Jump to content



  • Thermaltake Frio Extreme Review


    Thermaltake.png

    Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια μεγάλη εταιρία, που την έλεγαν Thermaltake, η οποία θέλησε να προσφέρει την απόλυτη ψύξη στους ταλαίπωρους τους επεξεργαστές και έτσι κατασκεύασε την Frio OCK. Το πρόβλημα όμως της τελευταίας ήταν ότι κάτω από το πλαστικό περιτύλιγμα κρυβόταν μια όχι και τόσο μεγάλη ψύκτρα, η οποία για να προσφέρει αξιοπρεπείς επιδόσεις εξοπλιζόταν με δύο ανεμιστήρες που έβγαζαν θόρυβο ανάλογο ενός Jumbo jet κατά τη διάρκεια της απογείωσης. Οπότε η μαμά εταιρία κάτι έπρεπε να κάνει για να λύσει το πρόβλημα αυτό και να φέρει το όνομα Frio αν όχι στην κορυφή, τουλάχιστον πολύ κοντά σε αυτή. Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε η ιδέα της Frio Extreme.

     

    Καταρχήν η κύρια διαφορά της Frio Extreme από την προηγούμενη Frio OCK είναι ότι αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκε η αποδοτικότερη, αλλά μεγαλύτερων διαστάσεων, σχεδίαση διπλών πύργων. Η τελευταία επιτρέπει τη χρήση ανεμιστήρων μικρότερης ισχύος/ροής άρα και θορύβου ενώ παράλληλα, λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειας που καλύπτουν τα πτερύγια και των μεγαλύτερων θερμό-αγωγών (heatpipes), οι θερμοκρασίες που επιτυγχάνονται είναι χαμηλότερες. Όλα αυτά βέβαια ακούγονται πολύ ωραία αλλά στην πράξη θα δούμε αν η καινούρια αυτή απόπειρα της Thermaltake πέτυχε τον σκοπό της, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να ξεπεράσει τόσο σε απόδοση όσο και σε ησυχία τις υπόλοιπες κορυφαίες λύσεις αερόψυξης.

     

    IMG_2824_small.jpg

     

     

     

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

     

    Τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά της Frio Extreme παραθέτονται στον παρακάτω πίνακα.

     

    Specifications Thermaltake Frio Extreme
    Socket compatibility Intel LGA2011, LGA1366, LGA1156, LGA1155, LGA775 &
    AMD AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1
    Weight (with fan)
    1230 g
    Material
    Base: Aluminum & Copper
    Fins: Aluminum Alloy
    Heatpipes
    6 (6mm)
    Max supported Fans 3

    Equipped Fans

    2
    Fan compatibility
    140x140x25mm
    Dimensions (with fans)
    148.2(L) x 151(W) x 160(H) mm (2 Fans)
    Warranty
    2 years
    Price
    80€

     

    Υποστήριξη όλων των τελευταίων sockets, τεράστιο βάρος και αντίστοιχα μεγάλες διαστάσεις είναι ίσως τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της Frio Extreme. Το υλικό κατασκευής των πτερυγίων είναι φυσικά το αλουμίνιο και το ίδιο υλικό, κατά περίεργο τρόπο, χρησιμοποιείται και στη βάση της ψύκτρας μαζί με το συνηθισμένο χαλκό. Υπάρχουν έξι heatpipes, αρκετά μεγάλης διαμέτρου, τα οποία αποβάλουν τη θερμοκρασία τους με τη βοήθεια δύο ανεμιστήρων. Αν θέλετε να πάτε στα όρια, της υπερβολής, μπορείτε να προσθέσετε και τρίτο αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα προσθέσει κάτι ιδιαίτερο στις επιδόσεις.

