Εισαγωγή
Έχουν περάσει παραπάνω από 4 χρόνια από την τελευταία φορά που δοκιμάσαμε κάποιο fanless barebone της σειράς DS της Shuttle και με την ανακοίνωση της νέας σειράς DS50U έφτασε στο εργαστήρι μας η ναυαρχίδα της οικογένειας, το DS50U7 το οποίο όπως καταλαβαίνετε από το τελευταίο ψηφίο του ονόματός του εξοπλίζεται με επεξεργαστή Core i7 και συγκεκριμένα τον i7 1355U της οικογένειας Raptor Lake.
Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα της ίδιας οικογένειας, έτσι και η σειρά DS50Ux (όπου x ο επεξεργαστής) απευθύνεται τόσο σε μικρό βαθμό στον μέσο χρήστη που απαιτεί την απόλυτη ησυχία από το HTPC ή τον υπολογιστή γραφείου του, όσο και σε μεγαλύτερο βαθμό σε επαγγελματικές, βιομηχανικές ή εργαστηριακές εφαρμογές που απαιτούν πιστοποιημένη 24ωρη λειτουργία και διάφορες -όχι και τόσο συνηθισμένες- θύρες Ι/Ο. Οι επεξεργαστές που θα βρούμε διαθέσιμους στα barebones της σειράς DS50Ux, ξεκινούν από τον Celeron 7305U και φτάνουν έως τον Core i7 1355U με 2 p-cores, 8 e-cores, 12 threads, 12MB Cache και συχνότητα που υπό προϋποθέσεις, μπορεί να φτάσει τα 5.00 GHz.
Ας αφήσουμε όμως τις εισαγωγές και ας περάσουμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Shuttle XPC Slim DS50U7, με επεξεργαστή Core i7 1355U που θα δοκιμάσουμε σήμερα.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Shuttle Shuttle XPC Slim DS50U7 παρουσιάζονται αρκετά αναλυτικά παρακάτω, ενώ για ακόμα πιο αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα του προϊόντος.
H σειρά XPC Slim DS50U είναι διαθέσιμη σε 4 εκδόσεις, με διαφοροποίηση στη CPU, ξεκινώντας από Intel Celeron και φτάνοντας στον i7 που δοκιμάζουμε σήμερα. H επιλογή επεξεργαστή επηρεάζει και την ενσωματωμένη GPU με τον Celeron 7305 και τον i3 1315U να συνοδεύονται από Intel UHD graphics με 48 και 64 execution units αντίστοιχα, ενώ οι μεγαλύτεροι i3 1335u και i7 1355u συνοδεύονται από Intel Iris Xe με 80 και 96 execution units αντίστοιχα. Αναλυτικό πίνακα σύγκρισης των διαθέσιμων επεξεργαστών μπορείτε να βρείτε στην σχετική ιστοσελίδα της Intel.
Aφήνοντας τον επεξεργαστή, βλέπουμε πως το DS50U7 μπορεί να συνδεθεί με έως και τρεις οθόνες, έχει δύο υποδοχές M.2-2280 για SSD ή το εξάρτημα WWN04 για τη σύνδεση 4G/5G module (στην περίπτωση που επιλέξετε δύο SSD ο ένας θα πρέπει να είναι SATA), διαθέτει δύο θύρες δικτύου με τη μία να υποστηρίζει 2.5G ενώ διαθέτει και συνολικά 8 θύρες USB με τις δύο να υποστηρίζουν 10Gbps, τις τέσσερεις 5 Gbps, ενώ για λόγους συμβατότητας με ιδιότροπες παλιές συσκευές βρίσκουμε και δύο θύρες που ακολουθούν την παλαιότερη έκδοση USB2.0.
Όπως βλέπετε, η σειρά DS50Ux μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών. Οι θύρες Ι/Ο που διαθέτει είναι παραπάνω από επαρκείς και η ύπαρξη 2 καρτών δικτύου με δυνατότητες load balancing & failover, μίας σειραϊκής θύρας και ενός τετράπινου κοννέκτορα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε για εξωτερικό power button, είτε για τροφοδοσία 5V σε συνδυασμό με την πιστοποιημένη δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας, το καθιστούν ιδανικό για μια μεγάλη σειρά επαγγελματικών εφαρμογών.
