Jump to content



  • Thermalright Ultra 120 TRUE Copper - Joint review TheLab.gr & hwbox.gr


    frontpage.jpg Προσοχή: Αυτό το link που θα πατήσετε δεν θα σας οδηγήσει σε ένα από τα συνηθισμένα Review που βλέπετε τελευταία στις σελίδες του site μας. Η συγκεκριμένη "κυρία" που υπέστη τις δοκιμές μας, δε χρειαζόταν τίποτα καλύτερο από το κορυφαίο Hardware και τους πιο αφοσιωμένους Reviewer, ώστε να μας δείξει τις πλήρεις δυνατότητές της.
     
    Έτσι λοιπόν, μια συνεργασία γεννήθηκε και το πρώτο κοινό Review του thelab.gr με το hwbox.gr, είναι γεγονός. Το κοινό και των δύο Forum "απαιτεί" το καλύτερο και εμείς φιλοδοξούμε να το προσφέρουμε, ώστε η Ελληνική κοινότητα να παραμένει πλήρως και πάνω απ' ολα, σωστά ενημερωμένη για τις εξελίξεις στο χώρο που όλοι μας αγαπάμε. Όπως όλοι λοιπον σίγουρα έχετε προσέξει, κάθε μέρα κατακλυζόμαστε από νέες ειδήσεις για τα καινούρια προϊόντα των διάφορων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και αυτών που ειδικεύονται στην ψύξη των εξαρτημάτων για τους υπολογιστές μας.
     
    Εταιρείες όπως η Scythe, η Zalman, η Thermaltake, η Arctic Cooling κ.ο.κ., συνηθίζουν να μας "βομβαρδίζουν" τακτικότατα με Press Releases για τις καινούριες τους ψύκτρες, πράγμα όμως που δεν κάνει, μια από τις πιο αξιοσέβαστες εταιρείες στο χώρο αυτό: η Thermalright. Οι λόγοι που κάτι τέτοιο γίνεται δεν είναι πολλοί ούτε πολύπλοκοι. Σαν πρώτο και βασικότερο μπορούμε να αναφέρουμε το μέγεθος της εταιρείας, που σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει αυτό των άμεσων ανταγωνιστών της.
     
    Η Thermalright είναι μια μικρή εταιρεία, χωρίς "άπειρο" budget που θα οδηγούσε σε συνεχείς νέες έρευνες για την ανάπτυξη καινούριων και ακόμα καλύτερων μοντέλων. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι το λιγοστό τους budget πήγε χαμένο. Έτσι, η αφοσίωση της εταιρείας προς την ανάπτυξη της αρτιότερης δυνατής λύσης, που συνέδεσε το όνομά της με την απόλυτη ποιότητα και τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αερόψυξης, είναι και ο δεύτερος λόγος που δε βλέπουμε συχνά κάποιο Press Release με καινούρια μοντέλα ψυκτρών της.
     
    Αν βρίσκεσαι στην κορυφή και οι ανταγωνιστές σου ακόμα προσπαθούν να σε φτάσουν, γιατί να δαπανήσεις χρόνο και χρήμα σε έρευνες και συνεχές λανσάρισμα νέων προϊόντων? Αυτό λοιπόν, οδήγησε τους υπεύθυνους της εταιρείας σε δύο αρκετά έξυπνες λύσεις για να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κοινού στα ύψη, καθώς και τα νούμερα των πωλήσεων στα επιθυμητά επίπεδα. Η συνταγή απλή - παίρνουμε το ήδη υπάρχον μοντέλο της Thermalright Ultra-120 eXtreme και φτιάχνουμε δύο νέες, συλλεκτικές εκδόσεις της. Η μία ήταν η γνωστή σε όλους μας, TRUE Black 120, η οποία απλά ήταν μια Ultra-120 eXtreme βαμμένη μαύρη μέσω ανοδείωσης, με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα να ελκύει αρκετής προσοχής από τους χρήστες και το δημοσιογραφικό κοινό, κερδίζοντας ακριβώς αυτό που ήθελε η εταιρεία - την απαραίτητη δημοσιότητα. Βλέποντας την όλη επιτυχία του εγχειρήματος, φυσικά δεν μπορούσαμε να μείνουμε "μόνο" με την Black.
     
    Οι ψίθυροι για μια δεύτερη ανάλογη προσπάθεια είχαν ήδη ξεκινήσει, αλλά σίγουρα λίγοι περίμεναν το αποτέλεσμα: Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η Thermalright έβγαλε στα φώτα της δημοσιότητας στην Computex 2008 την TRUE Copper, ένα ακριβές αντίγραφο της Ultra-120 eXtreme, αλλά κατασκευασμένη εξ' ολοκλήρου από χαλκό ανώτερης ποιότητας και σε περιορισμένο αριθμό κομματιών. Αμέσως όλοι μας σπεύσαμε να μάθουμε το βάρος της συγκεκριμένης ψύκτρας, πράγμα το οποίο μας έφερε αντιμέτωπους με ένα εξωπραγματικό νούμερο: 1.9 κιλά! Αιφνιδίως λοιπόν, ο ενθουσιασμός μας μετατράπηκε σε σκεπτικισμό για το ενδεχόμενο της υπερβολής από την πλευρά της εταιρείας, μόνο και μόνο αποσκοπώντας στον εντυπωσιασμό του Τύπου και του κοινού.
     
    Όταν μάλιστα μαθεύτηκε και η πιθανή προτεινόμενη τιμή της, η οποία άγγιζε τα 150 δολάρια, γνωρίζαμε ότι η Thermalright πήγε το παιχνίδι πολύ μακριά. Δεν πτοούμαστε όμως - η Ελληνική κοινότητα των Overclockers και PC Enthusiasts έχει δείξει αρκετές φορές στο παρελθόν πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει και πόσο έμπειρα μέλη διαθέτει. Για εμάς, η ψύκτρα αυτή αποτελούσε ακόμα μια πρόκληση και έπρεπε οπωσδήποτε να "εξερευνήσουμε" τα μυστικά της. Έτσι κι έγινε. Ένα τυπικό χειμωνιάτικο βράδυ, σε ένα εργαστήρι μέσα στις γειτονιές του Ταύρου, μια ομάδα ανθρώπων από το TheLab.gr και το HWBOX.gr που πήραν στα χέρια τους το αμφιλεγόμενο δημιούργημα της Thermalright, αποφάσισαν να δουν αν όντως ο μύθος γύρω από το όνομά του είναι αληθινός. Είναι όντως η καλύτερη ψύκτρα στην αγορά? Πώς τα πάει κόντρα στην TRUE Black? Αξίζει τελικά αυτά τα χρήματα που ζητάει? Οι δοκιμές μας παύουν να είναι μυστικές πλέον - Λίγα κλικ ακόμα και όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν.
     
