Jump to content



  • Shuttle X50V5 All in One Review


    Εισαγωγή

     

    Πριν λίγες εβδομάδες η Shuttle παρουσίασε την έκτη έκδοση της All in One πρότασής της που απευθύνεται σε επαγγελματικές χρήσεις όπως POS, POI, Infokiosk κλπ. Βασική διαφοροποίηση αυτής από την προηγούμενη, αποτελεί η υιοθέτηση της νέας γενιάς επεξεργαστών Kaby Lake και μνήμης DDR4 με συνέπεια στον τομέα της συμβατότητας έναντι της προηγούμενης την υποστήριξη αποκλειστικά της έκδοσης 10 όσον αφορά τα Windows. Όσοι ασχολείστε με "ιδιαίτερα" περιφερειακά σίγουρα θα σας έχει συμβεί να συναντήσετε προβλήματα με την εγκαστάσταση αυτών.

     

    Έτσι σήμερα θα πρωτοτυπήσουμε παρουσιάζοντας ένα προϊόν μία γενιά πίσω, το οποίο υστερεί ελάχιστα από το νεότερο όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, έχοντας όμως το πλεονέκτημα της συμβατότητας με τις εκδόσεις 7, 8, 8.1 των Windows δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους το επιλέξουν να εγκατατήσουν το λειτουργικό σύστημα που ταιριάζει στις ανάγκες του λογισμικού και των περιφερειακών τους. Ας περάσουμε λοιπόν να δούμε από κοντά το Shuttle X50V5 με επεξεργαστή Celeron 3855U Skylake.

     

     

     

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

     

    Το X50V5 είναι μία all in one συσκευή που ενσωματώνει σε μία κομψή μονάδα μία οθόνη 15.6" και δύο ηχεία των 2 Watt έκαστο. Ας δούμε συνοπτικά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά στον πίνακα που ακολουθεί, ενώ όσοι αναζητάτε πιο εξειδικευμένες πληροφορίες δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προϊόντος.

     

    specs.png

     

    Το X50V5 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή περίπου 380 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ για όσους ζητούν επιπλέον επεξεργαστική ισχύ, υπάρχει και το X50V5U3 με επεξεργαστή Core i3 6100U με τιμή περίπου 650 ευρώ. H νεότερη έκδοση V6 με προτεινόμενη τιμή λιανικής 412 ευρώ δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην Ελλάδα.

     

    Συσκευασία - Παρελκόμενα

     

    Όπως μας έχει συνηθίσει η Shuttle και στα υπόλοιπα προϊόντα της, έτσι και στην περίπτωση των All in One, η συσκευασία είναι generic για όλη τη σειρά και ένα αυτοκόλλητο στο πλάι μας ενημερώνει για το ακριβές μοντέλο καθώς και για το χρώμα αυτού.

     

    Shuttle_X50V5_Review_DSCN6364.jpgShuttle_X50V5_Review_DSCN6365.jpg

     

    Όπως είναι αναμενόμενο για μία All in One συσκευή, τα παρελκόμενα είναι ελάχιστα και αποτελούνται από οδηγούς εγκατάστασης σε διάφορες γλώσσες, έναν οπτικό δίσκο με τους απαραίτητους οδηγούς, τις βίδες για σύνδεση μονάδας αποθήκευσης των 2.5" και φυσικά το γνωστό από προηγούμενες παρουσιάσεις τροφοδοτικό της Asian Power Devices ισχύος 65 watt.

     

    Shuttle_X50V5_Review_DSCN6369.jpgShuttle_X50V5_Review_DSCN6368.jpg

     

     

     

    Το εξωτερικό

     

    Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, η Shuttle επέλεξε να μας στείλει τη λευκή έκδοση του X50V. Αυτή χωρίς να ενθουσιάζει σχεδιαστικά (αποτελεί άλλωστε σχέδιο τουλάχιστον 8 ετών) είναι κομψότατη και φαίνεται να αντέχει στο χρόνο. Στη μπροστινή πλευρά εκτός από την οθόνη αφής των 15.6" έχουμε τα 2 ηχεία των 2 watt έκαστο, τα ενδεικτικά LED λειτουργίας και προσπέλασης του μέσου αποθήκευσης, την web camera και το μικρόφωνο.

