Jump to content



  • Raijintek Agos Review - "Γκολ απο τα αποδυτήρια"


    Και εκεί που νομίζαμε ότι στο χώρο των PC cases υπάρχει ένας κορεσμός και εκεί που λίγο πολύ οι εταιρίες που τα κατασκευάζουν μας είναι όλες γνώριμες, ξεπετάγεται μία νέα εταιρία με επιθετική πολιτική τιμών και πολλά νέα προϊόντα. Δε πέρασε πολύς καιρός, ούτε από τη παρουσίαση της Raijintek Ereboss, αλλά ούτε από τα νέα που μας ήρθαν από την Computex και το πρώτο δείγμα κατέφθασε στο εργαστήριο για μία ανάλυση.

    Το όνομα αυτού Agos και όπως θα έχετε καταλάβει ήδη από το θέμα από τη Computex, αλλά και τη πρόσφατη παρουσίαση της Ereboss, η εταιρία δίνει ονόματα από την Ελληνική μυθολογία στα προϊόντα της. Το όνομα Αγος δε μας έλεγε και πολλά (με εξαίρεση το Κυλώνειο Άγος), αλλά όπως θα δούμε και στη συνέχεια, μάλλον πρόκειται για κάποιο τυπογραφικό λάθος. Δεν έχουμε δα και τη πιο εύκολη γλώσσα στο κόσμο, οπότε θα συγχωρήσουμε το μικρό αυτό παράπτωμα.

    Αξίζει όμως να αφήσουμε για λίγο τα τεχνολογικά και να κάνουμε μία μικρή αναδρομή στην ελληνική μυθολογία. Τέτοια τιμή μας έκανε η εταιρία, αξίζει και εμείς να αφιερώσουμε μερικές γραμμές. Ο Άργος αναφέρεται σε αρκετά σημεία στην Ελληνική μυθολογία, με δύο όμως από αυτά να είναι και τα πιο γνωστά.

    Το ένα έχει να κάνει με τον πιστό σκύλο του Οδυσσέα που τον περίμενε καρτερικά είκοσι ολόκληρα χρόνια, να γυρίσει από τον πόλεμο της Τροίας και παρόλο που ο κύριός του ήταν μεταμφιεσμένος σε ζητιάνο, τον αναγνώρισε και αμέσως μετά πέθανε.

    Το άλλο σημείο αναφέρεται στον βασιλιά Άργο, που ήταν γιος του Δία και της Νιόβης και από αυτόν πήρε το όνομά της η ομώνυμη πόλη, η γύρω περιοχή, αλλά και ολόκληρη η σημερινή Πελοπόννησος, που εκείνα τα χρόνια λεγόταν Άργος. Ο βασιλιάς είχε στο "ποινικό του μητρώο" αρκετούς "φόνους", με έναν από αυτούς να ξεχωρίζει μιας και σύμφωνα με τη μυθολογία, σκότωσε τη μητέρα των πιο διάσημων τεράτων. Την Έχιδνα!!

    Καλό ήταν το διάλειμμα, καλό και το μάθημα μυθολογίας, αλλά εδώ βρισκόμαστε για την ανάλυση ενός κουτιού. Βάζουμε αρχή λοιπόν από τα χαρακτηριστικά του και ανασκουμπωνόμαστε...
     


    Raijintek Agos Case Review

     



    Χαρακτηριστικά

     

    Aρχικά, μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του κουτιού, τα οποία παρατίθενται στην παρακάτω φωτογραφία.
     

    raijintek-Agos-Specifications.jpg?m=1402


    To Raijintek Agos, για να ικανοποιήσει κάθε γούστο, διατίθεται σε δύο χρωματικές εκδόσεις.
    Η μία είναι χρώματος λευκού και είναι και αυτή που θα σας παρουσιάσουμε και η άλλη χρώματος μαύρου.
    Τη στιγμή που γράφεται το παρόν review, το προϊόν δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά και η προτεινόμενη τιμή από την εταιρία είναι 49,90 ευρώ, η οποία είναι κοινή και για τις δύο εκδόσεις.
    Τέλος, το σημερινό κουτί συνοδεύεται από διετή εγγύηση.
     

    Raijintek-Agos-colors.jpg?m=1402685845

     


    Συσκευασία και περιεχόμενα

     

    H συσκευασία που προστατεύει το κουτί είναι αρκετά απλή, αλλά έχει πάνω της όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το περιεχόμενό της. Εντύπωση μας έκανε -όπως άλλωστε έχουμε προλογίσει- τα Ελληνικά γράμματα πάνω της. Στα Ελληνικά αναφέρεται η ονομασία του κουτιού "Άργος" η οποία "ομολόγησε" και το τυπογραφικό λάθος.

