Jump to content



  • Coolermaster Masterpulse Pro Review


     

    Εισαγωγή

     

    Έχουν περάσει δύο χρόνια από την τελευταία παρουσίαση ενός headset της Coolermaster και τα πράγματα από τότε έχουν αλλάξει αρκετά. Τα προϊόντα gaming με RGB έχουν μπει για τα καλά στις ζωές των gamers, τα ακουστικά με ήχο 7.1 γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα και η σύνδεση USB για τα gaming ακουστικά συναντιέται σε όλο και περισσότερα μοντέλα.

     

    Όταν το καλοκαίρι η Coolermaster μας παρουσίασε την σειρά Masterpulse Over-Ear η οποία είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό της την τεχνολογία Bass FX, στο roadmap για το υπόλοιπο του έτους μας υποσχέθηκε τα Masterpulse Pro, τα οποία θα είχαν σαν επιπλέον χαρακτηριστικά τον φωτισμό RGB, σύνδεση USB και ήχο 7.1. Σήμερα λοιπόν, ημέρα πρώτης κυκλοφορίας αυτών, θα σας παρουσιάσουμε την νέα πρόταση της Coolermaster στην κατηγορία gaming headsets.

    Master-Plulse-Over-Ear-BXF-6--23585.1471268473-1280-1280.jpg

     

    1.Εισαγωγή 2.Συσκευασία 3.Τεχνικά Χαρακτηριστικά 4.Φωτογράφιση 5.Λεπτομέρειες 6.Δοκιμές 7.Επίλογος - Συμπεράσματα

     

    Συσκευασία

     

    Τα Masterpulse Pro έρχονται σε μία αρκετά τυπική για headset συσκευασία η οποία παρέχει στον υποψήφιο αγοραστή όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειαστεί. Στην μπροστινή πλευρά υπάρχει το λογότυπο της Coolermaster και μια μεγάλη φωτογραφία των Masterpulse στην οποία ξεχωρίζει το κόκκινο πλακέ καλώδιο, ενώ τονίζονται ιδιαίτερα τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους που είναι ο RGB φωτισμός, η τεχνολογία Bass FX και ο Virtual 7.1 Surround ήχος. Στην πίσω πλευρά ενημερωνόμαστε για κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά του headset σε 8 γλώσσες, με την ελληνική να μη συμπεριλαμβάνεται σε αυτές.

    Coolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5362.jpgCoolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5360.jpg

     

    Περνώντας στις πλαϊνές όψεις, η μία φιλοξενεί μία προφίλ πόζα του headset με το Led να έχει κόκκινο χρώμα ώστε να ταιριάζει με το καλώδιο και η άλλη σε 23 γλώσσες μας ενημερώνει για το περιεχόμενο του κουτιού και το link στην ιστοσελίδα της κατασκευάστριας από το οποίο μπορούμε να πάρουμε επιπλέον πληροφορίες. Όπως θα δείτε, η μετάφραση στα ελληνικά έγινε μάλλον από κάποιο αυτόματο μεταφραστή, πράγμα που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από μεγάλες εταιρίες. Το παραβλέπουμε και πάμε παρακάτω...

    Coolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5361.jpgCoolermaster-Masterpulse-Pro-Review-DSCN5359.jpg

     

    Η συσκευασία των Masterpulse Pro κρύβει όμως και μία έκπληξη, καθ' ότι το μπροστινό μέρος είναι ένα χάρτινο μαγνητικό πορτάκι το οποίο μας αποκαλύπτει το headset πίσω από μία σκληρή ζελατίνα. Εδώ μπορούμε να δούμε και τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του headset καθώς και μία σύντομη περιγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυτού.

     

    Coolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5363.jpg

     

    Ας αφήσουμε όμως τη συσκευασία και ας περάσουμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά των Mastepulse Pro.

     

    1.Εισαγωγή 2.Συσκευασία 3.Τεχνικά Χαρακτηριστικά 4.Φωτογράφιση 5.Λεπτομέρειες 6.Δοκιμές 7.Επίλογος - Συμπεράσματα

     

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

     

    Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Coolermaster Masterpulse Pro παρατίθενται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί.

