Jump to content



  • [Case Review] Corsair 220T iCUE Airflow Smart Case


    Πρόλογος

     

    Ημέρα ανακοίνωσης νέου προϊόντος η σημερινή για την Corsair και ημέρα ξεσκουριάσματος για την γράφουσα, μιας και επιστρέφει στα reviews κουτιών μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Τυχαία, το τελευταίο κουτί που είχα κάνει ήταν και πάλι ένα Corsair το 460X RGB και το reboot γίνεται με το ολοκαίνουριο, φρέσκο και σπαρταριστό Corsair 220T iCUE.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image26.jpg

     

    Όσοι λοιπόν από εσάς δεν βλέπετε βότσαλα παραλίας, αλλά είστε ακόμα στο κλεινόν άστυ (κακώς), ακολουθήστε μας στη σημερινή παρουσίαση παρέα με τον κρύο καφέ σας ή την μπύρα σας.

     

    Χαρακτηριστικά

     

     

    Και όπως κάνουμε συνήθως η αρχή μπαίνει από τον πίνακα των χαρακτηριστικών, όπου συνοπτικά και περιεκτικά βλέπουμε τα κύρια χαρακτηριστικά του Mid tower της σημερινής παρουσίασης.

     

    large.Corsair_graphite_iCUE_airflow_rgb_specifications_case_review.JPG

     

    Το προϊόν διατίθεται σε δύο χρώματα, το λευκό και το μαύρο και όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, είναι ολοκαίνουριο μιας και σήμερα άρθηκε το NDA, συνεπώς η τιμή που θα δώσουμε είναι η MSRP (Manufacturer's Suggested Retail Price) από την ίδια την Corsair για την χώρα μας και η οποία είναι 99.00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η δε εγγύηση είναι διετής όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα κουτιά της κατασκευάστριας.

     

     

    Συσκευασία και περιεχόμενα

     

     

    Το κουτί έφτασε στα χέρια μας σε μία μετρίου μεγέθους χαρτόκουτα, χωρίς πολλά φρου-φρου και αρώματα. Όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, προτιμάω η συσκευασία να είναι απλή, αλλά ουσιαστική, παρά να αποτελείται από έγχρωμες ιλουστρασιόν κούτες, ανεβάζοντας το κόστος. Όλες οι πληροφορίες είναι επάνω στην κούτα και επίσης ένα μικρό αυτοκόλλητο (φώτο 5) μας ενημερώνει ότι στα χέρια μας έχουμε το λευκό 220T iCUE.

    Η συσκευασία έφερε εις πέρας το έργο της μιας και παρόλα τα χτυπήματα -που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες- ο συνδυασμός από χοντρά κομμάτια φελιζόλ και νάιλον έφεραν το κουτί στα χέρια μας σε υπεράριστη κατάσταση.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image003.jpg large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image004.jpglarge.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image005.jpg large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image006.jpglarge.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image007.jpg large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image002.jpg

     

    Τι άλλο βρέθηκε μέσα; Μα φυσικά ένα εγχειρίδιο χρήσης το οποίο είναι γραμμένο σε επτά γλώσσες μη συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής και το κουτί με τα παρελκόμενα. Να πω ότι από τα παρελκόμενα με ξάφνιασαν δύο πράγματα. Το ένα ότι επιτέλους(!) είδα αρκετά δεματικά καλωδίων και το άλλο ότι έχουν συμπεριλάβει κάποιες ροδελίτσες, που θα δούμε στη συνέχεια πού χρησιμεύουν.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image008.jpg

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image010.jpg large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image009.jpg

     

     

    Εξωτερικό Μέρος

     

    Πάμε μαζί και στην ουσία του πράγματος που δεν είναι άλλη από το να δούμε το κουτί από κοντά. Την πρώτη εντύπωση κλέβουν τα περίτεχνα κομμένα τμήματα της πρόσοψης. Το tempered glass είναι εντελώς διαφανές και καθόλου φιμέ, όπως είχαμε δει για παράδειγμα στο Crystal 460X. Επίσης, βλέπουμε ότι το κουτί είναι εξοπλισμένο με μία καλύπτρα για το τροφοδοτικό, κάτι που είναι πάντα καλοδεχούμενο σαν χαρακτηριστικό. Το λευκό τοπίο σπάει από τα μαύρα PCI brackets και τις γκρι λεπτομέρειες περιμετρικά της πρόσοψης.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image011.jpg large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image012.jpg

     

    Η πρόσοψη του κουτιού -όπως ήδη αναφέραμε- είναι διάτρητη στο μπροστινό μέρος με περίτεχνα σχέδια που σε άλλους θα θυμίσουν παραλληλόγραμμα και σε άλλους σαΐτες. Η είσοδος όμως του αέρα δεν γίνεται μόνο από τις οπές αυτές, αλλά και από το πλάι, ανάμεσα στο μεταλλικό λευκό κομμάτι και τα γκρι πλαστικά τμήματα που αποτελούν την πρόσοψη.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image013.jpg large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image021.jpg

     

    Το μεταλλικό λευκό κομμάτι της πρόσοψης αφαιρείται πανεύκολα απλά τραβώντας το με τα δύο χέρια προς το μέρος μας. Ο τρόπος που κουμπώνει πάνω στο κουτί είναι μέσω push pins και αρκεί ένα καλό σπρώξιμο για να ξαναμπεί στη θέση του.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_design_review_image002.jpg

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_design_review_image003.jpg large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_design_review_image004.jpg

     

    Αφού αφαιρέσαμε το λευκό μεταλλικό τμήμα, εσωτερικά μας αποκαλύπτεται ένα πλενόμενο φίλτρο καλής ποιότητας, που η συγκράτησή του γίνεται μέσω μαγνητών, η ευθυγράμμιση μέσω γλωσσών (φαίνονται στο κάτω μέρος της πρώτης φωτογραφίας) και φυσικά οι τρεις RGB ανεμιστήρες που έρχονται προεγκατεστημένοι μαζί με το κουτί.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_design_review_image005.jpg large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_design_review_image006.jpg

     

    Με μία λίγο πιο προσεκτική ματιά, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν θέσεις και για 2x140mm ανεμιστήρες, εφόσον ο χρήστης επιθυμεί να αφαιρέσει τους 3x120mm που έρχονται μαζί με το κουτί.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_design_review_image001.jpg

     

    Για να κάνουμε την πρώτη περιστροφή του κουτιού και να κοιτάξουμε το αριστερό πλαϊνό. Εδώ βλέπουμε ουσιαστικά το εσωτερικό του κουτιού, καθώς το εντελώς διάφανο tempered glass είναι σαν να λέει στον υποψήφιο κάτοχο του κουτιού, ότι θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο και προσοχή στο στήσιμο του συστήματός του για να είναι όμορφο, καθώς δεν θα μπορέσει να κρύψει τίποτα... κάτω από το χαλί...

     

    Μία λεπτομέρεια που μου άρεσε αρκετά είναι οι τέσσερις μεταλλικές βίδες με κανελάζ που συγκρατούν το χοντρό tempered glass στον σκελετό του κουτιού. Το κανελάζ, επιτρέπει να βιδώσουμε και να ξεβιδώσουμε τις βίδες, χωρίς την χρήση ίσιου κατσαβιδιού. Επίσης, μου άρεσε το γεγονός ότι φέρουν ελαστική ροδέλα για να μην αφήσουν σημάδια επάνω στο γυαλί. 

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image014.jpg large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image015.jpg

     

    Συνεχίζουμε την βόλτα μας και αντικρίζουμε το πίσω μέρος του κουτιού. Ξεκινώντας την περιγραφή μας από πάνω και προς τα κάτω, βλέπουμε τη θέση για το I/O shield της μητρικής, στα δεξιά της μία "ορφανή" θέση για 120mm ανεμιστήρα, με τη δυνατότητα να εγκατασταθεί σε διαφορετικά ύψη μέσω των μακρόστενων οπών, λίγο πιο κάτω τα επτά διάτρητα PCI brackets και τέρμα κάτω, την θέση για ένα ATX τροφοδοτικό. 