     

    Στην πίσω πλευρά κάνει αισθητή την παρουσία της η βάση στήριξης της μονάδας η οποία μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την κλίση της αβαθμίδωτα, ενώ σε περίπτωση που επιθυμείτε να μεταφέρετε τη συσκευή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χερούλι. Φυσικά μιας και μιλάμε για μία fanless συσκευή υπάρχουν αρκετές γρίλιες αερισμού ώστε να υπάρχει ροή αέρα στο εσωτερικό της συσκευής, η οποία ας μη ξεχνάμε πως είναι πιστοποιημένη για 24/7 λειτουργία.

     

    Shuttle_X50V5_Review_DSCN6334.jpgShuttle_X50V5_Review_DSCN6337.jpg

     

    Οι θύρες I/O του X50V βρίσκονται τοποθετημένες με φορά προς τα κάτω (με εξαίρεση τη θύρα VGA) σε μία προσπάθεια να γίνει εφικτό το καλύτερο δυνατό cable management. Έτσι με φορά από τα δεξιά προς τα αριστερά βρίσκουμε 2 jack των 3.5mm για μικρόφωνο και ακουστικά, μία θύρα HDMI, δύο θύρες USB3.0, μία θύρα Ethernet, 2 θύρες USB2.0 και την είσοδο ρεύματος. Στην αριστερή πλευρά βλέπουμε 3 υποδοχές που εξυπηρετούν τη δυνητική επέκταση των I/O μέσω μίας proprietary κάρτας επέκτασης για την οποία θα μιλήσουμε αργότερα, ενώ μία ακόμα υποδοχή βρίσκεται στο κέντρο.

     

    Shuttle_X50V5_Review_DSCN6339.jpg

     

    Περνώντας στο αριστερό πλαϊνό (όπως κοιτάζουμε την οθόνη) βρίσκουμε άλλες 2 θύρες USB2.0, έναν αναγνώστη κάρτας μνήμης SD και μία μικρή οπή που αντιστοιχεί στο Clear CMOS button. Θα θέλαμε τουλάχιστον μία θύρα USB3.0 στο πλάι, καθώς είναι πολύ βολικότερη η σύνδεση κάπου USB thumb drive εκεί. Πάνω αριστερά βρίσκεται ο ασημί διακόπτης ενεργοποίησης της συσκευής, ενώ δίπλα του βλέπουμε και τη γραφίδα χειρισμού της resistive οθόνης αφής, η οποία είναι μία απλή πλαστική γραφίδα, σαν αυτές που χρησιμοποιούσαμε πριν αρκετά χρόνια όταν οι resistive οθόνες ήταν ο κανόνας έναντι των capacitive. Οι πιο παρατηρητικοί θα είδατε μία μικρή οπή 2-3 εκατοστά κάτω από τη γραφίδα. Αυτή αντιστοιχεί σε ένα κρυφό διακόπτη ενεργοποίησης ο οποίος σε συνδιασμό με τη δυνατότητα κατάργησης του κύριου διακόπτη ενεργοποίησης μπορεί να δράσει αποτρεπτικά από τη χρήση της συσκευής από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

     

    Shuttle_X50V5_Review_DSCN6342.jpgShuttle_X50V5_Review_DSCN6344.jpg

     

    Στην επάνω πλευρά της συσκευής έχουμε μία ευμεγέθη γρύλια εξαγωγής θερμού αέρα από την ψύκτρα του επεξεργαστή, ενώ το αυτοκόλλητο με τις προδιαγραφές και τα πρότυπα που ακολουθεί το X50V5 έχει διπλό ρόλο τον οποίο θα δούμε στην επόμενη ενότητα.