     

    Specs.png

     

    Η προτεινόμενη τιμή των Masterpulse Pro ανέρχεται στα 99.95 € και προς το παρόν μπορείτε να τα βρείτε μόνο στο επίσημο κατάστημα της Coolermaster, αλλά θεωρούμε πως πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα καταστήματα που εμπορεύονται προϊόντα της Coolermaster.

     

    1.Εισαγωγή 2.Συσκευασία 3.Τεχνικά Χαρακτηριστικά 4.Φωτογράφιση 5.Λεπτομέρειες 6.Δοκιμές 7.Επίλογος - Συμπεράσματα

     

    Φωτογράφιση - Μέρος Πρώτο

     

    Πρέπει να ομολογήσουμε πως τα Masterpulse Pro είναι ένα headset που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο. Κατά την προσωπική άποψη του γράφοντος (ο οποίος δεν συμπαθεί ιδιαίτερα την gaming αισθητική αρκετών προϊόντων) οι σχεδιαστές της Coolermaster έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά όσον αφορά το design των Masterpulse. Η αισθητική προσέγγιση που επέλεξαν είναι κάτι που συνδυάζει στοιχεία τόσο από gaming, όσο και από high end audiophile ακουστικά και χωρίς να φτάνει σε ακρότητες καταφέρνει να κερδίζει το βλέμα.

     

    Ο σκελετός τους είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και έτσι παρά τον όγκο τους, καταφέρνουν να διατηρήσουν το βάρος τους στα 332 γραμμάρια χωρίς το καλώδιο. Εάν συνυπολογίσουμε και το καλώδιο, το οποίο περιλαμβάνει και χειριστήριο το συνολικό βάρος ανέρχεται στα 380 γραμμάρια. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το γκρι-ανθρακί και το μαύρο με μοναδική εξαίρεση να αποτελεί το κόκκινο καλώδιο, το οποίο είναι εμφανές και στα σημεία ανάμεσα στους οδηγούς και την στέκα.

     

    Coolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5374.jpg

     

    Για όσους δεν είχε τύχει να ασχοληθούν με το "απλό" μοντέλο των Masterpulse που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, ας δούμε λίγο την τεχνολογία Bass FX, η οποία στηρίζεται σε 2 μαγνητικά καπάκια. Αυτά τα καπάκια αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα ηχητικά κύματα και τροποποιούν την απόδοση των Masterpulse κυρίως όσον αφορά τις χαμηλές συχνότητες. Έτσι όταν τα λειτουργούμε χωρίς τα καπάκια, "ενεργοποιούμε" την λειτουργία Bass FX και ενισχύουμε τις χαμηλές συχνότητες, πράγμα επιθυμητό όταν παίζουμε παιχνίδια FPS, παρακολουθούμε ταινίες δράσης ή ακούμε είδη μουσικής με έντονα μπάσα. Εάν τοποθετήσουμε τα καπάκια, το μπάσο μειώνεται και ο ήχος γίνεται πιο καθαρός, περιορίζοντας ταυτόχρονα και την όχληση του περίγυρού μας.

     

    Τα καπάκια όπως βλέπετε στην φωτογραφία διαθέτουν 4 μαγνήτες που τα ασφαλίζουν επάνω στο πλαϊνό των οδηγών, ενώ υπάρχει και μία πατούρα η οποία εξασφαλίζει το σωστό τους κούμπωμα. Όπως σας έχουμε ήδη πει, τα Masterpulse Pro διαθέτουν και RGB φωτισμό και έτσι το λογότυπο της Coolermaster είναι διαπερατό από το φως, επιτρέποντας έτσι στο φως να φαίνεται είτε τα έχουμε κουμπωμένα είτε όχι.

    Coolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5472.jpgCoolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5394.jpg

     

    Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπετε τα Masterpulse Pro με και χωρίς τα καπάκια τους.