     

    Ένα μικρό παράπτωμα που το συναντάμε σε πολλά κουτιά, είναι το σημείο στα δεξιά των PCI brackets με το honeycomb κόψιμο της λαμαρίνας, το οποίο δεν φέρει κάποιο φίλτρο. Μπορεί το κουτί, όπως θα δούμε και στην συνέχεια να έχει θετική πίεση, αλλά εκεί λόγω της κάρτας ή των καρτών γραφικών που θα έχει ο χρήστης, θα υπάρχει τοπικά αρνητική πίεση μέσω των ανεμιστήρων των VGA. Οπότε θα έχουμε είσοδο σκόνης.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image016.jpg

     

    Ολοκληρώνουμε την πλήρη περιστροφή του κουτιού και συναντάμε το δεξιό πλαϊνό, για το οποίο δεν έχουμε και πολλά να αναφέρουμε.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image017.jpg

     

    Καιρός να φέρουμε τα πάνω κάτω για χάρη της φωτογράφισης και να δούμε αρχικά το κάτω μέρος του κουτιού, που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, προϊδεάζοντας μας για το τι θα βρούμε στο εσωτερικό, ειδικά στο σημείο που είναι το cage δίσκων.

     

    Με την πρώτη ματιά βλέπουμε το αφαιρούμενο, πλενόμενο, συρταρωτό φίλτρο στη θέση του τροφοδοτικού.   Η αφαίρεση και η επανατοποθέτηση του φίλτρου είναι μια εύκολη υπόθεση και δεν μας προβλημάτισε κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

    Στα δεξιά όμως είναι στραμμένο όλο μας το ενδιαφέρον...

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image018.jpg large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image019.jpg

     

    ...Εκεί που λέτε παιδιά, εντοπίσαμε τέσσερις βίδες, που όπως φαντάζεστε είναι για την στήριξη του cage δίσκων. Το ενδιαφέρον όμως είναι στις τέσσερις τρύπες όπως και στις μακρόστενες οπές που είναι εγκατεστημένες οι δεξιές βίδες. Αυτό λοιπόν, σημαίνει ότι μπορούμε να απομακρύνουμε το cage δίσκων από το τροφοδοτικό, για να χωρέσει κάποιο πιο μακρύ τροφοδοτικό στο εσωτερικό. Το τι παραχωρήσεις θα κάνουμε σε κάθε μετατόπιση, μένει να το δούμε στην βόλτα μας στο εσωτερικό του Corsair 220T iCUE.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image27.jpg

     

    Τα πόδια του κουτιού, πέρα από την κλασική πλέον επένδυση με ελαστικό για την απορρόφηση των κραδασμών, αλλά και την προστασία της επιφάνειας πάνω στην οποία θα εγκαταστήσουμε το κουτί, είναι και μια ωραία αισθητική πινελιά καθώς το χρώμα τους συνάδει με αυτό του πλαστικού περιμετρικά της πρόσοψης και σπάει την λευκή μονοτονία.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image020.jpg

     

    Let's go upstairs που λένε και στο χωριό μου και να κλείσουμε με το εξωτερικό μέρος του κουτιού!

    Στην οροφή βλέπουμε ένα αφαιρούμενο και πάλι μαγνητικό φίλτρο. Δεν είναι από τα πιο "σφικτά" φίλτρα που έχουμε δει, αλλά όπως έχω αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, για φίλτρο οροφής όπου κατά κανόνα είναι θέση εξαγωγής αέρα, είναι ότι πρέπει και σίγουρα θα το εκτιμήσουν οι ιδιοκτήτες του κουτιού που έχουν κατοικίδια σπίτι τους.

     

    Κάτω από το φίλτρο βλέπουμε τον σχεδιασμό της οροφής. Διάτρητη σχεδόν στο 90% της σε honeycomb style και εννιά στο σύνολο μακρόστενες οπές για να φιλοξενήσει είτε 2x120mm, είτε 2x140mm ανεμιστήρες με την δυνατότητα μετατόπισης της συστοιχίας δεξιά ή αριστερά. Οι κοινές θέσεις στήριξης τόσο των 120mm όσο και των 140mm ανεμιστήρων ,  όπως βλέπουμε και στην δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί είναι μετατοπισμένες κατά το δυνατόν πλησιέστερα προς το tempered glass πλαϊνό, ώστε να απομακρύνουν από την μητρική τους ανεμιστήρες και κατ' επέκταση, από  κάποιο ψυγείο που επιθυμεί να εγκαταστήσει ο χρήστης. Αν αρκεί αυτή η μετατόπιση, θα το δούμε στο κομμάτι της εγκατάστασης υδρόψυξης.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image023.jpg large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image024.jpg

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image001.jpg large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image025.jpg

     

    Για το φινάλε του εξωτερικού μέρους αφήσαμε το front panel του κουτιού, το οποίο -ξεκινώντας από αριστερά και προς τα δεξιά- αποτελείται από το power button με το power LED να είναι ενσωματωμένο σε αυτό, δύο θύρες USB3.0, ένα mini jack για μικρόφωνο και ακουστικά και το κουμπί reset. Εδώ να πω ότι θα περίμενα να δω και μία θύρα type C.

     

    large.Corsair_Graphite_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_exterior_design_review_image022.jpg

     

    Εσωτερικό Μέρος

     

    Και έφτασε η ώρα να δούμε το εσωτερικό από κοντά και να αφαιρέσουμε το διάφανο tempered glass. Κατά την πλοήγησή μας στο εξωτερικό σας είπα ότι μου άρεσαν πολύ οι μεταλλικές βίδες με το κανελάζ. Μου αρέσει επίσης το γεγονός ότι φέρουν ελαστική ροδέλα στο ίδιο γκρι χρώμα με τα πλαστικά της πρόσοψης. Αυτό που μου άρεσε όμως περισσότερο, είναι ότι δεν χρειάζεται ο χρήστης να έχει περισσότερα από δύο χέρια κατά την διαδικασία αφαίρεσης του tempered glass :)  Και τι εννοώ με αυτό;

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image002.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image003.jpg

     

    Όπως είπα και στον πρόλογο πέρασε καιρός από την τελευταία μου παρουσίαση, οπότε ήμουν σαν το ψάρι έξω από το νερό. Ξεβιδώνοντας τις βίδες με το ένα χέρι, κρατούσα το τζάμι με το άλλο για να μην πέσει κάτω. Ε και από ότι καταλάβατε δεν χρειαζόταν καν να το κρατήσω. Οι θηλυκές υποδοχές των βιδών έχουν μία ελαστική γκρι πατούρα περιμετρικά τους, όπου το τζάμι ακουμπάει και το κρατάνε στη θέση του, μέχρι ο χρήστης να το πιάσει και να το αφαιρέσει.


    Βεβαίως αυτές οι πατούρες βασικό σκοπό έχουν να απομονώσουν το γυαλί από οποιαδήποτε άμεση επαφή του με άκαμπτη μεταλλική επιφάνεια, έτσι το γυαλί είναι προστατευμένο από τυχαίες παραμορφώσεις ή κραδασμούς του κουτιού! Απλή, λιτή και πολύ πρακτική λύση.

    Στην δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε ότι το tempered glass -πάχους 4mm- έχει υποστεί μία επεξεργασία. Η επεξεργασία αυτή ονομάζεται ροντέ καρέ και αυτό που κάνει, είναι να "σπάει" όλες τις ακμές του τζαμιού, για να μην κόβει τον χρήστη.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image004.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image005.jpg

     

    Και κάπως έτσι έχουμε την πρώτη φωτογραφία του εσωτερικού χωρίς τις ενοχλητικές για την φωτογράφιση ανακλάσεις του τζαμιού.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image006.jpg

     

    Η περιήγηση στο εσωτερικό του κουτιού ξεκινάει από τα δεξιά, όπου αντικρίζουμε την συστοιχία από τους τρεις ανεμιστήρες 120mm που έρχονται προεγκατεστημένοι. Με μία πρώτη ματιά δεν μου θύμισαν κάποιον γνωστό ανεμιστήρα της Corsair, αλλά ελέω της απουσίας μου όπως ξαναείπα, έπρεπε να το σιγουρέψω. Και όντως ο κωδικός που αναγράφεται πάνω τους, CO-9050093-WW δεν έδωσε κάποια αποτελέσματα σε μία πρώτη αναζήτηση.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image007.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image008.jpg

     

    Πέρα από το κουτί, η Corsair λάνσαρε και τους ανεμιστήρες SP120/SP140 RGB PRO. Δεν θα επεκταθώ πολύ στην ανάλυση των ανεμιστήρων καθώς από ότι πληροφορήθηκα από ένα πουλάκι, θα ακολουθήσει αναλυτικό review από την ομάδα του TheLab.gr. Συνεπώς, θα αρκεστώ να σας δώσω τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, καθώς επίσης και τις MSRP για κάθε κωδικό. Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί.