    Επίσης στο ίδιο μέρος της συσκευασίας, σε ένα μαύρο λοξό παραλληλόγραμμο, αναφέρονται και τα βασικά χαρακτηριστικά του κουτιού.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Raijintek Agos Case Review


    Σε μία από τις μικρές πλευρές βλέπουμε τη πρόσοψη του κουτιού και στο κάτω μέρος της το χρώμα του, το οποίο είναι το λευκό.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Η άλλη μεγάλη πλευρά της συσκευασίας, έχει μία φωτογραφία όπου φαίνεται εν μέρει το εσωτερικό του κουτιού και σε ένα πίνακα στα δεξιά, αναφέρονται αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Τελευταίο μέρος για μία στάση, είναι η άλλη μικρή πλευρά της συσκευασίας, όπου πλέον έχουμε μία καλή εικόνα του τι θα συναντήσουμε στο εσωτερικό του προϊόντος.
     

    Raijintek Agos Case Review


    Η συσκευασία ανοίχτηκε και στο εσωτερικό πλέον βλέπουμε το ουσιαστικό στρώμα προστασίας του κουτιού, το οποίο το αποτελούν μία νάιλον σακούλα και δύο χοντρά κομμάτια από λευκό φελιζόλ.
     

    Raijintek Agos Case Review


    Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και ένα manual από το εσωτερικό, το οποίο είναι ένα δισέλιδο γραμμένο σε πολλές γλώσσες. Εδώ βέβαια αξίζει να πούμε ότι παρόλο που η εταιρία επέλεξε Ελληνική ονομασία στο προϊόν της, δεν έχει συμπεριλάβει στις γλώσσες του manual την Ελληνική.
    Αν κάποιος από εσάς θέλει να ρίξει μια πιο κοντινή ματιά στο manual αρκεί να κάνει ένα κλικ εδώ.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Κλείνοντας με τη συσκευασία και των περιεχομένων της, αφήσαμε για το τέλος τα αξεσουάρ που συνοδεύουν το κουτί, τα οποία θα μας βοηθήσουν κατά την εγκατάσταση hardware στο εσωτερικό του.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Εξωτερικό Μέρος

     

    Πριν ξεκινήσει η περιγραφή θα ήθελα λίγο τη προσοχή σας. Το κουτί που θα δούμε είναι ένα early release sample και κάποια πράγματα θα λείπουν, όπως για παράδειγμα δύο φίλτρα αέρα και κάποιες χειρόβιδες. Όλα αυτά βέβαια θα υπάρχουν κανονικά στα κουτιά τα οποία θα υπάρχουν σε λίγο καιρό στα ράφια των καταστημάτων.

    Οπότε καιρός να ρίξουμε τις πρώτες ματιές πάνω στο Raijintek Agos. Το κουτί -όπως ήδη έχουμε πει- είναι λευκού χρωματισμού στο εξωτερικό και η διάτρητη μαύρη πρόσοψη δημιουργεί μια έντονη αντίθεση. Το δέσιμο ανάμεσα σε πλαστικά και σε μεταλλικά μέρη κρίνεται ικανοποιητικό, ενώ τη ποιότητα βαφής θα τη χαρακτηρίζαμε απλά καλή και σαν υφή αρκετά σαγρέ. Βέβαια μη ξεχνάμε ότι στα χέρια μας έχουμε ένα κουτί των 49,90 ευρώ, οπότε δε περιμένουμε άριστη ποιότητα βαφής και κατασκευής.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Ας ξεκινήσουμε μια πιο αναλυτική περιγραφή βάζοντας αρχή, από τη πρόσοψη του κουτιού.
     

    Raijintek Agos Case Review


    Στο επάνω μέρος διακρίνουμε τρεις θέσεις 5,25", οι οποίες είναι εξοπλισμένες με διάτρητα bezels. Η αφαίρεσή τους είναι απλή και αρκεί μία μικρή πίεση στα clips που βρίσκονται δεξιά και αριστερά.
    Στο δεξιό μέρος, διακρίνουμε τον πίνακα ελέγχου του κουτιού και περιγράφοντας από πάνω και προς τα κάτω, συναντάμε τα δύο activity LEDs, power & reset διακόπτες, μία θύρα USB2.0, τα jacks για τον ήχο και τέλος μία θύρα USB3.0. Σε αυτό το εύρος τιμής, το γεγονός ότι υπάρχει έστω και μία θύρα USB3.0, είναι αν μη τι άλλο καλοδεχούμενο.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Στο κάτω μέρος της πρόσοψης συνεχίζει το ίδιο μοτίβο με τη διάτρητη λαμαρίνα και το σήμα της εταιρίας κάνει την εμφάνισή του. Επίσης στα πλάγια διακρίνουμε κάποια κοψίματα στο πλαστικό κάλυμμα τα οποία με τη σειρά τους θα βοηθήσουν στην εισαγωγή αέρα.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Το αριστερό πλαϊνό, όπως βλέπουμε από το κουτί από το μπροστινό μέρος, διαθέτει δύο θέσεις για ανεμιστήρες, είτε 120mm, είτε 140mm. Επίσης να αναφέρουμε ότι στη τελική έκδοση του κουτιού, στο σημείο αυτό θα υπάρχει ένα μαγνητικό φίλτρο, κάτι το οποίο δεν υπάρχει στο early release sample που σας παρουσιάζουμε.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Εκτελούμε μία ακόμα περιστροφή και αντικρίζουμε το πίσω μέρος του κουτιού.
     