Επιπλέον των παραπάνω, η σειρά DS50Ux είναι συμβατή με το εξάρτημα τοποθέτησης σε rack PRM01, το οποίο δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης δύο slim συσκευών σε rack καταλαμβάνοντας χώρο 2U, με το εξάρτημα τοποθέτησης σε ράγα DIN των 35mm (αυτή που κρεμάμε τους μικροαυτόματους στους ηλεκτρολογικούς πίνακες) DIR01 ενώ με το εξάρτημα PCP11 μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη θύρα VGA με μία ακόμα COM.
Και πάμε στο θέμα της τιμής, όπου όπως πολύ σωστά υποθέτετε βάσει όσων έχουμε δει σε προηγούμενα review είναι και στην περίπτωση των DS50Ux μία πονεμένη ιστορία. Έτσι η έκδοση με τον i7 έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 947 ευρώ ενώ η μικρή έκδοση με τον Celeron κοστίζει 351 ευρώ. Ενδιάμεσα τοποθετούνται όπως είναι αναμενόμενο οι i3 και i5 με τιμές 593 και 827 ευρώ αντίστοιχα. Τα παραπάνω ποσά είναι απαγορευτικά προφανώς για οικιακή χρήση και η αγορά ενός barebone της συγκεκριμένης σειράς δικαιολογείται μόνο για επαγγελματική χρήση που θα εκμεταλλεύεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
Συσκευασία - Παρελκόμενα
To DS50U7 έρχεται σε μία τυπική για την Shuttle συσκευασία. Το χαρτονένιο κουτί έχει γίνει κοινό για όλα τα Shuttle που χωράνε σε αυτό και οι παρατηρητικοί θα δουν πως απουσιάζουν πλέον από το σκαρίφημα του συστήματος οτιδήποτε έχει σχέση με θύρες και κουμπιά. Στην πλάγια όψη υπάρχει ένα μεγάλο έγχρωμο αυτοκόλλητο με τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του barebone.
Ανοίγοντας τη συσκευασία, πέρα από το καλά προστατευμένο barebone βρίσκουμε και το κλασικό κουτί με τα παρελκόμενα.
O εξοπλισμός του DS50U7 είναι ο ίδιος που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα Fanless XPC και έτσι σε αυτόν, εκτός από το στήριγμα Vesa περιλαμβάνεται και η βάση/ποδαράκια για την όρθια τοποθέτηση.
Επιπλέον αυτού, τα παρελκόμενα που θα βρείτε είναι το τροφοδοτικό των 90W της AC Bel που δίνει τάση 19V και ρεύμα έως 4.74Α και όλες τις απαραίτητες βίδες για την στήριξη ενός HDD/SSD των 2.5" καθώς και για τη στήριξη VESA. Φυσικά υπάρχει οδηγός quick start σε αρκετές γλώσσες και ένα DVD με τους απαραίτητους οδηγούς. Ναι καλά διαβάσατε, ακόμα DVD με οδηγούς δίνει η Shuttle (ζω για την ημέρα που δεν θα γράψω αυτή την πρόταση σε review της Shuttle).
Tέλος παρέχονται και τέσσερα thermal pads με τα 2 να προορίζονται για τους M.2 SSD και τα άλλα 2 για τα SODIMM των μνημών. Όπως καταλαβαίνετε, καλό είναι πριν την εγκατάτασταση να ρίξετε μια ματιά στο quickstart guide.
Το εξωτερικό
Όσον αφορά το εξωτερικό του, το DS50U7 εμφανίζεται σαφώς ανανεωμένο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Έτσι το σύνολο της άνω όψης είναι διάτρητο, γεγονός που έαν συνδυαστεί με το σαφώς αυξημένο βάρος του μας προϊδεάζει πως κάτι έχει αλλάξει με το σύστημα παθητικής ψύξης.
Κατά τα άλλα η μπροστινή του όψη διαθέτει 2 θύρες USB των 10 gbps (κόκκινες), 4 θύρες των 5 gbps (μπλε) τα κλασσικά τριπολικά audio jack των 3.5mm και τα ενδεικτικά LED λειτουργίας και προσπέλασης της μονάδας αποθήκευσης. Δυστυχώς όπως και στην περίπτωση του DL30N που είχαμε δει πρόσφατα, έτσι και εδώ απουσιάζει τόσο ο αναγνώστης μνημών SD όσο και κάποια θύρα Type C.