     

    large_ss4.JPG

     

    Από ότι είδατε οι τιμές είναι υψηλές και τρεις ανεμιστήρες 120mm μαζί με το lighting node core -που συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο- στοιχίζουν σχεδόν 80$! Υπενθυμίζω ότι η MSRP του Corsair iCUE 220T είναι 99€.

     

    H οροφή μπορεί να φιλοξενήσει είτε 2x120mm, είτε 2x140mm ανεμιστήρες, και οι δυο συνδυασμοί είναι μετατοπισμένοι μακριά από την μητρική, με σκοπό να επιτρέψουν την εγκατάσταση ψυγείου. Αυτό βέβαια με απόσταση μόλις 3cm της οροφής από τον πρώτο αποστάτη, μένει να το δούμε κατά την εγκατάσταση υδρόψυξης. 

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image009.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image029.jpg

     

    Στο πίσω μέρος βλέπουμε μία ορφανή θέση για 1x120mm ανεμιστήρα με δυνατότητα μετατόπισης προς τα πάνω ή προς τα κάτω και επτά PCI slots, όπου δεν μου άρεσε το γεγονός ότι δεν είδα χειρόβιδες.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image010.jpg

     

    Στο κάτω μέρος του εσωτερικού από τη μεριά της μητρικής αντικρίζουμε την καλύπτρα του τροφοδοτικού η οποία δεν είναι αφαιρούμενη. Προς την μεριά της μητρικής υπάρχουν τρεις ορθογώνιες οπές για να περαστούν καλώδια front panel, sata κλπ στο κέντρο σχεδόν ένα μαύρο grommet για να περάσετε από εκεί τα καλώδια της κάρτας γραφικών εφόσον το επιθυμείτε και στα αριστερά βλέπουμε ένα διάτρητο τμήμα της καλύπτρας σε honeycomb στυλ. 

     

    Αυτό δεν έχει γίνει τόσο για να μπορεί να εγκατασταθεί το τροφοδοτικό με τον ανεμιστήρα προς τα πάνω, αλλά για να μπορεί ο χρήστης -εφόσον το θελήσει- να εγκαταστήσει κάποιο fanless τροφοδοτικό και επίσης λειτουργεί ως έξοδος θερμού αέρα από το cage δίσκων, που και αυτό βρίσκεται κάτω από την καλύπτρα (αχνοφαίνεται στα δεξιά).

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image011.jpg

     

    Τελευταία στάση πριν αφαιρέσουμε το δεξιό πλαϊνό για να δούμε και το πίσω μέρος του κουτιού, είναι ένα κοντινό στο motherboard tray. Με μία πρώτη ματιά όλα φαίνονται να κυλούν σε γνωστά μονοπάτια. Μεγάλο CPU cut out, οπές στο επάνω μέρος για τη διέλευση των καλωδίων και grommets στα δεξιά. Όμως στο κάτω δεξιό μέρος του CPU cut out φαίνεται ένα τμήμα από μία πλακέτα πάνω στην οποία μάλλον βλέπουμε καλώδια ανεμιστήρων. Το τι συμβαίνει και τι έκπληξη κρύβει το πίσω μέρος του κουτιού, θα το δούμε μετά από μερικές φωτογραφίες.

     large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image012.jpg

     

    Όπισθεν ολοταχώς! Για να αφαιρεθεί το δεξιό πλαϊνό, ξεβιδώνουμε τις δύο χειρόβιδες οι οποίες μένουν πάνω σε αυτό για να μην τις χάσετε. Το πλαϊνό φέρει τις κατάλληλες διαμορφώσεις περιμετρικά του κάτι που τα καθιστά αρκετά στιβαρό και δύσκαμπτο.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image002.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image026.jpglarge.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image027.jpg 

     

    Και ιδού η πρώτη φωτογραφία από το πίσω μέρος...

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image003.jpg

     

    Πρώτη μας στάση οι δύο θέσεις για δίσκους 2.5" στο πίσω μέρος και η πλακέτα που μισοφαινόταν από την άλλη πλευρά του κουτιού.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image006.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image005.jpg

     

    Η πλακέτα ονομάζεται lighting node core (κάναμε μια μικρή αναφορά λίγο πριν) και στερεώνεται πάνω στο σασί του κουτιού με τρεις βίδες. Επίσης, μπορεί να εγκατασταθεί και σε άλλο ένα σημείο με την παραχώρηση ο χρήστης να θυσιάσει μία θέση για δίσκο 2.5". Φυσικά πρώτα θα πρέπει να γίνει η εγκατάσταση τεσσάρων αποστατών. Τρεις από αυτούς υπάρχουν στην εργοστασιακή θέση του lighting node core και ένας ακόμα στα παρελκόμενα του κουτιού.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image002.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image001.jpg

     

    Ρίχνοντας μια πιο κοντινή ματιά και αφού την έχουμε αφαιρέσει για να την δούμε καλύτερα, τo πρώτο που εντοπίζουμε είναι έξι θέσεις με υποδοχές 4pin. Κατειλημμένες είναι οι τρεις εξ αυτών, από τους τρεις ανεμιστήρες που συνοδεύουν το κουτί. Τα καλώδια αυτά είναι για να ελέγξουμε τον φωτισμό των ανεμιστήρων μέσω του προγράμματος iCUE της κατασκευάστριας.Τα κλασικά 3pin καλώδια των ανεμιστήρων, θα συνδεθούν απευθείας πάνω στην μητρική ή αν διαθέτουμε, σε κάποιον fan controller για τον έλεγχο των στροφών. Η πλακέτα αυτή δεν είναι για να ελέγχει τις στροφές αλλά μόνον το χρωματισμό του φωτισμού τους.

     

    Σημειώνουμε ότι κάθε θύρα για τον έλεγχο του RGB φωτισμού των ανεμιστήρων είναι προστατευμένη με δική της SMD ασφάλεια και είναι εφοδιασμένη με δικό της πυκνωτή (100μF/10V) που αναλαμβάνει την τοπική τροφοδότηση της θύρας και την απόζευξη των αιχμών φορτίου της.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image017.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image018.jpg

     

    Ο microcontroler που θα αναλάβει το έργο, ήταν λίγο ντροπαλός και χρειαστήκαμε λίγη ισοπροπυλική αλκοόλη για να αποκαλύψουμε την κωδική του ονομασία που είναι LPC11U37F  της NXP Semiconductors. 


    Πρόκειται για έναν 32-bit ARM Cortex-M0 microcontroller, με αρκετά μεγάλες δυνατότητες, ο οποίος αναλαμβάνει την διαχείριση όλων των σημάτων ελέγχου προς τα RGB κυκλώματα έως και έξι ανεμιστήρων και αν κρίνουμε από το «δυναμικό» του, η Corsair σχεδιάζει χωρίς να κάνει συμβιβασμούς! 


    Στην ίδια διαπίστωση συνηγορούν τόσο  οι καλές κολλήσεις, όσο και η επιλογή των  ποιοτικών υλικών.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image019.jpg

     

    Την τροφοδοσία της πλακέτας αναλαμβάνει ένα power sata καλώδιο που θα συνδεθεί στο τροφοδοτικό, ενώ η διαδικασία ελέγχου θα γίνει μέσω του Corsair iCUE software όπως αναφέραμε και πιο πριν. Για να "δει" το πρόγραμμα όμως την πλακέτα θα πρέπει να συνδεθεί στην μητρική το 9pin USB header.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image004.jpg

     

    Πρακτικά η Corsair με τον Lighting Node Core έκανε τη λογική κίνηση, συνδύασε τις δυνατότητες ενός Lighting Node Pro και ενός RGB LED Hub σε μία συσκευή!
    Αλλά επειδή  είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται ο συγκεκριμένος controller, καλό είναι να δούμε τα χαρακτηριστικά του σε αντιπαραβολή με δύο άλλα μέλη της σειράς των RGB (ή και fan) controllers της εταιρίας.