     

    Coolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5404.jpgCoolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5403.jpg

     

    Η στέκα των Masterpulse είναι και αυτή αρκετά ιδιαίτερη. Το μεν σταθερό της τμήμα αποτελείται από 2 καμπυλωτά κομμάτια αλουμινίου τα οποία διαθέτουν ελαστικότητα, ενώ το τμήμα με τα μαξιλαράκια στηρίζεται στον κυρίως σκελετό με 4 συνολικά συρματόσχοινα. Ο όλος μηχανισμός λειτουργεί με κάποιου είδους ελατήρια ή ελάσματα και είναι 100% αυτορυθμιζόμενος. Απλώς τα φοράτε και αυτά ρυθμίζονται στο κεφάλι σας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα 5 ανεξάρτητα μαξιλαράκια που υπάρχουν στο κάτω μέρος της στέκας, καθιστούν το όλο σύστημα εξαιρετικά βολικό.

     

    Coolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5409.jpgCoolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5380.jpg

     

    1.Εισαγωγή 2.Συσκευασία 3.Τεχνικά Χαρακτηριστικά 4.Φωτογράφιση 5.Λεπτομέρειες 6.Δοκιμές 7.Επίλογος - Συμπεράσματα

     

    Φωτογράφιση - Μέρος Δεύτερο

     

    Οι δύο μεταλλικές αψίδες που αποτελούν την στέκα συνδέονται με τα τους οδηγούς με 4 βίδες allen από την κάθε πλευρά οι οποίες δίνουν μία ωραία industrial εικόνα και ταυτόχρονα φωνάζουν στιβαρότητα και ποιότητα. Ποιοτικά και άνετα ειναι και τα μαξιλαράκια των οδηγών τα οποία έχουν επικάλυψη από συνθετικό δέρμα και διαθέτουν γέμισμα από παχύ αφρώδες υλικό που αγκαλιάζει τα αυτιά, απομονώνοντας τους εξωτερικούς θορύβους.

     

    Coolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5384.jpgCoolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5474.jpg

     

    Όσον αφορά το μικρόφωνο, η Coolermaster επέλεξε να κρύψει στο εσωτερικό του αριστερού οδηγού ένα omni-directional μικρόφωνο, από το οποίο προφανώς και δεν περιμένουμε πολλά, και να τοποθετήσει εκεί μία μικρή οπή. 

     

    Coolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5401.jpg

     

    Το καλώδιο των Masterpulse Pro έχει μήκος 2 μέτρα και ειναι πλακέ ή αλλιώς ταλιατέλα, βοηθώντας στην αποφυγή μπερδέματος και δημιουργίας κόμπων και καταλήγει σε ένα επίχρυσο βύσμα USB. Ως χρήστες των CM Storm Pitch εδώ και δυόμιση χρόνια δεν έχουμε παρά να χαιρετίσουμε την επιλογή αυτή που αποδεδειγμένα λειτουργεί. Επάνω στο καλώδιο βρισκουμε και το χειριστήριο. Από την μία πλευρά διεθέτει το λογότυπο της Coolermaster και το πλήκτρο για τον φωτισμό ενώ στα πλαϊνά του διαθέτει συρόμενους διακόπτες για την σίγαση του μικροφώνου και την ενεργοποίηση του 7.1 Virtual Surround και πλήκτρα για την επιλογή ενός από τα 3 presets του equalizer και την αυξομείωση του ήχου. Το πλήκτρο του φωτισμού διαθέτει και ένα led σε απόχρωση ψυχρού λευκού το οποίο ανάβει όταν ενεργοποιείται το 7.1, ενώ το πλήκτρο του equalizer διαθέτει led το οποίο αλλάζει χρώμα ανάλογα με το mode που έχουμε επιλέξει.

    Coolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5396.jpgCoolermaster-Masterpulse-Pro-Review-DSCN5423.jpg

     

    Coolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5397.jpgCoolermaster_Masterpulse_Pro_Review_DSCN5399.jpg

     

    Ας αφήσουμε όμως τα της εμφάνισης, για να περάσουμε στα του ήχου.