     
    Thermalright_true_copper019_small.jpg
     
     
     
     
    Τα περιεχόμενα της συσκευασίας
     
    Ξεκινάμε, αλλά δυστυχώς όχι με τις θετικότερες εντυπώσεις. Ο λόγος για αυτή την αντίδρασή μας είναι το bundle που διάλεξε η Thermalright για την Copper, μιας και ενώ περιέχει σχεδόν τα πάντα, λείπει κάτι αρκετά σημαντικό: Το ειδικό Retention Kit για τους επεξεργαστές Intel Core i7 (LGA 1366). Κατά την άποψή μας, μια ψύκτρα που ανήκει σε μια ξεχωριστή, "elite" κατηγορία, είναι υποχρεωμένη να έρχεται πλήρης από όλες τις απόψεις και παραβλέψεις σαν και αυτή, που μας αναγκάζει στην αγορά ενός ξεχωριστού kit, το οποίο τιμολογείται στα 10-12€, δεν είναι ανεκτές.
     
     
    Ας δούμε πιο αναλυτικά τι περιείχε η συσκευασία:
     
    * Ατσαλένιο Retention Plate σχήματος "Χ" για τις μητρικές με Socket LGA 775
     
    * Backplate για τις LGA 775 μητρικές
     
    * Εγχειρίδιο χρήσης και εγκατάστασης της ψύκτρας για τις υποστηριζόμενες μητρικές
     
    * Ατσαλένιο Retention Plate για τις μητρικές με Socket AM2
     
    * Backplate για τις Socket AM2 μητρικές
     
    * Βίδες με ενσωματωμένα ελατήρια, 4 για κάθε διαφορετικό Socket
     
    * 4 ειδικά συρμάτινα clips για την εγκατάσταση ανεμιστήρων πάνω στην ψύκτρα
     
    * Αυτοκόλλητο με το λογότυπο της Thermalright
     
    * Θερμοαγώγιμη πάστα Thermalright - The Chill Factor 2
     
    * 4 ειδικά αυτοκόλλητα pads σιλικόνης, για την απορρόφηση των κραδασμών από τους ανεμιστήρες
     
     
    Μια φωτογραφία των παρελκομένων:
     
    Thermalright_true_copper018_small.jpg
     
     
    Η ενσωμάτωση 4 συρματινων clips και αυτοκόλλητων pads σιλικόνης είναι κάτι που δεν είχαμε δει στην απλή TRUE-120 και σίγουρα είναι θετικό που το βλέπουμε εδώ. Επίσης, η χρήση της Chill Factor 2, μιας από τις κορυφαίες πάστες στην αγορά (αν και εμείς στις δοκιμές μας χρησιμοποιήσαμε την Arctic Silver Ceramique), είναι σίγουρα και αυτό ένα ατού. Δυστυχώς όμως όπως προείπαμε, θα θέλαμε να βλέπαμε μέσα σε αυτό το πακέτο και το Retention Kit για τους Core i7, ώστε να μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα υπερπλήρες bundle.
     
    Συν τοις άλλοις, θα πρέπει να τονίσουμε και κάτι ακόμα που μας άφησε με μια ελαφριά "πικρία". Αρκετοί από εσάς πρέπει να γνωρίζετε, ότι η Thermalright στην καινούρια έκδοση της Ultra-120 eXtreme για τους LGA 1366 επεξεργαστές, συμπεριέλαβε μέσα στα παρελκόμενά της και το νέο της Fan Holder μαζί με τον ανεμιστήρα των 120 mm (φωτό #1, φωτό #2, φωτό #3), κάτι που επίσης λείπει από το πακέτο μας. [BREAK=Φωτογραφίες της ψύκτρας] Δε χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια για το σχεδιασμό της ψύκτρας - την TRUE-120 όλοι την ξέρετε, είτε βλέποντάς τη από κοντά είτε όντας κάτοχός της.
     
    Το κλασικό design με τα 6 Ηeatpipes των 6 χιλιοστών και τα 52 fins των 0.45 χιλιοστών το καθένα, τοποθετημένα σε απόσταση 1.8 χιλιοστών το ένα από το άλλο, όντας ειδικά λυγισμένα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να διαχέεται ακόμα καλύτερα ο αέρας μέσα από αυτά, πάνω-κάτω το γνωρίζετε. Αυτό που σίγουρα όμως δεν έχετε δει, είναι την ομορφιά της Copper, κάτι που ακόμα και οι εξαιρετικές φωτογραφίες του dubber, δεν μπορούν να αναδείξουν πλήρως.
     
    Thermalright_true_copper001_small.jpg
     
     
    Η ψύκτρα πραγματικά φαντάζει σαν έργο τέχνης, σαν ένα μοντέρνο γλυπτό. Βλέπετε, το υλικό κατασκευής της δεν είναι "απλός" χαλκός, αλλά αρκετά υψηλής ποιότητας χαλκός, ο οποίος είναι και βερνικωμένος σε όλη την έκτασή του. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ψύκτρα που όχι μόνο δε "μαυρίζει" από την οξείδωση, αλλά που μαγεύει αυτόν που την κρατάει στα χέρια του, με τις πανέμορφες αντανακλάσεις που διακρίνει πάνω της. Σίγουρα, αν η Thermalright ήθελε να κερδίσει τα βλέμματα, το κατάφερε στο έπακρο - η ψύκτρα απλά είναι πανέμορφη.
     