     

    Shuttle_X50V5_Review_DSCN6345.jpgShuttle_X50V5_Review_DSCN6338.jpg

     

    Τέλος, στο κάτω μέρος της συσκευής υπάρχουν τα δύο ηχεία, τα οποία καλύπτονται από μία λευκή μεταλλική γρίλια.

     

    Shuttle_X50V5_Review_DSCN6347.jpg

     

     

    Το εσωτερικό

     

    Η πρόσβαση στο εσωτερικό του X50V5 είναι αρκετά απλή, αλλά απαιτεί το λύσιμο 8 συνολικά βιδών. Έτσι αφού αρχικά ξεκουμπώσουμε το τετράγωνο πλαστικό που κρύβει το σημείο σύνδεσης της βάσης με τη μονάδα βλέπουμε πως αυτή στηρίζεται με μία πλάκα VESA 100. Αφού λύσουμε τις 4 βίδες που συγκρατούν τη βάση και την αφαιρέσουμε βλέπουμε πως πέραν του προτύπου VESA 100, υποστηρίζεται και το VESA 75 με τις σχετικές βίδες να είναι προτοποθετημένες στις αντίστοιχες οπές. Αφού ξεβιδώσουμε λοιπόν και τις 4 βίδες που βρίσκονται στις 4 γωνίες της πλάτης, αφαιρούμε το πίσω καπάκι και αποκτούμε πρόσβαση στη μητρική του X50V5.

     

    Shuttle_X50V5_Review_DSCN6348.jpgShuttle_X50V5_Review_DSCN6349.jpgShuttle_X50V5_Review_DSCN6350.jpg

     

    H μητρική του X50V5 θυμίζει σε πολλά τις μητρικές άλλων fanless συστημάτων που έχουμε δει στο παρελθόν με κύρια διαφοροποίηση την ύπαρξη μόνο μίας υποδοχής για μνήμη DDR3L (που "καταδικάζει" το σύστημα σε single channel μνήμη) και την τοποθέτηση της θύρας VGA. Κατά τα άλλα η κατασκευή της μητρικής είναι πολύ καλή χωρίς κάποιο ψεγάδι. Όπως βλέπετε, ανάμεσα στη μητρική και στη θέση τοποθέτησης μίας μονάδας αποθήκευσης των 2.5" βρίσκουμε και μία θύρα USB η οποία προορίζεται είτε για κάποιο dongle το οποίο θέλουμε να είναι προστατευμένο από κλοπή (π.χ. για κάποιο ιδιαίτερο λογισμικό) είτε για κάποιο TV tuner μιας και ακριβώς από κάτω υπάρχει ένα cut-out για τη διέλευση καλωδίου ή την τοποθέτηση κεραίας. Πολύ έξυπνο από τη μεριά των σχεδιαστών της Shuttle πρέπει να ομολογήσουμε.

     

    Κάτω από τη θέση των 2.5 ιντσών βρίσκουμε κάποιες υποδοχές για βίδες. Εκεί μπορούμε να στηρίξουμε ένα από τα προαιρετικά POS01 και PCL71 τα οποία δίνουν σειραϊκές και παράλληλη θύρα με τη μορφή των γνωστών Sub-D 9 & 25 pin ή ακόμα και σειραϊκές θύρες με RJ-45 και θύρα Digital I/O RJ11 για σύνδεση με συρτάρι ταμειακής.

     

    Shuttle_X50V5_Review_DSCN6356.jpg

     

    H ψύκτρα του επεξεργαστή είναι αρκετά μεγάλη σε μέγεθος, και δεδομένης της εμπειρίας της Shuttle σε fanless συσκευές και των δειγμάτων γραφής που έχει δώσει ο Skylake Celeron στο επίσης fanless DS67U δεν αναμένουμε κάποιο ανησυχητικό εύρημα στο stress test στο οποίο θα υποβάλλουμε τη συσκευή. Τέλος, κοιτώντας το πίσω καπάκι από την ανάποδη πλευρά, βλέπουμε πως ακριβώς πίσω από το ασημί αυτοκόλλητο βρίσκονται έτοιμες οι οπές για τις 2 σειραϊκές και την 1 παράλληλη θύρα των καρτών επέκτασης I/O.