     

    Τέλος, η τιμή είναι ιδιαίτερα τσουχτερή και αφού δε βρήκαμε το συγκεκριμένο προϊόν στην ελληνική αγορά ανατρέξαμε σε μεγάλα ευρωπαϊκά μαγαζιά τα οποία το είχαν κανονικά τιμολογημένο. Όλες οι high-end λύσεις αερόψυξης πάντως, δυστυχώς γύρω από αυτή την τιμή παίζουν. Τα χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων (PLA14025S12H) με τους οποίους εξοπλίζεται η Frio Extreme φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα. Οι συγκεκριμένοι ανεμιστήρες κατασκευάζονται από την PowerLogic, σύμφωνα με τον κωδικό του μοντέλου τους.

     

    Thermaltake Frio Extreme Fan Specifications
    Bearing Sleeved
    Rated Voltage
    12 V
    Rated Current
    0.5A
    Power Input
    7.2W
    Rotational Speed
    1200 ~ 1800 R.P.M.
    Airflow 106.2 CFM
    Weight -
    Life Expectance
    50,000 Hours
    Noise Level
    39 dBA (Max)
    Connector
    4 Pin
    Dimensions
      140(L) x 140(H) x 25(W) mm

     

    Οι ανεμιστήρες μπορούν να ανεβάσουν αρκετά υψηλές στροφές, δυστυχώς φέρουν sleeve bearing μιας και κάποιος καλύτερος τύπος bearings θα ανέβαζε και άλλο την τιμή και τέλος μπορούν να ελεγχθούν από την μητρική (PWM), κάτι που επιφέρει δραστική μείωση του εκλυόμενου θορύβου. Επίσης παρέχεται από την Thermaltake, στη συσκευασία, ένας ελεγκτής για τον έλεγχο των στροφών των ανεμιστήρων και έτσι μπορείτε και χειροκίνητα να ρυθμίσετε την ταχύτητα τους.

     

    Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο συγκεκριμένος ελεγκτής το πιο πιθανόν είναι να εγκατασταθεί κάπου μέσα στο κουτί, λόγο του περιορισμού του μήκους των καλωδίων, οπότε δε θα είναι και ιδιαίτερα πρακτικός.

     

     

    Συσκευασία και παρελκόμενα

     

    H Frio Extreme έρχεται μέσα σε μια αρκετά μεγάλη συσκευασία, κάτι λογικό μιας και η ίδια διαθέτει σεβαστό όγκο. Στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας βρίσκουμε μια φωτογραφία της ψύκτρας με τους ανεμιστήρες τοποθετημένους και ακριβώς δίπλα τον αριθμό 250W, που συμβολίζει τη θερμική ισχύ που μπορεί να διαχειριστεί η Frio Extreme. Ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα 250W είναι πολλά, πάρα πολλά. Στο κάτω αριστερό μέρος της πρόσοψης υπάρχουν μερικά "σήματα" (badges) τα οποία συμβολίζουν τους δύο ανεμιστήρες με τους οποίους εξοπλίζεται η ψύκτρα, τους έξι θερμο-αγωγούς της καθώς και τη συμβατότητα με το καινούριο LGA2011 socket της Intel, που από ότι φαίνεται δουλειά δεν έχει και κάθε λίγο και λιγάκι "πετάει" και ένα καινούριο socket για να αλλάζουμε και καμιά ψύκτρα, μητρική κτλ.

    Στο πλαϊνό μέρος του κουτιού υπάρχει μια περιγραφή και στα Ελληνικά, κάτι που δείχνει ότι η Thermaltake υπολογίζει ακόμη και την Ελληνική αγορά και μπράβο της γι'αυτό. Στην άλλη πλευρά του κουτιού βρίσκουμε μερικές φωτογραφίες της ψύκτρας και των συνοδευτικών της και τέλος στο πίσω μέρος του κουτιού υπάρχει ένας πίνακας με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τόσο της Frio όσο και των ανεμιστήρων που τη συνοδεύουν καθώς και μια αναφορά στα γενικά χαρακτηριστικά της.

