Πέρασε το Πάσχα, τσουγκρίσαμε τα αυγά μας, φάγαμε του σκασμού και επιστρέψαμε -οι άτυχοι από εμάς- στο κλεινόν άστυ. Όμως ένα όμορφο απόγευμα, χτύπησε η πόρτα μας και είδαμε ένα κουτί μπροστά μας, το οποίο μας υποσχόταν να απαλύνει τον "πόνο" της επιστροφής μας και να μας χαρίσει μερικές «άσπρες μέρες».
Για να είναι ειλικρινής η γράφουσα, δυσκολεύτηκε αρκετά στο πώς να κάνει την σημερινή παρουσίαση. Είναι ίσως ένα από τα πιο γνωστά και εμπορικά κουτιά στην αγορά. Αναρωτήθηκε λοιπόν, τι μπορεί να σας πει, που να μην το γνωρίζετε ήδη ή να μην το έχετε δει κάπου; Μάλλον όχι και πολλά, έως τίποτα θα απαντήσετε.
Παρόλα αυτά, είχε στα χέρια της έναν ακόμα Κουρσάρο, ο οποίος απαιτούσε μία βαθμολογία. Με την σειρά του λοιπόν και το Corsair 600T, μπήκε κάτω από το μικροσκόπιο του Thelab…
Χαρακτηριστικά
Στον πίνακα που ακολουθεί εμφανίζονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Corsair Graphite 600T SE White, όπως αυτά αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Corsair
Η τιμή του Corsair Graphite Series 600T Special Edition White στα Ελληνικά καταστήματα ξεκινάει από την τιμή των 175€
Συσκευασία και Περιεχόμενα
To 600άρι μας ήρθε σε μία λιτή, χάρτινη και μεγαλούτσικη συσκευασία η οποία δεν είχε αυτό το κάτι, που θα σου "τραβούσε" το μάτι. Απλά πράγματα απο την corsair στο περιτύλιγμα, αν και δεν μας πειράζει καθόλου φυσικά.
Στα πέριξ της κούτας φαίνονται μερικά απο τα χαρακτηριστικά του κουτιού όπως και μερικές φωτογραφίες/σχέδια του.
Στην προηγούμενη φωτογραφία φαίνεται ένα αυτοκόλλητο στην πάνω αριστερή γωνία, το οποίο μας πληροφορεί ότι στο εσωτερικό θα βρούμε ένα side panel, για κάθε γούστο. Ενα a la plexi, ένα a la mesh
Ωραία η κούτα δεν λέμε αλλά καλό είναι να την κάνουμε κομμάτια (που λέει ο λόγος) και να δούμε το εσωτερικό.
Ανοίγοντας την κούτα, είδαμε δύο μεγάλο κομμάτια φελιζόλ τα οποία προστάτευαν το 600Τ μαζί με μία υφασμάτινη σακούλα η οποία το είχε πάρει αγκαλιά
Μια χαρά όλα μεχρι εδώ και έφτασε η ώρα για τα παρελκόμενα.
Μέσα λοιπόν βρέθηκαν και καταμετρήθηκαν:
- Quick Start Guide
- Το κλασικό κόκκινο και γνωστό σε όλους μας χαρτί, με την ένδειξη STOP για την περίπτωση RMA
- 8 δεματικά καλωδίων
- 20 βίδες unc6-32 για σκληρούς δίσκους και μητρική
- 24 βίδες για τους ssd μας (όρεξη να έχουμε να αγοράζουμε)
- 2 κλειδιά για να μην μας το ανοίξει κανείς χωρίς να θέλουμε
- 8 grommets για τις βίδες των ανεμιστήρων και τέλος
- 1 mesh σαν εναλλακτική, αν δεν θέλουμε πλαϊνό παράθυρο αλλά έξτρα ανεμιστήρες
Πλούσια τα παρελκόμενα, σωστή και λιτή η συσκευασία, αλλά ας πετάξουμε και τα τελευταία περιτυλίγματα και να ρίξουμε μία ματιά στον λευκό Κουρσάρο...
Αφαιρώντας το περιτύλιγμα
Aφού πετάξαμε και τα τελευταία περιτυλίγματα αποκαλύφθηκε το Corsair Graphite 600T SE White.
Στο πλάι ένα Plexi παράθυρο για να βλέπουμε τι γίνεται στο εσωτερικό του υπολογιστή μας και δύο clips που κάνουν παιχνίδι την αφαίρεση του side panel για να έχουμε μία γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο hardware μας.
