Jump to content



  • Antec GX500 Review - "Μία ακόμα οικονομική πρόταση..."


    Δε πέρασε πολύς καιρός από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρία Antec, για το ολοκαίνουριο προϊόν της με την ονομασία GX500μέχρι τη σημερινή παρουσίαση.

    Το προϊόν δείχνει να εντυπωσιάζει με τη χαμηλή τιμή του σε συνδυασμό με τα πλούσια χαρακτηριστικά, που συνήθως τα συναντάμε σε πιο ακριβά κουτιά. Με λίγα λόγια και για να πάρουμε μία γεύση του τι θα συναντήσουμε, έχουμε να κάνουμε με ένα midi tower το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μητρικές έως και ΑΤΧ form factor, έρχεται με τρεις προεγκατεστημένους ανεμιστήρες 120mm, τέσσερις δίσκους 3,5" ή 2,5", ελεγκτή ανεμιστήρων, θέση για διπλό ψυγείο στην οροφή και όλα αυτά στα 59 ευρώ.

    Δε ξέρουμε για εσάς, αλλά εμάς μας κέντρισε το ενδιαφέρον και επικοινωνήσαμε άμεσα με την κατασκευάστρια, για να έχουμε ένα δείγμα και να σας το παρουσιάσουμε σήμερα. Και κάπως έτσι ξεκινάει μία ακόμα παρουσίαση κουτιού στον ιστότοπό μας.
     

    antec%20gx500%20case%20review.png?m=1401

    Χαρακτηριστικά

     

    Aρχικά, μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του κουτιού, τα οποία παρατίθενται στην παρακάτω φωτογραφία.
     

    antec-gx500-specifications.jpg?m=1401206

     

    To Antec GX500, διατίθεται σε δύο εκδόσεις, για να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Η μία είναι χωρίς πλαϊνό παράθυρο -για τα "ντροπαλά" συστήματα- και η άλλη η Window Edition του κουτιού.
    Τη στιγμή που γράφεται το παρόν review, το προϊόν διατίθεται στον ελληνικό χώρο στην τιμή των 57.40 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για την έκδοση που σας παρουσιάζουμε, ενώ η έκδοση με το plexi παράθυρο δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στη χώρα μας. Η προτεινόμενη τιμή από την εταιρία για την έκδοση που σας παρουσιάζουμε είναι 59 ευρώ.
    Τέλος, το σημερινό κουτί συνοδεύεται από τριετή εγγύηση.
     

    antec%20gx500%20versions.jpg?m=140120259

    Συσκευασία και περιεχόμενα

     

    H συσκευασία του Antec GX500 είναι απλή, χωρίς πολλά εφέ και μας πληροφορεί για τα απολύτως βασικά. Αρχικά στην μία από τις δύο μεγάλες πλευρές, βλέπουμε μία φωτογραφία του κουτιού μαζί με τον κωδικό μοντέλου και πάνω δεξιά, το logo της τριετούς εγγύησης.
     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Στις δύο μικρές πλευρές από την άλλη, οι πληροφορίες είναι ελάχιστες και τα μόνα που τραβάνε το μάτι μας, είναι δύο φωτογραφίες του προϊόντος. Στην μία μπορούμε να έχουμε μία πρώτη ιδέα από το εσωτερικό, ενώ στη δεύτερη έχουμε μία καλή οπτική του εξωτερικού του.

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Στη δεύτερη μεγάλη πλευρά της συσκευασίας έχουμε ένα κατατοπιστικό lay out του κουτιού και στο κάτω μέρος (πέρα από ένα καλό χτύπημα κατά τη μεταφορά) βλέπουμε τα χαρακτηριστικά του.

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Ανοίγοντας τη συσκευασία και βγάζοντας έξω το κουτί, βλέπουμε το ουσιαστικό στρώμα προστασίας του κουτιού, το οποίο αποτελείται από δύο μεγάλα και χοντρά κομμάτια φελιζόλ και μία νάιλον σακούλα.
    Εδώ αξίζει να αναφέρουμε για μία ακόμα φορά την αξία αυτού του στρώματος προστασίας. Παρά το χτύπημα που είδαμε στο εσωτερικό, το κουτί έφτασε στα χέρια μας σε άριστη κατάσταση και το μοναδικό θύμα ήταν το ένα από τα δύο κομμάτια φελιζόλ.

    Antec GX500 Case Review

    Φυσικά, μέσα στη συσκευασία βρέθηκαν και τα παρελκόμενα του κουτιού τα οποία θα μας βοηθήσουν κατά την εγκατάσταση hardware στο εσωτερικό του. Εντύπωση μας έκανε η παρουσία πλαστικοποιημένων συρμάτινων δεματικών αντί των κλασικών δεματικών (tie wraps), μιας και είναι η πρώτη φορά που τα συναντάμε σε παρουσίαση κουτιού.

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Κλείνοντας με τη συσκευασία του προϊόντος στο εσωτερικό βρέθηκαν τρία φυλλάδια με ένα εξ' αυτών να αναφέρεται στην τριετή εγγύηση του προϊόντος. Τα άλλα δύο θα τα χαρακτηρίζαμε σαν quick start guide και όχι ουσιαστικό manual.

    Antec GX500 Case Review

     

    Εξωτερικό Antec GX500

     

    Aς περάσουμε όμως στο κυρίως πιάτο και να ρίξουμε τις πρώτες διερευνητικές μας ματιές, στο εξωτερικό του Antec GX500. Η πρώτη εντύπωση είναι αρκετά θετική. Το κουτί έχει μαύρη ματ βαφή στο εξωτερικό του και το δέσιμο μεταλλικών και πλαστικών τμημάτων του δείχνει αρκετά καλό. Επίσης το μάτι τραβάνε αμέσως δύο μεγάλα εξογκώματα στα δύο πλαϊνά όπως και η διάτρητη πρόσοψη.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Για να το δούμε όμως πιο αναλυτικά ξεκινώντας από τη πρόσοψη.