     

      IMG_2780_small.jpg     IMG_2781_small.jpg  
      IMG_2782_small.jpg     IMG_2783_small.jpg  
      IMG_2776_small.jpg     IMG_2779_small.jpg  
      IMG_2777_small.jpg     IMG_2778_small.jpg  

     

    Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά και στα περιεχόμενα της συσκευασίας. Ανοίγοντας τη διαπιστώσαμε ότι η ψύκτρα και οι ανεμιστήρες προστατεύονται πολύ καλά από δύο μεγάλα κομμάτια αφρώδους προστατευτικού. Τα δύο πολύγλωσσα εγχειρίδια χρήσης, ένα εκ των οποίων περιλαμβάνει και οδηγίες στα ελληνικά, καθώς και το εγχειρίδιο της εγγύησης βρίσκονται πάνω πάνω και θα τα συναντήσετε αμέσως μόλις ανοίξετε το κουτί. Ανάμεσα στους δύο πύργους της ψύκτρας βρήκαμε ένα μικρό μαύρο κουτί το οποίο περιέχει όλα τα παρελκόμενα που χρειάζονται για την τοποθέτηση της Frio σε sockets Intel/AMD. Επιπρόσθετα, για τα Intel sockets παρέχεται και ένα backplate.

     

    Οι δύο ανεμιστήρες που συνοδεύουν την Frio έχουν οχτάγωνο σχήμα και φαίνονται αρκετά ποιοτικοί. Για τον έλεγχο των στροφών τους η Thermaltake προσφέρει έναν ξεχωριστό ρυθμιστή στροφών ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα χειροκίνητου ελέγχου των στροφών και των δύο ανεμιστήρων ταυτόχρονα, μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη (ποτενσιόμετρο) ή αυτόματου ελέγχου μέσω PWM και του bios της μητρικής κάρτας. Πιστεύουμε ότι οι πιο πολλοί χρήστες θα προτιμήσουν τον αυτόματο έλεγχο στροφών αλλά για τις ανάγκες της σημερινής δοκιμής εμείς θα επιλέξουμε τον χειροκίνητο έλεγχο στροφών.

     
      IMG_2784_small.jpg     IMG_2785_small.jpg  
      IMG_2786_small.jpg     IMG_2810_small.jpg  
      IMG_2811_small.jpg     IMG_2812_small.jpg  
      IMG_2826_small.jpg     IMG_2827_small.jpg  
      IMG_2828_small.jpg     IMG_2830_small.jpg  
      IMG_2832_small.jpg     IMG_2836_small.jpg  

     

     

    Η Frio Extreme κάτω από το φακό

     

    Στην καινούρια έκδοση της Frio, η Thermaltake αποφάσισε να εγκαταλείψει τη σχεδίαση μονού πύργου (single tower design) και να πάει στην πιο διαδεδομένη, στις μέρες μας, σχεδίαση διπλών πύργων (two tower design) η οποία προσφέρει αυξημένες επιδόσεις αλλά και αρκετά μεγαλύτερο όγκο καθώς και βάρος. Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, η Frio Extreme διαθέτει πολύ μεγάλες διαστάσεις και επιπλέον τα πτερύγια σε κάθε πύργο είναι αρκετά πυκνά, για να αποβάλουν έτσι γρηγορότερα μεγαλύτερες ποσότητες θερμότητας.

     

    Ευτυχώς λόγω της πολύ καλής συσκευασίας δεν παρατηρήσαμε αυτή τη φορά στραβωμένα πτερύγια. Η βάση της ψύκτρας διαθέτει πολύ καλό φινίρισμα και η επιφάνεια της είναι πολύ καλά γυαλισμένη (καθρέφτης). Δεν είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένη από χαλκό, όπως συνηθίζεται, αλλά από συνδυασμό χαλκού και αλουμινίου, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Thermaltake και αυτό γιατί μπορεί ο χαλκός να απορροφά τη θερμοκρασία γρήγορα και να έχει μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα αλλά το αλουμίνιο έχει τη δυνατότητα να αποβάλει τη θερμοκρασία γρηγορότερα.