     

    1.Εισαγωγή 2.Συσκευασία 3.Τεχνικά Χαρακτηριστικά 4.Φωτογράφιση 5.Λεπτομέρειες 6.Δοκιμές 7.Επίλογος - Συμπεράσματα

     

    Δοκιμές

     

    Πριν ξεκινήσουμε με την ηχητική απόδοση των Masterpulse Pro, αξίζει να αναφέρουμε τα σχετικά με την εργονομία τους. Παρά το βάρος των 332 γραμμαρίων, διαπιστώσαμε πως είναι εξαιρετικά άνετα. Ο μηχανισμός της στέκας προσφέρει άμεση προσαρμογή στο κεφάλι, ενώ τα μαξιλαράκια εφαρμόζουν πολύ καλά στα αυτιά χωρίς να στενεύουν. Φυσικά το συνθετικό δέρμα από το οποίο είναι φτιαγμένα θα εμποδίζει τον αερισμό του αυτιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αυτό είναι κατί που συμβαίνει με όλα τα headsets που έχουν τέτοιου είδους μαξιλαράκια. Η συνύπαρξη των Masterpulse Pro με γυαλιά μυωπίας είναι απροβλημάτιστη και το καλώδιο μήκους 2 μέτρων θεωρούμε ότι είναι υπέρ-αρκετό. Το χειριστήριο των ακουστικών βρίσκεται στη σωστή θέση και μας δίνει άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις, ενώ το καλώδιο ταλιατέλα δεν μας προβλημάτισε ούτε μία στιγμή με κόμπους και μπερδέματα.

     

    Πρέπει να ομολογήσουμε πως πριν δοκιμάσουμε τα Masterpulse Pro ήμασταν αρκετά επιφυλακτικοί όσον αφορά την τεχνολογία Bass FX. Από τα πρώτα όμως ακούσματα με και χωρίς τα πλαϊνά καπάκια, καταλάβαμε πως οι μηχανικοί της Coolermaster έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους όσον αφορά την απόδοση του μπάσου. Έτσι όταν τα χρησιμοποιούμε χωρίς τα καπάκια, το μπάσο είναι σαφώς πιο έντονο και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις αισθανθήκαμε τους οδηγούς να αναπηδούν ελαφρά επάνω στα αυτιά μας. Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι διαπιστώσαμε κάποια σημαντική αύξηση της καθαρότητας του ήχου όταν τοποθετήσαμε τα καπάκια επάνω στους οδηγούς. Η μείωση του μπάσου, επιφέρει βέβαια μία αύξηση αυτής αλλά μέχρι εκεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η λειτουργία Bass FX λειτουργεί, και μάλιστα πολύ καλά.

     

    Όσον αφορά την λειτουργία 7.1 των Masterpulse Pro, οι εντυπώσεις μας ήταν όπως αναμέναμε μέτριες. Όπως και να το κάνουμε, κανένα software δεν μπορεί να αποδόσει πολυκάναλο ήχο με μόνο 2 οδηγούς και όπως και σε άλλα 7.1 headsets που έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν, έτσι και στην περίπτωση των Masterpulse υπάρχει μεν αισθητή διαφορά που θυμίζει πολυκάναλο ήχο αλλά μέχρι εκεί. Μάλιστα κατά την αναπαραγωγή διαφόρων τεστ πολυκάναλου ήχου διαπιστώσαμε πως κατά την αναπαραγωγή των πλαϊνών καναλιών ο ήχος ακουγόταν και από τα δύο ηχεία (σε διαφορετική ένταση φυσικά) πράγμα που σε περίπτωση gaming μπορεί να μπερδέψει.

     

    Το ενσωματωμένο στο χειριστήριο equalizer με τα τρία presets - movie, game, music - αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη, μιας και η χρήση του είχε σαν αποτέλεσμα αισθητή διαφοροποίηση του παραγόμενου ήχου. Άλλοι θα το χρησιμοποιούν συνέχεια, άλλοι θα το βρουν περιττό. Εκτιμήσαμε ιδιαίτερα το ότι ο διακόπτης ενεργοποίησής του ενσωματώνει ένα led το οποίο ανάβει με διαφορετικό χρώμα ανάλογα με το preset, μένοντας σβηστό όταν το equalizer είναι απενεργοποιημένο.