Περνώντας στην πίσω πλευρά, από τα δεξιά προς τα αριστερα βλέπουμε την υποδοχή τροφοδοσίας, τις δύο θύρες RJ45 (η μία από τις δύο υποστηρίζει έως και 2.5 Gbit Ethernet), μία θύρα VGA (η οποία μπορεί να αντικατασταθεί από μία σειριακή), δύο θύρες USB 2.0 (ιδιαίτερα χρήσιμες για ιδιότροπες βιομηχανικές συσκευές) και μία σειριακή θύρα (με υποστήριξη βοηθητικής τροφοδοσίας 5/12V και τη αριστερή να μπορεί να ακολουθήσει εκτός του RS232 και τα πρωτόκολλα RS422/RS485).
Η σύνδεση με οθόνη πέρα από τη θύρα VGA που ήδη αναφέραμε γίνεται επίσης με μία θύρα HDMI 2.0b και άλλη μία Displayport 1.4a που μπορούν να υποστηρίξουν αναλύσεις έως και 4096x2160 στα 60Hz, ενώ δεν απουσιάζει και η κλασσική μικρή τετράγωνη οπή στα τέρμα αριστερά με τα 2 ζεύγη jumpers. Με το ένα ζεύγος μπορούμε να εκτελέσουμε Clear Cmos χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουμε το καπάκι, ενώ στο άλλο μπορούμε να συνδέσουμε έναν εξωτερικό διακόπτη τροφοδοσίας, πράγμα πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις που θα περιλαμβάνουν την τοποθέτησή του barebone σε κάποιο δύσκολα προσπελάσιμο σημείο. Τέλος υπάρχουν και δύο υποδοχείς SMA όπου μπορούν να τοποθετηθούν κεραίες ασύρματης δικτύωσης.
Eλαφρώς διαφοροποιημένη σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές είναι και η κάτω πλευρά του DS50U7, μιας και αντί για τα δύο ανεξάρτητα καπάκια που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε, πλέον υπάρχει ένα ενιαίο, το οποίο στο πάνω του μέρος φαίνεται να έχει και κάτι βιδωμένο.
Το εσωτερικό
Συνεχίζουμε λοιπόν ξεβιδώνοντας τις δύο βίδες που είδαμε ότι συγκρατούν το ενιαίο πλέον κάτω καπάκι και με το που το αφαιρέσουμε ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύο εκπλήξεις. Η πρώτη αφορά την ολοκαίνουργια βάση τοποθέτησης μονάδας αποθήκευσης των 2.5" (το μεταλλικό εξάρτημα που βλέπουμε σε φυσικό χρώμα μετάλλου.
Η δεύτερη έκπληξη είναι η ευμεγέθης μεταλλική επιφάνεια που βρίσκεται στο καπάκι (οι 4 βίδες που αναφέραμε στην προηγούμενη ενότητα) η οποία αναλαμβάνει την ψύξη των δύο M.2 SSD καθώς και των SODIMM των μνημών με τη βοήθεια των τεσσάρων thermal pads που είδαμε στην ενότητα με τα παρελκόμενα. Δεδομένου ότι οι nvme SSD φημίζονται για τις υψηλές θερμοκρασίες τους, κάθε βοήθεια είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.
Αφαιρώντας τη βάση της μονάδας των 2.5", βλέπουμε μία τυπική μητρική Shuttle. Τα πάντα είναι τακτοποιημένα, χάρη στην πολύ καλή εκμετάλλευση κάθε διαθέσιμης πιθαμής χώρου.
Ας πάμε να εστιάσουμε λίγο περισσότερο στις λεπτομέρειες που αφορούν την εγκατάσταση των υποσυστημάτων που θα εξοπλίσουν το τελικό σύστημα. Το ορθογώνιο που βλέπετε εκεί που θα τοποθετηθεί το κάτω SODIMM είναι το σημείο που θα πρέπει να τοποθετήσουμε το ένα από τα δύο thermal pad των μνημών. Όσον αφορά τις θύρες Μ.2 υπάρχει σαφής σήμανση για το ποια είναι ποια μιας και όπως εξηγήσαμε, εάν επιλέξουμε την εγκατάσταση δύο SSD ο ένας θα πρέπει να είναι SATA, ενώ εάν θελήσουμε να εγκαταστήσουμε την κάρτα που δίνει συνδεσιμότητα 5G αυτή θα πρέπει να μπει στη θέση με τη σήμανση CN3.