     
    Thermalright_true_copper020_small.jpg
     
     
    Δεν είναι αυτό όμως το μόνο που εντυπωσιάζει αυτόν που την αγγίζει. Το βάρος της, το οποίο ανέρχεται στα 1.9 κιλά (!) σχεδόν σοκάρει, με δυο αντιφατικές σκέψεις να έρχονται απευθείας στο μυαλό: Τη σιγουριά για το ότι μιλάμε για κάτι εξαιρετικής ποιότητας, αλλά και το φόβο μήπως αυτό το υπερβολικό βάρος της, σταθεί εμπόδιο στην εγκατάστασή της, ή ακόμα χειρότερα, προξενήσει ζημιά στο πολύτιμο Hardware μας. Όπως άλλωστε η ίδια η Thermalright εξηγεί στην ιστοσελίδα του προϊόντος, η ψύκτρα αυτή ενδείκνυται για χρήση σε οριζόντιες πλατφόρμες, όπως είναι τα HTPC και όχι σε κλασικά συστήματα. Όπως τονίζουν οι ειδικοί της εταιρείας, κατά τη διάρκεια των δοκιμών τους δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά μιας και δεν είναι κοινό το πάχος όλων των PCB, δε μπορούν με απόλυτη σιγουριά να πουν αν κάποιο σύστημα θα είναι ασφαλές μετά από λίγο καιρό, με τη χρήση της Copper.
     
     
    Thermalright_true_copper003_small.jpg
     
     
    Σίγουρα λοιπόν, μιλάμε για ένα αντικείμενο θαυμασμού. Σε αυτό το σημείο μπορέσαμε να καταλάβουμε την εμμονή της εταιρείας να παρουσιάζει αυτήν την ψύκτρα ως κάτι καθαρά συλλεκτικό. Όπως λένε άλλωστε και οι ίδιοι: "If you pass up this chance, you may never see another TRUE work of art again so don’t wait anymore and grab one for the collection.", πράγμα το οποίο παραδόξως, μας βρίσκει σύμφωνους. Συνήθως τέτοιες προσπάθειες τις κοιτάμε σκεπτικά, εδώ όμως έχουμε ένα μαγευτικό δημιούργημα, το οποίο σίγουρα ένας συλλέκτης θα έπρεπε να έχει στη συλλογή του.
     
     
    Οι υποψήφιοι αντίπαλοι της TRUE Copper
     
    Καλή η εμφάνιση λοιπόν, εξαιρετικής ομορφιάς η Copper, αλλά την πλειοψηφία των χρηστών την ενδιαφέρει κάτι άλλο, αρκετά πιο σημαντικό - η απόδοση της ψύκτρας σε δύσκολες συνθήκες, κόντρα στους καλύτερους αντιπάλους. Ακριβώς γι αυτό το λόγο, διαλέξαμε αυτή που θεωρείται από μια μεγάλη πλειοψηφία χρηστών ως η καλύτερη ψύκτρα στην αγορά, η οποία δεν είναι άλλη από την Thermalright TRUE Black 120. Η "μικρή αδερφή" της Copper σίγουρα δεν είναι ένας ευκαταφρόνητος αντίπαλος και ο αγώνας αναμένεται να είναι σκληρός - ο βασιλιάς δεν παραδίδει έτσι εύκολα τα σκήπτρα του.
     
     
    Thermalright_true_copper010_small.jpg
     
     
     
    Thermalright_true_copper011_small.jpg
     
     
    Το παιχνίδι όμως φαντάζει δύσκολο για την TRUE Black 120 - αυτή τη φορά η Thermalright έκανε εξαιρετική δουλειά στη λείανση της βάσης της TRUE Copper. Ενώ κάτι τέτοιο δεν ίσχυε με τις Ultra-120 eXtreme και TRUE Black 120, οι οποίες είχαν αρκετά "άγρια" υφή στη βάση τους (στη δικιά μας Black μάλιστα, αναγκαστήκαμε να λαπάρουμε το σημείο επαφής με τον CPU, ώστε να είναι πιο λείο), η Copper διαφέρει σημαντικά: πραγματικά μιλάμε για ένα "καθρέφτη", κάτι που πιστεύουμε πως θα μας δώσει μια τέλεια επαφή με τον επεξεργαστή, μεταδίδοντας κατ' αυτόν τον τρόπο σχεδόν τέλεια την εκλυόμενη θερμότητα στα 6 Heatpipes και τα 52 Fins της ψύκτρας. Αλλά ας αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους:
     
     
    Thermalright_true_copper012_small.jpg
     
     
     
    Thermalright_true_copper102_small.jpg
     
     
     
    Thermalright_true_copper002_small.jpg
     
     
    Δεν είναι όμως μόνο η Black ο αντίπαλος της Copper σε αυτό το Review. Μην εκπλήσεστε, δε βρήκαμε κάποια άλλη διεκδικήτρια του στέμματος της καλύτερης σε απόδοση αερόψυκτρας. Τα φώτα αυτή τη φορά πέφτουν πάνω στη Stock ψύκτρα του Intel Core i7 Extreme 965 της δοκιμής μας, η οποία φυσικά καμία σχέση δεν έχει με τις ψύκτρες των υπόλοιπων μοντέλων της σειράς Core i7, ούτε καν με αυτή των Core 2 Extreme Edition CPU. Πρόκειται για μια αρκετά πιο στιβαρή κατασκευή, εφοδιασμένη με έναν ανεμιστήρα Delta με μπλε LED, όπως επίσης και ένα διακόπτη για ήσυχη λειτουργία (Quiet Mode) καθώς και για αυξημένων επιδόσεων (Performance Mode).
     
     
    Thermalright_true_copper005_small.jpg
     
     
    Thermalright_true_copper004_small.jpg
     
     
    Φυσικά, το να συμπεριλάβουμε την ψύκτρα αυτή στις δοκιμές μας, έγινε απλά για να υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης με τις πιο "απλές" λύσεις της αγοράς, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Αυτό που κυρίως μας ενδιέφερε, κακά τα ψέματα, είναι να δούμε κατά πόσο δικαιολογεί το κόστος της η Copper, κόντρα στην αρκετά φτηνότερη Black. Για να δούμε, αν θα το καταφέρει...
     
