδαμε στα χαρακτηριστικά του πληκτρολογίου ότι υποστηρίζεται και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:
     

    med_gallery_33472_825_30590.png

     


    Στη συνέχεια προβήκαμε σε ελέγχους για να διαπιστώσουμε αν το πληκτρολόγιο πάσχει από ghosting, από την μη εγγραφή κάποιου πατήματος πλήκτρου όταν χρησιμοποιείται συνδυασμός πλήκτρων. Δοκιμάστηκαν με επιτυχία οι δύο πιο κρίσιμοι συνδυασμοί πλήκτρων που σχετίζονται με το gaming, η ταυτόχρονη ενεργοποίηση των πλήκτρων ASX και WED. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και άλλους από αυτούς τους συνδυασμούς. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να πλοηγηθείτε και να ενημερωθείτε εδώ: Microsoft Applied Sciences Group | Keyboard Ghosting Explained!

     

     

     

    Συνδυασμοί που προκαλούν ghosting

     


    Στον παραπάνω συνδυασμό πλήκτρων, είτε τριών είτε τεσσάρων, το πληκτρολόγιο ανταποκρίθηκε τέλεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου ghosting! Επίσης δοκιμάστηκε και το τεστ με το οποίο κρατώντας πατημένα τα δύο πλήκτρα shift, δοκιμάσαμε να γράψουμε με απόλυτη επιτυχία και μηδενικές απώλειες το κείμενο "THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG".
    Στα παιχνίδια οι επιδόσεις του πληκτρολογίου ήταν πάρα πολύ καλές, μιας και η αίσθηση και η αντοχή των πλήκτρων ήταν πολύ καλή, παραδίδοντας την στάνταρ εμπειρία που έχει ο χρήστης που χρησιμοποιεί μηχανικά πληκτρολόγια με κόκκινους διακόπτες της εταιρίας Cherry. Οι δοκιμές έγιναν πάνω στο παιχνίδι Shadows of Mordor, όπου ο χειρισμός μέσω του πληκτρολογίου ήταν υποδειγματικός και όλα τα άλλα κύλισαν ρολόι αφήνοντας μας μια πολύ καλή εμπειρία gaming (Το τερμάτισα )

     

     

     

     

     

    Εν κατακλείδι

     

     

    med_gallery_33472_825_646297.jpg

     


    Και κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος της σημερινής μας παρουσίασης. Το Corsair Gaming K70 RGB είναι όντως ένα αξιόλογο πληκτρολόγιο το οποίο χάρη στη τεχνογνωσία Corsair και την σωστή εφαρμογή αυτής έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ καλό προϊόν. Μελανό σημείο της παρουσίασης ήταν βέβαια η ανακάλυψη ότι -ακόμα - το πληκτρολόγιο δε μπορεί να προσφέρει τις 16.7 εκατομμύρια αποχρώσεις που διαφημίζει ότι μπορεί, αλλά γνωρίζοντας την υποστήριξη της Corsair και την προσήλωση της εταιρίας στην ολοκληρωμένη εμπειρία του χρήστη, πιστεύουμε ότι σύντομα θα λυθεί. Αυτό, μαζί με τον φτωχό παρεχόμενο εξοπλισμό είναι τα άσχημα στοιχεία τα οποία καταφέραμε να εντοπίσουμε, τα οποία βέβαια δεν επηρεάζουν μόνιμα ή και καθόλου ακόμα την γενική συμπεριφορά του K70.
    Πριν κλείσω και απευθύνω την καθιερωμένη ευχαριστία στην Corsair για την παροχή του δείγματος δοκιμής, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την γρήγορη και χωρίς "μα και μου" αλλαγή του αρχικού μου K70 RGB το οποίο ήταν μάλλον ελαττωματικό, μιας και όπως είχα γράψει και στο θέμα των μηχανικών πληκτρολογίων, ήρθε και μετά από δύο μέρες χρήσης άρχισαν πλήκτρα να μην καταγράφονται με το πάτημα του πλήκτρου. Για άλλη μια φορά φάνηκε η υποδειγματική λειτουργία της Corsair προς τον τελικό πελάτη.