    Antec GX500 Case Review

    Στο επάνω μέρος υπάρχουν δύο bezels για τις θέσεις 5.25" και λίγο πιο κάτω ένα ακόμα για 3,5" συσκευή. Στο κάτω μέρος διακρίνουμε ένα διάτρητο τμήμα, όπου στο κέντρο του δεσπόζει το σήμα της εταιρίας και επίσης υπάρχουν δύο ανοίγματα, προφανώς για να αναπνεύσουν οι ανεμιστήρες στο εσωτερικό.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Πρώτη περιστροφή και αντικρίζουμε το αριστερό πλαϊνό, όπως βλέπουμε το κουτί από το μπροστινό μέρος. Πέρα από το εξόγκωμα -που έχουμε ήδη σχολιάσει- εντοπίζουμε μία θέση για 120mm ανεμιστήρα, η οποία όμως δεν είναι εξοπλισμένη με κάποιο φίλτρο και επίσης στα πλαϊνά της πρόσοψης, υπάρχουν ανοίγματα για να τροφοδοτήσουν με επιπλέον αέρα τους ανεμιστήρες.

     

    Antec GX500 Case Review
     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Εκ νέου περιστροφή και αντικρίζουμε το πίσω μέρος του κουτιού.

    Antec GX500 Case Review

    Στο επάνω μέρος διακρίνουμε έναν διακόπτη με τις ενδείξεις Lock και Open, με τον οποίο μπορούμε να αφαιρέσουμε το πλαστικό της οροφής. Λίγο πιο κάτω υπάρχουν δύο grommets για να περαστούν σωλήνες εξωτερικής υδρόψυξης (η διάμετρος των οπών στη λαμαρίνα είναι 21mm, οπότε μπορεί να μπει και ρακόρ διελεύσεως), η θέση για το Ι/Ο της μητρικής, καθώς επίσης και μία θέση για 120mm ανεμιστήρα ο οποίος έρχεται προεγκατεστημένος. Φυσικά υπάρχει και το απαραίτητο εξόγκωμα για τη μείωση του θορύβου στο συγκεκριμένο σημείο του κουτιού.
     

    Antec GX500 Case Review
     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Κατηφορίζουμε και βλέπουμε τις επτά PCI θύρες επέκτασης του κουτιού. Παρόλο που δεν έχουμε ρίξει ακόμα μία ματιά στο εσωτερικό, τα brackets δείχνουν να είναι μη επανατοποθετήσιμα. Προσωπικά εν έτη 2014 το θεωρώ μέγα μειονέκτημα μιας και το κόστος δεν επιβαρύνει και τόσο πολύ μία εταιρία του μεγέθους της Antec. Επίσης, στα δεξιά τους υπάρχει διάτρητο τμήμα για να συνεισφέρει στο καλύτερο αερισμό των συσκευών.
     

    Antec GX500 Case Review

    Στην βάση του κουτιού είναι η θέση για το τροφοδοτικό, η οποία ως είθισται είναι ειδικά διαμορφωμένη για να υποδεχτεί το τροφοδοτικό σε θέση που θα τραβάει αέρα είτε από έξω, είτε από το εσωτερικό και στα δεξιά υπάρχει μία ειδική διαμόρφωση στο πλαϊνό μαζί με μία δέστρα, που προφανώς θα σας βοηθήσει να "ασφαλίσετε" το κουτί σας με κάποιο τρόπο (κάποιο μηχανισμό Lock ίσως) για να κρατήσετε μακρυά τα περίεργα χέρια και βλέμματα.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Κλείνοντας με τη πλήρη περιστροφή το βλέμμα μας εστιάζει πλέον στο πίσω πλαϊνό του κουτιού το οποίο κινείται στην ίδια φιλοσοφία με το άλλο. Και εδώ έχουμε ένα εξόγκωμα σχεδόν σε όλη του την επιφάνεια, το οποίο θα το εκτιμήσουμε σίγουρα κατά την τακτοποίηση των καλωδίων στο πίσω μέρος. Επίσης και από εδώ μπορούμε να δούμε ανοίγματα στο πλάι της πρόσοψης για να τροφοδοτήσουν με επιπλέον αέρα τους ανεμιστήρες.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Φέρνουμε τα πάνω κάτω και επικεντρωνόμαστε στην οροφή του κουτιού, όπου στο μπροστινό μέρος αντικρίζουμε τον "πίνακα ελέγχου". Εκεί βλέπουμε δύο διακόπτες τριπλής λειτουργίας. Με αυτούς ελέγχουμε τους ανεμιστήρες στο εσωτερικό του κουτιού και οι επιλογές είναι Low (χαμηλές στροφές), Stop (μηδενισμός στροφών) και High (μέγιστος αριθμός στροφών).
    Λίγο πιο κάτω και με τη σειρά που τα συναντάμε -από αριστερά προς τα δεξιά- μία θύρα USB3.0, θέσεις jack για μικρόφωνο και ακουστικά και μία ακόμα θύρα USB3.0.
    Τέρμα κάτω έχουμε το reset κουμπί, κομμάτια από plexiglass όπου στο εσωτερικό τους έχουν τα LEDs για την ένδειξη λειτουργίας δίσκου, αλλά και εκκίνησης και τέρμα δεξιά το κουμπί Power.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Στο πίσω μέρος του κουτιού είχαμε συναντήσει έναν διακόπτη με τις ενδείξεις Lock και Open. Γυρνώντας τον στη θέση Open και τραβώντας προς τα πίσω, αφαιρέσαμε το πλαστικό κομμάτι της οροφής και στο εσωτερικό συναντήσαμε δύο ανεμιστήρες 120mm. Εντύπωση προκάλεσε σίγουρα ο τρόπος στήριξής τους, μιας και υπάρχουν στον κάθε ένα, δύο και όχι τέσσερις βίδες όπως έχουμε συνηθίσει. Ο λόγος; Θα φανεί λίγο αργότερα.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review


    Antec GX500 Case Review

    Καιρός για μία βόλτα στην αθέατη μεριά του κουτιού που είναι το κάτω μέρος και με μία πρώτη ματιά φαίνεται ότι έχουμε να σχολιάσουμε αρκετά.

     

    Antec GX500 Case Review

    Αρχικά προς τη μεριά της πρόσοψης συναντάμε άλλον έναν ίδιο διακόπτη με αυτόν που είχαμε δει στο πίσω μέρος της οροφής. Επίσης στα δεξιά βλέπουμε πριτσίνια, συνεπώς το cage δίσκων θα είναι σταθερό και όχι αφαιρούμενο.