    Raijintek Agos Case Review


    Στο επάνω μέρος υπάρχει μία θέση για 120mm ανεμιστήρα, ο οποίος έρχεται προεγκατεστημένος και διαθέτει το απαραίτητο εξόγκωμα για μείωση του θορύβου και στα αριστερά υπάρχει η θέση για το I/O.
    Όσοι είστε παρατηρητικοί θα αντιληφθήκατε ότι απουσιάζει μία χειρόβιδα από το side panel στα δεξιά. Είναι κάτι που -όπως έχουμε ήδη αναφέρει- οφείλεται στο ότι έχουμε στα χέρια μας ένα early release sample.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Λίγο πιο κάτω συναντάμε τις επτά θέσεις PCI οι οποίες αποτελούνται από διάτρητα brackets. Και αν κρίνουμε από τα σπειρώματα που βλέπουμε στη δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί, τότε είναι επανατοποθετήσιμα.
    Με έχετε διαβάσει αρκετές φορές το τελευταίο καιρό να σχολιάζω αυτό το ζήτημα σε κουτιά χαμηλού κόστους και εδώ δεν έχω από το να δώσω τα συγχαρητήριά μου στη κατασκευάστρια.
    Συνεχίζοντας τη περιγραφή και στα δεξιά ακριβώς από τις θέσεις PCI βλέπουμε δύο οπές εξοπλισμένες με grommets και μία χειρολαβή, για να τραβήξουμε το side panel. Σε αυτό το review σίγουρα δε θα χαλάσω το μανικιούρ μου από ότι φαίνεται.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Τέρμα κάτω υπάρχει η θέση για το τροφοδοτικό, η οποία είναι κατάλληλα διαμορφωμένη ώστε να επιτρέψει την εγκατάστασή του, είτε με τον ανεμιστήρα προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Επίσης, δε θα μπορούσε να λείπει και ένα φίλτρο αέρα στο κάτω μέρος, το οποίο είναι αρκετά μακρύ και μάλιστα αρκετά καλής ποιότητας. Δε το κρύβω ότι ξαφνιάζομαι όσο προχωράει η βόλτα μας. Και είμαστε μόλις στο εξωτερικό μέρος ενός κουτιού χαμηλού budget!
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Raijintek Agos Case Review


    Το δεξιό πλαϊνό δεν έχει να επιδείξει και πολλά μιας και είναι ένα μασίφ κομμάτι λαμαρίνας.
     

    Raijintek Agos Case Review


    Η οροφή του κουτιού διαθέτει δύο θέσεις για ανεμιστήρες, είτε 120mm, είτε 140mm. Επίσης και εδώ να αναφέρουμε όπως κάναμε και στο αριστερό πλαϊνό την απουσία φίλτρου. Στη τελική έκδοση θα υπάρχει και στην οροφή φίλτρο και μάλιστα μαγνητικό, το οποίο θα μπορεί να τοποθετηθεί, είτε από το εσωτερικό, είτε εξωτερικό της μέρος. Thumbs up και σε αυτό το σημείο για την Raijintek.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Καιρός για μία βόλτα στην αθέατη μεριά του κουτιού που είναι το κάτω μέρος και με μία πρώτη ματιά φαίνεται ότι έχουμε να σχολιάσουμε αρκετά.
     

    Raijintek Agos Case Review


    Αρχικά προς τη μεριά του τροφοδοτικού και αφού έχουμε αφαιρέσει το φίλτρο, το οποίο το είδαμε προηγουμένως, διακρίνουμε πολλές διαμορφώσεις οι οποίες θα βοηθήσουν κατά την αφαίρεση του φίλτρου, αλλά πολύ περισσότερο κατά την επανατοποθέτησή του.
    Προς το μέρος της πρόσοψης διακρίνουμε πριτσίνια, συνεπώς το κάτω cage δίσκων θα είναι σταθερό.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Κλείνοντας με το εξωτερικό μέρος, ένα κοντινό στα πόδια του κουτιού μας δείχνει ότι έχουν εξοπλιστεί με λαστιχένιες επενδύσεις για να απορροφήσουν τυχόν κραδασμούς, αλλά και να προστατέψουν την επιφάνεια πάνω στην οποία θα τοποθετήσουμε το κουτί.
     