Στην πρόσοψη διακρίνουμε 4 θέσεις 5.25" για τα DVD μας, τον fan controller μας και γιατί όχι και για ένα reservoir. Επίσης όλο το μπροστινό είναι ντυμένο με σήτα και στο κάτω μέρος του, το καράβι των κουρσάρων έτοιμο για ταξίδια...
Απο το άλλο πλάι άλλο ένα απλό, λιτό αλλά πρακτικό καπάκι για το νέο μας κουτί. Κατάλευκο πλαϊνό με δύο ίδια clips όπως αυτά που είδαμε στο άλλο side panel για να μας κάνει την ζωή εύκολη.
Καιρός για βόλτα στην πίσω μεριά του λευκού Κουρσάρου. 8 expansion slots, ένα εκ των οποίων διαφέρει καθώς είναι ειδικά διαμορφωμένο για να περαστεί κάποιο καλώδιο (μάλλον usb3 μυριζόμαστε), θέση για 120mm ανεμιστήρα, θέση στο κάτω μέρος για το τροφοδοτικό μας και 2 τρύπες με grommets για την μελλοντική μας υδρόψυξη.
Ωρα να το γυρίσουμε τούμπα που λένε και να δούμε τι κρύβεται στο κάτω μέρος.
Λαστιχένια πόδια για να απορροφάει κραδασμούς και ένα φίλτρο αέρα για το τροφοδοτικό μας το οποίο είναι συρταρωτό σε όλο το μήκος της διαδρομής του.
Τελευταίο μέρος της ξενάγησης είναι το πάνω μέρος του κουτιού.
Μεγάλο κομμάτι σήτας στο επάνω μέρος και ένα πλούσιο όπως φαίνεται front panel το οποίο έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 4 θύρες usb2, 1 Θύρα usb3, 1 θύρα firewire, power & reset buttons, headphone & microphone mini jacks και έναν fan controller για τον έλεγχο τεσσάρων ανεμιστήρων εξασφαλίζοντας μας ένα ήσυχο κουτί.
Καλά πάει μέχρι εδώ το λευκό κουτί! Η πρώτη εντύπωση είναι παραπάνω απο καλή. Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι ναι, έχει αρκετά πλαστικά μέρη. Ομως σε καμία περίπτωση δεν είναι το φτηνό πλαστικό που σου δίνει την αίσθηση του ψεύτικου και έτοιμου να σπάσει. Σαφέστατα θα προτιμούσαμε αλουμινένιες τις περιοχές αυτές αλλά δεν μπορούμε να αναλογιστούμε που θα έφτανε το κόστος κατασκευής και φυσικά, το κόστος απόκτησής του.
Καιρός να εμβαθύνουμε όμως και να το ψάξουμε καλύτερα. Δύο φωτογραφίες με μία γενική άποψη του κουτιού, πριν ξεκινήσουμε την βόλτα μας στο εσωτερικό και στην εξερεύνηση των διαφόρων σημείων του
Εξερευνώντας
Eφτασε η ώρα για μία ακόμα ξενάγηση για το Thelab. Δοκιμάσαμε τα clips και -έτσι απλά- αφαιρέσαμε το πλαϊνό μέρος και είδαμε το εσωτερικό του. Κατάμαυρο εσωτερικά, με πολύ καλή ποιότητα βαφής.
Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Δεξιά μας και κάτω, υπάρχουν οι έξι θέσεις για τους δίσκους μας. Και οι 6 είναι έτοιμες να υποδεχτούν είτε 3,5" δίσκους, είτε 2.5" δίσκους. Για την εγκατάσταση των πρώτων η διαδικασία είναι tool free, ενώ για τους δεύτερους θα πρέπει να πιάσουμε το κατσαβίδι μας.
Οι θέσεις των δίσκων μας διαιρούνται σε δύο αφαιρούμενες θήκες/rank των τριών δίσκων. Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε την πάνω τριπλέτα απλά ξεβιδώνουμε με το χέρι μας 2 thumbscrews και την τραβάμε προς το μέρος μας καθώς είναι συρταρωτή. Αν πάλι θέλουμε να αφαιρέσουμε και την κάτω τριπλέτα, θα πρέπει με ένα κατσαβίδι να ξεβιδώσουμε δύο βίδες που βρίσκονται στο κάτω μέρος της και την συνδέουν με την πλαστική βάση στο πάτωμα του κουτιού.