     
    Χαρακτηριστικά - Σύστημα Δοκιμής - Μεθοδολογία
     
    Όπως πρέπει να υποψιαστήκατε από την προηγούμενη σελίδα, το Hardware που θα χρησιμοποιήσουμε για τις δοκιμές μας δεν είναι τίποτα λιγότερο από το κορυφαίο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Άλλωστε, όταν αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε μια τέτοια ψύκτρα, γνωρίζαμε πολύ καλά ότι έπρεπε να φτάσουμε στα άκρα για να δούμε την πραγματική αξία της. Μια ματιά στα χαρακτηριστικά της Copper και στα Parts που χρησιμοποιήσαμε για το Review, θα σας πείσει:
     
     
    Τα αναλυτικά χαρακτηριστικά της TRUE Copper:
     
    TT_specs.jpg
     
    Το σύστημα της δοκιμής μας:
     
    rig Thermalright Ultra 120 TRUE Copper.png
     
    Όπως βλέπετε, ο Core i7 Extreme 965 δεν έμεινε στη στοκ συχνότητά του που είναι τα 3.2 GHz, αλλά για τις ανάγκες των δοκιμών μας ανήλθε στα 4.050 MHz, ενώ όλα τα τεστ μας έγιναν "στον πάγκο", πάνω στο Motherboard Tray του CoolerMaster Stacker 830. Οι λόγοι που προτιμήσαμε αυτόν τον τρόπο δοκιμής είναι απλοί: Καταρχάς, αυτό που επιθυμούσαμε ήταν να δούμε τις όποιες διαφορές μεταξύ των ψυκτρών, σε ένα όσο το δυνατόν ίδιων συνθηκών περιβάλλον, οπότε το "bench table" μας ήταν το ιδανικό setup. Επιπροσθέτως, γνωρίζουμε πως όλα τα PC Cases δεν είναι ίδια, οπότε η πραγματοποίηση των τεστ μέσα στο κουτί θα ήταν δώρον άδωρον, μιας και τα νούμερα θα ήταν πλασματικά για τον κάτοχο ενός π.χ. Lian Li X-2000, SilverStone Raven, CM HAF 932 κ.ο.κ.
     
     
    Ένα Screenshot από το CPU-Z του επεξεργαστή μας στα 4.050 MHz:
     
     
     
    CPu-z.jpg
     
     
    Φυσικά, για να περάσουμε και στο διαδικαστικό του θέματος, όσο και να προσπαθήσει κάποιος να κρατήσει τη θερμοκρασία ενός χώρου σταθερή, δε θα καταφέρει να πετύχει την απόλυτη ομοιομορφία καθ' όλη τη διάρκεια των δοκιμών. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, χρησιμοποιούσαμε τακτικά το Mastech MS6530 Infrared Thermometer, ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τις αλλαγές της θερμοκρασίας δωματίου όσο πραγματοποιούσαμε τα τεστ μας. Συνεχίζοντας, ας αναλύσουμε τη μεθοδολογία την οποία ακολουθήσαμε.
     
    Εφόσον είχαμε θέσει τη συχνότητα του επεξεργαστή στα 4.050 MHz και το VID του στα 1.2750V, ανοίξαμε 4 διαφορετικά ORTHOS Prime Stress Tests και το RealTemp. Θέσαμε σε κάθε τεστ το Priority στο 9 και την επιλογή Small FFTs - Stress CPU και κατόπιν, ξεκινήσαμε να τρέχουμε όλα τα Instances για 30 λεπτά σε κάθε δοκιμή. Στη συνέχεια, γινόταν η καταγραφή των μετρήσεων των θερμοκρασιών σε Load (είχαμε ήδη καταγράψει και τις αντίστοιχες σε Idle πριν ξεκινήσουμε τα τεστ) και κλείναμε το μηχάνημα. Έπειτα, αλλάζαμε ανεμιστήρα ή ψύκτρα και μετά από 15 λεπτά ανοίγαμε ξανά το PC, ώστε να συνεχίσουμε με τις δοκιμές μας. Όπως προσέξατε, μιλήσαμε για "ανεμιστήρες".
     
    Πράγματι, δε χρησιμοποιήσαμε μόνο έναν ανεμιστήρα, αλλά δύο διαφορετικούς: Τον αθόρυβο και πολύ αποδοτικό SilenX IXP-76-18 και τον εξαιρετικών επιδόσεων Koolance FAN-12038HBK. Ο λόγος ήταν απλά για να δούμε πως θα συμπεριφερόντουσαν οι TRUE Black 120 και TRUE Copper με τη χρήση των δύο διαφορετικών μοντέλων, μιας και απευθύνονται σε διαφορετικά κοινά (Extreme Home Users και Benchers/Overclockers). Τέλος, να αναφέρουμε φυσικά ότι στις δοκιμές μας με την Stock ψύκτρα της Intel για τον 965, δοκιμάσαμε και τα δύο Modes που διαθέτει (Quiet και Performance), ώστε να δούμε αν όντως έχουν διαφορά μεταξύ τους και αν υπάρχει έστω και κάποια πιθανότητα, να μπορεί να κοντράρει τις κορυφαίες λύσεις της Thermalright.
     
     
    O SilenX IXP-76-18
     
     
    Thermalright_true_copper008_small.jpg
     
     
     
    O Koolance FAN-12038HBK
     
     
     
    Thermalright_true_copper007_small.jpg
     
     
    Τώρα που αναλύσαμε και τη μέθοδο που ακολουθήσαμε, το μόνο που μένει είναι να δείτε τα αποτελέσματα των δοκιμών μας. Προτιμήσαμε, κατά την παρουσίασή τους, να είμαστε λίγο πιο αναλυτικοί από το κανονικό, καταλήγοντας στον εξής τρόπο για να σας τα δείξουμε: Πρώτα θα δείτε ξεχωριστά για κάθε ψύκτρα (Intel i7 965 Stock Cooler, TRUE Black 120 και TRUE Copper) τα διαγράμματα με τις επιδόσεις τους σε κάθε πυρήνα του επεξεργαστή, όπως τα κατέγραψε το RealTemp. Κατόπιν, στην προτελευταία σελίδα του Review μας, θα σας έχουμε ένα πλήρες διάγραμμα με όλες τις ψύκτρες και τους μέσους όρους των 4 πυρήνων για κάθε δοκιμή, ώστε να μπορείτε εύκολα να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, έχοντας όμως και μια αναλυτικότερη εικόνα από τις προηγούμενες σελίδες.
     
     
    Intel i7 Extreme 965 Stock Cooler
     
    Ξεκινάμε το βασικό τμήμα της παρουσίασής μας με την Stock ψύκτρα του Core i7 965. Ελπίζουμε να μην ξεγελαστήκατε από το χάλκινο χρώμα ορισμένων από τα Fins της, μιας και αυτά απλά είναι βαμμένα χάλκινα, όντας στην πραγματικότητα αλουμινένια. Χάλκινη είναι μόνο η βάση της ψύκτρας, αλλά σίγουρα μιλάμε για μια αρκετά πιο ποιοτική κατασκευή, σε σχέση με την "απλή" Stock ψύκτρα των υπόλοιπων Core i7.
     