     

    large.1824453173_nodecore.JPGlarge_ss4a.JPG

     

    Επόμενη στάση μας είναι η θέση για το τροφοδοτικό, η εγκατάσταση του οποίου γίνεται από το μέρος που κοιτάει ο φακός. Η θέση φέρει  λαστιχένιες επενδύσεις για την απόσβεση κραδασμών.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image010.jpg

     

    Πάμε τώρα σε ένα σημείο που θέλει λίγο παραπάνω ανάλυση. Αυτό δεν είναι άλλο από τις δύο θέσεις για δίσκους 3.5". Τα δύο συρταράκια δίσκων 3,5" έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης και δύο δίσκων 2,5" στο κέντρο τους. Η εγκατάσταση για τους 3.5" είναι tool free, ενώ για τους 2.5" γίνεται με τη χρήση βιδών.Μείον, το γεγονός ότι οι πίροι για την tool free εγκατάσταση των δίσκων 3.5" δεν φέρουν ελαστικές ροδέλες για να απορροφήσουν τυχόν κραδασμούς. Όμως θυμηθείτε ότι στα παρελκόμενα υπήρχαν οκτώ ελαστικές ροδέλες. Αυτές λοιπόν είναι για την εγκατάσταση των δίσκων. Για ποιο λόγο επέλεξε η εταιρία να τις δώσει ξεχωριστά και όχι αμέσως εγκατεστημένες πάνω στα συρτάρια, είναι άγνωστο. 

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image007.jpg

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image008.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image009.jpg

     

    Το cage δίσκων είναι αφαιρούμενο όπως μας είχε προϊδεάσει αυτή η φωτογραφία κατά την πλοήγησή μας στο εξωτερικό μέρος του κουτιού. Σαν σχεδίαση το cage δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Υπάρχουν οι κλασικές οβάλ οπές για να περάσει ο αέρας και να ψύξει τους δίσκους και οι κλασικές γλώσσες στα πλαστικά συρτάρια που κουμπώνουν στις τετράγωνες οπές του Cage. 

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image011.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image012.jpg

     

    Όλο το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην παρακάτω φωτογραφία. Το πράσινο τετράγωνο είναι η εργοστασιακή θέση του cage δίσκων. To πορτοκαλί είναι η πρώτη μετατοπισμένη θέση κατά ένα εκατοστό και το μπλε τετράγωνο δείχνει την πιο απομακρυσμένη θέση σε σχέση με το τροφοδοτικό.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image014.jpg

     

    Κατά την πρώτη μετατόπιση δεν χάνουμε τίποτα. Και έχουμε κερδίσει ένα εκατοστό χώρο από τη μεριά του τροφοδοτικού και έχουμε κρατήσει τον ανεμιστήρα της πρόσοψης.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image015.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image016.jpg

     

    Εάν τώρα για κάποιο λόγο θέλουμε το cage δίσκων στη θέση του μπλε τετραγώνου, τότε κάνουμε έναν συμβιβασμό. Και αυτός δεν είναι άλλος, από το να αφαιρέσουμε τον τέρμα κάτω ανεμιστήρα της πρόσοψης, που ουσιαστικά αυτός (ή αν θέλετε το ήμισυ αυτού) έχει αναλάβει την ψύξη των δίσκων.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image013.jpg

     

    Τελευταία μας στάση στο εσωτερικό του Corsair iCUE 220T είναι το front panel. Στην προηγούμενη φωτογραφία φαίνονται αρκετά καλά κάποια γκρι κουμπώματα, ακριβώς κάτω από τον ανεμιστήρα της πρόσοψης. Και κάποιος θα μου πει "Και τι δουλειά έχουν αυτά με το front panel που είναι τέρμα πάνω;" Υπομονή καλέ μου άνθρωπε και έχουν...

     

    Αν πιέσουμε τα κουμπώματα αυτά τότε παίρνουμε στα χέρια μας ένα-ένα τα πλαστικά της πρόσοψης. Ω ναι! δεν είναι μονοκόμματο αυτό το γκρι κομμάτι που βλέπαμε από την αρχή της παρουσίασης :) 

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image020.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image021.jpg

     

    Και έτσι βλέπουμε τον τρόπο στερέωσης του front panel που είναι μέσω δύο βιδών από την μεριά της πρόσοψης και άλλων δύο βιδών που βρίσκονται μία σε κάθε πλαϊνό. 

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image022.jpg

     

    Γενικά είναι ένας εύκολος και ταυτόχρονα σταθερός τρόπος εγκατάστασης του front panel, η πλακέτα του οποίου δεν έχει να επιδείξει και πολλά. Οι κολλήσεις είναι αρκετά καλές και όλα μοιάζουν λιτά και λειτουργικά. Απλά και ουσιαστικά πράγματα σε αυτό το σημείο από την κατασκευάστρια.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image023.jpg

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image024.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image025.jpg

     

    Κλείνοντας ας ρίξουμε μία ματιά στα καλώδια του front panel από τα οποία φαίνεται να απουσιάζει το HDD activity LED.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image015.jpg

     

    Εγκατάσταση Συστήματος

     

    Μετά από αρκετά χρόνια αποχαιρετίσαμε εσπευσμένα το παλαιό σύστημα δοκιμής και αναβαθμίσαμε το hardware. Σίγουρα θα επιθυμούσα προσωπικά η αλλαγή αυτή να γίνει με πιο ομαλό τρόπο, ώστε να μπορέσω να σας κρατήσω μετρήσεις από περισσότερα κουτιά, κατά την μετάβαση από την "παλιά" στην "νέα εποχή", αλλά δυστυχώς δεν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο.

    Το νέο σύστημα δοκιμών αναφέρεται παρακάτω.

     

    large.system-specifications.jpg

     

    Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα κατά την εγκατάσταση του hardware, παρόλο που θα καταλάβατε μετά από τόσες φωτογραφίες ότι το κουτί μπορεί να είναι ATX αλλά είναι αρκετά "μαζεμένο" σε διαστάσεις. Στα μόνα σημεία που στριμώχθηκαν τα χέρια ήταν στα καλώδια του front panel που οι υποδοχές τους βρίσκονται τέρμα κάτω στην μητρική. Μεταξύ αυτής και της καλύπτρας.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image003.jpg

     

    Η διευθέτηση των καλωδίων ήταν ένα μικρό πρόβλημα καθώς ο χώρος πίσω είναι περιορισμένος. Όπως θα δείτε και στον συγκεντρωτικό πίνακα που ακολουθεί, ο χώρος πίσω από το motherboard tray που υπάρχει διαθέσιμος για την διευθέτηση των καλωδίων, κυμαίνεται από 1.5cm στο μεγαλύτερο μέρος του πίσω μέρους και φτάνει σε μέγιστο τα 2cm στο χώρο αριστερά από την νοητή κατακόρυφη γραμμή που ορίζει η πλακέτα του lighting node core (κάτω φωτογραφία).

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image004.jpg

     

    Το cpu cut out δεν μας προβλημάτισε κατά την εγκατάσταση της ψύκτρας και εκεί που θέλει προσοχή και λίγο υπομονή από τον χρήστη είναι η εγκατάσταση του τροφοδοτικού.

     

    Η εταιρία αναφέρει σαν μέγιστο μήκος τροφοδοτικού τα 18cm και για το σύστημα της δοκιμής επιλέξαμε το Corsair AX850 με μήκος 16cm. Για να εγκατασταθεί το τροφοδοτικό πρέπει να βγει το cage δίσκων. Αρχικά για να καταφέρει να μπει άνετα το τροφοδοτικό στη θέση του, αλλά και για να μπορέσει ο χρήστης να έχει πρόσβαση στις υποδοχές των καλωδίων. Ο χώρος είναι περιορισμένος αρκετά, ειδικά αφού εγκαταστήσετε ξανά το cage και καλό είναι να μην υπερβείτε τα 17cm σε μήκος τροφοδοτικό, εφόσον θέλετε να κρατήσετε και τις θέσεις δίσκων.

