Εισαγωγή
Τι θα λέγατε για ένα PC για δουλειές γραφείου και multimedia που μπορεί να καλύψει τις πιο απαιτητικές ανάγκες σε αυτούς τους τομείς και να δεχτεί οποιονδήποτε core i3 ή core i5 επεξεργαστή 7ης γενιάς, NVME SSD και SATA HDD και μέχρι 32GB RAM; Μια χαρά, θα λέγατε!
Τώρα τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι αυτό το PC έχει μέγεθος περίπου όσο ένα DVD Drive, είναι πιστοποιημένο για λειτουργία 24/7 σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος έως και 50 βαθμούς Κελσίου και διαθέτει 3 εξόδους HDMI, μεταξύ των οποίων η μία HDMI 2.0 που υποστηρίζει 4K ανάλυση στα 60Hz;
Ναι, υπάρχει, και βασίζεται στο Barebone Shuttle XPC Slim DH270, το οποίο σας παρουσιάζουμε σήμερα!
Συσκευασία και παρελκόμενα
Η συσκευασία είναι κοινή για όλα τα μοντέλα της σειράς XPC Slim και διαφοροποιείται από ένα αυτοκόλλητο που αναφέρει το μοντέλο και τα βασικά χαρακτηριστικά του. Το πλαστικό χερούλι στο πάνω μέρος κάνει τη μεταφορά του πανεύκολη!
Το μέγεθος της συσκευασίας είναι πολλές φορές μεγαλύτερο από το ίδιο το προϊόν. ο επιπλέον χώρος χρησιμοποιείται για την προστασία του Shuttle XPC Slim DH270 με ειδικά αφρολέξ, αλλά και για το κουτί με τα παρελκόμενα.
Η προίκα είναι πλούσια και περιλαμβάνει το τροφοδοτικό, τύπου laptop και ισχύος 90W, το καλώδιο τροφοδοσίας, θερμοαγώγιμη πάστα ικανοποιητικής ποιότητας και απόδοσης, αρκετή για 3 εφαρμογές, καπάκι για το socket του επεξεργαστή, 4 βίδες για την τοποθέτηση drive 2.5", 2 βίδες για την τοποθέτηση M.2 SSD NVME Drive και της προαιρετικής M.2 κάρτας WLN-M Wireless Lan / Bluetooth, βάση για στήριξη του Shuttle XPC Slim DH270 πίσω από το μόνιτορ σε υποδοχή VESA 10x10 και τις απαραίτητες για αυτή βίδες. Δυστυχώς, οι drivers έρχονται ακόμη σε CD, παρά το γεγονός ότι έχουμε 2018 και η σειρά Slim δεν υποστηρίζει εσωτερικό DVD.
Εντός της συσκευασίας, βρίσκουμε και το Quick Guide, ένα γρήγορο, σχηματικό οδηγό για την εγκατάσταση και τις βασικές πληροφορίες και λειτουργίες του Shuttle XPC Slim DH270. Το πλήρες manual υπάρχει στην ιστοσελίδα της Shuttle.
Το δείγμα μας ήρθε με το επιπλέον αξεσουάρ WLN-M προεγκατεστημένο. Το αξεσουάρ περιλαμβάνει μία M.2 κάρτα, καλώδια και υποδοχές σύνδεσης για τις 2 κεραίες και τις 2 κεραίες. Προσφέρει λειτουργία WiFi με ταχύτητες έως 433Mbps και Bluetooth 4.0.
Ως εκ τούτου, στα παρελκόμενα βρήκαμε τις κεραίες και τους drivers σε, τι άλλο, CD.
Εξωτερικό
Το Shuttle XPC Slim DH270 είναι λιτό και όμορφο. Στην πρόσοψη διαθέτει υποδοχές μικρόφωνου και ακουστικών, ενδεικτικά LED λειτουργίας της συσκευής και δραστηριότητας των αποθηκευτικών μέσων, SD Card reader, 1 υποδοχή USB Type-C η οποία όμως υποστηρίζει πρωτόκολλο USB 3.0 και συνεπώς δεν εκμεταλλεύεται τις επιπλέον ταχύτητες και λειτουργίες του USB 3.1, και 2 υποδοχές USB 3.0.