    Antec GX500 Case Review

    Από μία διαφορετική οπτική γωνία, βλέπουμε αρχικά την υποδοχή που θα μπει το χέρι μας για να τραβήξουμε την πρόσοψη και να την αφαιρέσουμε και γυρνώντας τον διακόπτη προς την ένδειξη Open και τραβώντας προς τα κάτω παίρνουμε το διάτρητο τμήμα της πρόσοψης στα χέρια μας.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Ευχάριστη έκπληξη -για κουτί σε αυτό το εύρος τιμής- είναι το αφαιρούμενο και πλενόμενο φίλτρο που συναντάμε στο εσωτερικό.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Στο κέντρο βρίσκουμε δύο τσακίσματα τα οποία κρατάνε στη θέση του το σήμα της εταιρίας που είδαμε στο εξωτερικό. Δεν είναι και ο πιο pro τρόπος στήριξης, αλλά σίγουρα κάνει τη δουλειά του.

    Antec GX500 Case Review

    Για να δούμε και τι κρύβεται πίσω από το πλαστικό τμήμα με τη διάτρητη λαμαρίνα. Αρχικά υπάρχουν δύο θέσεις ανεμιστήρων 120mm. Βλέπουμε ότι οι διαμορφώσεις της λαμαρίνας διαφέρουν στις δύο θέσεις, καθώς στην πάνω υπάρχουν "κυψέλες", οι οποίες δε φημίζονται για την ησυχία που προσφέρουν όταν μπροστά ή πίσω από αυτές, υπάρχει ένας ανεμιστήρας. Πιο κάτω και κοιτώντας τη δεύτερη θέση, βλέπουμε τα κλασικά μεγάλα ανοίγματα τα οποία τα συναντάμε συνήθως στα cage δίσκων. Με αυτό τον τρόπο έχουμε πιο άμεση ψύξη και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Δε μπορώ να καταλάβω τη λογική της διαφορετικής διαμόρφωσης, αλλά "Άγνωσται αι βουλαί" της κατασκευάστριας.

    Ένα πιο κοντινό πλάνο στη μία από τις δύο θέσεις, μας κάνει να καταλάβουμε την απουσία δύο εκ των τεσσάρων βιδών που είδαμε στην οροφή του κουτιού. Στις δύο οπές του ανεμιστήρα που δεν υπάρχουν βίδες, το κουτί έχει εξοπλιστεί με κωνικές υποδοχές, οι οποίες αναλαμβάνουν την στήριξη.

    Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στα παρελκόμενα του κουτιού, υπάρχουν οι τέσσερις απαιτούμενες βίδες για την εγκατάσταση δύο ανεμιστήρων στη πρόσοψη. Βέβαια, επειδή δεν είναι βίδες σπειρώματος M3 που τις βρίσκετε εύκολα στο εμπόριο, αλλά σπειρώματος UNC 6-32, καλά θα κάνετε να τις φυλάξετε σαν κόρη οφθαλμού μιας και είναι δυσεύρετες.

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Προς τα πίσω έχουμε τη θέση για το τροφοδοτικό, όπου αντικρίζουμε ένα ακόμα αφαιρούμενο και πλενόμενο φίλτρο καλής ποιότητας.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Ο τρόπος που σταματά στη θέση του είναι πρόχειρος, μιας και ουσιαστικά το Stop το έχει αναλάβει μία βίδα, αλλά και πάλι δεν συναντήσαμε κάποιο πρόβλημα. Εξάλλου τέτοιες παραχωρήσεις σε αυτό το εύρος τιμής, είναι αποδεκτές.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Κλείνοντας με το εξωτερικό μέρος, ένα κοντινό στα πόδια του κουτιού μας δείχνει ότι έχουν εξοπλιστεί με λαστιχένιες επενδύσεις για να απορροφήσουν τυχόν κραδασμούς, αλλά και να προστατέψουν την επιφάνεια πάνω στην οποία θα τοποθετήσουμε το κουτί.

    Antec GX500 Case Review

     

    Εσωτερικό Antec GX500

     

    Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο εσωτερικό του Antec GX500, αρκεί να ξεβιδώσουμε τις δύο μεταλλικές χειρόβιδες και να τραβήξουμε το πλαϊνό προς τα πίσω. Είναι η πλέον διαδεδομένη διαδικασία για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο εσωτερικό ενός κουτιού.
    Με το που αφαιρέσαμε το πλαϊνό ρίξαμε μια ματιά στο εσωτερικό του και ελέγξαμε και την ελαστικότητά του, η οποία ήταν σχεδόν μηδενική. Ο λόγος έχει ειπωθεί αρκετές φορές, αλλά επανάληψη μήτηρ μαθήσεως λένε. Πέρα από τα νεύρα περιμετρικά, στην ακαμψία που παρατηρήσαμε (παρά τη λεπτή λαμαρίνα) συμβάλει και το εξόγκωμα το οποίο υπάρχει σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του πλαϊνού.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Αφήνουμε το πλαϊνό σε μία άκρη και ρίχνουμε μία πρώτη ματιά στο εσωτερικό, όπου βλέπουμε μαύρη βαφή, δύο θέσεις 5,25" εξοπλισμένες με tool free μηχανισμό εγκατάστασης λευκού χρώματος, τέσσερις θέσεις δίσκων αλλά και ένα αρκετά μεγάλο CPU cut out.

    Antec GX500 Case Review

     

    Ξεκινάμε μια πιο αναλυτική περιγραφή, βάζοντας αρχή από τις θέσεις δίσκων. Το cage όπως αναφέραμε και κατά τη πλοήγησή μας στο εξωτερικό, είναι σταθερό και στα πλαϊνά του υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα για πιο άμεση ψύξη των σκληρών, αλλά και για μειωμένα επίπεδα θορύβου. Στο επάνω μέρος του cage δίσκων βλέπουμε μία ακόμα θέση, αυτή τη φορά για 2,5" δίσκο.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review


    Antec GX500 Case Review

    Προς τα πάνω συναντάμε τη μία θέση για 3,5" συσκευή, όπως και τις δύο θέσεις 5,25". Αρκετοί από εσάς δε θα έχετε ξαναδεί αυτό τον tool free μηχανισμό που έχουν οι συγκεκριμένες, οπότε ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά και από την εσωτερική πλευρά.

    Antec GX500 Case Review

    Βέβαια για να μπορέσει ο φακός να δει τα εσώψυχα του μηχανισμού, έπρεπε να αφαιρέσουμε την πρόσοψη του κουτιού. Μικρό το κακό μιας και είναι μια διαδικασία που την ακολουθούμε σε όλα τα reviews.
    To εσωτερικό της πρόσοψης είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από πλαστικό, αν και θα το θέλαμε λίγο πιο στιβαρό. Επίσης, clips και οδηγοί όπως και τα bezels, είναι και αυτά κατασκευασμένα από πλαστικό.