Μία ακόμα υποδοχή M.2, διάστασης 2230 αυτή τη φορά, θα φιλοξενήσει την προαιρετική κάρτα WiFi, ενώ τα καλώδια για τις κεραίες της βρίσκονται εν αναμονή ακριβώς δίπλα της.
Mιας και η διάτρητη πάνω πλευρά μας κίνησε την περιέργεια όσον αφορά το παθητικό σύστημα ψύξης, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και άλλο στα ενδότερα του barebone. Έτσι μετά από αρκετές βίδες, καταφέραμε να αφαιρέσουμε τη μητρική. Στη φωτογραφία που ακολουθεί πέρα από τον επεξεργαστή (το ξέρατε ότι οι laptop επεξεργαστές της Intel είναι ορθογώνιοι;) και τα εξαρτήματα που αναλαμβάνουν τη σωστή τροφοδοσία του με ρεύμα, βλέπουμε και ένα ακόμα thermal pad. Αυτό αναλαμβάνει τη μεταφορά της θερμότητας του κάτω SODIMM που ειχαμε δει λίγο νωρίτερα στην παθητική ψύκτρα του επεξεργαστή.
Και κάπου εδώ φτάσαμε στην ψύκτρα η οποία στην ουσία είναι όλο το καπάκι με ένα μεγάλο heatpipe να αναλαμβάνει τη μεταφορά θερμότητας στο σύνολο της επιφάνειάς του. Mε TDP 15W που όμως σε καταστάσεις turbo μπορεί να ανέβει στα 55W (ανάλογα με το προφίλ που έχει δώσει ο κατασκευαστής) είμαστε πολύ περίεργοι για τις θερμοκρασίες που θα δούμε στις σχετικές μετρήσεις.
Και μιας και είπαμε μετρήσεις, αρκετά με τις φωτογραφίες, ώρα για το ζουμί της παρουσίασης. Πώς τα πάει το DS50U7 σε σχέση με άλλα fanless και μη barebones που έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν; Η απάντηση στην επόμενη ενότητα.
Μεθοδολογία Μετρήσεων
Για τις μετρήσεις της σημερινής παρουσίασης εγκαταστήσαμε την έκδοση 23Η2 των Windows 11 στον Samsung 970 Evo, εγκαταστήσαμε τους οδηγούς από την ιστοσελίδα της Shuttle και χρησιμοποιήσαμε τα ακόλουθα μετροπρογράμματα:
- AIDA64 Engineer Edition, το οποίο είναι μια ευγενική προσφορά της Finalwire
- PCMark 10 Professional Edition, το οποίο είναι μία ευγενική προσφορά της UL Benchmarks
- 3DMark Professional Edition, το οποίο είναι μία ευγενική προσφορά της UL Benchmarks
- Procyon Suite, το οποίο είναι μία ευγενική προσφορά της UL Benchmarks
- Cinebench R24, R23, R20 & R15 και Geekbench.
Ας δούμε λοιπόν πώς τα πήγε το DS50U7 με τον Intel Core i7-1355u και τα 16GB Ram DDR5-5200 στις ενότητες που ακολουθούν.
Αποτελέσματα Μετρήσεων
AIDA64 - Cinebench - Geekbench
Ξεκινάμε όπως πάντα με το AIDA64 όπου βλέπουμε μία μικρή βελτίωση επιδόσεων στις μετρήσεις της CPU σε σχέση με την προηγούμενη (δωδέκατη) γενιά επεξεργαστών Intel, με εξαίρεση το Photoworxx όπου η σαφώς ταχύτερη μνήμη δίνει προβάδισμα της τάξης του 20%. Φυσικά οι επιδόσεις του desktop i7 είναι σε κάποιες περιπτώσεις εντελώς εκτός συναγωνισμού, πράγμα αναμενόμενο. Στα όρια των στατιστικών διαφορών οι διαφορές στις μετρήσεις FPU, ενώ στις μετρήσεις που αφορούν τη μνήμη, η DDR5 του DS50U7 είναι σαφώς γρηγορότερη από οποιαδήποτε DDR4 έχει δοκιμαστεί ως τώρα.