    Raijintek Agos Case Review



    Εσωτερικό Μέρος

     

    Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο εσωτερικό του Raijintek Agos, αρκεί να ξεβιδώσουμε τις δύο χειρόβιδες (αν υπήρχαν) και να τραβήξουμε το πλαϊνό προς τα πίσω από τη χειρολαβή που είδαμε κατά τη πλοήγησή μας στο εξωτερικό μέρος του κουτιού. Είναι η πλέον διαδεδομένη διαδικασία για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο εσωτερικό ενός κουτιού.
    Με το που αφαιρέσαμε το πλαϊνό ρίξαμε μια ματιά στο εσωτερικό του και ελέγξαμε και την ελαστικότητά του, η οποία ήταν αισθητή αλλά ανεκτή.
    Επίσης, παρατηρήθηκαν κάποιες ατασθαλίες στη βαφή, αλλά όπως μας διαβεβαίωσε η εταιρία, είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου δείγματος και μόνο.
     

    Raijintek Agos Case Review
     
    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Αφήνουμε το πλαϊνό σε μία άκρη και ρίχνουμε μία πρώτη ματιά στο εσωτερικό, όπου βλέπουμε μαύρη βαφή, τρεις θέσεις 5,25" εξοπλισμένες με tool free μηχανισμό εγκατάστασης λευκού χρώματος, έξι θέσεις δίσκων με λευκά συρτάρια αλλά και ένα αρκετά μεγάλο CPU cut out.
    Και σε κουτί των 49,90 ευρώ βλέπουμε κάτι πρωτόγνωρο. Grommets παρακαλώ στις θέσεις για το πέρασμα των καλωδίων!!!
     

    Raijintek Agos Case Review


    Ξεκινάμε μια πιο αναλυτική περιγραφή, βάζοντας αρχή από τις θέσεις δίσκων. Το Agos διαθέτει δύο cage δίσκων με το ένα εκ των δύο να είναι αφαιρούμενο.
     

    Raijintek Agos Case Review
     
    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Το cage διαθέτει τρία λευκά πλαστικά συρτάρια, που δημιουργούν μία όμορφη αντίθεση με το κατάμαυρο σασί του. Στα πλαϊνά είναι εξοπλισμένα με μεγάλα ανοίγματα για να υπάρχει πιο άμεση ψύξη στους δίσκους αλλά να μειωθούν και οι στροβιλισμοί αέρα και κατ' επέκταση ο θόρυβος και τέλος στο πάνω μέρος, υπάρχει ένα χοντρό κομμάτι πλαστικό.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review
     
    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Raijintek Agos Case Review


    Τα συρτάρια αφαιρούνται εύκολα από τη θέση τους, πιέζοντας με τα δυο μας δάκτυλα στα δύο άκρα τους.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Και είναι ειδικά διαμορφωμένα, ώστε να φιλοξενήσουν δίσκους 3,5" ή δίσκους 2,5". Στους πρώτους η διαδικασία εγκατάστασης είναι tool free μέσω των πίρων εγκατάστασης, οι οποίοι όμως είναι ένα σώμα με το πλαστικό bracket και δε νομίζουμε να έχουν καμία αποτελεσματικότητα στη περίπτωση δίσκου που "κουνάει την αχλαδιά", όπως είχαμε ξαναπεί στη παρουσίαση του Antec GX500.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Για να επανατοποθετήσετε το cage δίσκων στη θέση του αρκεί ένα σπρώξιμο, να βιδώσετε δύο χειρόβιδες στο μπροστινό μέρος και επίσης στη τελική μορφή του κουτιού, μία ακόμα βίδα στο σημείο που έρχεται σε επαφή με το motherboard tray.
     


    Raijintek Agos Case Review


    Αρχίζουμε την ανηφορική μας διαδρομή και αντικρίζουμε τον 120mm ανεμιστήρα, ο οποίος βρίσκεται στo εσωτερικό της πρόσοψης του κουτιού. Δώστε προσοχή στα ανοίγματα της λαμαρίνας -δεξιά και αριστερά- ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο αέρας ο οποίος εισέρχεται (πολλές φορές νιώθω ότι επαναλαμβάνομαι αλλά αξίζουν μερικές παρατηρήσεις σε κουτιά σε αυτό το εύρος τιμής).
     

    Raijintek Agos Case Review


    Λίγο πιο πάνω αντικρίζουμε τις τρεις θέσεις 5,25" οι οποίες είναι εξοπλισμένες με τον πιο κλασικό tool free μηχανισμό, που έχουμε συναντήσει σε κουτιά ανά περιόδους. Στην περίπτωση δε που δεν σας ικανοποιήσει η στήριξη, μπορείτε να τον αφαιρέσετε και να χρησιμοποιήσετε βίδες.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review



    Raijintek Agos Case Review


    Η οροφή του κουτιού φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες από το εσωτερικό μέρος. Η εταιρία αναφέρει συμβατότητα με ψυγείο 240mm, κάτι που με μια πρώτη ματιά δε φαίνεται να έχει και πολλές ελπίδες.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Στο πίσω μέρος συναντάμε τον 120mm ανεμιστήρα εξαγωγής αέρα ο οποίος έρχεται προεγκατεστημένος και η σύνδεσή του είναι 3pin, ενώ τα καλώδιά του έχουν ντυθεί με πλακέ θερμοσυστελόμενο το οποίο είναι και σχετικά εύκαμπτο.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Λίγο πιο κάτω μας περιμένει μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δε τη βλέπεις σε πιο ακριβά κουτιά. Τα brackets είναι διάτρητα -κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη- και είναι εξοπλισμένα με χειρόβιδες, που το κεφάλι τους είναι από μαλακό πλαστικό. Συνεπώς οι τραυματισμοί στη βαφή ή στο bracket της κάρτας γραφικών σας, δεν έχουν θέση στο Agos.
     