    Antec GX500 Case Review

    Για να δούμε όμως ένα μικρό παράδοξο στη κατασκευή του σημερινού κουτιού. Κατά τη πλοήγησή μας στο εξωτερικό, αναφέραμε ότι στα πλαϊνά της η πρόσοψη είχε κάποια ανοίγματα, προφανώς για να τροφοδοτήσει με επιπλέον αέρα τους ανεμιστήρες της πρόσοψης (αν αυτοί υπήρχαν).

    Ρίχνοντας όμως μια πιο κοντινή ματιά και με το μέτρο στο χέρι, συμπεραίνουμε το εξής. Το φίλτρο είναι κουμπωμένο στο μπροστινό τμήμα, άρα δεν προστατεύει το πλάι.

    Δε σταματάμε όμως εδώ. Το μέτρο δείχνει βάθος πρόσοψης 3 εκατοστά. Κάτι που με μια πρώτη ματιά είναι λογικό και θεμιτό, μιας και ένας τυπικός ανεμιστήρας έχει πάχος 25mm. Συνεπώς αυτά τα 5mm απόσταση που μένουν είναι μια απόσταση "ασφαλείας" από τη πρόσοψη για να μειωθεί ο θόρυβος και από την άλλη θα ήταν και ο "δρόμος" για τον αέρα που θα ερχόταν από το πλάι.

    Παρατηρείτε κάτι; Ναι πίσω από το χάρακα δεν φαίνονται τα ανοίγματα στο πλαϊνό της πρόσοψης και μάλιστα το ύψος του εξωτερικού πλαστικού με το εσωτερικό είναι το ίδιο!!! Τι σκεφτήκανε λοιπόν και το κάνανε αυτό; Γιατί το κάνανε;

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Ειλικρινά είναι να απορείς πολλές φορές με κάποιες επιλογές. Τα συγκεκριμένα ανοίγματα λοιπόν, ο μόνος τρόπος να τροφοδοτήσουν με αέρα τους ανεμιστήρες, είναι από το πάνω μέρος του εσωτερικού πλαστικού πλαισίου μιας και από εκεί (ακριβώς κάτω από τις θέσεις 5,25") κατηφορίζουν. Οπότε ο αέρας και κατ' επέκταση η σκόνη θα εισέρχονται με τη φορά που δείχνουν τα βέλη.

    Το γεγονός αυτό, μαζί με το ότι το κουτί έρχεται με τρεις προεγκατεστημένους ανεμιστήρες, όπου και οι τρεις αφαιρούν αέρα από το εσωτερικό, το φέρνουν σε αρνητική πίεση. Φίλτρα και μεταξωτές κορδέλες πάνε περίπατο. Είσοδο σκόνης έχει από παντού. Και από το πλαϊνό όπου υπάρχει θέση για 120mm ανεμιστήρα, αλλά δεν έχει φίλτρο, από τη πρόσοψη αλλά και από το πίσω μέρος και όπου τέλος πάντων υπάρχει άνοιγμα. Φροντίστε λοιπόν αν δεν θέλετε να είστε με το ξεσκονόπανο πρωί μεσημέρι βράδυ να ημερέψετε το τέρας, που λέγεται (υπερβολική) αρνητική πίεση.

     

    Antec GX500 Case Review

     

    Τέλος, με τις αμπελοφιλοσοφίες μου και την πολύ ανάλυση και ας κατεβάσουμε ταχύτητα και να επανέλθουμε σε πιο χαλαρές περιγραφές. Αφήσαμε το πλαστικό της πρόσοψης σε μία άκρη και ρίχνουμε μία ματιά στην αθέατη πλευρά της πρόσοψης. Αρχικά κάτω και δεξιά, βλέπουμε δύο οπές από τις οποίες θα περαστούν τα καλώδια των ανεμιστήρων, εφόσον επιλέξετε να εγκαταστήσετε κάποιους. Κατά τη γνώμη μας καλά θα κάνετε.

    Στο επάνω μέρος βλέπουμε το εσωτερικό του cage 5,25" και μια "παρατιμονιά". Το ένα από τα δύο τσακισμένα κομμάτια λαμαρίνας μας ήρθε "αποπροσανατολισμένο", οπότε με λίγη προσοχή το επαναφέραμε.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Και παρακάτω ακολουθεί η πολυπόθητη φωτογραφία από το εσωτερικό του μηχανισμού συγκράτησης συσκευών 5,25". Ναι είναι μία βίδα ουσιαστικά και όταν υπάρχουν βίδες, είμαστε σίγουροι ότι η σωστή εγκατάσταση και η σταθερότητα είναι δεδομένες.

    Antec GX500 Case Review

     

    Πιάνουμε οροφή και βλέπουμε από την εσωτερική μεριά πλέον, τους δύο ανεμιστήρες εξαγωγής. Η κατασκευάστρια αναφέρει ότι το κουτί μπορεί να φιλοξενήσει διπλό ψυγείο στην οροφή -όπως είδαμε και στη σελίδα των χαρακτηριστικών- αλλά ακόμα και πάνω στη συσκευασία του (βλέπε νούμερο 6). Κάτι τέτοιο πάντως δε φαίνεται να έχει και πολλές ελπίδες με μία πρώτη μέτρηση.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Αρχίζει η κατηφόρα και πρώτο συναντάμε στο διάβα μας τον ανεμιστήρα 120mm εξαγωγής και λίγο πιο κάτω τις επτά θέσεις PCI. Όπως σωστά μαντέψαμε κατά την πλοήγησή μας στο εξωτερικό του κουτιού, αυτό είναι εξοπλισμένο με "παλιομοδίτικα" PCI brackets.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Τέρμα κάτω είναι η θέση για το τροφοδοτικό, όπου εντοπίζουμε δύο λωρίδες από σπογγώδες υλικό που θα αποτρέψουν τυχόν κραδασμούς.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Μια ματιά στη καρδιά του κουτιού, μας αποκαλύπτει αρκετές διαμορφώσεις της λαμαρίνας, οι οποίες καθιστούν το motherboard tray σχετικά άκαμπτο. Επίσης, βλέπουμε από πιο κοντά πλέον το μεγάλο CPU cut out, οπές για τη διευθέτηση των καλωδίων, με αυτή για το 8pin EPS καλώδιο να μοιάζει κάπως μικρή και στριμωγμένη και έλαμψαν δια της απουσίας τους οι ενδείξεις σε κάθε οπή, για τη τοποθέτηση των αποστατών ανάλογα τον τύπο μητρικής. Ευτυχώς έχουν προεγκατασταθεί οι έξι από τους συνολικά εννιά που θα χρειαστούμε, οπότε το έργο μας θα είναι εύκολο.