Ανάλογη με το AIDA64 είναι η κατάσταση και στις μετρήσεις των διαφόρων εκδόσεων του Cinebench όπου ανάλογα το τεστ βρίσκουμε από μικροδιαφορές έως σημαντικό προβάδισμα (σε μετρήσεις όπου προφανώς παίζει ρόλο η ταχύτητα του υποσυστήματος της μνήμης). Και εδώ σε κάποιες περιπτώσεις ο desktop i7 έχει υπερδιπλάσια επίδοση (π.χ. στο R23 Multi core) δε λείπουν όμως και μετροπρογράμματα όπου λόγω μνήμης και GPU παρουσιάζεται 15% πιο αργός (R14 OpenGL).
Kαι μιας και θίξαμε το θέμα GPU, όπως βλέπουμε στις μετρήσεις OpenCL και Vulcan του Geekbench, η νέα έκδοση της Ιntel Xe σε συνδυασμό με τη μνήμη DDR5 δίνουν προβάδισμα στο DS50U7 με αύξηση επιδόσεων της τάξης του 30%.
PCMark 10
Περνώντας στο PCMark10 που προσομοιώνει πιο καθημερινή χρήση ενός υπολογιστή, ο συνδυασμός της νέας GPU, της γρηγορότερης μνήμης και του ελαφρώς έστω βελτιωμένου επεξεργαστή, δίνει στο DS50U7 σαφές προβάδισμα ακόμα και στο desktop DH670 σε όλες τις μετρήσεις εκτός του Microsoft Excel που εξαρτάται πολύ από τις επιδόσεις του επεξεργαστή.
Procyon Suite
Αντίστοιχα με το PCMark10 είναι τα αποτελέσματα και στο νεότερο Procyon Suite όπου και πάλι βλέπουμε προβάδισμα της 13ης γενιάς έναντι της προηγούμενης τόσο χάρη στη βελτίωση του επεξεργαστή, όσο και χαρη στη γρηγορότερη RAM.
3DMark
Καθαρά για αρχειακούς λόγους (δε νομίζω πως κάποιος θα ασχοληθεί με gaming στο συγκεκριμένο barebone) σας παραθέτουμε και τα αποτελέσματα στα 4 καθιερωμένα benchmarks του 3DMark τα οποία σε γενικές γραμμές επιβεβαιώνουν το μοτίβο που είδαμε να δημιουργείται και στα προηγούμενα μετροπρογράμματα.
Θερμοκρασίες - Κατανάλωση - Θόρυβος
Ξεκινώντας από τις θερμοκρασίες οι οποίες μετρήθηκαν με το Stability Test του AIDA64 σε θερμοκρασία χώρου 21 βαθμούς, αρχικά βλέπουμε πως σε καμία φάση της εκτέλεσης του τεστ δεν παρατηρήθηκε έστω κάποιο στιγμιαίο throttling. Για τους μεν p-cores παρατηρούμε πως στιγμιαία έφτασαν τη μέγιστη turbo συχνότητα των 5 GHz, αλλά τελικά ο μέσος όρος συχνότητας ήταν λίγο κάτω από την ονομαστική του 1.7 Ghz μιας και όπως βλέπουμε στο τέλος του τεστ έτρεχαν λίγο κάτω από τα 1.6 Ghz. Αντίστοιχα ήταν τα πράγματα και για τους e-cores οι οποίοι επίσης έφτασαν τη μέγιστη turbo συχνότητα των 3.7 GHz διατηρώντας μέση συχνότητα λίγο πάνω από τη βασική του 1.2 GHZ.
Kάτω λοιπόν από τις παραπάνω συνθήκες και αφού τρέξαμε το stability test για 40 λεπτά (όπως κάνουμε σε όλα τα fanless συστήματα), η μέγιστη θερμοκρασία πυρήνα ήταν 72 βαθμοί. Λαμβάνοντας υπόψη πως η θερμοκρασία χώρου ήταν 21 βαθμοί, δηλαδή 19 βαθμοί κάτω από την μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας των 40 βαθμών που δίνει η Shuttle, μπορούμε να πούμε με αρκετή βεβαιότητα πως δε θα έχουμε throttling ούτε και σε θερμοκρασία χώρου 40 βαθμών κελσίου μιας και η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας του επεξεργαστή σύμφωνα με την Intel είναι 100 βαθμοί Κελσίου.