    Raijintek Agos Case Review


    Τέρμα κάτω είναι η θέση για το τροφοδοτικό, η οποία είναι εξοπλισμένη με τέσσερα ελαστικά "τακουνάκια" για την αποφυγή κραδασμών.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Μπροστά από το τροφοδοτικό υπάρχει μία ακόμα θέση για ανεμιστήρα 120mm, η οποία καλύπτεται και αυτή από το μακρύ φίλτρο αέρα στο κάτω μέρος. Βέβαια, η επιφάνεια η οποία έχει η διάτρητη λαμαρίνα δεν ισοδυναμεί με αυτή του ανεμιστήρα (λείπουν ημικυκλικά διάτρητα τμήματα μπροστά και πίσω, όπως βλέπουμε στη πρώτη φωτογραφία). Από την άλλη, ίσως αυτό σωθεί με τα "βουναλάκια" τα οποία υπάρχουν για τη στήριξη του ανεμιστήρα. Αυτά πέρα από το να απομακρύνουν τον ανεμιστήρα από το πάτωμα του κουτιού και κατ' επέκταση από το διάτρητο τμήμα, πετυχαίνοντας χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, δίνουν και μία δεύτερη (έστω και πιο μικρή) ζώνη εισαγωγής αέρα από το εσωτερικό πλέον του κουτιού.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Μια ματιά στη καρδιά του κουτιού, μας αποκαλύπτει αρκετές διαμορφώσεις της λαμαρίνας, οι οποίες καθιστούν το motherboard tray σχετικά άκαμπτο. Επίσης, βλέπουμε grommets στις θέσεις για το πέρασμα των καλωδίων, το μεγάλο CPU cut out, ενδείξεις για το ποιες οπές αντιστοιχούν σε ATX και ποιες σε micro ΑΤΧ μητρικές και τέλος, την οπή για το 8pin EPS καλώδιο που τη βλέπουμε κάπως στριμωγμένη. Αν θα δημιουργηθεί θέμα, θα φανεί σίγουρα κατά την εγκατάσταση του συστήματος.
     

    Raijintek Agos Case Review


    Καιρός για μία βόλτα στο πίσω μέρος του κουτιού. Το side panel το παίρνουμε στα χέρια μας αφού ξεβιδώσουμε δύο χειρόβιδες. Και εδώ, οι χειρόβιδες είναι με λαστιχένια επένδυση στο κεφάλι για την αποφυγή τραυματισμών στη βαφή του κουτιού.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Αφήσαμε το πλαϊνό σε μία άκρη και ρίξαμε μία ματιά στο πίσω μέρος του κουτιού το οποίο φέρει αρκετές δέστρες για να τακτοποιήσουμε τα καλώδιά μας και μάλιστα, όλες βρίσκονται στο σημείο όπου θα υπάρξει συνωστισμός καλωδίων.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Ο χώρος ο οποίος έχει το κουτί -στο πίσω μέρος- για να κρυφτούν καλώδια, είναι λιγότερος από δύο εκατοστά -το οποίο είναι το "ψυχολογικό όριο" όπως έχουμε ξαναπεί- αν και σε μερικά σημεία μετρήσαμε έως και 19mm.
    Επίσης, στο σημείο των δίσκων το μέτρο έδειξε τέσσερα εκατοστά, συνεπώς δε νομίζουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Το μόνο σημείο που έμεινε να δούμε από το σημερινό κουτί, είναι το εσωτερικό της πρόσοψης. Για να γίνει αυτό έπρεπε να τραβήξουμε το πλαστικό της από κάτω και προς το μέρος μας.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Στο εσωτερικό του πλαστικού διακρίνουμε ένα σπογγοειδές φίλτρο στις θέσεις ανεμιστήρων, αλλά και στις θέσεις 5,25", το οποίο όμως δεν είναι εύκολα αφαιρούμενο, μιας και στηρίζεται πάνω στο πλαστικό με τσακίσματα της διάτρητης λαμαρίνας. Εδώ θα δώσουμε την καθιερωμένη συμβουλή της ηλεκτρικής σκούπας και όχι της αφαίρεσης του φίλτρου, μιας και υπάρχει ο κίνδυνος από τα πολλά βγάλε βάλε, κάποιο ή κάποια από τα στηρίγματα να κόψουν.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Το front panel του κουτιού αφαιρείται εύκολα από τη θέση του, μιας και στηρίζεται με δύο βίδες. Η ποιότητα των κολλήσεων δεν είναι και η καλύτερη, αλλά δεν περνάνε και υψηλές τάσεις για να ανησυχήσουμε.
     