     

    Έτσι η Thermaltake αποφάσισε να αξιοποιήσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δύο παραπάνω υλικών για να χαρίσει στην Frio Extreme καλύτερες επιδόσεις. Τώρα δεν ξέρουμε αν στην περιγραφή αλουμίνιο/χαλκός η Thermaltake εννοούσε ότι η βάση είναι εξολοκλήρου από αλουμίνιο και με την λέξη χαλκός αναφερόταν αποκλειστικά στα heatpipes. Τη μεσαία πάχους βάση διαπερνούν έξι, αρκετής μεγάλης διαμέτρου, heatpipes τα οποία δεν έρχονται σε απευθείας επαφή με το heatspreader του επεξεργαστή, μια τεχνική που παρόλο αποδεδειγμένα αποδίδει πολύ καλά αποφεύγεται στις high-end ψύκτρες γενικότερα. Αρκετά όμως το κουράσαμε με τον εκτενή σχολιασμό, ας προχωρήσουμε στις φωτογραφίες τις ψύκτρας χωρίς τους ανεμιστήρες εγκατεστημένους.

     
      IMG_2789_small.jpg     IMG_2791_small.jpg  
      IMG_2793_small.jpg     IMG_2794_small.jpg  
      IMG_2795_small.jpg     IMG_2796_small.jpg  
      IMG_2797_small.jpg     IMG_2800_small.jpg  
      IMG_2801_small.jpg     IMG_2802_small.jpg  
      IMG_2805_small.jpg     IMG_2806_small.jpg  
      IMG_2807_small.jpg     IMG_2809_small.jpg  

     

    Ας τοποθετήσουμε τώρα και τους δύο ευμεγέθης ανεμιστήρες για να δούμε αν ταιριάζουν με την ψύκτρα. Ευτυχώς η εγκατάσταση τους είναι ιδιαίτερα εύκολη και βασικά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα ειδικά μεταλλικά κλιπ στις υποδοχές της ψύκτρας και μετά να ασφαλίσετε με αυτά τους ανεμιστήρες. Εδώ να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της Frio στη μητρική οι ανεμιστήρες τοποθετούνται τελευταίοι, αφού έχετε βιδώσει/ασφαλίσει την ψύκτρα πάνω στο socket.

     

    Ένας αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης της Frio, τόσο σε Intel sockets όσο και σε AMD, παρέχεται στην ιστοσελίδα του προϊόντος εδώ. Καλύτερα να ακολουθήσετε αυτόν μιας και είναι πιο περιγραφικός/κατανοητός από αυτόν που παρέχεται στο εγχειρίδιο χρήσης που τη συνοδεύει. Πάντως σε γενικές γραμμές η εγκατάσταση είναι ιδιαίτερα απλή και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε δυσκολίες ακόμη και αν δεν τα πάτε και τόσο καλά με αυτές τις διαδικασίες.

     

      IMG_2814_small.jpg     IMG_2815_small.jpg  
      IMG_2816_small.jpg     IMG_2817_small.jpg  
      IMG_2818_small.jpg     IMG_2819_small.jpg  
      IMG_2820_small.jpg     IMG_2821_small.jpg  

     

     

    Μετρήσεις

     

    Όλες οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια του Jalapeno, ενός θερμομέτρου που μπορεί να παρακολουθήσει 2 θερμοκρασίες ταυτόχρονα και έχει τη δυνατότητα καταγραφής των μέγιστων-μικρότερων τιμών, ενός Fluke 175 (για την ακριβή μέτρηση των Watts), ενός ταχομέτρου UNI-T UT372 και ενός CEM DT-8852 Sound Level Meter Datalogger. Θα υποβάλουμε την ψύκτρα σε πέντε διαφορετικά φορτία (117.1W, 175.4W, 232.1W, 289.9W και 345.1W) και με διαφορετικές ταχύτητες του/των ανεμιστήρων. Ακολουθεί ένας πίνακας με όλα τα στοιχεία που συλλέξαμε από τις μετρήσεις μας.