    Antec GX500 Case Review

     

    Και έφτασε η ώρα να δούμε τι γίνεται στο πίσω μέρος. Το πλαϊνό αφαιρέθηκε με τον ίδιο τρόπο όπως το αριστερό και δεν έχουμε να κάνουμε κανένα επιπλέον σχόλιο σε σχέση με ότι είχαμε αναφέρει σε αυτό που προηγήθηκε.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Στα του πίσω μέρους τώρα, βλέπουμε αρκετές δέστρες για να τακτοποιήσουμε τα καλώδια στο πίσω μέρος, αλλά με μία πρώτη μέτρηση του χώρου δεν ενθουσιαστήκαμε, μιας και το μέτρο μας έδειξε 7mm διαθέσιμου χώρου.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Μη βιάζεστε όμως, έχουμε και ένα πλαϊνό με εξόγκωμα θυμάστε; Οπότε το ξαναβάλαμε στη θέση του και πήραμε τις μετρήσεις από την εσωτερική μεριά. Και πάλι όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν και πολύ ικανοποιητικά, καθώς το κουτί σε κανένα σημείο δεν έδειξε να διαθέτει χώρο πάνω από 16mm. Μια χρυσή τομή είναι τα 20mm για ένα εύκολο cable management, οπότε στο σημερινό κουτί ίσως να πονοκεφαλιάσουμε.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Η οροφή είναι κουμπωτή, οπότε αρκεί να τη τραβήξετε για να βγει. Επειδή δεν είχα και πολύ εμπιστοσύνη στα πλαστικά για να είμαι ειλικρινής, πίεσα από το εσωτερικό τα clips συγκράτησης και την αφαίρεσα. Στο εσωτερικό της υπάρχουν δύο πλακέτες με την ποιότητα των κολλήσεων να χαρακτηρίζεται αρκετά καλή και τα καλώδια έχουν πιαστεί, αλλά όχι ακινητοποιηθεί με ένα πλαστικό και δύο βίδες. Επίσης κατά το τράβηγμα προσέξτε μιας και υπάρχει και το καλώδιο της γείωσης που είναι βιδωμένο επάνω στο κουτί.

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review


    Antec GX500 Case Review

    Κλείνοντας αξίζει ένα κοντινό στα καλώδια του front panel και θα σταθούμε σε δύο σημεία. Το ένα είναι το εσωτερικό 20pin USB3.0 καλώδιο το οποίο είναι πάντοτε καλοδεχούμενο και μάλιστα είναι εξοπλισμένο και με εσωτερική υποδοχή USB2.0. Επομένως αν η μητρική σας δεν έχει υποδοχή για 20pin USB3.0 δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάποιο μετατροπέα. Προσοχή μόνο καθώς θα πρέπει να κουμπώσετε είτε το ένα είτε το άλλο στη μητρική σας.
    Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα σταθούμε, είναι τα καλώδια του fan controller τα οποία είναι πέντε στον αριθμό. Δυστυχώς η κατασκευάστρια δεν αναφέρει πουθενά τα συνολικά Watt του ελεγκτή, οπότε σαν αρχική σκέψη θα σας συνιστούσαμε να μην συνδέσετε πάνω από ένα ανεμιστήρα ανά υποδοχή.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review
    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review


    Antec GX500 Case Review

    Όμως στην ομάδα έχουμε και τον Στέλιο (aka Seafalco) οπότε τον βάλαμε στο παιχνίδι για μια μικρή ανάλυση της πλακέτας του ελεγκτή. Τι δε θα αναλύαμε κάτι για το οποίο ο κατασκευαστής τηρεί σιγή ιχθύος; Σας γελάσανε.

    Παρακάτω ακολουθούν δύο φωτογραφίες από την πλακέτα του ελεγκτή. Τη πήραμε στα χέρια μας ξεβιδώνοντας δύο βίδες και ο φωτογραφικός φακός την αποθανάτισε για εσάς.

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Αφού λύθηκε ο fan controller, διαπιστώσαμε -όπως είχαμε ήδη υποψιαστεί από τα χειριστήριά του- ότι πρόκειται για μια απλή, αλλά αξιόπιστη λύση.
    Απλή, γιατί οι διατιθέμενες επιλογές είναι τρεις: OFF , Low (τροφοδότηση ανεμιστήρων με 5 Vdc) και High (τροφοδότηση ανεμιστήρων με 12 Vdc).
    Και αξιόπιστη, γιατί το μοναδικό στοιχείο επιλογής, είναι δύο απλοί συρόμενοι διακόπτες, οι οποίοι λειτουργώντας κάτω από τόσο χαμηλή τάση θα έχουν εξαιρετική μακροβιότητα.


    Antec GX500 Case Review

     

    Ουσιαστικά ο fan controller, τροφοδοτεί το (-) όλων των ανεμιστήρων με την τάση των 0Vdc ("Γη" τροφοδοτικού) και με την βοήθεια των διακοπτών, συνδέει το (+) των ανεμιστήρων, είτε στην τάση των 12Vdc (High), είτε στην τάση των 5Vdc (Low).
    Εδώ να παρατηρήσουμε ότι, στον δεξιό διακόπτη συνδέονται τρία κανάλια / ανεμιστήρες και στον αριστερό δύο.

    Με τον controller αυτόν, μπορούμε να τροφοδοτήσουμε και περισσότερους ανεμιστήρες ανά έξοδο / καλώδιο, αρκεί να έχουμε κατά νου ότι ανά διακόπτη το φορτίο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 1,5 Αdc (18 Watt), έτσι, θα πρέπει να υπολογίσουμε σε ποιο κανάλι συνδέουμε τι, προκειμένου να μην υπερφορτώσουμε τους διακόπτες.