Αν είμαστε άτομα που μας αρέσουν οι μετακομίσεις, το 600T μας έχει θέση για την μία απο τις δύο τριπλέτες στο κάτω μέρος του, μπροστά απο το τροφοδοτικό μας.
Βγάζοντας τα δύο hdd ranks, είδαμε τον 200άρι ανεμιστήρα εισαγωγής του 600Τ ο οποίος είναι πάχους 2cm, συνεπώς αν θέλετε να τον αλλάξετε θα πρέπει να προσέξετε αυτή την λεπτομέρεια.
Στο σημείο του 200άρι ανεμιστήρα της πρόσοψης, η Corsair εξόπλισε το 600T με ένα φίλτρο αέρα. Η πρόσβασή μας στο φίλτρο είναι πάρα πολύ απλή και εύκολη. Απλά σπρώχνουμε την σήτα και παίρνουμε στο χέρι το φίλτρο άερα. Τόσο απλά και πρακτικά!
Για να έχουμε πρόσβαση στον εμπρόσθιο ανεμιστήρα εισαγωγής αέρα, θα πρέπει να αφαιρέσουμε την -πλαστική-πρόσοψη που στολίζει το κουτί μας. Πιέζουμε τα έξι clips που την στηρίζουν και την τραβάμε προς το μέρος μας. Ο ανεμιστήρας προστατεύεται και με μία δεύτερη -αραιή- σήτα , πάνω στην οποία είναι βιδωμένος με τέσσερις βίδες.
Ανηφορίσαμε λίγο και είδαμε τις τέσσερις θέσεις 5.25". Και οι τέσσερις διαθέτουν tool free μηχανισμό εγκατάστασης, καλής ποιότητας πλαστικό και κατά την εγκατάσταση συσκευών δεν συναντήσαμε καμία απολύτως δυσκολία.
Ενα κλικ αριστερά μας αντικρίσαμε τον δεύτερο 200mm ανεμιστήρα εξαγωγής της οροφής. Δίπλα του ο μηχανισμός μίας κλειδαριάς.
Η πρόσβαση μας για αφαίρεση του ανεμιστήρα είναι απο το επάνω μέρος, αφαιρώντας την σήτα οροφής. Και αυτή η σήτα αφαιρείται πολύ εύκολα, απλά σπρώχνοντας αρχικά και στην συνέχεια τραβώντας. Στην συγκεκριμένη σήτα δεν έχουμε κάποιο φίλτρο όπως σε αυτήν της πρόσοψης, γιατί σαν ανεμιστήρας εξαγωγής δεν το χρειάζεται.
Στην οροφή έχουμε δύο επιλογές στον τομέα ψύξης. Είτε βάζουμε 2 ανεμιστήρες 120mm, είτε μένουμε με τον 200mm ανεμιστήρα που έρχεται μαζί με το κουτί. Φυσικά μπορούμε και να τοποθετήσουμε ένα ψυγείο 2x120mm.
Επίσης μπορούμε να διακρίνουμε τον μηχανισμό κουμπώματος της πάνω σήτας, όπως και την κλειδαριά η οποία ασφαλίζει το side panel.
Όλα όμορφα με τον 200άρι ανεμιστήρα στην οροφή μας και όχι μόνο από ότι είδαμε, καιρός να στρέψουμε το βλέμμα μας λίγο προς τα πίσω. Εκεί θα αντικρίσουμε έναν ακόμα ανεμιστήρα εξαγωγής αέρα 120mm.
Λίγο πιο κάτω βλέπουμε τα 8 expansion slots, τα οποία είναι όλα εφοδιασμένα με thumbscrews και τις δύο οπές για τις σωλήνες της μελλοντικής μας υδρόψυξης. Προσέξτε το πάνω κάλυμα τους που διαθέτει μια μεγάλη οπή απ' όπου μπορούμε να περάσουμε ένα καλώδιο έξω από το κουτί μας, το τι θα το χρειαστούμε θα το δούμε παρακάτω.
Κάτω ακριβώς απο τα expansion slots η θέση για το τροφοδοτικό μας, με μηχανισμό που τον προσαρμόζουμε ανάλογα το μήκος του. Το μόνο που μας έλειψε και μας έδωσε πάτημα για λίγη γκρίνια, ήταν η απουσία rubber pads στα σημεία που πατάει το τροφοδοτικό.