     

    Colors2.gif

     

    Η ένταση των Mastepulse ήταν κάτι που πραγματικά μας εντυπωσίασε. Φτάνουν σε υψηλά επίπεδα χωρίς να ζορίζονται και χωρίς την εμφάνιση παραμορφώσεων, με τον ήχο να είναι πάντα καθαρός, με σωστή διακριτοποίηση των καναλιών και το μπάσο να είναι από καλό έως πάρα πολύ καλό ανάλογα με το αν επιλέγουμε το Bass FX. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από ένα headset αυτής της κατηγορίας τιμής. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το μικρόφωνό τους, το οποίο απλά κάνει τη δουλειά του, όντας επαρκές για χρήση Skype και chat κατά τη διάρκεια παιχνιδιών αρκεί να μην έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις τόσο στην ποιότητα του ήχου όσο και στην απομόνωση των εξωτερικών θορύβων.

     

    Χάρη στο υλικό κατασκευής που έχει επιλεγεί για τα μαξιλαράκια των οδηγών και στον τρόπο που αγκαλιάζουν το αυτί, η παθητική απομόνωση των εξωτερικών θορύβων είναι πολύ καλή. Το ίδιο ισχύει και την ενόχληση των δίπλα, η οποία εάν επιλέξουμε να τοποθετήσουμε τα καπάκια στα πλαϊνά γίνεται ελάχιστη.

     

    Κάποιοι ίσως να έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν σας έχουμε δείξει ως τώρα το συνοδευτικό software των Masterpulse Pro. Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή. Δεν υπάρχει συνοδευτικό software. Έτσι, ο χειρισμός όλων λειτουργιών τους γίνεται από τα πλήκτρα που υπάρχουν στο χειριστήριο. Αυτό σημαίνει πως και τα πλαινά RGB led ελέγχονται από το κεντρικό πλήκτρο που έχει το σύμβολο της φωτεινότητας και στην ουσία δεν είναι ακριβώς RGB μιας και πατώντας το πλήκτρο παίρνουν ένα από τα συνολικά επτά διαθέσιμα χρώματα ή βρίσκονται σε συνεχή εναλλαγή χρώματος. Δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός προσφέρει στα headset αυτής της κατηγορίας τιμής software που εκτελεί αρκετές λειτουργίες θα θέλαμε και στην περίπτωση της Coolermaster κάτι αντίστοιχο.

     

    Colors.gif

     

    Στο σημείο αυτό, και πριν περάσουμε στα συμπεράσματα, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως λόγω της σύνδεσης USB τα Masterpulse παρακάμπτουν την κάρτα ήχου του υπολογιστή. Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν επενδύσει σε μία καλή κάρτα ήχου, καλό θα ήταν να κοιτάξουν το απλό μοντέλο, ενώ όσοι δεν είναι ικανοποιημένοι με την απόδοση της κάρτας ήχου τους με ακουστικά θα δουν σημαντικότατη βελτίωση.

     

    1.Εισαγωγή 2.Συσκευασία 3.Τεχνικά Χαρακτηριστικά 4.Φωτογράφιση 5.Λεπτομέρειες 6.Δοκιμές 7.Επίλογος - Συμπεράσματα

     

    Επίλογος - Συμπεράσματα

     

    Φτάσαμε λοιπόν στην ώρα της ετυμηγορίας. Με τον ανταγωνισμό να είναι αρκετά έντονος σε αυτή την κατηγορία τιμής, η βαθμολόγιση των Masterpulse Pro μας προβλημάτισε αρκετά. Από τη μία πρόκεται για ένα πάρα πολύ άνετο headset, από ποιοτικά υλικά, με πολύ καλή ηχητική απόδοση, έντονο μπάσο κατ' επιλογή χάρη στην λειτουργία Bass FX και αρκετά καλούδια, από την άλλη όμως χάνονται πόντοι λόγω της μη ύπαρξης συνοδευτικού software για την παραμετροποίηση και από το μέτριο μικρόφωνο.