     

    Επίσης αξίζει να τονίσουμε πως στην περίπτωση σύνδεσης του X50V5 με κάποια βάση VESA, στη μεν περίπτωση VESA 100 οι βίδες συνδέονται απευθείας στον σκελετό της συσκευής, ενώ στη δε περίπτωση VESA 75 οι βίδες συνδέονται στο κάλυμμα της πλάτης, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η τοποθέτηση και των βιδών του 100 ώστε η πλάτη να συνδεθεί στον σκελετό της συσκευής

     

    Shuttle_X50V5_Review_DSCN6359.jpgShuttle_X50V5_Review_DSCN6360.jpg

     

    Ιδιαίτερα Features

     

    Όπως έχετε ήδη καταλάβει το Shuttle X50V5 αν και είναι μία συσκευή ικανότατη να ανταπεξέλθει σε οικιακή χρήση, λόγω του συνδιασμού των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και της τιμής της απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματικά περιβάλλοντα. Αξίζουν λοιπόν ιδιαίτερης μνείας κάποια ξεχωριστά σημεία αυτής :

     

    1. Η πρόσοψη του X50V5 είναι προστατευμένη από νερό και σκόνη με πιστοποίηση IP54 ενώ λόγω της resistive αφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και με γάντια (χρήσιμο σε βιομηχανικές ή εργαστηριακές εφαρμογές)
    2. Μέσω jumper υποστηρίζεται η always on λειτουργία του συστήματος (σε περίπτωση διακοπής να επανέρχεται σε λειτουργία μόλις αποκατασταθεί το ρεύμα), ενώ υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης του διακόπτη και η χρήση του "κρυφού" διακόπτη με συνδετήρα.
    3. Η εσωτερική θύρα USB 2.0 δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης περιφερειακών όπως TV tuner, 3G/4G modem για τα οποία παρέχεται και cut-out στο κάτω πάνελ για κεραία ή διέλευση καλωδίου, ενώ η χρήση της για σύνδεση κάποιου USB dongle - κλειδιού λογισμικού προφυλάσσει αυτό από ενδεχόμενη κλοπή.
    4. Με τις κάρτες επέκτασης που προαναφέραμε, τo X50V5 μπορεί να εξοπλιστεί με έως 4 σειραϊκές, 1 παράλληλη και 1 Digital I/O RJ11 αποκτώντας έτσι μεγάλες δυνατότητες σύνδεσης ιδιαίτερου εξοπλισμού.
    5. Όπως τα περισσότερα επαγγελματικά συστήματα της Shuttle, έτσι και το X50V5 είναι πιστοποιημένο για 24/7 χρήση με την προϋπόθεση να ισχύει το ίδιο και για την μονάδα αποθήκευσης που θα εγκατασταθεί σε αυτό.

     

     

    Μεθοδολογία Μετρήσεων
     

    Όντας το τρίτο σύστημα της Shuttle με τον ίδιο επεξεργαστή που περνάει από το εργαστήριό μας, μετά τα DS67U και NC02U, και δεδομένου του γεγονότος ότι το σύστημα δεν προορίζεται για απαιτητικές εφαρμογές όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ, οι μετρήσεις επιδόσεων που κάναμε περιορίστηκαν στο AIDA64 Engineer Edition, το οποίο είναι μία ευγενική χορηγία της finawire και το ολοκαίνουργιο PCMark10 το οποίο κάνει πρεμιέρα στη σημερινή μας παρουσίαση.