Όσον αφορά την κατανάλωση, αυτή ήταν ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με το i7 προηγούμενης γενιάς, γεγονός που δικαιολογείται από τις επιπλέον θύρες Ι/Ο και πιθανώς τη χρήση μνήμης DDR5. Σε κάθε περίπτωση η κατανάλωση είναι πάρα πολύ χαμηλή, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για σύστημα που πιθανότατα θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
Τέλος όσον αφορά το θόρυβο, παρά την απουσία οποιουδήποτε κινούμενου μέρους, παρατηρήσαμε ένα πολύ ελαφρύ coil whine, την ακριβή προέλευση του οποίου δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε. Αυτό γινόταν αντιληπτό μόνο σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας, άρα δεν είναι κάτι που θα ενοχλήσει ακόμα σε περιβάλλον γραφείου.
Επίλογος
Και κάπου εδώ φτάνουμε και στο τέλος της σημερινής παρουσίασης, η οποία για την πλειοψηφία των αναγνωστών είχε καθαρά φιλολογικό ενδιαφέρον μιας το target group της σειράς DS50 και ιδιαίτερα των core εκδόσεων είναι εξαιρετικά εξειδικευμένο. To DS50U7 με τιμή που ξεπερνάει τα 1000 ευρώ ως πλήρες σύστημα, σίγουρα δεν απευθύνεται ούτε στον οικιακό χρήστη ούτε σε αυτόν που χρειάζεται έναν υπολογιστή γραφείου. Όπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές σε προηγούμενες παρουσιάσεις, είναι ένα σύστημα "ειδικών" αποστολών, φτιαγμένο για 24ωρη χρήση είτε αυτή είναι εργαστηριακή είτε βιομηχανική.
H τεράστια διαφορά τιμής (κάπου 600 ευρώ) ανάμεσα στην έκδοση με τον Intel Celeron και την έκδοση με τον i7 που δοκιμάσαμε σήμερα, μας οδηγεί αναπόφευκτα να ξαναεκφράσουμε τον προβληματισμό που είχαμε θέσει και στην παρουσίαση του DS10U3 πριν τεσσεράμιση χρόνια. Μήπως η Shuttle θα έπρεπε να κοιτάξει και προς AMD μεριά;
Σε κάθε περίπτωση, και χρησιμοποιώντας αρκετά barebones της Shuttle σε καθημερινή βάση, με κάποια από αυτά να βρίσκονται σε 24ωρη λειτουργία (το παλαιότερο από τα οποία σε λίγες εβδομάδες κλείνει 8 έτη καθημερινής λειτουργίας έχοντας επιζήσει και από ένα πέσιμο από το 1 μέτρο) μπορούμε να πούμε πως για όσους το χρειάζονται, το DS50U7 μπορεί να γίνει ένας αξιόπιστος συνεργάτης. Εξοπλισμένο με πολύ καλό επεξεργαστή, πολλές δυνατότητες επέκτασης (λαμβάνοντας υπόψη και το μέγεθός του) και μπόλικες θύρες Ι/Ο είναι ικανό να βγάλει σε πέρας όποια αποστολή του ανατεθεί.
Ας συνοψίσουμε τα θετικά και τα αρνητικά του DS50U7 σε μορφή bullet points ώστε να περάσουμε και στη βαθμολογία:
- Μικρό μέγεθος
- Χαμηλή κατανάλωση
- Μηδενική στάθμη θορύβου
- Υποστήριξη DDR5
- Έξι θύρες USB3.0 μπροστά με τις 2 να υποστηρίζουν 10gbps
- Θύρες HDMI & Displayport με υποστήριξη 4Κ
- Δυνατότητα σύνδεσης μίας μονάδας αποθήκευσης 2.5" και δύο M2
- Πολύ εύκολη εγκατάσταση υποσυστημάτων
- Δυνατότητα σύνδεσης εσωτερικού προσαρμογέα ασύρματου δικτύου Μ2.2230
- Δυνατότητα σύνδεσης εσωτερικού προσαρμογέα 5G
- 2 θύρες Ethernet (με τη μία να υποστηρίζει 2.5gbit)
- Eπιδόσεις δεδομένου μεγέθους & passive λειτουργίας
- Δυνατότητα στήριξης σε rack ή ράγα DIN.
- H τιμή των core εκδόσεων
- Mόνο δύο θύρες USB στο πίσω μέρος (και μάλιστα 2.0)
Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω, η βαθμολογία που παίρνει το DS50U7 είναι :
Ευχαριστούμε θερμά την Shuttle για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής
Γεώργιος GriGaS Ρήγας 05/11/2024
- 6
Recommended Comments
There are no comments to display.
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now