     

    Σε κάθε περίπτωση τα Masterpulse Pro είναι ένα headset που σε γενικές γραμμές μας άφησε ικανοποιημένους και δεν θα απογοητεύσει τον μέσο gamer. Η άνεση που προσφέρουν και ο ήχος που παράγουν είναι παράγοντες ικανοί να μας κάνουν να παραβλέψουμε την απουσία software και την απόδοση του μικροφώνου, ενώ η συνδεσιμότητα USB είναι μεγάλο συν για τους μη έχοντες καλή κάρτα ήχου. Με μία χαμηλότερη τιμή, σίγουρα θα αποτελούσαν κελεπούρι αλλά και στην τιμή αυτή μπορούμε να πούμε πως χάρη στην απόδοσή τους κοιτάζουν στα μάτια τον ανταγωνισμό.

     

    Ας δούμε λοιπόν τα υπέρ και τα κατά των Masterpulse Pro σε μορφή bullet points.

     

    thumps-up.png?m=1423577950

    • Ποιότητα κατασκευής
    • Ηχητική απόδοση
    • Υψηλή ένταση ήχου χωρίς παραμορφώσεις
    • Λειτουργία Bass FX
    • Πλακέ καλώδιο
    • In Line χειριστήριο με πολλές λειτουργίες και φωτισμό
    • Φωτισμός RGB στα πλαϊνά των οδηγών
    • Συνδεσιμότητα USB
    • Εξαιρετικά άνετα με αυτόματη ρύθμιση της στέκας
    • Καλή απομόνωση εξωτερικών θορύβων

     

     

    thumps-down.png?m=1423577948

    • Mέτριο μικρόφωνο
    • Απουσία συνοδευτικού software παραμετροποίησης
    • Αδυναμία χρήσης πλήρους φάσματος RGB στον φωτισμό

     

    Mε βάση τα παραπάνω, η βαθμολογία που αποσπούν τα Coolermaster Masterpulse Pro είναι

     

     
     
     

     

    Ευχαριστούμε θερμά την Coolermaster για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

     

    cm-logo-504x444.jpg

     

    Γεώργιος GriGaS  Ρήγας 25/10/2016

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Συντελεστές Review
    Reviewers: GriGaS
    Photographers: GriGaS
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:9
    Χρηστικότητα:9.50
    Ποιότητα:9.50
    Επιδόσεις:9
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:8.50
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardYes
    Value for MoneyNo

    • Like 12

    User Feedback

    Recommended Comments

    Μου αρέσουν πάάάάάρα πολύ στο σχεδιαστικό ειδικά κομμάτι. και αυτό το πλακέ καλώδιο σε κόκκινο είναι πολύ όμορφη πινελιά. Δίνει τη τσαχπινιά στην εμφάνιση αλλά και την χρηστικότητα που πρέπει για να μη σπάνε τα νεύρα κάθε τόσο.

     

    Τα τελέυταία χρόνια είμαι με ασύρματα ακουστικά επειδή μιλάω στο Skype και ταυτόχρονα είμαι μακριά από το pc, αλλά με βάλανε σε δίλημμα τώρα λόγω της σχεδιάσης... Αχχχχχχχχ

     

    Πολύ καλό και το review George :) 

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Διάβασα πρόσφατα ένα μεγάλο συγκριτικό από το πασίγνωστο PCgamer για 23 gaming ακουστικά/headsets, συνοδευόμενο με κάποιες αντικειμενικές μετρήσεις.

    http://www.pcgamer.com/we-tested-23-mainstream-gaming-headsets-to-find-the-best/2/

     

    Πέφτει τρελό θάψιμο από τον αρχισυντάκτη του περιοδικού, πλην ελαχίστων περιπτώσεων από κάτι τελείως άσημες μάρκες. Περιοδικού το οποίο υπάρχει χάρη στις διαφημίσεις τέτοιων εταιρειών.