    Raijintek Agos Case Review
     
    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Τέλος με το πλαστικό τμήμα της πρόσοψης, παρακάτω βλέπουμε τα καλώδια του front panel του κουτιού.
     

    Raijintek Agos Case Review


    Στο εσωτερικό μέρος της πρόσοψης πλέον, βλέπουμε τον ανεμιστήρα 120mm ο οποίος συνοδεύει το κουτί και στο επάνω μέρος -μέσα από το 5,25" cage- τους πίρους συγκράτησης των συσκευών.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Αν αφαιρέσουμε τον ανεμιστήρα ο οποίος στηρίζεται με τέσσερις βίδες σπειρώματος M3, επάνω στο κουτί βλέπουμε τις δύο θέσεις για ανεμιστήρες 120mm, οπές για το πέρασμα των καλωδίων τους, αλλά και τα ειδικά μεγάλα ανοίγματα, τα οποία θα βοηθήσουν στην καλύτερη ψύξη του εσωτερικού, με χαμηλά επίπεδα θορύβου.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Τέλος, δύο φωτογραφίες από τον ανεμιστήρα με το μαύρο σώμα και τη λευκή φτερωτή για να δένει όσο γίνεται καλύτερα με το εσωτερικό. Στη δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review



    Εγκατάσταση συστήματος

     

    Το σύστημα της δοκιμής αναφέρεται παρακάτω:
     


    Επεξεργαστής: Intel i7 920
    Μητρική: Foxconn X58 Flaming Blade
    Μνήμες: Mushkin Redline 3x2GB
    Ψύκτρα: Xigmatek Gaia
    ssd: OCZ Agility
    hdd: Samsung f3 Spinpoint 1TB
    Κάρτα γραφικών: Asus 6850 Direct CU
    Τροφοδοτικό: Corsair AX850

     


    Αυτό το στάδιο σε ένα case review, είναι ίσως το πιο σημαντικό. Εδώ κρίνεται η χρηστικότητα ενός κουτιού και κατά κανόνα, εδώ βγάζει τα σημαντικότερα ελαττώματά του.

    Αρχικά ελέγξαμε αν υπάρχει θέμα με το 8pin EPS καλώδιο, μιας και σε προηγούμενο review τη πατήσαμε και αναγκαστήκαμε να βγάλουμε και να βάλουμε τη μητρική. Η στενότητα χώρου υπάρχει και εδώ, οπότε καλό είναι να περαστεί πρώτα το καλώδιο και μετά να εγκατασταθεί η μητρική στο κουτί. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο αλλά θα σας γλυτώσει από κόπο.

    Σειρά πήρε η ψύκτρα η οποία χώρεσε με άνεση στο εσωτερικό και το CPU cut out λειτούργησε υποδειγματικά.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Αμέσως μετά εγκαταστάθηκε το τροφοδοτικό, όπου αν θέλετε να εγκαταστήσετε και κάποιον ανεμιστήρα εισαγωγής στο πάτωμα, καλό είναι αυτό να μην υπερβαίνει τα 16cm.
     

    Raijintek Agos Case Review

    Η κάρτα γραφικών πήρε τη θέση της χωρίς κανένα πρόβλημα και αμέσως πήραμε τις απαραίτητες μετρήσεις για το μήκος PCI συσκευών που μπορούν να φιλοξενηθούν στο εσωτερικό του Agos.
     
    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review


    Και η εγκατάσταση των δίσκων προχώρησε χωρίς κανένα πρόβλημα με τον ssd να μπαίνει στη θέση του με τη χρήση τεσσάρων βιδών, οι οποίες υπάρχουν στα παρελκόμενα του κουτιού.
     

    Raijintek Agos Case Review


    Το πλαϊνό δεν έκλεισε και τόσο άνετα. Έκλεισε όμως, με όλα τα καλώδια να βολεύονται στο πίσω μέρος. Αν βέβαια χρησιμοποιούσαμε μερικά power sata επιπλέον δεν είμαστε σίγουροι για το κατά πόσο αυτό, θα ήταν δυνατό.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review

    Raijintek Agos Case Review


    Μέτρηση θερμοκρασιών, θορύβου και στατικής πίεσης

     

    Aρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό τουRaijintek Agos.

    Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:
     

    • Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το OCCT ver. 4.4.0 και πιο συγκεκριμένα το CPU:LINPACK για τον συνολικό χρονικό διάστημα των 15 λεπτών, με Idle Periods 1 λεπτό και 5 λεπτά κατά την αρχή και το τέλος του test αντίστοιχα.
    • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Furmark ver. 1.13.0.0 για 5 λεπτά σε ανάλυση 1280x720 και με επιλογές στα Options, Dynamic Backround και Burn in, ενώ το anti-aliasing έμεινε στο off.
    • Και ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες.
    • H ελάχιστη θερμοκρασία των σκληρών δίσκων λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
    • Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C
    Raijintek Agos Case Review


    Στις θερμοκρασίες το Raijintek Agos, δεν εξέπληξε με τις επιδόσεις του αλλά εδώ που τα λέμε δε περιμέναμε και κορυφαίες επιδόσεις πάνω σε αυτό το τομέα από ένα κουτί σε αυτό το εύρος τιμής. Παρόλα αυτά όμως κράτησε τις θερμοκρασίες σε αξιοπρεπή επίπεδα και μάλιστα -όπως θα δούμε και στη συνέχεια- πέρασε και τη δοκιμασία της υπερχρονισμένης κατάστασης. Μη ξεχνάμε ότι κάποια κουτιά στο παρελθόν σε αυτό το εύρος τιμής δε κατάφεραν καν να μπουν στη database μας.
    Τα αποτελέσματα που πήραμε σε idle κατάσταση ακολουθούν. 

     

    stockidlecpu raijintek agos.pngstockidlecore raijintek agos.pngstockidlevga raijintek agos.pngstockidlehdd raijintek agos.png

     

    Παρακάτω βλέπουμε τα αποτελέσματα τα οποία τα έχουμε ήδη προλογίσει. 

     

    stockloadcpu raijintek agos.pngstockloadcore raijintek agos.pngstockloadvga raijintek agos.pngstockloadhdd raijintek agos.png

     

     

    Το πήγαμε λίγο παραπάνω όμως και το σύστημα υπερχρονίστηκε. Ο επεξεργαστής μας ανέβηκε στα 4GHz και μάλιστα για να αυξήσουμε και άλλο την εκλυόμενη θερμότητά του, ανεβάσαμε το VCore. Βέβαια, το κρατήσαμε μέσα στα όρια που δίνει η Intel.
    Το Raijintek Agos τα κατάφερε και εδώ και μάλιστα πετυχαίνοντας αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα. 

     

    ocidlecpu raijintek agos.pngocidlecore raijintek agos.pngocidlevga raijintek agos.pngocidlehdd raijintek agos.png

     

     

    Αποτελέσματα κατά το Load του συστήματος.

     

    ocloadcpu raijintek agos.pngocloadcore raijintek agos.pngocloadvga raijintek agos.pngocloadhdd raijintek agos.png

     

    Τελευταίο εμπόδιο για το κουτί είναι οι μετρήσεις θορύβου. Το db meter μας, στάθηκε απέναντι από το κουτί πάνω σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από αυτό. Οι μετρήσεις έγιναν ξημερώματα με κλειστές πόρτες και παράθυρα, για να περιοριστούν όσο ήταν δυνατόν οι επιδράσεις από το περιβάλλον.
     

    Raijintek Agos Case Review


    Από τα έως τώρα reviews και τις μετρήσεις μας με το παραπάνω db meter, έχει γίνει κατανοητό ότι, οτιδήποτε πάνω από τα 40db, αρχίζει να γίνεται αισθητό. Και οτιδήποτε που περνάει τα 42-43db, ενοχλητικό.
    Το κουτί ήταν αρκετά ήσυχο είτε κατά την idle, είτε κατά τη Load κατάσταση και αξίζει να σημειωθεί ότι, στην απόλυτη ησυχία του δωματίου μας και πριν καν πατήσουμε το Power on του κουτιού, το db meter έδειξε 34,0dbΑ. Αυτό για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης.

     

    57fb8af17d9fa-noiseraijintekagos.png

     

    Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε ουδέτερη πίεση.


    Προσπάθεια για το στήσιμο υδρόψυξης

     

    Mιας και η κατασκευάστρια αναφέρει συμβατότητα με διπλό ψυγείο στην οροφή και συγκεκριμένα ψυγείο 2x120mm δεν έχουμε από το να δοκιμάσουμε τα λεγόμενα.

    Στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε ότι οι θέσεις για 2x120mm δεν είναι και θέσεις για να υποδεχτούν ένα ψυγείο. Ευθύς αμέσως επικοινώνησα με την εταιρία και ανέφερε ότι η συμβατότητα υπάρχει αλλά με τέσσερις και όχι οκτώ βίδες να κρατάνε το ψυγείο.
     

    Raijintek Agos Case Review


    Πράγμα το οποίο ισχύει από ότι φαίνεται έστω και κάπως ανορθόδοξα. Επίσης με ενημέρωσαν ότι η συμβατότητα εξαρτάται άμεσα από τη μητρική και για σίγουρα αποτελέσματα ο χρήστης θα πρέπει να προμηθευτεί slim ανεμιστήρες.
     