     

    Το ένα εκατοστό μικρότερο σε μήκος που σας συστήνουμε σε σχέση με την κατασκευάστρια, είναι για το γεγονός ότι κάποιοι χρήστες είτε δεν θα έχουν modular τροφοδοτικό, είτε θα θέλουν να αξιοποιήσουν όλες τις θέσεις δίσκων. Ακόμα και τις δύο 2.5" που βρίσκονται στο πίσω μέρος. Σε αυτή τη περίπτωση το cable management θα είναι ένας μικρός πονοκέφαλος, καθώς όπως ήδη αναφέραμε, ο χώρος πίσω είναι σχετικά περιορισμένος.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image006.jpg

     

    Ένα ακόμα αρνητικό που διαπιστώσαμε κατά την εγκατάσταση του Hardware είναι το γεγονός ότι, τα ελαστικά "τακουνάκια" που υπάρχουν στο κάτω μέρος του κουτιού, για να πατήσει πάνω τους το τροφοδοτικό, φεύγουν σχετικά εύκολα από τη θέση τους. Αυτό το διαπιστώσαμε μετά από δύο φορές που χρειάστηκε να εγκαταστήσουμε και να απεγκαταστήσουμε το τροφοδοτικό. 

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_e-ior_design_review_icue_action_watercooling_options_image011.jpg

     

    Τι χωράει στο εσωτερικό

     

    Μίας και έχουμε μπει σε μία νέα εποχή για τα τις παρουσιάσεις και θέλουμε να τα κάνουμε όσο γίνεται πιο σύντομα, αλλά χωρίς να χαθεί η ουσία, παρακάτω σε μορφή πίνακα οι μετρήσεις που πήραμε στα διάφορα σημεία του κουτιού.

     

    large.corsair-220t-cpu-cooler-height-vga-length-psu-length-cable-management.jpg

     

    iCUE Software - Lighting Node CORE

     

    Όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει η σημερινή παρουσίαση έχει πολλά καινούρια πράγματα να μας πει από τη μεριά της κατασκευάστριας. Καταρχάς έχουμε στα χέρια μας ένα ολοκαίνουριο κουτί, το οποίο είναι εξοπλισμένο με καινούριους ανεμιστήρες τους SP120 RGB PRO και με τον καινούριο RGB controller τον Lighting Node CORE.

     

    Όλα αυτά μαζί, μας δίνουν την δυνατότητα να ελέγχουμε το χρώμα των ανεμιστήρων του κουτιού μέσω του iCUE software. Το πρόγραμμα δεν είναι καινούριο και λίγο πολύ όλοι το έχετε δει, καθώς είναι συμβατό με όλα τα RGB προϊόντα της εταιρίας.

     

    Στα τέσσερα πρώτα screenshots βλέπουμε τις τέσσερις καρτέλες του λογισμικού...

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image001.pnglarge.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image002.pnglarge.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image003.pnglarge.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image004.png

     

    Στη συνέχεια επικεντρωνόμαστε στο Lighting setup όπου ορίζουμε τύπο και πλήθος ανεμιστήρων που διαθέτει το κουτί μας. Στην περίπτωσή μας λοιπόν, SP RGB Pro και τρεις στον αριθμό. Καλό είναι επίσης αν σας βγει μήνυμα για update να το κάνετε.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image005.png

     

    Και κάπου εδώ υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Μπορείτε να διαλέξετε κάποιο από τα έτοιμα εφέ που διαθέτει το λειτουργικό, με δύο εξ' αυτών να εμφανίζονται για πρώτη φορά και αναφερόμαστε στο Rotary Stack και στο Infinity εφέ. Πέρα από τα εφέ υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα να επιλέξετε ένα και μόνο χρώμα και επίσης ποιο από τα οκτώ στον αριθμό LEDs που έχει ο κάθε ανεμιστήρας να ανάβει.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image006.pnglarge.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image007.pnglarge.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image008.pnglarge.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image009.pnglarge.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_image010.png

     

    Γενικά είναι πολύ παραμετροποιήσιμο σαν λειτουργικό, καθώς προσφέρεται μέχρι και επιλογή για την ταχύτητα που θα έχει το εφέ που επιλέξατε και γενικά οι επιλογές είναι για κάθε γούστο.

     

    large.corsair-220t-icue-fans-sp120-pro-rgb.gif

     

    Μετρήσεις θερμοκρασιών, θορύβου και "στατικής" πίεσης

     

    Αρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Corsair 220T iCUE.

     

    Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:

    • Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το System Stability Test του Aida64 Engineer για 30 λεπτά. Οι επιλογές είναι: Stress CPU, Stress FPU, Stress Cache, Stress System Memory, Stress Local Disks και Stress GPU(s). Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε θερμά την Aida64 για την παραχώρηση του προγράμματος για τις δοκιμές μας.
    • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Superposition με Preset 1080p Extreme.
    • Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες με εξαίρεση τις δοκιμές σε υπερχρονισμένη κατάσταση.
    • H ελάχιστη θερμοκρασία των σκληρών δίσκων λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
    • Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C
       

    Το Corsair 220T τα πήγε αρκετά καλά στις δοκιμές. Μπορεί με αυτό το Hardware να μην έχουμε προχωρήσει σε μετρήσεις σε άλλα κουτιά, πέρα από μία δοκιμή που έγινε εκτός κουτιού κατά την διάρκεια της παρουσίασης, αλλά είναι αυτό που συνηθίζω να λέω ένα κουτί ευάερο και ευήλιο :)

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_exterior_interior_design_review_system_installation_image003.jpg

     

    Η πρόσοψη έχει τον τρόπο να δώσει τις απαραίτητες ανάσες στο εσωτερικό. Μην ξεχνάμε ότι πέρα από τους τρεις πολύ καλούς ανεμιστήρες με τους οποίους είναι εξοπλισμένη και εισάγουν καλή ποσότητα αέρα στο κουτί (52cfm έκαστος), το μεταλλικό κομμάτι της πρόσοψης είναι εξοπλισμένο τόσο με τα περίτεχνα κοψίματα, όσο και με ανοίγματα στο πλάι για να περάσει η απαραίτητη ποσότητα αέρα. To cage δίσκων παρόλο που είναι κάτω από την καλύπτρα, σαρώνεται από τον έναν ανεμιστήρα της πρόσοψης και ταυτόχρονα μπορεί να γίνει η αποβολή του θερμού αέρα από την γρίλια πάνω από το τροφοδοτικό. Με απλά λόγια ο αέρας ρέει άφθονος στο εσωτερικό του Corsair 220T iCUE.

     

    Εκεί που σίγουρα δε θα τα πάει καλά, όπως άλλωστε όλα τα κουτιά με τέτοια επιλογή για την εγκατάσταση δίσκων 2.5", είναι στις θέσεις στο πίσω μέρος του motherboard tray.

     

    Και μία πληροφορία που συνηθίζουμε να την δίνουμε καθώς όπως γνωρίζετε, γίνονται και κάποιες δοκιμές με το κουτί με άλλη διάταξη ανεμιστήρων. Το σημερινό κουτί δεν έχει ανεμιστήρα εξαγωγής αέρα. Εμείς προσθέσαμε έναν στο πίσω μέρος και διαπιστώσαμε πτώση στην θερμοκρασία του επεξεργαστή της τάξης των δύο βαθμών. Οι υπόλοιπες τιμές παρέμειναν πάνω κάτω ίδιες.

     

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε στα διαγράμματα που ακολουθούν τις επιδόσεις του κουτιού με το Hardware σε εργοστασιακή αλλά και σε υπερχρονισμένη κατάσταση. 