     
    Η ποσότητα της πάστας που χρησιμοποιήσαμε σε όλες τις δοκιμές μας:
     
     
    Thermalright_true_copper013_small.jpg
     
     
     
    Το πάτημα στην ψύκτρα της Intel ήταν σχεδόν τέλειο, όπως και στις ψύκτρες της Thermalright:
     
     
    Thermalright_true_copper015_small.jpg
     
     
     
    Το σύστημά μας με την Intel i7 965 Stock Cooler σε δράση:
     
     
    Thermalright_true_copper014_small.jpg
     
    Οι δοκιμές μας με την Intel i7 965 Stock Cooler:
     
    stock Thermalright Ultra 120 TRUE Copper.png
     
    Δυστυχώς, τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς όπως τα περιμέναμε. Η μικρή αυτή ψύκτρα μπορεί να είναι ικανή να συγκρατήσει τη θερμική έκλυση του Core i7 965 στη στοκ συχνότητά του, αλλά σίγουρα όχι όταν αυτός είναι Overclocked στα ~4 GHz. Εκεί, το τεστ του Orthos "γονάτισε" σχετικά εύκολα την ψύκτρα, κάμπτοντας την αντίστασή της σε μερικά μόλις λεπτά, είτε σε Quiet είτε σε Performance Mode. Σε καμία των περιπτώσεων λοιπόν δε θα συνιστούσαμε να τη χρησιμοποιούσατε για να υπερχρονίσετε τον επεξεργαστή σας σε τέτοια επίπεδα.
     
    Κάτι άλλο που παρατηρήσαμε είναι μια κάπως σημαντική διαφορά θερμοκρασιών μεταξύ του Core 3 και των υπόλοιπων πυρήνων - πιθανότατα αυτό συμβαίνει εξαιτίας του ότι έχει ελαφρώς καλύτερο πάτημα το καπακι του επεξεργαστή με τον συγκεκριμένο πυρήνα, κάτι που θα το δείτε να επιβεβαιώνεται και στις υπόλοιπες μετρήσεις. Εμείς βέβαια είχαμε μια άλλη ανησυχία - κρίνοντας από την ταχύτητα με την οποία ο επεξεργαστής έφτασε στο TJMax του, αναγκάζοντας το σύστημα σε Reboot, αναρωτηθήκαμε αν οι δυο TRUE θα μπορούσαν όντως να τον συγκρατήσουν στα 4.050 MHz. Είναι ικανές να αντέξουν ένα τόσο έντονο φορτίο? Αποφασισμένοι να μάθουμε, βάλαμε την TRUE Black 120...
     
     
    Thermalright TRUE Black 120
     
    Ένα πράγμα που πραγματικά είχαμε περιέργεια να μάθουμε αν θα μπορούσαμε να το κάνουμε με ευκολία, ήταν να εγκαταστήσουμε τις ψύκτρες της Thermalright παρέα με ανεμιστήρες πάχους 38 mm, για να δούμε αν αυτοί θα παρεμποδίζουν την εγκατάσταση μνημών στο πρώτο DIMM-Slot. Όπως διαπιστώσαμε, στην i7 πλατφόρμα του X58-Express Chipset, το πρώτο Slot βρίσκεται στα όρια με τον ανεμιστήρα και δεν μπορέσαμε να βάλουμε μια μνήμη εκεί με ασφάλεια.
     
    Παρόλα αυτά, μην ξεχνάμε ότι οι ανεμιστήρες αυτοί είναι εξαιρετικά μεγάλου πάχους, μιας και το σύνηθες πάχος για τους ανεμιστήρες είναι στα 25 mm και δε μας δημιουργεί απολύτως κανένα πρόβλημα. Όμως, τέτοιες λεπτομέρειες λίγο μας ενδιέφεραν εκείνη τη στιγμή. Αυτό που περισσότερο μας ένοιαζε, ήταν φυσικά οι αποδόσεις της TRUE Black 120 με τον CPU στα 4.050 MHz - θα μπορούσε να αντέξει στην "πίεση"?
     
     
    Η TRUE Black 120 με τον ανεμιστήρα της SilenX:
     
    Thermalright_true_copper006_small.jpg
     
     
     
    Η TRUE Black 120 με τον ανεμιστήρα της Koolance:
     
     
    Thermalright_true_copper009_small.jpg
     
     
     
    Οι δοκιμές μας με την TRUE Black 120:
     
     
    58173f1c756e0-blackThermalrightUltra120TRUECopper.png
     
    Μπορούμε να πούμε πως τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Καταρχάς, αυτό που φαίνεται εύκολα με την πρώτη ματιά, είναι η διαφορά που έχουν οι δυο διαφορετικοί ανεμιστήρες στις επιδόσεις. Μπορεί ο SilenX να καυχέται ότι διαθέτει 90 CFM Airflow, ο Koolance των 116 CFM όμως σχεδόν τον "διέλυσε" στις δοκιμές μας. Οι 1-2°C διαφορά σε Idle και ειδικότερα οι 6-7°C διαφορά σε Load, σε καμία περίπτωση δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Το τίμημα βέβαια, είναι τα πολύ αυξημένα επίπεδα θορύβου, τα οποία δύσκολα θα άντεχε χρήστης για το καθημερινό του Setup. Φυσικά όμως, ακόμα και οι 75°C σε Load με τον SilenX, δεν είναι μια άσχημη επίδοση για την TRUE Black 120, μιας και μιλάμε για έναν i7 στα ~4 GHz - τέτοια νούμερα βλέπαμε κάποτε με τους Core 2 Q6600 στα 3.6-3.8 GHz!
     