    Raijintek Agos Case Review


    Και αυτό επιβεβαιώθηκε μιας και με τη μητρική της παρουσίασης η εγκατάσταση διπλού ψυγείου -με κανονικούς ανεμιστήρες- είναι αδύνατη. Θα ήθελα όμως να δω από τη Raijintek, όλα αυτά που ειπώθηκαν μεταξύ μας μέσω email, να αναφέρονται και στο site ή πάνω στη συσκευασία του κουτιού.
     

    Raijintek Agos Case Review Raijintek Agos Case Review

     


    Απολογισμός

    Raijintek Agos Case Review


    Αν πω ότι δε με ξάφνιασε η Raijintek θα είναι ψέμα. Είχα μιλήσει αρκετό καιρό πριν με τον PR της εταιρίας, αλλά πολλές φορές λένε "όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι". Σε αυτή τη περίπτωση όμως δεν ισχύει. Ναι μεν στα χέρια μου έφτασε ένα προϊόν χαμηλού budget, αλλά ήταν εξοπλισμένο με τόσα πολλά που με έκανε να αναρωτιέμαι πόσο πια μπορεί να πέσει αυτό το κόστος κατασκευής σε ένα κουτί;

    Το Raijintek Agos έρχεται με έξι θέσεις για δίσκους, τρεις θέσεις 5,25", δύο προεγκατεστημένους ανεμιστήρες, φίλτρα παντού με δύο από αυτά να είναι μαγνητικά, grommets στις θέσεις καλωδίων, λαστιχένιες χειρόβιδες για τη προστασία της βαφής, δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο χρωματισμούς, tool free μηχανισμούς εγκατάστασης του hardware και θύρα USB3.0 στο μπροστινό μέρος. Και όλα αυτά στα 49,90ευρώ!!! Αν αυτό δεν είναι vfm προϊόν, τότε πραγματικά δε ξέρω ποιο μπορεί να είναι.

    Ένα δύο πραγματάκια βρήκα που μου χαλάσανε την ομολογουμένως τέλεια εικόνα σε κουτί σε αυτή τη κατηγορία τιμής. Θα ήθελα μερικά χιλιοστά ακόμα χώρου στο πίσω μέρος για τη διευθέτηση των καλωδίων και την οπή για το 8pin EPS καλώδιο, καλύτερα μελετημένη. Αλλά μπορώ να ζήσω και με αυτά, στη τιμή που ζητάει.

    Πραγματικά εξεπλάγην και μου άρεσε μιας και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η σημερινή παρουσίαση. Πολλές φορές έχω πει ότι το φτηνό βγαίνει ακριβότερο του ακριβού ή ότι άλλο το φτηνό και άλλο το φτηνιάρικο. Εδώ έχουμε ένα φτηνό ναι μεν προϊόν, αλλά ταυτόχρονα στέκεται αξιοπρεπέστατα απέναντι στον ανταγωνισμό. Εύχομαι και ελπίζω, αυτή η παρουσίαση να είναι η αρχή μιας συνεργασίας και η εταιρία να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και να μας εκπλήξει και στη συνέχεια.

    Κλείνοντας το Raijintek Agos έχει προτεινόμενη τιμή από την εταιρία τα 49,90 ευρώ και παρακάτω αναφέρονται τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα του σημερινού κουτιού:

    Πλεονεκτήματα

    • Καλή ποιότητα κατασκευής για κουτί σε αυτό το εύρος τιμής.
    • Δύο προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες.
    • Φίλτρα παντού με δύο εξ' αυτών να είναι μαγνητικά.
    • Αφαιρούμενο HDD cage το οποίο δίνει την δυνατότητα να εγκατασταθεί στο εσωτερικό η οποιαδήποτε κάρτα γραφικών.
    • Αθόρυβη λειτουργία σε συνδυασμό με καλές θερμοκρασίες.
    • Συμβατότητα με τα περισσότερα CPU air coolers της αγοράς.
    • Tool free μηχανισμοί εγκατάστασης του Hardware.
    • Εσωτερικό USB3.0 καλώδιο.
    • Grommets στις θέσεις για το πέρασμα των καλωδίων.
    • Χειρόβιδες με λαστιχένια κεφάλια για την αποφυγή τραυματισμών.
    • Έξυπνη χειρολαβή για το άνοιγμα του αριστερού πλαϊνού.
    • Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο χρωματισμούς.



    Μειονεκτήματα

     

    • Λίγος χώρος στο πίσω μέρος για τη τακτοποίηση των καλωδίων.
    • Η εγκατάσταση διπλού ψυγείου στην οροφή εξαρτάται άμεσα από τη μητρική.
    • Δυσκολία στο πέρασμα του 8pin EPS καλωδίου.



    Με βάση όλα τα παραπάνω, η γενική βαθμολογία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από:


    Raijintek-Agos-rating.png?m=1402920119Raijintek-Agos-Editors_Choice.png?m=1402

     


     

    karmen1983 16/06/2014

     


     

    Ευχαριστούμε θερμά τη Raijintek, για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

    Συντελεστές Review
    Reviewers: karmen1983
    Photographers: karmen1983
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.