     

    Εργοστασιακή συχνότητα 

     

     

    large.corsair-graphite-220t-temperature-chart-stock.jpg

     

     

     

    Υπερχρονισμός 

     

     

    large.corsair-graphite-220t-temperature-chart-oc.jpg

     

     

    Μέτρηση Θορύβου

     

    Τελευταίο εμπόδιο για το κουτί είναι οι μετρήσεις θορύβου. Το db meter μας, στάθηκε απέναντι από το κουτί πάνω σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από αυτό. Οι μετρήσεις έγιναν ξημερώματα με κλειστές πόρτες και παράθυρα, για να περιοριστούν όσο ήταν δυνατόν οι επιδράσεις από το περιβάλλον. Από τα έως τώρα reviews και τις μετρήσεις μας με το παραπάνω db meter, έχει γίνει κατανοητό ότι, οτιδήποτε πάνω από τα 40db, αρχίζει να γίνεται αισθητό. Και οτιδήποτε που περνάει τα 42-43db, ενοχλητικό.
     

    Το κουτί όπως μπορείτε να δείτε από το σχεδιάγραμμα που ακολουθεί ήταν ήσυχο, δεν μας ενόχλησε καθόλου κατά τη διάρκεια των δοκιμών και ακόμα και όταν ήρθε όλο το σύστημα σε full load τα πράγματα ήταν απολύτως ήρεμα.

     

    large.corsair-graphite-220t-noise-chart.jpg

     

     

    Στατική Πίεση

     

    Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε θετικότατη πίεση. Πράγμα απολύτως φυσιολογικό με τρεις ανεμιστήρες εισαγωγής και κανέναν εξαγωγής.

     

     

    Εγκατάσταση Υδρόψυξης

     

    Όπως ήδη σας έχουμε αναφέρει το κουτί είναι μικρό σε διαστάσεις και οι χώροι στο εσωτερικό του μετρημένοι. Οπότε δεν διεκδικεί τις δάφνες ενός watercooling case. Όμως καλό θα είναι να δούμε τις δυνατότητες που έχει μιας και οι θέσεις υπάρχουν και να δούμε που μπορούμε και τι να εγκαταστήσουμε.

     

    Ας ξεκινήσουμε από την πιο δημοφιλή θέση για εγκατάσταση διπλού ψυγείου που είναι αυτή της οροφής. Εδώ συναντήσαμε κάποιους περιορισμούς που κάποιοι από αυτούς είχαν να κάνουν με την μητρική της παρουσίασης. Αρχικά όπως θα δείτε στην φωτογραφία παρακάτω, το διπλό ψυγείο 240mm έχει εγκατασταθεί στην οροφή έχοντας αρκετά "στενή σχέση" με τα dims των μνημών.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_e-ior_design_review_icue_action_watercooling_options_image001.jpg

     

    Με ποιον τρόπο όμως μπορεί να εγκατασταθεί; Με την μητρική της παρουσίασης ο μοναδικός τρόπος που ήταν εφικτός, ήταν με τα ρακόρ προς το πίσω μέρος και αυτό καθώς το πλαστικό περίβλημα στα αριστερά του επεξεργαστή με την ονομασία της μητρικής επάνω του, δεν επέτρεπε στο ψυγείο να εγκατασταθεί με τα ρακόρ προς την μεριά της πρόσοψης.

    Με την μητρική των προηγούμενων παρουσιάσεων (Foxconn Flaming Blade) δεν είχαμε πρόβλημα και μπορούσαμε να το εγκαταστήσουμε με όποια από τις δύο φορές θέλαμε.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_e-ior_design_review_icue_action_watercooling_options_image002.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_e-ior_design_review_icue_action_watercooling_options_image003.jpg

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_e-ior_design_review_icue_action_watercooling_options_image004.jpg

     

    Στο πίσω μέρος τώρα υπάρχει μία θέση για μονό ψυγείο 120mm. Εδώ θέλει προσοχή στην επιλογή ψυγείου. Αν το ψυγείο σας έχει πλάτος μεγαλύτερο των 120mm τότε ανήκετε στην πρώτη περίπτωση παρακάτω όπου ο ανεμιστήρας θα πρέπει αναγκαστικά να εγκατασταθεί ανάμεσα σε κουτί και ψυγείο. Αν όμως το ψυγείο σας είναι σε πλάτος 120mm τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα, είτε όπως την πρώτη περίπτωση που σας περιγράψαμε, είτε όπως στην δεύτερη που φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί.

    Εφόσον επιλέξετε ψυγείο στην οροφή δεν χωράει ψυγείο στο πίσω μέρος και το αντίστροφο φυσικά.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_e-ior_design_review_icue_action_watercooling_options_image006.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_e-ior_design_review_icue_action_watercooling_options_image007.jpg

     

    Στην πρόσοψη τώρα όπου υπάρχει θέση για 360mm ψυγείο. Το άνοιγμα στο μέρος της καλύπτρας που είναι προς την πρόσοψη είναι 8cm. Αυτό σημαίνει ότι από τους ανεμιστήρες μέχρι το άνοιγμα έχουμε 5.5cm καθαρά για την εγκατάσταση ψυγείου. Στην περίπτωση που επιλέξετε να εγκαταστήσετε τριπλό ψυγείο θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας δύο πράγματα. Το πρώτο ότι θα πρέπει να απεγκατασταθεί το cage δίσκων 3.5" και το δεύτερο ότι δεν χωράνε όλα τα τριπλά ψυγεία με τα ρακόρ προς τα πάνω, καθώς βρίσκουν στο front panel του κουτιού. 

    Επομένος μία σοφή επιλογή είναι ψυγείο 360mm πάχους 30mm με τα ρακόρ προς τα κάτω.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_e-ior_design_review_icue_action_watercooling_options_image005.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_e-ior_design_review_icue_action_watercooling_options_image008.jpg

     

    Από ότι έχετε καταλάβει οι περιορισμοί είναι πολλοί και πάνω από ένα ψυγεία δύσκολα θα μπουν στο εσωτερικό. Ο μόνος συνδυασμός για να μπουν δύο ψυγεία ταυτόχρονα είναι να επιλέξετε ένα ψυγείο 240mm πάχους 30mm για την οροφή και ένα 240mm 30mm για την πρόσοψη που θα εγκατασταθεί στις δύο κάτω θέσεις. Βέβαια λίγο πολύ φιλοσοφούμε, καθώς κάπου θα πρέπει να μπει και ένα tank με μία αντλία :) το κουτί δεν διαθέτει κάποια θέση στην εργοστασιακή του κατάσταση.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_e-ior_design_review_icue_action_watercooling_options_image009.jpg large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_e-ior_design_review_icue_action_watercooling_options_image010.jpg

     

     

    Απολογισμός

     

    Ήγγικεν η ώρα του απολογισμού για το Corsair 220T iCUE. Στα χέρια μας έχουμε ένα αρκετά αξιόλογο κουτί σε compact μέγεθος. Ενας φίλος που το είδε από κοντά με ρώτησε αν όντως είναι ATX. Οπότε είναι μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον που ψάχνει κάτι σχετικά μικρό και να χωράει σχεδόν τα πάντα από άποψη hardware. Μην ξεχνάμε ότι έχει κάτι παραπάνω από 30cm που αναφέρει η κατασκευάστρια σε ωφέλιμο μήκος για την κάρτα γραφικών, πάνω από 160mm σε καθαρό ύψος για μία ψύκτρα και τέσσερις συνολικά θέσεις για δίσκους, με δύο εξ' αυτών να μπορούν να φιλοξενήσουν είτε δίσκους 3.5", είτε δίσκους 2.5". Και μέσα σε όλα αυτά μπορεί να φιλοξενήσει και AIO υδρόψυξη στο εσωτερικό του. Η ποιότητά του είναι σε αρκετά καλά επίπεδα όπως και η βαφή του και γενικά δεν προβλημάτισε σαν κουτί.

     

    Οι ανεμιστήρες που το συνοδεύουν SP120 RGB PRO μαζί με τον lighting node CORE είναι ποιοτικοί και του δίνουν κάποιους πόντους στον τομέα της αισθητικής, μιας και συνδυάζουν την νέα μόδα που έχει κατακλύσει τα πάντα και δεν είναι άλλη από τον RGB φωτισμό, σχεδόν σε όλα τα εξαρτήματα υπολογιστών. Σε αυτό αν βάλουμε την τιμή του πακέτου ανεμιστήρων-controller που είναι 80$ (MSRP) είναι σαν να έχει πάρει κάποιος δώρο το κουτί :) Και μιας και έπιασα τον τομέα της αισθητικής να αναφέρω ότι μου άρεσε και η καλύπτρα στο τροφοδοτικό που του προσδίδει πιο καθαρό Look, κάτι που χρειάζεται με το εντελώς διάφανο tempered glass που το συνοδεύει.