Το πλήκτρο έναρξης βρίσκεται στο κέντρο, ενώ πλήκτρο reset δεν υπάρχει.
Στο πίσω μέρος, από αριστερά προς τα δεξιά βλέπουμε:
1 θύρα HDMI 2.0
2 θύρες HDMI 1.4
2 θύρες Gigabit LAN και από πάνω τους μία σειριακή θύρα
4 θύρες USB 2.0 και από πάνω τους άλλη μία σειριακή θύρα
1 τετράγωνη υποδοχή με 4 pins που προσφέρει δυνατότητες remote power on, clear CMOS και 5V για εξωτερικές συσκευές
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μία σειριακή θύρα μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί με θύρα VGA, με τη χρήση του προαιρετικού εξαρτήματος PVG01 και του αντίστοιχου header στη μητρική.
Τέλος, στο δείγμα μας υπάρχουν και 2 υποδοχές για κεραίες, καθώς ήρθε με το προαιρετικό WLN-M προεγκατεστημένο.
Οι 2 βίδες ακριβώς πάνω από τις υποδοχές των κεραιών, απελευθερώνουν το πάνω μέρος / καπάκι.
Τα πλαϊνά έχουν διάτρηση σε όλο τους το μήκος που λειτουργεί ως έξοδος του αέρα από το κουτί.
Στο πίσω μέρος τους έχουν από μία βίδα που συγκρατεί την πίσω λαμαρίνα - I/O Shield του κουτιού και από πάνω της μια υποδοχή για Kensington Lock.
Στο εμπρός μέρος τους έχουν από 2 υποδοχές για βίδες, στις οποίες μπορεί να βιδώσουν τα προαιρετικά εξαρτήματα που κάνουν το Shuttle XPC Slim DH270 rack mountable.
Στο κάτω μέρος τους υπάρχουν από 5 υποδοχές για βίδες, που χρησιμοποιούνται από το VESA mount, το οποίο περιλαμβάνεται στα παρελκόμενα.
Το πάνω μέρος έχει 2 κυκλικά διάτρητα τμήματα με φίλτρο που αποτελούν τις εισόδους αέρα.
Το κάτω μέρος έχει τα 4 λαστιχένια ποδαράκια (το δείγμα μας για κάποιο λόγο ήρθε μόνο με 3), αυτοκόλλητο με βασικά στοιχεία του μοντέλου και τις πιστοποιήσεις του, αυτοκόλλητο με το σειριακό αριθμό και στο πίσω μέρος 2 βίδες που σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες βίδες στο πίσω μέρος των πλαϊνών τμημάτων, απελευθερώνουν το I/O Shield.
Τελειώνουμε με μια άποψη του Shuttle XPC Slim DH270 με τις κεραίες τοποθετημένες.
Εσωτερικό και εγκατάσταση Hardware
Το Shuttle XPC Slim DH270 είναι ένα barebone, που σημαίνει ότι ο χρήστης πρέπει να επιλέξει και να εγκαταστήσει τον επεξεργαστή, τη μνήμη και το μέσο ή τα μέσα αποθήκευσης. Με την ευκαιρία θα δούμε και το εσωτερικό του!
Το καπάκι αφαιρείται εύκολα, αφού αφαιρέσουμε τις 2 βίδες που είδαμε στο πίσω μέρος. Το εσωτερικό του καπακιού δείχνει ότι η εξαιρετικής ποιότητας βαφή περιορίζεται στο εξωτερικό μέρος του Shuttle XPC Slim DH270 ενώ το εσωτερικό είναι απλά περασμένο με το γνωστό γκρι προστατευτικό. Το φίλτρο της εισαγωγής αέρα είναι κολλημένο πάνω στη λαμαρίνα.
Το εσωτερικό του Shuttle XPC Slim DH270 δείχνει πολύ καλά σχεδιασμένο. Στο κάτω μέρος της φωτογραφίας διακρίνουμε τους 2 ανεμιστήρες εισαγωγής αέρα και ψύξης της CPU, διαστάσεων 60x60mm και από κάτω τους την αλουμινένια ψήκτρα της CPU. Στο πάνω μέρος διακρίνουμε τη βάση για το drive 2.5" που από τη μια της πλευρά στηρίζεται στο πλαϊνό του κουτιού ενώ η άλλη της πλευρά είναι το ίδιο το επίμηκες στήριγμα που γαντζώνει στο εμπρός και βιδώνει στο πίσω μέρος του κουτιού.