Αυτά είδαμε ανοίγοντας το ένα side panel. Καιρός και για το άλλο. Η διαδικασία η ίδια και πάλι με τα πολύ βολικά clips. Αφαιρέθηκε και αποκάλυψε το μέρος του κουτιού πίσω απο την μητρική. Μεγάλο cpu cut out, μπόλικα καλώδια σε δύο διαφορετικές πλεξούδες, μία για το front panel και μία για την τροφοδοσία του fan controller και των ανεμιστήρων καθώς και αρκετές τρύπες με grommets για την διαχείριση των καλωδίων μας. Εδώ βέβαια να σημειώσουμε ότι θα προτιμούσαμε η σύνδεση της θύρας usb3 του front panel, να γινόταν απευθείας πάνω στην μητρική σε USB-3 header και όχι με καλώδιο το οποίο θα πρέπει να to περάσουμε έξω από το κουτί, μέσα από την οπή που έχει ένα από τα καλύμματα την expansion slots -που προαναφέραμε- και να το κουμπώσουμε σε μια από τις πίσω θύρες usb3 της μητρικής μας!!
Τέλος το 600Τ μας έχει σχεδόν 4 εκατοστά χώρο πίσω απο την μητρική για να κρύψουμε τα καλώδια μας και σε μερικά σημεία σχεδόν 4,5 εκατοστά, κερδίζοντας και σε ομορφιά αλλά και σε χάρη (Airflow).
Εδώ να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω στοιχεία που δίνουμε, δεν πάρθηκαν απλά με την χρήση ενός μέτρου. Κλείσαμε το πίσω πλαϊνό και απο τις τρύπες που έχει το κουτί για cable management, μετρήθηκε -σε διάφορα σημεία- το βάθος με ένα παχύμετρο.
Ολα φαντάζουν ιδανικά μέχρι στιγμής με τον λευκό κουρσάρο δίπλα μας. Ωρα να τον φορτώσουμε με hardware και να δούμε αν βγει στην επιφάνεια κάποιο ελάττωμα, που με μία πρώτη ματιά δεν φάνηκε.
Εγκατάσταση συστήματος
Tο σύστημα της δοκιμής αναφέρεται παρακάτω
Επεξεργαστής: Intel i7 920
Μητρική: EVGA Classified
Mνήμες: Mushkin Redline 3x2GB
Ψύκτρα: Xigmatek Gaia
Ssd: OCZ agility 3
hdd1: Samsung f3 spinpoint 1TB
hdd2: Seagate Barracuda 1TB
hdd3: Seagate Barracuda 500GB
Κάρτα γραφικών: Asus 6850 Direct CU
Τροφοδοτικό: Antec HCG-620M
H εγκατάσταση του συστήματος έγινε εύκολα και γρήγορα χωρίς να συναντήσουμε κάποια δυσκολία. Ολα τα κομμάτια του Hardware μας μπήκαν στην θέση τους, ακόμα και η μητρική που χρησιμοποιήσαμε η οποία είναι e-ATX. Οι τρύπες για το cable management ήταν στις σωστές θέσεις. Τα Grommets ήταν παραπάνω απο σταθερά, χωρίς να μας δώσουν την αίσθηση ότι θα φύγουν κατά το πέρασμα των καλωδίων. Οι δίσκοι εγκαταστάθηκαν αμέσως χωρίς την χρήση κατσαβιδιού, με μόνη εξαίρεση τον ssd μας. Το dvd εγκαταστάθηκε με ένα απλό σπρώξιμο και το μάζεμα των καλωδίων πίσω απο την μητρική ήταν παιχνίδι. Το κλείσιμο του πίσω πλαϊνού έγινε με άνεση και γενικά δεν μας άφησε περιθώρια γκρίνιας σε κανένα σημείο.
Επίσης μετρήθηκε το μέγιστο μήκος κάρτας γραφικών με τα hdd cage εγκατεστημένα και το μέτρο μας έδειξε κάτι παραπάνω απο 35 εκατοστά, ενώ χωρίς το hdd cages πήραμε 48 εκατοστά. Το μέγιστο ύψος αερόψυχτρας το οποίο μπορεί να μπει στο κουτί είναι σχεδόν 20 εκατοστά. Εντυπωσιακά νούμερα πραγματικά!
Η καλή εντύπωση παραμένει ακόμα και μετά την εγκατάσταση του συστήματος, κάνοντας μας να προσπαθούμε να βρούμε κάτι για το οποίο θα γκρινιάξουμε.