    Το δεύτερο πράγμα που παρατηρήσαμε ήταν - για ακόμα μια φορά - η διαφορά στη θερμοκρασία του Core 3 με τους υπόλοιπους πυρήνες, οπότε και βεβαιωθήκαμε ότι όντως πρόκειται για διαφορά στο πάτημα του καπακιού του CPU με τον κάθε πυρήνα. Φανταστείτε ότι αν πατούσε πιο ομοιόμορφα το καπάκι με τους πυρήνες, ίσως και να βλέπαμε αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες. Όπως και να 'χει, εμείς είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την TRUE Black 120 και τις επιδόσεις της, μιας και καταφέρνει να συγκρατεί έναν υπερχρονισμένο επεξεργαστή με υψηλότατο TDP, ακόμα και στο έντονο Stress Test του ORTHOS Prime. Θα μπορέσει άραγε η TRUE Copper να μας δώσει σημαντικές διαφορές, έτσι ώστε να δικαιολογήσει το υπέρογκο κόστος της...? [BREAK=Thermalright TRUE Copper] Η ώρα της "κρίσης" για την TRUE Copper είχε φτάσει.
     
    Εμείς ενθουσιασμένοι αλλά και "ξεχασμένοι", από τη συνήθεια του χεριού μας στο βάρος της TRUE Black 120, για ακόμα μια φορά σοκαριστήκαμε από τα 1.9 κιλά του χάλκινου γλυπτού που κατασκεύασε η Thermalright, όταν προσπαθήσαμε να την εγκαταστήσουμε. "Δεν μπορεί, θα κάνει δουλειά", είπαμε από μέσα μας και bootάραμε το σύστημα...
     
     
    Η TRUE Copper δεσπόζει πάνω στην ASUS Rampage II Extreme:
     
    Thermalright_true_copper016_small.jpg
     
     
     
    Οι δοκιμές μας με την TRUE Copper:
     
     
    copper Thermalright Ultra 120 TRUE Copper.png
     
    Να λέμε την αλήθεια - θα θέλαμε να δούμε κάτω από τους 70 βαθμούς σε Load με τον SilenX. Είναι αυτό το "όριο" που είχαμε θέσει στους εαυτούς μας για να ξεκινούσαμε τους πανηγυρισμούς (και να πέφταν τα λεφτά στο τραπέζι για την άμεση αγορά της...). Κάτι τέτοιο όμως, δυστυχώς δεν είδαμε.
     
    Το RealTemp περίπου στα μέσα του τεστ με τον SilenX είχε αγγίξει τους 69°C και σύντομα σκαρφάλωσε και στους 70. Ακόμα και τα σχεδόν 2 κιλά χαλκού δεν ήταν αρκετά για να συγκρατήσουν την "κτηνώδη" έκλυση θερμότητας από τον αχόρταγο 965 μας. Παρόλα αυτά, δεν είμαστε και τόσο απογοητευμένοι - ίσως ο στόχος που θέσαμε να μην ήταν ο απόλυτα σωστός (μην ξεχνάμε ότι είχαμε +1-2°C στη θερμοκρασία περιβάλλοντος σε σχέση με τα τεστ που κάναμε με την Black).
     
    Η ψύκτρα λοιπόν σε όλες τις δοκιμές μας καταφέρνει να βρίσκεται 1°C έως και 5°C χαμηλότερα από την TRUE Black 120, εκθρονίζοντας έτσι τον βασιλιά της Thermalright από τη θέση του και παραλαμβάνοντας το στέμμα, μάλλον για να το κρατήσει για αρκετό καιρό. Πραγματικά δύσκολα περιμένουμε να βγει κάτι που να μπορεί να κοντράρει "στα ίσα" το τελευταίο δημιούργημα της εταιρείας. Αλλά ας περάσουμε και στην επόμενη σελίδα, όπου παρουσιάζουμε τις διαφορές μεταξύ των δύο κύριων αντιπάλων σε ένα ευκατανόητο διάγραμμα, ώστε να εξάγουμε και τα τελικά μας συμπεράσματα.
     
     
     
    TRUE Copper VS TRUE Black 120
     
    Ίσως αυτή είναι και η σελίδα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των περισσότερων σε αυτό το Review και όχι άδικα, μιας και η πλειοψηφία νοιάζεται για την άμεση αντιπαράθεση των δύο ψυκτρών σε ένα διάγραμμα, που θα δείχνει ξεκάθαρα τις όποιες διαφορές εντοπίσαμε. Έτσι, προβήκαμε στην εξαγωγή των μέσων όρων των θερμοκρασιών του κάθε πυρήνα από τις δοκιμές μας με τις TRUE Copper και Black 120, και κατόπιν τους τοποθετήσαμε σε ένα flash chart για να μπορέσουμε να τους συγκρίνουμε καλύτερα. Φυσικά, θεωρήσαμε σωστό να μην συμπεριλάβουμε σε αυτό το chart τις μετρήσεις μας από την Stock ψύκτρα της Intel, μιας και θεωρούσαμε ότι ίσως προκαλούσε σύγχηση, αφού άλλωστε απέτυχε στις δοκιμές μας.
     
    Thermalright TRUE Copper VS TRUE Black 120:
     
    vs Thermalright Ultra 120 TRUE Copper.png
     
    Τι μπόρεσαν λοιπόν αυτά τα 1.9 κιλά χαλκού της Copper να κάνουν, σε σχέση με το συνδυασμό ανοδειωμένου αλουμινίου και χαλκού της Black 120? Όπως διακρίνετε και στο διάγραμμα, οι διαφορές σε Idle συνθήκες είναι της τάξης του 1°C με 2.5°C, ενώ σε Load, μιλάμε για διαφορές από 1.5°C έως και περίπου 4°C. Σίγουρα, αν αναλογιστούμε ότι η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν ελαφρώς υψηλότερη κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας στην Copper, σε σχέση με αυτή που μετρήσαμε όταν δοκιμάζαμε την Black 120, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Το αν είναι βέβαια αρκετά καλά, ώστε να δικαιολογούν το κόστος αλλά και το υπέρογκο βάρος της Copper, χωράει συζήτηση ακόμα...
     
     
    Επίλογος - Συμπεράσματα
     
    Από τη στιγμή που βγήκε στις αγορές η Thermalright Ultra-120 eXtreme, στην οποία οι χρήστες του XtremeSystems έδωσαν εύστοχα το όνομα TRUE-120, σχεδόν όλες οι παρουσιάσεις νέων ψυκτρών από τις διάφορες εταιρείες του χώρου, είχαν ως σημείο αναφοράς το δημιούργημα της μικρής αυτής εταιρείας. Ο καιρός πέρασε, οι πλατφόρμες άλλαξαν, το στέμμα όμως παρέμεινε στην eXtreme. Παρά τη σθεναρή "επίθεση" νέων προϊόντων, ειδικά από τις επίσης πολύ ποιοτικές Noctua και Xigmatek, η Thermalright κατάφερε να κρατήσει το όνομά της στις πρώτες θέσεις και στην προτίμηση του κόσμου, ο οποίος πλέον την εμπιστευόταν σχεδόν τυφλά.
     