    Και μια παρατήρηση πριν κλείσουμε αυτή τη μικρή "εξερεύνηση":
    Κάποιοι ανεμιστήρες μπορεί να εμφανίζουν δυσκολία να ξεκινήσουν* με τροφοδοσία 5Vdc, οπότε καλό είναι, να κάνετε έναν έλεγχο αν με τα 5Vdc ξεκινάει κανονικά και χωρίς "δισταγμούς" ο ανεμιστήρας σας!
    Φυσικά αν επιμένετε -με δική σας ευθύνη- να χρησιμοποιήσετε κάποιον από αυτούς, μπορείτε να τον ξεκινάτε με τα 12Vdc και αφού πάρει στροφές, μπορείτε να τον "γυρίσετε" στα 5Vdc, δεν πρόκειται να σταματήσει!
    {*Μολονότι είναι σπάνιο πλέον σαν φαινόμενο, δεν μπορούμε να μην το αναφέρουμε!}


    Εγκατάσταση συστήματος

     

    Tο σύστημα της δοκιμής αναφέρεται παρακάτω:

    Επεξεργαστής: Intel i7 920
    Μητρική: Foxconn X58 Flaming Blade
    Μνήμες: Mushkin Redline 3x2GB
    Ψύκτρα: Xigmatek Gaia
    ssd: OCZ Agility
    hdd: Samsung f3 Spinpoint 1TB
    Κάρτα γραφικών: Asus 6850 Direct CU
    Τροφοδοτικό: Cooler Μaster G650M

     

    Αυτό το στάδιο σε ένα case review, είναι ίσως το πιο σημαντικό. Εδώ κρίνεται η χρηστικότητα ενός κουτιού και κατά κανόνα, εδώ βγάζει τα σημαντικότερα ελαττώματά του.

    Αρχικά βιδώθηκαν οι αποστάτες στο κουτί και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε η μητρική. Αμέσως μετά σειρά πήρε η ψύκτρα του επεξεργαστή και με το μέτρο στο χέρι, το μέγιστο ύψος ψύκτρας που μπορεί να εγκατασταθεί στο σημερινό προϊόν είναι 159mm. Ένα μεγάλο "Oυφ!" αναφώνησα εκείνη τη στιγμή καθώς η κατασκευάστρια δίνει 158mm σαν μέγιστο ύψος ψύκτρας και η Gaia, ήταν ένα μόλις χιλιοστό εκτός προδιαγραφών.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Κάποιος θα πει βέβαια εντάξει και 158mm να ήταν, έχεις και το πλαϊνό με το εξόγκωμα που θα σου δώσει το κάτι παραπάνω. Στο σημερινό κουτί παρόλο που το εξόγκωμα είναι σχεδόν οκτώ χιλιοστά, δεν συνεισφέρει κάτι παραπάνω και ο λόγος είναι η δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Μέχρι εδώ όλα πηγαίνουν καλά και σειρά πήρε το τροφοδοτικό για να γίνει μία πρώτη διευθέτηση των καλωδίων. Και εκεί ακριβώς διαπιστώνω ότι δε μπορώ να περάσω το 8pin EPS καλώδιο ακόμα και αν το έσπαγα σε 4+4pin.

    Antec GX500 Case Review

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Πάμε πάλι από την αρχή, ξεβίδωμα και απεγκατάσταση της μητρικής, πέρασμα του 8pin EPS καλωδίου, κράτημα του καλωδίου με το ένα χέρι και επανατοποθέτηση της μητρικής με το άλλο. Καταστάσεις καθόλου ευχάριστες...

    Προσπερνάμε και σειρά παίρνει η κάρτα γραφικών. Όπως σας έχω ξαναπεί στο παρελθόν, όταν έχουμε να κάνουμε με μη επανατοποθετούμενα PCI brackets όπου ο χρήστης πρέπει να τα σπάσει, καλό είναι να γίνεται το τελευταίο πριν μπει η μητρική στο κουτί, καθώς αν στο σημείο που λυγίσουν, υπάρχει κάποιος πυκνωτής ή κάποιο ολοκληρωμένο, ίσως προκαλέσετε ανεπανόρθωτη βλάβη στη μητρική σας.

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review


    Antec GX500 Case Review

    Επίσης λίγο πριν την τοποθέτηση της κάρτας γραφικών, πήραμε και τις ανάλογες μετρήσεις που σας τις παραθέτουμε στη φωτογραφία που ακολουθεί.

    Antec GX500 Case Review

    Λίγο πριν το τέλος σειρά πήραν οι δίσκοι αλλά και ένα DVD για να σιγουρέψουμε τη σωστή λειτουργία του μηχανισμού των 5.25".

    Όσον αφορά τη θέση 5,25", ο μηχανισμός λειτούργησε υποδειγματικά και η εγκατάσταση ήταν υπόθεση μερικών δευτερολέπτων.


    Antec GX500 Case Review

     

    Στους δίσκους τώρα παρότι η εγκατάσταση για τους 3,5" είναι tool free με τη χρήση των brackets που είδαμε στα παρελκόμενα, έπρεπε να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω, καθώς απαραίτητη είναι η τοποθέτηση των ροδελών που παρέχονται από τη κατασκευάστρια για την απορρόφηση κραδασμών ανάμεσα σε bracket και δίσκο. Σίγουρα θέλανε να κρατήσουν χαμηλά το κόστος, αλλά η περικοπή ακόμα και σε αυτό το σημείο αρχίζει να ξεθωριάζει τη καραμέλα "του χαμηλού κόστους κουτιού, άρα και τι περίμενες;". Έχουμε δει και άλλα κουτιά σε αυτό το εύρος τιμής αλλά τόσες περικοπές πρώτη φορά, συν το γεγονός ότι οι παρακάτω ροδέλες μιας και χωνεύουν μέσα στην υποδοχή που φιλοξενείται ο πίρος συγκράτησης δε ξέρουμε κατά πόσο έχουν λόγο ύπαρξης. Σε αυτό αν προσθέσουμε το γεγονός ότι οι πίροι συγκράτησης είναι ένα σώμα με το πλαστικό bracket, δε νομίζουμε να έχουν καμία αποτελεσματικότητα στη περίπτωση δίσκου που "κουνάει την αχλαδιά".