Μέτρηση θερμοκρασιών, θορύβου και "στατικής" πίεσης
Aρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό τουCorsair Graphite 600T SE White.
Εδώ να σημειώσουμε τα εξής
- Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το OCCT ver. 4.2.0 και πιο συγκεκριμένα το CPU:LINPACK για τον συνολικό χρονικό διάστημα των 15 λεπτών, με Idle Periods 1 λεπτό και 5 λεπτά κατά την αρχή και το τέλος του test αντίστοιχα.
- To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Furmark ver. 1.9.2 για 5 λεπτά σε ανάλυση 1280x760 και με επιλογές στα Options, Dynamic Backround και Burn in, ενώ το anti-aliasing έμεινε στο off.
- Και ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες
- H ελάχιστη θερμοκρασία των σκληρών δίσκων λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
- Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C
Αφού πραγματοποιήσαμε τα παραπάνω τεστ έλαβαν
Οι δίσκοι μας όπως παρατηρούμε διατηρούν μια σχετικά σταθερή θερμοκρασία κατά την διάρκεια των δοκιμών μας.Εδώ να σημειώσουμε ότι δώσαμε μία θερμοκρασία στους δίσκους, παρόλο που στο κουτί υπήρχαν τρεις συν ένας ssd, καθώς τα αποτελέσματα ήταν κοινά για όλους τους μηχανικούς μας δίσκους.
Συνεχίζοντας τις μετρήσεις μας προχωρήσαμε στο θέμα του θορύβου. Μετρήσαμε το κουτί με όλο το hardware εγκατεστημένο οπότε στους ήδη 3 ανεμιστήρες του κουτιού προσθέτονται, ανεμιστήρας τροφοδοτικού, κάρτας γραφικών και ψύχτρας επεξεργαστή.
Με τον fan controller στον Low πήραμε
Με τον fan controller στο middle πήραμε
Και τέλος βάζοντας τον fan controller στο high μετρήσαμε
Εδώ μας τα ψιλοχάλασε ο Κουρσάρος καθώς μας εμφανίστηκε αρκετά φασαριόζος σε αυτή την δοκιμή.
Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι απο το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα βέβαια έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο http://www.thelab.gr/apo-to-ergastiri/simple-pc-case-static-pressure-indicator-home-107909.html το αποτέλεσμα έδειξε αρνητική πίεση.
Τέλος και με τις μετρήσεις μας. Καιρός να δοκιμάσουμε το κουτί κατά την εγκατάσταση υδρόψυξης.
Στήσιμο υδρόψυξης και μικρές παρεμβάσεις
Kατά το στήσιμο της υδρόψυξης δεν μπορούμε να πούμε ότι αντιμετωπίσαμε καμία δυσκολία. Το κουτί ήταν αρκετά ευρύχωρο και μας διευκόλυνε αρκετά.
Το κουτί προσφέρεται για διπλό ψυγείο στο πάνω μέρος (2x120mm), μονό πίσω (1x120mm) και μετά έχουμε την επιλογή στο μπροστινό μέρος, να βγάλουμε τα hdd cages και να τοποθετήσουμε ένα ψυγείο 200mm, μετακομίζοντας ένα απο τα δύο hdd cages, στην θέση που δείξαμε κατά την εξερεύνησή μας, δίπλα απο το τροφοδοτικό.
Στο παρόν review δεν είχαμε στον εξοπλισμό μας ένα ψυγείο 200mm. Οπότε στο πάτωμα του κουτιού προσαρμόσαμε ένα διπλό ψυγείο 2x120mm αφού αφαιρέσαμε την πλαστική βάση των hdd cages ξεβιδώνοντας 4 βίδες. Αν θα το επιλέξετε, θα πρέπει να κόψετε το κάτω μέρος του κουτιού για τον σωστό αερισμό του ψυγείου.
Τέλος το μοναδικό σημείο που μας "στεναχώρησε" ήταν ότι δεν καταφέραμε να έχουμε το πάνω διπλό ψυγείο σε διάταξη Push pull με ανεμιστήρες 25mm πάχους. Με 20mm ήμασταν στο όριο, καθώς χάιδευαν την μητρική μας στο σημείο των memory clips.