    Αυτό είναι και το λογικό επακόλουθο, όταν μια εταιρεία ξέρει να προσφέρει απλά το καλύτερο σε επιδόσεις προϊόν, χωρίς να το εφοδιάζει με φανταχτερές συσκευασίες ή άστοχες δοκιμές. Όλα αυτά σας τα λέμε για να σας δείξουμε κάτι ευννόητο - συμπαθούμε ξεκάθαρα τη Thermalright και τη θεωρούμε ίσως την κορυφαία εταιρεία στο χώρο της αερόψυξης. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, ώστε να επηρρεάσει την αντικειμενικότητά μας - θα είμαστε σκληροί στην κριτική που θα κάνουμε στην TRUE Copper...
     
    Ας θυμηθούμε περί τίνος πρόκειται η Copper: Με δυο λόγια, μιλάμε για μια πλήρως χάλκινη συλλεκτική ψύκτρα, βάρους 1.9 κιλών και κόστους 119€ στην Ελλάδα. Αυτή η περιγραφή σίγουρα ξεφεύγει αρκετά έως και υπερβολικά, από τον ορισμό της κλασικής αερόψυκτρας. Πολλοί μάλιστα, μόνο αντικρύζοντας την τιμή αυτή, απορούν ή ακόμα χειρότερα, απλά απογοητεύονται, σταματώντας να δίνουν σημασία στην Copper. Έχουν δίκιο όμως...?
     
     
    Thermalright_true_copper017_small.jpg
     
     
    "Εν μέρει, μπορώ να πω πως ναι, έχουν. Όταν πληρώνεις 120€ για μια αερόψυκτρα, όσο χαλκό κι αν έχει πάνω της, όσο συλλεκτική κι αν θεωρείται, απαιτείς κάποια βασικά πράγματα. Ένα από αυτά, είναι το πλήρες bundle - δυστυχώς εδώ η Copper απέτυχε να με ικανοποιήσει ολοκληρωτικά. Μπορώ να "αντέξω" τη μη ενσωμάτωση στα παρελκόμενα του Fan Holder, άλλωστε έτσι κι αλλιώς δεν είναι ικανό να συγκρατήσει ανεμιστήρες πάχους 38 mm, όπως αυτών της δοκιμής μας. Αλλά αυτό που "χτυπάει" άσχημα, είναι η απουσία του LGA 1366 Retention Kit - αυτό τουλάχιστον έπρεπε να θεωρείται στάνταρ στο bundle μιας τόσο ακριβής ψύκτρας, κατά την ταπεινή μου άποψη.
     
    Ίσως αρκετοί θεωρούσαν το βάρος της ως μεγάλο μειονέκτημα - εγώ από την άλλη, όχι και τόσο. Σε μια σύγχρονη μητρική, εάν η εγκατάσταση γινει σωστά και το κουτί δεν περάσει από καμιά δοκιμασία έντονων δονήσεων ή ταλαντώσεων, ζημιά δε θα γίνει. Αν κάποιος βέβαια φοβάται, ας γυρίσει το βλέμμα και ας μην κοιτάξει αυτή τη λύση καθόλου. Περνώντας στο ευαίσθητο θέμα της ομορφιάς και της καλαισθησίας, αν και είναι καθαρά υποκειμενικό, η γνώμη μου είναι ότι μιλάμε για ένα από τα πιο ξεχωριστά αντικείμενα που έχουν κατασκευαστεί για τον υπολογιστή μας. Όποιος αντικρύζει αυτό το "κόσμημα" από κοντά μαγεύεται σχεδόν άμεσα, είναι τόσο καλή η ποιότητα κατασκευής που σχεδόν σε κάνει να τη λατρέψεις. Στ' αλήθεια, η TRUE Copper είναι μια "εξωτική" ψύκτρα, που κάποιος ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του συλλέκτη ή θέλει να πειραματιστεί με κάποιο Case Mod βασισμένο στο χαλκό, πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει. Μακράν η ομορφότερη δημιουργία των μηχανικών της Thermalright.
     
    Αλλά όπως προείπαμε και στις προηγούμενες σελίδες, δεν είναι μόνο η εμφάνιση αυτή που μετράει. Το βλέμμα όλων σοβαρεύει όταν μιλάμε για τις απόλυτες επιδόσεις και το μυαλό ξεχνάει την ομορφιά. Έτσι έγινε και στην περίπτωσή μου, όπου προσπάθησα να δω τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, με γνώμονα πάντα την αναλογία κόστους και απόδοσης, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που ενδιαφέρει όλους μας. Αυτό που συνέβη λοιπόν ήταν κάπως αντιφατικό. Στέψαμε ένα νέο βασιλιά, αλλά οι επευφημίες δεν ήταν όσο έντονες όσο περιμέναμε. Πείτε με υπερβολικό, αλλά περίμενα περισσότερα από 2 κιλά χαλκού και τα 120€ που θα είχαν φύγει από την τσέπη μου. Ίσως ζητάω πολλά, ίσως και να αγγίξαμε το όριο της αερόψυξης με την Copper, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να την προτείνω στον καθένα.
     
    Ίσως και γι αυτό ακριβώς το λόγο η Thermalright, δεν την προορίζει για τον κάθε απλό χρήστη, αλλά έβγαλε μόλις 1.000 κομμάτια, έτσι ώστε να την αγοράσουν μόνο όσοι πραγματικά θεωρούν τον εαυτό τους Extreme χρήστη ή απλά, μαγεύτηκαν τόσο πολύ από την ομορφιά της. Πραγματικά, εάν η ψύκτρα κόστιζε 80-90€ (που εκεί κυμαίνεται η τιμή της σε ορισμένα Ευρωπαϊκά καταστήματα - ελέω υψηλών μεταφορικών λόγω βάρους, η τιμή αγγίζει τα 120€ στη χώρα μας), σίγουρα θα τη έβλεπα με αρκετά διαφορετικό μάτι. Τώρα όμως, αναγκάζομαι να την κοιτάω με σκεπτικισμό... Τελικά, ο επίλογος είναι ένας για μένα: Τα θερμά μου συγχαρητήρια στη Thermalright για την κατασκευή ενός αντικειμένου πόθου και ταυτόχρονα, της καλύτερης ψύκτρας για επεξεργαστές στην αγορά. Μακάρι να έδιναν λίγο περισσότερη προσοχή στα παρελκόμενά της, καθώς και να ήταν πιο προσιτή σε τιμή, ώστε να μπορούσαν να την απολαύσουν και περισσότεροι χρήστες.
     