     

    Για τις ανάγκες της παρουσίασης εγκαταστήσαμε έναν SSD Sandisk Z400s M2.2280 128GB και ένα stick DDR3L των 8GB στα 1600 Mhz με timings 11-11-11-28 της και φυσικά εγκαταστήσαμε την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 x64 Creators Update.

     

    AIDA 64

     

    Όπως είναι αναμενόμενο τα αποτελέσματα του Χ50V5 στο AIDA64 είναι πανομοιότυπα με αυτά του DS67U όσον αφορά τον επεξεργαστή, ενώ στις μετρήσεις μνήμης και CPU Photoworxx που εξαρτάται από τη μνήμη, είναι αναμενόμενα χαμηλά λόγω της single channel μνήμης. Για λόγους σύγκρισης σας παραθέτουμε και τα αποτελέσματα του DH110SE με τον Core i3 6100 και την DDR4 Sodimm των 2133 Μhz.

     

    aida64cpu.pngaida64fpu.pngaida64memory.png

     

    PCMark 10

     

    Στη συνέχεια σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα του PCMark 10. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό τεχνικό οδηγό που το συνοδεύει, ο οποίος εξηγεί αναλυτικά τις μετρήσεις που το αποτελούν αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προκύπτει η βαθμολογία. Εν ολίγοις, σε κάθε κατηγορία μετρήσεων συγκρίνονται τα αποτελέσματα με ένα reference system το οποίο έχει βαθμολογία 5000 και στη συνέχει προκύπτει από τις επιμέρους βαθμολογίες μία συνολική, στην οποία επίσης η βάση σύγκρισης είναι το 5000.

     

    pcmark10.png

     

    Όπως βλέπουμε στο γράφημα, το X50V τα πήγε πολύ καλά στο Essentials Test, με σκορ λίγο κάτω από τη βάση των 5000 που αντιστοιχεί σε σύστημα με Pentium 4405U, 4GB DDR4-2133 και SSD M2 των 128GB, ενώ στα Productivity και Digital Content Creation που η σύγκριση γίνεται με συστήματα i5 και i7 όπως είναι αναμενόμενο οι διαφορές έφτασαν να είναι χαοτικές. Σε κάθε περίπτωση κρατάμε το αξιοπρεπές αποτέλεσμα στο Essentials Test το οποίο μας αρκεί για την χρήση για την οποία προορίζεται το σύστημα.

     

     

    Θερμοκρασίες - Κατανάλωση

     

    Ας περάσουμε τώρα στις μετρήσεις θερμοκρασίας και κατανάλωσης, που σίγουρα ενδιαφέρουν περισσότερο το αγοραστικό κοινό του X50V5. Μιας και το review έγινε κατά το μήνα Αύγουστο που οι θερμοκρασίες στον τόπο διαμονής του γράφοντος ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς κελσίου υπό σκιά, αποφασίσαμε να φέρουμε το X50V κοντά στα όριά του. Όπως προείπαμε, το θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας υπό φορτίο της συσκευής είναι από 5 έως 35 βαθμούς κελσίου. Έτσι τρέξαμε το stress test του AIDA64 με θερμοκρασία περιβάλλοντος 32 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτα και όπως βλέπετε η μέγιστη θερμοκρασία που σημειώθηκε ήταν 71 βαθμοί κελσίου. Δεδομένου ότι η μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία για τον επεξεργαστή είναι 100 βαθμοί κελσίου, θεωρούμε πως το σύστημα ψύξης τα πήγε άριστα.

     

    stability.png

     

    Όσον αφορά την κατανάλωση αυτή κυμάνθηκε από 14 watt σε idle έως 23 σε πλήρες φορτίο, ενώ σβηστό κατανάλωνε μόλις 0.3 watt. Δεδομένου ότι τα παραπάνω νούμερα περιλαμβάνουν και την οθόνη, μπορούμε να πούμε πως το X50V5 τα πήγε εξαιρετικά στον τομέα αυτό.