     

    Τέσπα, όποιος δεν έχει ένα βαρβάτο reference, προϊόν μακρόχρονου RnD, πάντα θα βρίσκει θετικά σε generic κινέζικα προϊόντα, που λανσάρονται στις ανεπτυγμένες χώρες κάτω από μάρκετινγκ(ως επί το πλείστον) φίρμες σαν την Coolermaster. Και θα θεωρεί το virtual surround ως gimmick.

     

    Η παρουσίαση πολύ καλή btw.

    • Like 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Θα είχε πολύ ενδιαφέρον εάν έκαναν πρώτα μία βαθμολόγηση με το αυτί και μετά μας έδειχναν τα αποτελέσματα των μετρήσεων με τα όργανα. Προς θεού δεν αμφισβητώ τα αποτελέσματα, αλλά το 3/10 στα Void Wireless RGB (μιας και τα έχω δοκιμάσει πρόσφατα) μου έκατσε λίγο κάπως...

    Επίσης το 4/10 στο comfort των Steelseries Siberia 200 (έχω δοκιμάσει παρόμοιο headset της Steelseries και ήταν βολικότατο και άνετο) μου φάνηκε υπερβολικό.

    Όσον αφορά το 7.1 με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

     

     

    Link to comment
    Share on other sites

    @GriGaS

     

    Αυτά που γράφει είναι δικές του εντυπώσεις, αν παρατήρησες και κάποια σχόλια τα οποία δεν προκύπτουν από τις μετρήσεις. Στις τελευταίες παραπέμπει όταν θέλει να ενισχύσει την υποκειμενική του άποψη. Το ξεκαθαρίζει πάντως και στο προφίλ του ότι είναι πολύ αυστηρός με ό,τι βρίσκει κάτω του μετρίου. 

     

    Στο θέμα των ακουστικών υπάρχει συνεχιζόμενη έρευνα τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε εταιρικό επίπεδο. Τόσο για την ίδια την κατασκευή τους όσο και για το "σωστό" voicing. Στο τελικό αποτέλεσμα μετράνε κυριολεκτικά τα πάντα, γι'αυτό και ξυνίζω όταν βλέπω ντιζαινάτα ακουστικά σαν τα void κ.α. με περίεργα σχήματα και ασυνήθιστα υλικά.

     

    Πάρε για παράδειγμα τα roccat με τα πολλά μεγάφωνα που τα ξεφτύλισε δείχνοντας ότι δεν έχουν καθόλου μπάσο. Πράγμα αναμενόμενο εφόσον ένα μικρό μεγάφωνο, προκειμένου να βγάλει μπάσο, πρέπει να είναι κοντά στον ακουστικό πόρο και να υποστηρίζεται από μια μπάφλα. Δηλαδή μόνο ένα από αυτά τα μεγαφωνάκια θα μπορούσε να παίξει μπάσο και τα υπόλοιπα θα έπαιζαν, αναγκαστικά, αλλοιωμένα και άμπασα. Παρ'όλα αυτά η συγκεκριμένη απάτη έχει πάρεις πολλές θετικές κριτικές.

     

    Σαν reviewer του lab δεν ξέρω αν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις τα sennheiser HD 800S, παράλληλα με κάποιον ενισχυτή. Ή έστω μια κάρτα με ενίσχυση και software surround σαν την soundblaster ZxR. Αν υπάρχει απροθυμία για τα 800S, υπάρχουν και τα HD 600/650 με βασικό προσόν τη σχεδόν άριστη τονικότητα/χροιά για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης. Υπάρχουν φυσικά και άλλες καλές μάρκες, αλλά τα senn είναι κατά γενική ομολογία τα λιγότερο χρωματισμένα.

     

    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν διαφωνώ με αυτά που λες, αλλά έχουμε το εξής θέμα.Η βαθμολογία είναι από 0 έως 10. Άρα έχεις 2 επιλογές. Να θέσεις ως 0 το τραγικό των 10 ευρώ και ως 10άρι το σουπερ high end audiophile των 10.000 ευρώ ή να βαθμολογήσεις ανά κατηγορία τιμής. Στην προκειμένη περίπτωση ακόμα δεν έχω καταλάβει τι από τα 2 έκανε. Επίσης είναι άδικο να συγκρίνεις ακουστικά 3.5" με ακουστικά USB, εάν δεν εξασφαλίσεις το θέμα της συγκρισιμότητας της κάρτας ήχου.