     

    large.Corsair_Graphite_iCUE_220T_software_white_rgb_atx_computer_case_mid_tower_gaming_filter_fans_e-ior_design_review_icue_action_watercooling_options_image012.jpg

     

    Φυσικά τα θετικά είναι αρκετά, υπάρχουν όμως και κάποια αρνητικά. Στα αρνητικά να αναφέρουμε τον περιορισμένο χώρο στο πίσω μέρος για την διευθέτηση των καλωδίων. Αν μάλιστα εγκατασταθούν δύο δίσκοι 2.5" στο πίσω μέρος τα πράγματα γίνονται ζόρικα. Είναι ένα σημείο που προσωπικά του δίνω μεγάλη σημασία, καθώς μπορεί να δυσκολέψει πολύ τα πράγματα και σε χρήστες που δεν είναι έμπειροι στον τομέα του cable management, να προκαλέσει από απλούς πονοκεφάλους μέχρι πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια.  Επίσης, δεν μας άρεσε το γεγονός ότι τα λαστιχένια τακουνάκια της θέσης του τροφοδοτικού βγαίναν από τις θέσεις τους σχετικά εύκολα και ότι δεν είδαμε χειρόβιδες στις PCI θέσεις. Το τελευταίο δεν είναι deal breaker αλλά γιατί; Δύο ελλείψεις που εντοπίσαμε επίσης, είναι η απουσία HDD activity LED και η απουσία μίας θύρας USB type C. 

     

    Παρακάτω σε μορφή λίστας μπορείτε να δείτε τα βασικότερα πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα του σημερινού κουτιού. Την στιγμή που γράφεται η παρουσίαση το κουτί δεν είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά μιας και σήμερα είναι η επίσημη ημέρα κυκλοφορίας του και η προτεινόμενη τιμή από την κατασκευάστρια είναι 99,00€ συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Το προϊόν φυσικά συνοδεύεται από διετή εγγύηση καλής λειτουργίας.

     

    thumps-up.png?m=1423577950

     

    • Καλή ποιότητα βαφής και κατασκευής.
    • Tempered Glass.
    • Χαμηλά επίπεδα θορύβου.
    • Δυνατότητα εγκατάστασης σχεδόν οποιασδήποτε κάρτας γραφικών αλλά και ψύκτρας επεξεργαστή.
    • Καλύπτρα στη θέση του τροφοδοτικού.
    • Αρκετές θέσεις ανεμιστήρων.
    • Δυνατότητα εγκατάστασης AIO.
    • Τρεις προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες SP120 PRO RGB μαζί με τον ολοκαίνουριο lighting node CORE.
    • Συμβατότητα με το iCUE software.
    • Φίλτρα αφαιρούμενα και πλενόμενα.
    • Modular σχεδίαση στο cage δίσκων.
    • Μεγάλο CPU cut out.
    • Αντικραδασμικό υλικό στο τροφοδοτικό και Grommets στις οπές διέλευσης των καλωδίων.
    • Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο εκδόσεις σε λευκό ή μαύρο χρωματισμό.

     

     

    thumps-down.png?m=1423577948

     

    • Ο χώρος για cable management στο πίσω μέρος είναι περιορισμένος.
    • Θα θέλαμε έναν ακόμα ανεμιστήρα στο πίσω μέρος του κουτιού.
    • Η εγκατάσταση AIO στην οροφή γίνεται υπό προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την μητρική αλλά και το ύψος των μνημών.
    • Δεν υπάρχουν grommets στις πάνω οπές για το πέρασμα των καλωδίων.
    • Τα λαστιχένια "τακουνάκια" στη θέση του τροφοδοτικού βγαίνουν σχετικά εύκολα από τη θέση τους.
    • Απουσία HDD activity LED και USB type C.
    • Θα θέλαμε λίγο καλύτερη μελέτη στο cage δίσκων όσων αφορά τις αντικραδασμικές ροδέλες.

     

    Με βάση όλα τα παραπάνω η γενική βαθμολογία που αποσπά το Corsair 220T iCUE, δε μπορεί να είναι μικρότερη από:

     

     
     
     

     

     

     

    Ευχαριστούμε θερμά την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

    corsair banner

     

    Για το TheLab.gr karmen1983 30/07/2019

     

    Έγινε επεξεργασία από karmen1983

    Συντελεστές Review
    Reviewers: karmen1983
    Photographers: karmen1983
    Editing: TheLab.gr team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:8
    Χρηστικότητα:8
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:8.50
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:9
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardYes
    Design AwardYes
    Value for MoneyNo

    • Like 27

    User Feedback

    Recommended Comments



    11 minutes ago, ckbond said:

    είναι ακριβώς κάτω από τις φωτογραφίες για το front panel...

    τυφλός εδώ συγγνώμη...

    Link to comment
    Share on other sites

    Καταθέτω ως συγκριτικό δεδομένο με την όποια αξία δίνει ο καθένας ότι με HAF 932/ryzen 1600@3.9/arctic freezer 33 plus /4HDD + 1 sdd/nvidia gtx 1050 έχω: 

     

    θερμοκρασία δωματίου 29C

    idle 32C / prime95 small FFTs 69C (12 threads)

    Έγινε επεξεργασία από gdp77
    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Συγχαρητήρια για ένα ακόμη υπέρτατο review. Στα στάνταρ που είχαμε (ξε?)συνηθίσει! 

     

    Στο κομμάτι του κουτιού τώρα.

    Μου φαίνεται πραγματικά μικρό για ΑΤΧ, εξ ου και ο μικρός χώρος για cable management. Αν θες compact κάπου θα κερδίσεις, κάπου θα χάσεις. Το θεωρώ "ουδέτερο" και όχι απαραίτητα αρνητικό, αλλά (αχ αυτό το "αλλά :p )αφού κάνεις που κάνεις το κουτί με σούπερ διάφανο TG, μην ζορίζεις τον χρήστη τόσο στο CM... Δηλαδή τράβα το 1 εκατοστό ακόμη, κανείς δεν θα πει όχι! 

     

    Οι ανεμιστήρες του μου έκαναν εντύπωση. Φαίνονται εξαιρετικής ποιότητας, επιτέλους RGB με πολλές δυνατότητες και καλή ροή αέρα. Τόσο που βλέπω το πακέτο 2Χ140 με lighting node σαν ξερολούκουμο, αλλά δεν βλέπω και πραγματικό λόγο, πέρα από το τσίρκο, για αγορά :p 

     

    Στα θέματα εγκατάστασης ΑΙΟ και όχι μόνο, αναμενόμενες οι παραχωρήσεις που πρέπει κάποιος να κάνει σε τετοιες διαστάσεις . Πχ αν στο θέμα δοκιμής υπήρχαν πιο κοντές μνήμες (no pun intended), θα έμπαινε πιο εύκολα το ψυγείο. Ωστόσο, είναι καλό που οι μνήμες είναι ψηλές, καθώς ελέγχεις καλύτερα τις όποιες ασυμβατότητες, imo.

     

    Το κουτί είναι όντως ένα κουτί του 8.5, μια βαθμολογία διόλου ευκαταφρόνητη. 

    Είναι και όμορφο. Κάποτε το λευκό χρώμα (που δεν ήταν λευκό αλλά κρεμ :p ) ήταν κυρίαρχο σε κουτιά. Τώρα μαύρη μαυρίλα πλάκωσε και οι επιλογές σε λευκό, συνοδευόμενες από ωραίες "πινελιές", είναι πολύ ικανοποιητικές. 

     

    ΥΓ: Η τιμή είναι λίγο....κωμική να πω; 80€ ανεμιστήρια και 100 το κουτί; :hehe:  (κάτσε να έρθει και προς τα εδώ να δούμε τι θα δούμε). 

     

     

    • Like 3
    Link to comment
    Share on other sites

    Και το χα πει αντε κανε μας κανενα review κ ασε τις καλημερες.. ε, το εκανε! Ευχαριστουμε για την λεπτομερεστατη παρουσιαση 

    10/10 Lab User Review Award (LURA που παν χαμενα ?)