     

    powerconsumption.png

     

    Τέλος όσον αφορά τον θόρυβο, αυτός ήταν πραγματικά ανύπαρκτος μιας και το σύστημα δεν είχε κανένα απολύτως κινούμενο μέρος.

     

    Τελικές Σκέψεις

     

    5980974d4dbfc_X50V5banner.jpg

     

    Ας συνοψίσουμε λοιπόν όσα είδαμε στις προηγούμενες ενότητες, εισάγοντας και κάποια επιπλέον δεδομένα που προέκυψαν από τους δύο μήνες συμβίωσης με το X50V5. Πρώτα από όλα πρέπει να τονίσουμε πως η αγορά του X50V5 για οικιακή χρήση δεν είναι και η σοφότερη επιλογή, κυρίως λόγω του κόστους αυτού σε συνδιασμό με τα χαρακτηριστικά του. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι έρχεται φορτωμένο με δυνατότητες άχρηστες για οικιακή χρήση, ενώ παράλληλα υστερεί τόσο στα ηχεία του τα οποία είναι μετρια και αρκετά μόνο για βασική χρήση, όσο και στην οθόνη η οποία είναι προφανώς TN και υποστηρίζει μόνο single touch. Για υποστήριξη Windows Hello από την webcamera του, ούτε λόγος φυσικά. Άρα για οικιακή χρήση είναι σαφώς προτιμότερο στα ίδια χρήματα να αγοράσετε κάποιο i3 laptop.

     

    Τι σημαίνουν όλα αυτά για το X50V5; Μα φυσικά απολύτως τίποτα. Είναι ένα 100% επαγγελματικό σύστημα το οποίο είναι φτιαγμένο για να δουλεύει ασταμάτητα εκτελώντας απλές εργασίες. Πόσο ενδιαφέρουν τα ελαττώματά του τον επαγγελματία που θα το επιλέξει; Από ελάχιστα έως καθόλου. Όπως είπαμε και στην εισαγωγή της σημερινής παρουσίασης, κατά την άποψη του γράφοντος, η πέμπτη έκδοση του All in One της Shuttle αποτελεί την πιο σωστή επιλογή για έναν επαγγελματία μιας και υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά της Microsoft από την έκδοση 7 και πέρα, εξασφαλίζοντας έτσι τη σωστή λειτουργία σχεδόν όλων των ιδιαίτερων εφαρμογών και περιφερειακών που θα του εγκαταστήσει ο χρήστης. Και εάν κάποιος ζητάει το κάτι παραπάνω όσον αφορά τον επεξεργαστή, υπάρχει και η έκδοση με i3 επεξεργαστή.

     

    Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε πως μετά από απαίτηση της συζύγου του γράφοντος το X50V5 εγκαταστάθηκε στο γραφείο του σαλονιού, σε περίοπτη θέση, ενώ απέσπασε θετικά σχόλια για την αισθητική του από όλους όσοι το είδαν.

     

    Ας περάσουμε λοιπόν στα θετικά και αρνητικά του Shuttle All in One X50V5:

     

    thumps-up.png?m=1423577950

     

    • Χαμηλή κατανάλωση.
    • 100% αθόρυβο.
    • Αξιοπρεπείς επιδόσεις δεδομένου μεγέθους & passive λειτουργίας.
    • Δυνατότητα για ταυτόχρονη τοποθέτηση SSD & HDD (με χρήση Μ2 SSD).
    • Yπερπληθώρα I/O Ports με τις κάρτες επέκτασης.
    • Ενσωματωμένη ασύρματη κάρτα δικτύου.
    • Εσωτερική θύρα USB.
    • Πιστοποίηση IP54 για την πρόσοψη.
    • Δυνατότητα χρήσης της οθόνης αφής ακόμα και με γάντια.
    • Στιβαρή βάση στήριξης με πολλές δυνατότητες ρύθμισης κλίσης.