Αυτό το στήριγμα ξεβιδώνουμε και απαγκιστρώνουμε πρώτα, για να πάρουμε τη βάση του drive στο χέρι. Η βάση έχει τρύπες για βίδωμa του drive από το πλάι ή από κάτω.
Έτσι αποκαλύπτονται και οι 2 υποδοχές SODIMM που μπορούν να δεχτούν μνήμες τύπου DDR4, με μέγιστη χωρητικότητα τα 16GB έκαστη, κάτι που δίνει το εξαιρετικά ικανοποιητικό σύνολο των 32GB.
Το επόμενο κομμάτι που ξεβιδώνουμε είναι η ψήκτρα, που συγκρατείται με 4 ανοξείδωτες βίδες με ελατήρια, για σταθερή και ελεγχόμενη πίεση.
Η ψήκτρα είναι αλουμινένια και εξαιρετικά χαμηλού προφίλ. Οι 2 ανεμιστήρες είναι βιδωμένοι πάνω της ανεξάρτητα, αλλά έχουν κοινό βύσμα σύνδεσης στη μητρική και λειτουργούν σαν ένας.
Το κάτω μέρος αποκαλύπτει χάλκινη επιφάνεια επαφής με τη CPU και heatpipes που βοηθούν να μοιραστεί η θερμότητα σε όλη την επιφάνεια της ψήκτρας.
Ξεβιδώνοντας τους 2 ανεμιστήρες βλέπουμε ότι είναι βιδωμένοι σε υποδοχές με πάσα και όχι με λαμαρινόβιδες μεταξύ των fins, όπως συνηθίζεται σε πιο low end εφαρμογές. Καθώς η επιφάνεια της ψήκτρας έχει 2 διαφορετικά επίπεδα ύψους, ο ένας ανεμηστήρας χρησιμοποιεί 2 ροδέλες και ένα αυτοκόλλητο σφουγγαράκι ως αποστάτες.
Οι ανεμιστήρες είναι της εταιρίας APISTEK, μοντέλο SA61O2U, για τους οποίους δεν μπορέσαμε να βρούμε τα χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών παρέμειναν γενικά ήσυχοι με υποφερτό μέγιστο θόρυβο κατά τα benchmarks και stress tests. Κατά τη διάρκεια φυσιολογικής λειτουργίας, το σύστημα παρέμεινε ουσιαστικά αθόρυβο.
Με την ψήκτρα εκτός κουτιού, μπορούμε να δούμε πλέον ολόκληρη τη μητρική. Η πράσινη κάρτα είναι η προεγκατεστημένη WLN-M και ακριβώς από κάτω της μπορείτε να δείτε την M.2 υποδοχή για NVME PCIe 4x SSD. Υποστηρίζονται, για πρώτη φορά σε στην Slim σειρά της Shuttle, drives με μήκος μέχρι και 80mm.
Τα καλώδια των σειριακών θυρών εμποδίζουν αρκετά την εγκατάσταση του drive αλλά μπορούν να αφαιρεθούν. Θα ήταν καλό να είχαν το σωστό μήκος και να είχε αποφευχθεί αυτός ο ενοχλητικός όγκος μέσα στο κουτί, ειδικά πάνω από το χώρο εγκατάστασης του NVME Drive.
Το πλήκτρο εκκίνησης, τα LED και όλες οι θύρες στο εμπρός και πίσω μέρος του κουτιού, με εξαίρεση τις σειριακές και τις υποδοχές των κεραιών, είναι απ' ευθείας πάνω στη μητρική και είναι απλά προσβάσιμες από αντίστοιχες οπές στο κουτί.
Η κάρτα του WLN-M είναι η Realtek RTL8821AE.
Εδώ βλέπουμε τη μητρική μέσα στο κουτί, έχοντας αφαιρέσει όλα τα εξαρτήματα και θα καλώδια των σειριακών θυρών.