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review


    Antec GX500 Case Review

    Τελευταίο πριν τη διευθέτηση των καλωδίων αφήσαμε τον ssd δίσκο. Και εδώ τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα, αλλά δε βοήθησε και η μητρική.
    Επειδή η μητρική της παρουσίασης έχει τη πρώτη PCI σχετικά χαμηλά σε σχέση με το μεγαλύτερο ποσοστό των μητρικών, έφερε την κάρτα στο ίδιο ύψος περίπου με τον ssd. Οπότε το βίδωμά του από τα πλάγια, ήταν σπαζοκεφαλιά. Ευτυχώς για μένα λειτούργησε υποδειγματικά το ειδικό κατσαβίδι το οποίο έχω στη κατοχή μου για τέτοιες καταστάσεις και δε χρειάστηκε να αφαιρέσω τη κάρτα για να βιδώσω τον ssd.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

     

    Κλείνοντας έμεινε η τακτοποίηση των καλωδίων στο πίσω μέρος. Δε μπορώ να πω ότι πέρασα ευχάριστες στιγμές, μιας και θυμήθηκα τι σημαίνει να βάζεις το κουτί κάτω και να πιέζεις το πλαϊνό για να κλείσει. Το πρόβλημα με τον λίγο χώρο στο πίσω μέρος, έκανε την εμφάνισή του και παρόλο που χρησιμοποίησα ένα semi modular τροφοδοτικό ένα καλώδιο (power sata) αναγκάστηκα να το έχω στο πάτωμα του κουτιού.
    Επίσης, δε χρησιμοποίησα τα δεματικά που ερχόταν μαζί με το κουτί, μιας και το βάλε βγάλε των καλωδίων έγινε δύο φορές μέχρι να καταφέρω να το κλείσω, συν ότι τα συγκεκριμένα είναι και κάπως επικίνδυνα να τρυπήσουν τα χέρια.

     

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review


    Antec GX500 Case Review

     

     

    Antec GX500 - Μετρήσεις θερμοκρασιών, θορύβου και "στατικής" πίεσης

     

    Aρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Antec GX500.

    Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:
     

    • Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το OCCT ver. 4.4.0 και πιο συγκεκριμένα το CPU:LINPACK για τον συνολικό χρονικό διάστημα των 15 λεπτών, με Idle Periods 1 λεπτό και 5 λεπτά κατά την αρχή και το τέλος του test αντίστοιχα.
    • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Furmark ver. 1.13.0.0 για 5 λεπτά σε ανάλυση 1280x720 και με επιλογές στα Options, Dynamic Backround και Burn in, ενώ το anti-aliasing έμεινε στο off.
    • Και ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες.
    • H ελάχιστη θερμοκρασία των σκληρών δίσκων λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
    • Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C

     

    Antec GX500 Case Review

     

    Στις θερμοκρασίες το Antec GX500, δε τα πήγε άσχημα, αλλά κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, με το μεγαλύτερο μέρος των καλωδίων να βολεύονται στο πίσω μέρος και τους αποδοτικούς ανεμιστήρες της εταιρίας να δηλώνουν παρών σε συνδυασμό με τις πολλές εισόδους αέρα. Στο μόνο σημείο που ήταν κάπως τσιμπημένες οι θερμοκρασίες ήταν στο σκληρό δίσκο, αλλά και εκεί λίγο πολύ το περιμέναμε μιας και δεν υπήρχε κάποιος ανεμιστήρας στη πρόσοψη για πιο άμεση ψύξη. Παρόλα αυτά όμως λόγω της αυξημένης αρνητικής πίεσης, δημιουργείται μια σταθερή ροή και ο δίσκος δε σημείωσε μεταβολές στο τομέα της θερμοκρασίας.Τα αποτελέσματα που πήραμε σε idle κατάσταση ακολουθούν.

     

    stockidlecpu antec gx500.pngstockidlecore antec gx500.pngstockidlevga antec gx500.pngstockidlehdd antec gx500.png

     

    Παρακάτω βλέπουμε τα αποτελέσματα τα οποία τα έχουμε ήδη προλογίσει.

     

    stockloadcpu antec gx500.pngstockloadcore antec gx500.pngstockloadvga antec gx500.pngstockloadhdd antec gx500.png

     

    Tο πήγαμε λίγο παραπάνω όμως και το σύστημα υπερχρονίστηκε. Ο επεξεργαστής μας ανέβηκε στα 4GHz και μάλιστα για να αυξήσουμε και άλλο την εκλυόμενη θερμότητά του, ανεβάσαμε το VCore. Βέβαια, το κρατήσαμε μέσα στα όρια που δίνει η Intel.Το Antec GX500 συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στην υπερχρονισμένη κατάσταση του συστήματος.

     

    ocidlecpu antec gx500.pngocidle core antec gx500.pngocidlevga antec gx500.pngocidlehdd antec gx500.png

     

    Aποτελέσματα κατά το Load του συστήματος.

     

    ocloadcpu antec gx500.pngocloadcore antec gx500.pngocloadvga antec gx500.pngocloadhdd antec gx500.png

     

    Τελευταίο εμπόδιο για το κουτί είναι οι μετρήσεις θορύβου. Το db meter μας, στάθηκε απέναντι από το κουτί πάνω σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από αυτό. Οι μετρήσεις έγιναν ξημερώματα με κλειστές πόρτες και παράθυρα, για να περιοριστούν όσο ήταν δυνατόν οι επιδράσεις από το περιβάλλον.


    Antec GX500 Case Review

    Από τα έως τώρα reviews και τις μετρήσεις μας με το παραπάνω db meter, έχει γίνει κατανοητό ότι, οτιδήποτε πάνω από τα 40db, αρχίζει να γίνεται αισθητό. Και οτιδήποτε που περνάει τα 42-43db, ενοχλητικό.
    Το κουτί ήταν αρκετά ήσυχο είτε με τους ανεμιστήρες στο Low, είτε στο High και αξίζει να σημειωθεί ότι, στην απόλυτη ησυχία του δωματίου μας και πριν καν πατήσουμε το Power on του κουτιού, το db meter έδειξε 34,0dbΑ. Αυτό για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης. 

     

    57fb913f8a789-noiseantecgx500.png

     

    Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε αρνητικήπίεση, πράγμα απολύτως φυσιολογικό μιας και το περιμέναμε με τρεις ανεμιστήρες να βγάζουν αέρα από το κουτί.

    Προσπάθεια για το στήσιμο υδρόψυξης

     

    Όπως ήδη έχουμε πει η εταιρία αναφέρει τόσο στο site της όσο και πάνω στη συσκευασία του κουτιού ότι στην οροφή μπορεί να φιλοξενήσει ένα έτοιμο σύστημα υδρόψυξης με διπλό ψυγείο (2x120mm). Κάτι τέτοιο με τη μητρική που έχουμε στη κατοχή μας δεν ήταν δυνατό, αν και μας προϊδέασε και η μέτρηση που πήραμε κατά τη πλοήγησή μας στο εσωτερικό του. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τους λόγους μέσα από μερικές φωτογραφίες.