     

    Όσον αφορά το θέμα των Sennheiser, ακόμα και αν μου περίσσευαν για την αγορά των 800s μπορείς να μου πεις τι ακριβώς θα κάνω με τον ενισχυτή και την ZxR όταν τα περισσότερα ακουστικά που μου έρχονται είναι USB και bluetooth?

    Link to comment
    Share on other sites

    11 hours ago, GriGaS said:

    Στην προκειμένη περίπτωση ακόμα δεν έχω καταλάβει τι από τα 2 έκανε.

    Tο 5 είναι το μέτριο(το λέει στο Summary). Κάτω από το 5 κακό. Πάνω από το 5 καλό έως άριστο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Προφανώς θα είχε δοκιμάσει hi-fi set κοντά στα ίδια ή και λίγο περισσότερα λεφτά. Aυτά τουλάχιστον παίζουν καθαρά, χωρίς αντιληπτή παραμόρφωση και με αξιοπρεπές tracking.

     

    Τώρα για κάποιους άλλους το μέτριο είναι ακόμα και το 6 ή το 7. Αντικειμενικά όμως το μέτριο(αγγλιστί average) είναι 5/10. Οπότε αν δεις 4/10 σημαίνει κάτω του μέσου όρου και όχι εντελώς σκουπίδι όπως το εννοούν πολλοί. Με βάση τα σχόλιά  του πάντως και κάτι ελεεινές μετρήσεις, ειδικά στο κρίσιμο για games tracking κομμάτι, ίσως να ήταν και επιεικής με κάποια σετ. 

     

    Quote

    Όσον αφορά το θέμα των Sennheiser, ακόμα και αν μου περίσσευαν για την αγορά των 800s μπορείς να μου πεις τι ακριβώς θα κάνω με τον ενισχυτή και την ZxR όταν τα περισσότερα ακουστικά που μου έρχονται είναι USB και bluetooth?

    Δεν είπα για αγορά, προς Θεού. Πρότεινα με την ιδιότητα του ριβιούερ να ζητήσεις από τη Senn ένα τοπ σετ, μαζί με κάποιον από τους ενισχυτές που κατασκευάζουν, για να πάρεις μια γεύση των ορίων της αυτής τεχνολογίας και να καταλάβεις τί είδους υποχωρήσεις γίνονται παρακάτω. Δεν θα είστε το πρώτο κομπιουτεράδικο σάιτ που το κάνει.

     

    Κάνεις π.χ. ριβιού για ένα μόνιτορ των 150€. Πώς θα καταλάβεις αν πρασινίζει τα χρώματα και σε ανακατεύει μετά από πολλή ώρα, αν δεν έχεις και μια καλή καλιμπρασμένη οθόνη δίπλα σου. Θα προσαρμοστείς σε αυτό που σου δίνει και θα το θεωρείς οκ.

     

    Η κάρτα με το software surround είναι πάλι για να κρίνεις τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας και να συγκρίνεις με το surround των gaming headsets. Για να είμαι όμως ειλικρινής δεν ξέρω αν σαν ριβιούερς μπορείτε να προγραμματίσετε τις προθεσμίες των δοκιμών για να επικαλύπτονται τουλάχιστον.

     

    Αν τα θεωρείς υπερβολή τα ακριβά σετ, υπάρχουν ένα σωρό άλλα μέχρι τα 150€ με δυνατότητα οδήγησης και από απλή κάρτα. Audiotechnica m40/50x, Senn hd518/558,AKG K612pro, beyer dt 770 pro 80 Ohm,  Philips SHP9500, Shure SRH 840/440, grado sr80e.  Μέχρι και το πρόσφατο vfm ISK hd9999 από μια κινέζικη εταιρεία με δικό της εργοστάσιο(το έκανε review και το wccftech). 

    Link to comment
    Share on other sites



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.