Αφαιρώντας τις 4 βίδες που είχαμε αναφέρει νωρίτερα, 2 στο κάτω μέρος και από 1 σε κάθε πλαϊνό, το πίσω μέρος του κουτιού αφαιρείται.
Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα αν θέλουμε να βγάλουμε τη μητρική από το κουτί, αλλά όχι για να κάνουμε την εγκατάσταση του hardware. Εμείς πάντως ξεβιδώσαμε και τις 4 ακόμη βίδες που κρατάνε τη μητρική πάνω στο κουτί και την αφαιρέσαμε για να τη δούμε καλύτερα.
Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή. Οι πυκνωτές στερεής φάσης και τα ποιοτικά υλικά εξηγούν την πιστοποίηση για λειτουργία 24/7 σε περιβάλλοντα με θερμοκρασία έως και 50 βαθμούς Κελσίου.
Ας επιστρέψουμε τώρα τη μητρική μέσα στο κουτί και ας ξεκινήσουμε την εγκατάσταση του hardware. Ξεκινάμε με τις μνήμες, DDR4 SODIMM. Το κάτω DIMM θέλει λίγη τέχνη στην εγκατάσταση, λόγω της εγγύτητας του πλαϊνού του κουτιού, αλλά δεν είναι και κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Όπως βλέπετε, χρησιμοποιήσαμε 2 SODIMM τη Crucial CT8G4SFD824A για τις δοκιμές μας.
Για πρόσβαση στη μνήμη, αρκεί η αφαίρεση της βάσης του 2.5" drive.
Ακολουθεί η εγκατάσταση του M.2 NVME SSD Drive μήκους 80mm. Η εγκατάσταση είναι δυνατή και με τα καλώδια των σειριακών θυρών, αλλά η προσωρινή αφαίρεσή τους από την πλευρά της μητρικής βοηθάει πολύ. Παράλληλα εγκαταστήσαμε την κάρτα του WLN-M.
Για την πρόσβαση στον M.2 SSD και το WLN-M είναι απαραίτητη τόσο η αφαίρεση της βάσης του 2.5" drive όσο και της ψήκτρας της CPU. Αυτό όμως δεν αποτελεί γενικά θέμα, καθώς έτσι κι αλλιώς πρέπει να αφαιρεθούν αυτά για να εγκατασταθεί η CPU.
O NVME SSD δε χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές μας, αλλά χρησιμοποιήθηκε ο OCZ ARC 100 250GB SATA SSD που χρησιμοποιούμε πάντα στα benchmarks για να υπάρχουν συγκρίσιμα αποτελέσματα.
Στη συνέχεια, εγκαθιστούμε τη CPU. Για τις δοκιμές μας χρησιμοποιήσαμε την Intel Core i5 7400. Το Shuttle XPC Slim DH270 υποστηρίζει επεξεργαστές με TDP έως και 65W.
Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση της ψήκτρας της CPU που καλύπτει πλήρως την κάρτα του WLN-M και καθιστά την τοποθέτηση ή αφαίρεση του M.2 NVME SSD αδύνατη. Είναι κρίμα που κάθε φορά που θα θέλουμε να βγάλουμε ή αλλάξουμε τον M.2 NVME SSD θα πρέπει να αλλάζουμε και θερμοαγώγιμη πάστα, αλλά δεδομένου του περιορισμένου χώρου και της πληθώρας των λειτουργιών της μητρικής, είναι κατανοητό.
Τέλος, βιδώνουμε το 2.5" drive πάνω στη βάση του, εδώ τον γνωστό OCZ ARC 100 250GB που χρησιμοποιούμε πάντα στις δοκιμές μας, και μετά τη βάση στο κουτί και είμαστε έτοιμοι. Μένει μόνο το καπάκι και τελειώσαμε.
Προδιαγραφές, Μητρική kai WLN-M
Τα βασικά χαρακτηριστικά του Shuttle XPC Slim DH270 φαίνονται στον παρακάτω πίνακα. Όπως θα δείτε το Shuttle XPC Slim DH270 διαθέτει πολλά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, παρά το μέγεθός του.