    Antec GX500 Case Review Antec GX500 Case Review

    Antec GX500 Case Review

    Ίσως αν υπήρχε μία μετατόπιση προς τα έξω των θέσεων 2x120mm τα πράγματα να ήταν πιο άνετα, αλλά μη ξεχνάτε ότι το 8pin EPS καλώδιο το περάσαμε οριακά, αφού χρειάστηκε να βγει η μητρική, να περαστεί το καλώδιο και μετά να ξαναμπεί στη θέση της.

    Όπως και να έχει αυτό λέγεται μερική συμβατότητα με ψυγεία στην οροφή του κουτιού και είναι αυτό που λέμε συχνά ένας πόντος λείπει για να γίνουν τα πράγματα απλά.

    Ο απολογισμός

    Antec GX500 Case Review

     

    Και κάπως έτσι φτάσαμε να γράφουμε ένα ακόμα απολογισμό για ένα προϊόν. Αρχικά να πω ότι όταν πρωτοπήρα το Δελτίου Τύπου της εταιρίας, ήμουν ενθουσιασμένη. Από τη μια ήταν το βαρύ όνομα της κατασκευάστριας που εγγυάται ποιότητα και από την άλλη, ένα κουτί σε πολύ προσιτή τιμή για όσα έδειχνε να προσφέρει. Τρεις προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες, ελεγκτής ανεμιστήρων, δυνατότητα εγκατάστασης οποιασδήποτε κάρτας γραφικών, Full size ATX μητρικές αλλά και δυνατότητα εγκατάστασης ψυγείου στην οροφή. Τι άλλο να ζητήσει κανείς στα 59 ευρώ;

    Πραγματικά τίποτα, αν όλα τα παραπάνω ήταν όπως θα έπρεπε. Σας έχω ξαναπεί δε μου αρέσει να γράφω δυσάρεστους απολογισμούς, αλλά καμιά φορά χρειάζεται. Και όταν χρειάζεται πρέπει να γίνει.

    Το κουτί μετά από την σημερινή εξέταση δεν με ενθουσίασε. Πολλές φορές σκέφτηκα ότι το μόνο θετικό ήταν ο απλός αλλά αποτελεσματικός fan controller του κουτιού, που δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούν πάνω του αρκετοί ανεμιστήρες. Από την άλλη όμως πράγματα όπως η στενότητα χώρου στο πίσω μέρος, όπου αν υπήρχε μισό εκατοστό ακόμα θα έλυνε πολλά προβλήματα, η οπή για το πέρασμα του 8pin EPS καλωδίου που με έκανε να βγάλω και να βάλω τη μητρική, η στενότητα του χώρου στην οροφή όπου δεν δίνει τη δυνατότητα να εγκατασταθεί ένα διπλό ψυγείο ανεξάρτητα από τη μητρική (η κατασκευάστρια αναφέρει καθαρά τη συμβατότητα) και τα μη επανατοποθετούμενα PCI covers, ήταν τα σημαντικά ελαττώματα τα οποία αμαύρωσαν την αρχική εικόνα.

    Τα φίλτρα από την άλλη υπήρχαν και ήταν και άριστης ποιότητας, αλλά η αυξημένη αρνητική πίεση του κουτιού τα καθιστούσε εν μέρη άχρηστα. Και τέλος τα συρτάρια δίσκων μαζί με τις ροδέλες που είδαμε οι οποίες πραγματικά είναι διακοσμητικές.

    Συνεπώς, η εταιρία στη προσπάθειά της να κρατήσει χαμηλά το κόστος, παρόλο που εξόπλισε το προϊόν με τρεις πολύ ποιοτικούς ανεμιστήρες, ελεγκτή ανεμιστήρων, USB3.0 καλώδιο με δυνατότητα σύνδεσης και σε USB2.0 header και το τελευταίο δε το βλέπουμε ακόμα και σε πιο ακριβά κουτιά, προχώρησε σε περικοπές σε άλλα σημεία του τα οποία βοηθάνε το χρήστη να έχει μια ευχάριστη και απροβλημάτιστη συμβίωση με το προϊόν.

    Κλείνοντας το Antec GX500 έχει προτεινόμενη τιμή από την εταιρία τα 59 ευρώ και είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στη τιμή των 57,40 ευρώ τη στιγμή που γράφεται το παρόν review.

    Παρακάτω αναφέρονται τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα του σημερινού κουτιού:

    Πλεονεκτήματα

    • Ελεγκτής ανεμιστήρων με αρκετή ισχύ ώστε να σηκώσει πολλούς ανεμιστήρες.
    • Τρεις προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες.
    • Αφαιρούμενα και πλενόμενα φίλτρα σε πρόσοψη και τροφοδοτικό.
    • Αθόρυβη λειτουργία σε συνδυασμό με καλές θερμοκρασίες.
    • Tool free μηχανισμοί εγκατάστασης του Hardware.
    • Εξογκώματα στα πλαϊνά για επιπλέον χώρο.
    • Μαύρα καλώδια front panel με το USB3.0 καλώδιο να έχει και μετατροπέα για USB2.0.
    • Εξωτερική θέση 3,5".
    • Τρία χρόνια εγγύηση.

     

    Μειονεκτήματα


     

    • Μέτρια ποιότητα κατασκευής.
    • Λίγος χώρος στο πίσω μέρος για τη τακτοποίηση των καλωδίων.
    • Η εγκατάσταση διπλού ψυγείου στην οροφή εξαρτάται άμεσα από τη μητρική.
    • Δυσκολία στο πέρασμα του 8pin EPS καλωδίου και στη παρουσίαση έπρεπε να προχωρήσουμε σε απεγκατάσταση της μητρικής.
    • Μη επανατοποθετούμενα PCI covers.
    • Στις θέσεις δίσκων χρειάζεται προετοιμασία από το χρήστη στο να τοποθετηθούν τα foam rings για την αποτελεσματικότητα των οποίων αμφιβάλουμε.

     

    Με βάση όλα τα παραπάνω, η γενική βαθμολογία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από:


    Antec-GX500-rating.png?m=1401802898

     

    karmen1983 03/06/2014

    Ευχαριστούμε θερμά τη Antec, για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

    Συντελεστές Review
    Reviewers: karmen1983
    Photographers: karmen1983
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.