     

    Thermal and Acoustic Tests
    Thermaltake Frio Extreme (2 fans)
    Test # Watts Fan RPMs
    (A/B)
    Noise* (dBA) Heatsink Temperature Ambient Delta
    1 117.1 1330 / 1330 40.7 34.2°C 20.9°C 13.3°C
    2 175.4 1330 / 1330 40.7 39.4°C 20.9°C 18.5°C
    3 232.1 1330 / 1330 40.7 43.8°C 20.9°C 22.9°C
    4 289.9 1330 / 1330 40.7 47.6°C 20.8°C 26.8°C
    5 345.1 1330 / 1330 40.7 53.4°C 20.9°C 32.5°C
    6 117.1 1625 / 1625 45.4 31.9°C 20.9°C 11.0°C
    7 175.4 1625 / 1625 45.4 37.4°C 20.9°C 16.5°C
    8 232.1 1625 / 1625 45.4 41.9°C 20.9°C 21.0°C
    9 289.9 1625 / 1625 45.4 46.2°C 20.9°C 25.3°C
    10 345.1 1625 / 1625 45.4 51.4°C 20.9°C 30.5°C
    11 117.1 1890 / 1890 48.7 31.4°C 20.7°C 10.7°C
    12 175.4 1890 / 1890 48.7 46.6°C 20.7°C 15.9°C
    13 232.1 1890 / 1890 48.7 41.1°C 20.7°C 20.4°C
    14 289.9 1890 / 1890 48.7 45.8°C 21.0°C 24.8°C
    15 345.1 1890 / 1890 48.7 50.3°C 21.0°C 29.3°C
    * Measured at 0.5m distance

     

    Η Frio Extreme ομολογουμένος επιτυγχάνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες φτάνουν άνετα και ξεπερνούν μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις τον ανταγωνισμό. Βέβαια ο θόρυβος που εκλύεται με τους ανεμιστήρες να δουλεύουν σε φουλ στροφές είναι αρκετά υψηλός, αν και σημαντικά χαμηλότερος από τον αντίστοιχο της Frio OCK.

     

    Επίσης το καλό είναι ότι ακόμη και με τους ανεμιστήρες να δουλεύουν σε χαμηλότερες στροφές οι επιδόσεις της Frio Extreme δεν επηρεάζονται σημαντικά, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη σχεδίαση δεν απαιτεί υψηλή ροή αέρα για να αποδώσει τα μέγιστα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και η θρυλική Noctua NH-D14 χρησιμοποιεί ανεμιστήρες μικρής ροής (airflow) και παρά ταύτα επιτυγχάνει άριστες επιδόσεις.

     

     

    Γραφήματα

     

    Στο παρακάτω γράφημα απεικονίζεται η απόδοση της υπό δοκιμή ψύκτρας σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες που έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής, οι οποίες έχουν αντέξει τη μέγιστη ισχύ του Jalapeno.

     

    Coolers-Delta-comparison-Thermaltake-Frio-Extreme.png

     

    Από ότι φαίνεται η Thermaltake πέτυχε αυτό που ήθελε με την καινούρια Frio Extreme και κατάφερε να πάρει τα ηνία της κατηγορίας, εκθρονίζοντας άνετα την προηγούμενη βασίλισσα Noctua NH-D14. Όπως θα διαπιστώσετε από το παραπάνω γράφημα, η Frio Extreme παρέχει τις καλύτερες επιδόσεις από όλες τις λύσεις αερόψυξης που έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Το γράφημα που ακολουθεί αναπαριστά το επίπεδο του θορύβου που εκλύει η ψύκτρα της δοκιμής σε σχέση με άλλες ψύκτρες που έχουν μετρηθεί κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

     

    Coolers_Noise_comparison-Thermaltake-Frio-Extreme.png

     

    Απο χαμηλές θερμοκρασίες καλά τα πάει η Frio αλλά από θέμα θορύβου, τουλάχιστον με τους ανεμιστήρες να δουλεύουν σε φουλ στροφές, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Βέβαια υπάρχει σημαντική βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη Frio αλλά από την άλλη η τελευταία πραγματικά παίρνει αυτιά, οπότε μόνο με Delta ανεμιστήρες τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Το καλό βέβαια της Frio Extreme είναι ότι ακόμη και με τους ανεμιστήρες της σε χαμηλές στροφές, οι επιδόσεις δεν επηρεάζονται σημαντικά και συν της άλλης έχετε τη δυνατότητα χειροκίνητου ελέγχου των στροφών τους ή αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε το bios της μητρικής να τους ελέγχει αυτόματα.