Αξίζει ιδιαίτερη μνεία στις 3 HDMI θύρες, εκ των οποίων η μία HDMI 2.0 που υποστηρίζει 4K στα 60Hz. Επίσης στους 2 gigabit network controllers που υποστηρίζουν load balancing για μέγιστες ταχύτητες έως 2Gbps και failover για μέγιστη σταθερότητα και αξιοπιστία.
Οι διαστάσεις του κουτιού είναι εξαιρετικά μικρές και ο όγκος του μόλις 1,3 λίτρα!
Για όποιον θέλει να δει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Shuttle XPC Slim DH270, παρατίθεται ο παρακάτω αναλυτικός πίνακας χαρακτηριστικών:
Τα περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά αφορούν ουσιαστικά τη μητρική του Shuttle XPC Slim DH270 την οποία βλέπετε παρακάτω:
Η μητρική του Shuttle XPC Slim DH270 βασίζεται στο Chipset Ζ270 της Intel και διαθέτει LGA 1151 CPU Socket. Χρησιμοποιεί πυκνωτές στερεής φάσης (Solid State) για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Διαθέτει 2 SODIMM Sockets που υποστηρίζουν μνήμη DDR4 στα 1,2V, υποστηρίζοντας συνολικά μέχρι και 32GB μνήμης RAM. Για τα μέσα αποθήκευσης υπάρχουν 1 θύρα SATA για ένα drive 2.5" και 1 θύρα Μ.2 2280 PCIe 3.0 4x που υποστηρίζει το πρωτόκολλο NVME. Υπάρχει επίσης μια θύρα M.2 2230 που μπορεί να φιλοξενήσει ένα WLAN controller, ο οποίος μπορεί να συνδεθεί με τις κεραίες που μπορούν να τοποθετηθούν στις υποδοχές του πίσω μέρους του κουτιού.
Συνολικά, μια σύγχρονη, ολοκληρωμένη και ισχυρή μητρική που δύσκολα θα αφήσει κάποιον παραπονεμένο από πλευράς δυνατοτήτων, ειδικά όταν μιλάμε για ένα τόσο μικρό σύνολο.
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τα χαρακτηριστικά του προαιρετικού κιτ WLN-M, το οποίο ήρθε προεγκατεστημένο στο δείγμα μας. Η λειτουργία του ήταν απροβλημάτιστη.
Benchmarks
Για να δούμε τις επιδόσεις αλλά και τη σταθερότητα του Shuttle XPC Slim DH270 τρέξαμε μερικά δημοφιλή benchmarks. Η σύγκριση έγινε με το Shuttle XPC Slim DH170, το οποίο φορούσε την ίδια CPU, τον ίδιο SSD και 16GB DDR3 μνήμη στα 1600MHz. Το λειτουργικό σύστημα και στα 2 ήταν τα Windows 10 Pro Fall Creator's Edition με όλα τα patches και updates εγκατεστημένα.
Όπως βλέπουμε, το Shuttle XPC Slim DH270 υπερτερεί μόνο στις δοκιμές που εξαρτώνται από τη μνήμη, καθώς χρησιμοποιεί την πιο γρήγορη DDR4 στα 2400MHz.
Ο λόγος που στις υπόλοιπες δοκιμές υστερεί του προηγούμενου μοντέλου είναι ότι οι μετρήσεις του Shuttle XPC Slim DH270 έγιναν με το Patch για τα Spectre και Meltdown εγκατεστημένα στο BIOS και το λειτουργικό σύστημα, ενώ όταν είχαμε κάνει τις μετρήσεις στο Shuttle XPC Slim DH170, αυτά δεν υπήρχαν.
Κατανάλωση
Η κατανάλωση είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει αρκετούς που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν το Shuttle XPC Slim DH270 σαν Multimedia PC και "κατεβαστήρι". Είναι βέβαια συνάρτηση και του πολύ καλού Power Management του επεξεργαστή που χρησιμοποιήθηκε.
Η κατανάλωση είναι πολύ καλή και ειδικά σε κατάσταση ηρεμίας, εξαιρετική.
Ήχος
Όπως σε κάθε σύστημα με ενσωματωμένη κάρτα ήχου, έτσι κι εδώ τρέξαμε το RightMark Audio Analyzer. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η γενική απόδοση της κάρτας ήχου του Shuttle XPC Slim DH270, είναι απλά καλή, με τον τομέα της παραμόρφωσης να επιδέχεται αρκετής βελτίωσης.