    Το καπέλο το βγάζω, αλλά το βλέμμα μου δεν είναι γεμάτο ενθουσιασμό." ...είπε ο αγαπητός συνάδελφος JCDenton (aka gznp) απο το hwbox.gr, και χάθηκε μεσα στην κρύα νύχτα... Ομολογώ πως σε γενικές γραμμές ειμαι καλυμμένος. Η αλήθεια ειναι πως η συγκεκριμένη ψύκτρα ειναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορείς να την κρίνεις είτε με γνώμωνα τις απόλυτες επιδόσεις της, οπότε σε χαλάνε λεπτομέρειες του στύλ, το βερνίκι και το πόσο επηρρεάζει την απόδοσή της κλπ. Μπορείς βεβαια, να την δείς και με το μάτι του συλλέκτη.
     
    "Δεν με ενδιαφέρει πόσο ζυγίζει, δε με ενδιαφέρει το βερνίκι και αν αντέχει τον i7 στα 5GHz... Το μόνο που με νοιάζει είναι να φαίνεται όμορφη στο ράφι κάτω απο τον Νταλί..."
     
    Λένε πως οι πρώτες εντυπώσεις κλέβουν καρδιές. Όντως, το πρώτο σοκ το πήρα με την ομορφιά της. Πραγματικά, αρνείσαι να αποδεχτείς οτι πρόκειται για την ίδια ψύκτρα που έχεις αναρτημένη στον επεξεργαστή σου αλλα σε διαφορετικό χρώμα. Ειναι επιβλητική. Δεν ειναι προκλητικά όμορφη αλλα ειναι... Alfa Romeo όμορφη. Βέβαια, οταν την συνηθίσει το μάτι σου στρέφεσαι σε άλλου είδους λεπτομέρειες. Ειδικά αυτό το βερνίκι το οποίο υποτίθεται οτι θα την κρατήσει για πάντα απαστράπτουσα, σε βάζει σε περίεργο τριπάκι. Το επόμενο σοκ το πήρα με το βάρος της. Ειναι βαριά, σε εντελώς διαφορετική κλίμακα απο οτι έχετε συνηθίσει. Το αντιλήφθηκα οταν, κρατώντας με το ένα χέρι την TRUE Copper, έκανα το λάθος με το άλλο να πιάσω την TRUE Black...
     
    Σε όσους φάνηκε βαριά η Black, σας έχω δυσάρεστα νέα. Θα με θυμηθείτε όταν πάτε στο μπακάλη και πάρετε δυο κιλά φέτα... Μακάρι να μπορούσα να σας διηγηθώ και τρίτο σοκ, σε οτι αφορά τις επιδόσεις της. Την περίμενα (και είχα βάλει και στοίχημα) 3-4 βαθμούς καλύτερη απο την Black σε όλες τις μετρήσεις. Βέβαια, εν μέρει ειναι απληστία να ζητάς απο την καλύτερη αερόψυξη της αγοράς να γίνει ακόμα καλύτερη, ειδικά οταν ξέρεις οτι στον τομέα της αερόψυξης δεν εχουν απομείνει και πολλοί άσσοι στο μανίκι των κατασκευαστών. Εϊσαι όμως σε θέση να τους απαιτήσεις, πρώτον γιατί για να την αποκτήσεις πρέπει να ακουμπήσεις ενα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, και δεύτερον γιατι φαίνεται ικανή να το κατορθώσει.
     
    Εν τέλει, ναι, στέψαμμε εναν νέο βασιλιά σε οτι αφορά τα απόλυτα νούμερα. Αλλα με βαριά καρδιά. Οι πιο extreme θα σκεφτουν "δεν την λυώνουμε να την κάνουμε κάνιστρο" και ξερετε τι.. δεν μπορώ να σας κατηγορήσω... Για την τιμή της δεν μπορείς να πείς πολλά. Στα 120 Ευρώ, ειναι μακράν οτι πιο ακριβό έχουμε συναντήσει μεχρι στιγμής. Είπαμε όμως, δίκοπο μαχαίρι. Ο καθαρός χαλκός σαν πρώτη ύλη δεν ειναι και το πιο φτηνό υλικό. Δεν προσπαθώ σε κανέναν βαθμό να την δικαιολογήσω. Δεν χρειάζεται άλλωστε. Το γεγονός οτι ήμουν ενας απο τους 1000 ανα τον κόσμο που είχε την ευκαιρία να την αποκτήσει, δικαιολογεί στο έπακρο το αντιτιμό της. Ειπαμε, η μοναδικότητα τιμάται ακριβά. Έτσι δεν είναι, κύριε Ένζο; Βέβαια, καταφέρνει με εναν περίεργο τρόπο να ισορροπεί ανάμεσα στο απόλυτα εκκεντρικό και στο ανεπιτήδευτα αναγκαίο.
     
    Οφείλω να σας εκμυστηρευθώ εδώ, πως πριν το review ήμουν προετοιμασμένος να μην την αφήσω να φύγει απο τα χέρια μου. Είμαι υπέρμαχος της αερόψυξης και είχα στα χέρια μου το απόλυτο εργαλειο. Προφανώς δεν ήταν αρκετό να με κάνει να την αγοράσω... Να την θαυμάσω ναι, να την αγοράσω όχι... Οσοι απο εσάς την πάρετε πάντως, το σίγουρο είναι ένα. Θα σας κάνει να την κοιτάτε συνέχεια μέσα στο tower σας, αφ' ενός με την ιδιαιτερότητα της, και αφ' ετέρου για να βεβαιωθείτε οτι η μητρική σας ειναι ακόμα σε ενα κομμάτι...
    60_True_copper_Decent.png
     
     
    Ευχαριστούμε θερμά το Multirama eXtreme για την παραχώρηση της TRUE Copper
     
    Συντελεστές Review
    Reviewers: Levelone
    Photographers:
    Editing:
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.