Επίσης γίνανε ακόμα δύο παρεμβάσεις στο κουτί. Η μία ήταν προσθήκη Sleeve extensions και η δεύτερη ήταν ο φωτισμός. Τοποθετήθηκε λεντοταινία πάνω και κάτω για να φωτίσει το εσωτερικό. Σε καμία απο τις δύο λεντοταινίες δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε κάποια πρόσθετη καλύπτρα, καθώς το κουτί στα συγκεκριμένο σημεία είναι λες και φτιάχτηκε γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Τελική μας παρέμβαση ήταν η αντικατάσταση του εργοστασιακού side panel με δικό μας "παράθυρο". Full plexi πλαϊνό για τον Κουρσάρο και έτοιμος για νέα ταξίδια στα "νερά" των ωκεανών.
Περνώντας και αυτό το τεστ, το κουτί μας έκανε να πετάξουμε λευκή πετσέτα, να παραδοθούμε και να δεχτούμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα κουτί παραπάνω απο πολύ καλό και ότι δεν θα βρούμε πάτημα να πούμε τον "κακό" λόγο.
Επίλογος
Ηρθε η ώρα να γραφτεί άλλος ένας επίλογος ενός ακόμα review. Δεν σας κρύβουμε ότι ήταν ένα απολαυστικό review, το οποίο δεν θέλαμε να τελειώσει. Είχαμε ένα κουτί που μας κάλυψε και με το παραπάνω. Θα μας πείτε δεν το περιμένατε; Σαφέστατα και το περιμέναμε θα σας απαντήσουμε.
Η Corsair για μία ακόμα φορά έκανε αυτό που έπρεπε και όσοι θα αποκτήσετε το παραπάνω κουτί, θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι και σε καμία περίπτωση δεν θα πείτε "πέταξα τα λεφτά μου".
Από την μεριά μας θα μας επιτρέψετε μερικά σχόλια για την επιμέρους βαθμολογία του κουτιού.
Στον τομέα Χαρακτηριστικά έχασε το πεντάρι λόγω του πολύ πλαστικού, που όπως αναφέραμε σε καμία περίπτωση δεν είναι κακής ποιότητας. Στον τομέα τηςτιμής έχασε το πεντάρι καθώς για μία ακόμα φορά στην χώρα μας, είναι λίγο τσιμπημένη σε σχέση με τα ευρωπαϊκά καταστήματα. Σε γνωστό ευρωπαϊκό κατάστημα η τιμή του είναι στα 150 ευρώ περίπου, την οποία και θεωρούμε πιο ρεαλιστική τιμή. Στον τομέα της χρηστικότητας έχασε ένα ακόμα πεντάρι καθώς θα θέλαμε ένα με δύο εκατοστά ακόμα στο πάνω μέρος έτσι ώστε να είναι πιο άνετη η οροφή στην περίπτωση push pull ψυγείου. Είτε για την Corsair Hydro H100, είτε για ένα custom σύστημα υδρόψυξης όπως αυτό που δοκιμάσαμε.
Κλείνοντας ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Corsair Graphite 600T SE White
Πλεονεκτήματα
- Πολύ καλή ποιότητα βαφής και κατασκευής
- Πλούσιο front panel με fan controller
- Άψογος σχεδιασμός στον τομέα του cable management. Σωστές θέσεις στις τρύπες για το routing των καλωδίων, καθώς και άπλετος χώρος στο πίσω μέρος
- Έξυπνα και πρακτικά clips για το άνοιγμα των πλαϊνων
- Μεγάλο Backplate CPU cut out
- Υπεραρκετοί προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες
- Tool free μηχανισμοί για την εγκατάσταση του Hardware
- Εύκολη πρόσβαση στα φίλτρα αέρος
- Πλαϊνό παράθυρο
- Αρκετός χώρος για την εγκατάσταση οποιασδήποτε αερόψυχτρας και κάρτας γραφικών
Μειονεκτήματα
- External usb3 στο front panel
- Απουσία rubber pads στο σημείο εγκατάστασης του psu
- Θα θέλαμε λίγο περισσότερο χώρο για την εγκατάσταση push pull ψυγείου στην οροφή
- Φασαριόζικοι ανεμιστήρες
Με βάση όλα τα παραπάνω, η γενική βαθμολογία που απέσπασε το Corsair Graphite 600T SE White δεν μπορεί να είναι μικρότερη από:
karmen1983 29-04-12
Ευχαριστούμε την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής, όπως και το κατάστημα eworld για την παραχώρηση μεγάλου μέρους της υδρόψυξης και του εξοπλισμού για το modding του κουτιού
Recommended Comments
There are no comments to display.
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now