     

     

     

    Συμπεράσματα

     

    IMG_2823_small.jpg

     

    Η καινούρια Frio Extreme είναι σίγουρα αντάξια των υψηλών προσδοκιών της Thermaltake μιας και κατάφερε και ξεπέρασε, σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, όλες τις άλλες κορυφαίες λύσεις αερόψυξης (συμπεριλαμβανομένης και της Noctua NH-D14). Βέβαια ο θόρυβος που εκλύουν οι δύο ανεμιστήρες με τους οποίους εξοπλίζεται δεν είναι μικρός, τουλάχιστον στις μέγιστες στροφές τους, αλλά από την άλλη με τη βοήθεια του παρεχόμενου ρυθμιστή στροφών μπορείτε να θέσετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων στο επίπεδο που εσείς θέλετε, είτε να αφήσετε τον έλεγχο στο bios της μητρικής.

     

    Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ακόμη και με την ταχύτητα των ανεμιστήρων να βρίσκεται στη μικρότερη δυνατή, οι διαφορές στις επιδόσεις δεν είναι μεγάλες σε σχέση με τη μέγιστη ταχύτητα, μιας και μετρήσαμε μόλις 3.2°C βαθμούς διαφορά στο πλήρες φορτίο του Jalapeno. Απεναντίας η διαφορά στον εκλυόμενο θόρυβο είναι τεράστια και αγγίζει τα 8dBA (υπόψη, ανά 3 dBA ο θόρυβος διπλασιάζεται). Επίσης η ποιότητα κατασκευής της Frio Extreme βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, η διαδικασία τοποθέτησης στο socket είναι ιδιαίτερα εύκολη (idiot proof όπως λένε και τα Αμερικανάκια) και η συσκευασία θα προστατεύσει πλήρως την ψύκτρα, μέχρι να φτάσει στα χέρια σας ακόμη και αν οι μεταφορείς δε βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή διάθεση.

     

    Τα πιο σημαντικά μειονεκτήματα που εντοπίσαμε στην καινούρια Frio είναι η τσουχτερή τιμή και ο μεγάλος όγκος, ένα κοινό πρόβλημα για όλες τις ψύκτρες που ακολουθούν τη σχεδίαση διπλών πύργων.

     

    H Frio Extreme της Thermaltake κοστίζει 80€ και τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα της είναι τα παρακάτω:

     

    Πλεονεκτήματα

    • Καλή απόδοση ακόμη και με τους ανεμιστήρες σε μεσαίες/χαμηλές στροφές
    • Οι στροφές των ανεμιστήρων μπορούν να ρυθμιστούν είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα (PWM)
    • Πολύ καλό φινίρισμα στη βάση
    • Πλήρης υποστήριξη Intel/AMD sockets
    • Ευκολία εγκατάστασης

     

    Μειονεκτήματα

     

    • Υψηλή τιμή
    • Μεγάλος όγκος/βάρος
    • Στις μέγιστες στροφές οι ανεμιστήρες είναι θορυβώδεις

     

    Δεδομένου όλων των παραπάνω, η βαθμολογία που αποσπά η Frio Extreme είναι:

     

    Frio-Xtreme-168109774.png

     

    Εδώ τέλειωσε και η σημερινή παρουσίαση. Ευχαριστούμε θερμά την Thermaltake για τη διάθεση του δείγματος.

     

    crmaris

    Συντελεστές Review
    Reviewers: crmaris
    Photographers: crmaris
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.