    • Like 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Εξαιρετική παρουσίαση, Αγάπη.

    Μπράβο.

    Προσωπικά, προτιμώ το ''μαύρη μαυρίλα πλάκωσε''. 

    Το κουτί δεν με ''κέρδισε'', αλλά η corsair προσφέρει ένα αξιοπρεπέστατο πακέτο.

    Καλορίζικο και το καινούργιο σύστημα και συγχαρητήρια σε όποιον το έστησε (γκουχ, γκουχ, Χρυσόστομε:p).

    • Like 1
    • Haha 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Απίστευτη παρουσίαση και πάρα πολύ ωραίος γραπτός λόγος... :T:

     

    Όσο για το κουτί θα συμφωνήσω με τον @DEADLAZARUS, και εμένα pitch black is my thing και οτιδήποτε άσπρο σε case είναι αποτρεπτικό... :party:

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Περιμένουμε και το review των ανεμιστήρων για να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα :)

    Δεν έχω κατασταλλάξει ακόμα, ακόμη και μετά το αναλυτικότατο review. Έχει βελτιώσεις στα σημεία από το ξαδερφάκι του 200R, αλλά οι πιο εμφανείς διαφορές είναι αισθητικές. Εάν το έδιναν χωρίς RGB και σε λίγο καλύτερη τιμή, θα έλεγα ότι είναι ένα (ευπρόσδεκτα) βελτιωμένο 200R...

    • Like 4
    Link to comment
    Share on other sites

    πριν 19 ώρες, το μέλος tommybertsen έγραψε:

    Δηλαδή τράβα το 1 εκατοστό ακόμη, κανείς δεν θα πει όχι! 

    Αυτό ξαναπές το! 

    Αν και εγώ θα το ήθελα και σε κάνα δύο άλλα σημεία, αλλά τέλος πάντων εκεί ας πούμε ότι είναι θέμα του τι hardware θα βάλεις μέσα. Αλλά στο "κάτω από το χαλί" τμήμα του κουτιού  δεν μπορείς να κάνεις τίποτε, παρά μόνον να το δεις  "καλλιτεχνικά" και πολύ υπομονετικά !  :wall:

     

    Κατά τα άλλα, δεδομένου του κόστους των ανεμιστήρων, το κουτί -όπως πολύ εύστοχα ειπώθηκε ήδη από την reviewer- είναι δώρο !

     

    Για τους ανεμιστήρες ( @minast ) θα περιμένουμε λίγο γιατί ακόμα δεν έχει έρθει το πακέτο.

    Αν κρίνω όμως από τα φειδωλά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο site  της Corsair :

     

    SP RGB PRO fans offer more than just great looks – cool down your components with powerful fan speeds up to 1,400 RPM, pushing up to 52 CFM of air.

     

     πρέπει -τεχνικά τουλάχιστον- να είναι ανάλογοι των SP120 RGB

     

     

    Αγάπη, ήταν ώρα για την επάνοδο και αυτή έγινε με τον καλύτερο τρόπο ! :T: 

    Το review εξαιρετικό και όπως πάντα,  χαρακτηριστικά  "χορταστικό", με έντονη την -κρίσιμη-  αίσθηση που μένει στον αναγνώστη, ότι δεν του λείπει τίποτε, ότι δεν έμεινε κάτι ασχολίαστο.

    Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και σε ευχαριστούμε για το χρόνο που διέθεσες, αν και κάτι μου λέει ότι -παρά τις όποιες αναποδιές- το ευχαριστήθηκες ! :) 

    • Like 5
    Link to comment
    Share on other sites

    πριν 9 ώρες, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

    Εξαιρετική παρουσίαση, Αγάπη.

    Μπράβο.

    Προσωπικά, προτιμώ το ''μαύρη μαυρίλα πλάκωσε''. 

    Το κουτί δεν με ''κέρδισε'', αλλά η corsair προσφέρει ένα αξιοπρεπέστατο πακέτο.

    Καλορίζικο και το καινούργιο σύστημα και συγχαρητήρια σε όποιον το έστησε (γκουχ, γκουχ, Χρυσόστομε:p).

    Δεν έστησα κάτι εγώ ρε συ, έκανα τις προτάσεις για το σύστημα απλώς ;) 

    • Like 4
    Link to comment
    Share on other sites

    Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια. Θα τα ξαναπουμε απο αυτο το μετερίζι αρκετα συντομα :)

    Το δυσκολο ηταν να επιστρεψω, τωρα να δω πως θα ξεμπερδεψετε :hehe:

     

    πριν 5 ώρες, το μέλος Seafalco έγραψε:

    αν και κάτι μου λέει ότι -παρά τις όποιες αναποδιές- το ευχαριστήθηκες ! :) 

     

    Σαν κατι παραπανω να ξερεις εσυ :p

     

     

    • Like 4
    • Haha 2
    Link to comment
    Share on other sites




    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • telegram free ή premium ?

    Soclose
    Soclose
    Off topic 2

    Επιλογή καινούριου εργονομικού ποντικού

    Καλησπέρα σε όλους. Μετά από 2.5 χρόνια υπερβολικής χρήσης βλέπω να ξεκινάει και να χαλάει το Logitech MX Vertical, περίμενα να κρατήσει λίγο περισσότερο. - Ξεκίνησε να λιώνει το επιφανειακό λάστιχο σε πολλά σημεία - Ξεκίνησε να χάνει κλικ , συγκεκριμένα το κάνει στο drag οπότε αποεπιλέγει ότι διαλέξω και το να δουλεύω με "Shift" και κλικ γίνεται κουραστικό. Μιλάμε για average 9ωρη χρήση καθημερινά. Από τότε που το αγόρασα εξαφανίστηκαν οι πόνοι στο καρπό και σε τεράστιο βαθμό

    BasiliCeLew
    BasiliCeLew
    Πληκτρολόγια και ποντίκια 4

    Γνώμη για Acer Predator 32" 4k

    Καλημέρα! Ψάχνω και ψάχνω οθόνη εδώ και καιρό. Πήγα από κοντά και είδα μερικές πιο πολύ για το φορμάτ παρά για χρώματα κλπ αλλά η αγορά εδώ Πολωνία δεν έχει μαγαζιά με τρελές ποικιλίες.. Κάποτε είχα ανοίξει το θέμα για 34άρες IIyama 21:9 αλλά το φορμάτ δεν μου αρέσει τελικά καθόλου όταν το είδα από κοντα. Μια 32αρα είναι το ιδανικό για μένα. Μιας και βλέπετε ότι κρατάω τις οθόνες αρκετά (βλ. υπογραφή ( ) ) έλεγα για κάτι future proof -όσο μπορεί. Η Asus Rog ξεφεύγει και βρήκα την Predators που

    Spirosssss
    Spirosssss
    Οθόνες & Projectors 2

    Συμβουλές για επισκευή κεραμοσκεπης.

    Έχω μια μικρή κεραμοσκεπη (3μ×2μ) σε χώρο αποθήκης η οποία τα τελευταία χρόνια μπάζει νερά όταν βρέχει. Επιπλέον ορισμένα από τα λεπτά ξύλα που εξεχουν (και είχαν περαστεί με κατράμι) έχουν σαπίσει στο μέρος που εξεχουν και φοβάμαι μην αρχίσουν να πέφτουν τα κεραμίδια. Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει κανένα κουναβι που να κούνησε τα κεραμίδια γιατί μόνο τα τελευταία χρόνια παρατήρησα νερό στο εσωτερικό. Σκέφτομαι να έφερνα ένα μάστορα να ελέγξει τα κεραμίδια και τα ξύλα και ήθελα να ζητήσω την συμ

    Giovanni
    Giovanni
    Το στέκι του μάστορα 9

    [MFFPC] MFF Cases, Builds, Hardware

    Μicro atx form factor σε ξεχωριστό thread, για να μη πιάνουμε και χώρο στους sff-άκηδες.    Κάνω την αρχή με ερώτημα, το Lian Li Dan A3 έχει κάτι που να του λείπει σε σχέση με το πολυφορεμένο AP201; Γιατί να μη το επιλέξει κάποιος;  

    Cyber_Cookie
    Cyber_Cookie
    Κουτιά 21
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.