     

    Συνοψίζοντας λοιπόν, αναφορικά με το Corsair Gaming K70 RGB έχουμε τα εξής:

     

    gallery_33472_825_8446.jpg
    Ο καλός
    - Αλουμινένιο άνω σώμα
    - Φωτισμός μεμονωμένος και με reactive typing
    - Ποιοτικό στήριγμα καρπών
    - Πολλοί χρωματικοί συνδυασμοί πλήκτρων

     

    gallery_33472_825_10385.jpg
    Ο Κακός
    - Η τιμή του.
    - Η μή επίτευξη των 16,7 εκατομμυρίων χρωμάτων που διαφημίζεται.
    - Φτωχά παρελκόμενα.
    - Φτωχός περιφερειακός εξοπλισμός

     

    gallery_33472_825_6003.jpg
    Ο Αδιάφορος
    - Το νέο σήμα της Corsair.
    - Τα keycaps τα περιμέναμε ένα κλικ καλύτερα

     

    Με βάση λοιπόν όλων των παραπάνω, η βαθμολογία του Corsair K70 RGB είναι:

     

     
    00
    Loading.

     

     

     

    corsair-banner.jpg?m=1408718635

     

     


    Ευχαριστούμε την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος

    Συντελεστές Review
    Reviewers: Αντώνης Καργαδούρης
    Photographers: Karmen1983
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:9
    Χρηστικότητα:9
    Ποιότητα:10
    Επιδόσεις:8.50
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceYes
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo

    • Like 23

    User Feedback

    Recommended Comments



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Similar Content

  • suse linux server

    υπάρχει καμια δωρεάν διανομή για suse linux server η κάποιο άλλο linux server (με γραφικό περιβάλλον) που να τρέχει σε server dell poweredge 630, fujitsu primergy tx 1330   έχω κάποιους δίσκους με τα αρχεία μου οποτε σκεφτούμε να αγοράσω κάποιον server    έχω σκεφτεί και την λύση του ''nas'' για file storage αλλα αυτό θα κοστίσει πολλά περισσότερα από τι να αγοράσω ένα server   μιλάμε για μεταχειρισμένο server γύρω στα 160 ευρώ με μνήμη 32 gb και οκτώ θέσεις για δίσ

    nikonick
    nikonick
    Linux

    Hogwarts Legacy 2

    Hogwarts Legacy 2 In Development; First Game Now At 30 Million Units Sold WWW.DUALSHOCKERS.COM Hogwarts Legacy 2 is in development, and is called "a very big priority" for Warner Bros, Interactive Entertainment.  

    GFFermari
    GFFermari
    PC Gaming

    Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορώ να διαχειρίζομαι πολλά μειλ?

    Αν υπάρχει κάποια εφαρμογή όπως π.χ. το aquamail for android για pc που να μπορώ να διαχειρίζομαι διάφορα μειλ(Στέλνω και λαμβάνω μειλς) και να είναι δωρεάν. Χρησιμοποιώ το mozilla thunderbird αλλά έχει πάρα, μα πάρα πολλά προβλήματα και γι' αυτό ψάχνω να βρω μια δωρεάν εναλλακτική λύση που να δουλεύει ακόμα και σε παλιά win7 γιατί θα μπει σε πολλούς υπολογιστές.

    fits79
    fits79
    Off topic 11

    Asus Vivobook S 16 Flip OLED (TP3604VA-OLED-MY931W) - i9-13900H - 16GB - 1TB SSD - Intel Iris Xe Graphics

    Καλησπέρα. Έφτασε η ώρα για αλλαγή επιτραπέζιου υπολογιστή.  Η χρήση του είναι κυρίως επαγγελματική, αλλά θα ήθελα να έχει και δυνατότητες στο πεδίο multimedia, ειδικά σε θέματα ήχου. Έχω καταλήξει στο συγκεκριμένο και λόγω επιδόσεων, αλλά και λόγω οθόνης. Έχετε κάποια παρατήρηση; Κάποια άλλη πρόταση ίσως; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

    takiskl
    takiskl
    Φορητοί υπολογιστές 4

    telegram free ή premium ?

    γεια χαρα υπάρχει ώφελος στο αναβαθμισνένο τελεγραμ? η τιμη είναι 3-4 ευρω το μήνα νομίζω αλλα προσφέρει κάτι ουσιαστικό ? εχει δοκιμάσει κανείς ?

    Soclose
    Soclose
    Off topic 2
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.