Βέβαια, για τις μετρήσεις χρησιμοποιήσαμε τις υποδοχές στο εμπρός μέρος του κουτιού, καθώς είναι οι μόνες που διαθέτει. Line in δεν υπάρχει, παρά μόνο υποδοχή μικροφώνου, και χρησιμοποιήθηκε αυτή. Συνεπώς επιφυλασσόμαστε για το αν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ποιότητας θα είναι τα ίδια όταν χρησιμοποιούνται οι θύρες HDMI για τον ήχο.
Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα για όσους θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες:
Απολογισμός
Το Shuttle XPC Slim DH270 είναι ένα εντυπωσιακό Barebone που παρά το μικρό του μέγεθος, περιλαμβάνει εξαιρετικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες.
Οι 3 θύρες HDMI, 1 εκ των οποίων HDMI 2.0 με υποστήριξη 4K στα 60Hz, το καθιστούν εξαιρετικό multimedia PC. Οι 2 Network Interface Controllers του 1Gbps που υποστηρίζουν Load Balance και Failover του δίνουν δικτυακή συνδεσιμότητα που θα ζήλευαν πολλές υλοποιήσεις πολλαπλάσιου όγκου.
Η ποιότητα κατασκευής, η σταθερότητα, οι μικροσκοπικές διαστάσεις, οι πολλές θύρες διασύνδεσης, η πιστοποίηση για λειτουργία 24/7 και η δυνατότητα λειτουργίας σε περιβάλλοντα με θερμοκρασία έως και 50 βαθμούς Κελσίου είναι κάποια ακόμη από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν.
Το Shuttle XPC Slim DH270 μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση προαιρετικών πρόσθετων, όπως του WLN-M, που ήρθε προεγκατεστημένο στο δείγμα μας, και προσθέτει λειτουργίες WiFi ac με ταχύτητες έως και 433Mbps καθώς και Bluetooth 4.0, ή του PVG01 που προσθέτει 1 θύρα VGA στη θέση μίας εκ των δύο σειριακών.
Υπάρχουν βέβαια και κάποια μικρά παράπονα, όπως η απόδοση της κάρτας ήχου, αλλά είναι μικρά σε σχέση με όσα έχει να προσφέρει το Shuttle XPC Slim DH270.
Η τιμή του Shuttle XPC Slim DH270 στην Ελληνική αγορά τη στιγμή που γράφεται το παρόν review ξεκινάει από τα 261 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α και των μεταφορικών. Το Shuttle WLN-M δεν μπορέσαμε να το εντοπίσουμε σε κάποιο Ελληνικό κατάστημα, αλλά η MSRP του είναι 38 ευρώ. Οι τιμές αυτές είναι αρκετά καλές αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα και τις λειτουργίες που περιλαμβάνονται στο πακέτο.
Ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Shuttle XPC Slim DH270.
Πλεονεκτήματα
+ Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής
+ Πιστοποίηση λειτουργίας 24/7 σε περιβάλλοντα με θερμοκρασία έως και 50 βαθμούς Κελσίου
+ Εξαιρετικά μικρό μέγεθος, όγκος και βάρος
+ Μητρική πλήρης χαρακτηριστικών με chipset Η270
+ Τρεις HDMI, μία εκ των οποίων HDMI 2.0 που υποστηρίζει 4K στα 60Hz
+ Δυο NIC 1Gbps με Load Balance και Failover
+ Υποστήριξη ενός M.2 NVME PCIe 4x SSD με μήκος έως 80mm και ενός 2.5" SATA Drive
+ Δυνατότητα επέκτασης δυνατοτήτων με προαιρετικά modules όπως το WLN-M
Μειονεκτήματα
- Οι επιδόσεις της κάρτας ήχου θα μπορούσαν να ήταν καλύτερες
Με βάση τα παραπάνω, η συνολική βαθμολογία του Shuttle XPC Slim DH270 είναι:
Ευχαριστούμε θερμά τη Shuttle για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.
Πολύμερος Αχανιώτης 20/2/2018
- 14
Recommended Comments
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now