     

    thumps-down.png?m=1423577948

    • Η οθόνη αφής υποστηρίζει μόνο single touch.
    • Μέτρια ηχεία.

     

    Με βάση όλα τα παραπάνω η βαθμολογία που παίρνει το X50V5 είναι :

     

     
     
     

     

     

    Ευχαριστούμε θερμά την Shuttle για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

    large.SHUTTLE.PNG.3d6d7f322dea8d881c4b1c

     

    Γεώργιος GriGaS  Ρήγας 25/8/2017

     

     

     

     

     

     

     

    Συντελεστές Review
    Reviewers: GriGaS
    Photographers: GriGaS
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:9
    Χρηστικότητα:9.50
    Ποιότητα:10
    Επιδόσεις:8.50
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceYes
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo

    • Like 12

    User Feedback

    Recommended Comments

    Κατόπιν επικοινωνίας με την Shuttle, ενημερωθήκαμε πως η ζελατίνα που κάλυπτε τα ηχεία δεν εξυπηρετεί την στεγανοποίηση της συσκευής και πρέπει να αφαιρεθεί (πράγμα που δεν αναφέρεται πουθενά). Η ποιότητα του ήχου βελτιώθηκε αρκετά, οπότε έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις στην παρουσίαση.

    Έγινε επεξεργασία από GriGaS
    • Like 2
    Link to comment
    Share on other sites



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Similar Content

  • Samsung 990 pro m.2

    Καλημερα και καλές Γιορτές. Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το λαπτοπ μου και τον m.2 990pro. Ενω μέσα στο bios τον βλεπει κανονικά , στον υπολογιστη μου δεν τον βλεπω πουθενα. Το λαπτοπ μου εχει 2 υποδοχες.Ενα που ειναι το λειτουργικό και εχει εναν m.2 2242 , και και αλλη υποδοχη που δέχεται εναν 2280 Lenovo LOQ 15IRH8 15.6in i5-12450H 16GB SSD512 RTX3050-6GB W11 3Y-PremiumCare WWW.E-LENOVO.GR Lenovo LOQ 15IRH8 15.6in i5-12450H 16GB SSD5

    def
    def
    Συσκευές Αποθήκευσης 1

    YouTube premium (India)

    Βρήκα έναν τύπο στο discord που μένει μόνιμα στην ινδια και μου έκανε έναν Google acc,. βάζοντας και μια κάρτα με Ρουπίες για συνδρομή 2 μήνες. Μου ενεργοποίησε και συνδρομή στο yt premium family και μου λέει ότι: αν θέλω να βάλω στην οικογένεια καποιον ήδη υπάρχον google λογαριασμό, θα πρέπει γυρίσω το region σε Ινδικό, ενώ αν θέλω να προσθέσω ολοκαίνουργιο google acc αυτόν θα πρέπει να τον δημιουργήσω με VPN Ινδίας. Τι φάση δεν βγάζει νόημα όλο αυτό. Γιατί να θέλει VPN ο νέο ενώ θα είναι κομπλ

    skepasti21
    skepasti21
    Internet & Τηλεφωνία 20

    Σπασμένη οθόνη υπολογιστη

    Εχει σπάσει η οθόνη του υπολογιστή μου και ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να την επισκευάσω ή αν πρέπει να πάρω καινούργια 

    George05
    George05
    Οθόνες & Projectors 3

    Memtest86+ πόσα pass?

    Καλησπέρα σε όλους.   Τις τελευταίες 3 ημέρες, κάνουν τα w7 κάτι επανεκκινήσεις με BSOD λίγων δευτερολέπτων να προηγείται πριν την επανεκκίνηση. Απ' ό,τι γκουγκλαρα, μια πιθανή αιτία είναι η η RAM. Έχω 2 modules στη μητρική (2 x 2048MB). Το σύνολο 4GB RAM.   Έβαλα να τσεκαρω πριν λίγο μαζί και τα δύο modules, όπως ακριβώς όταν δουλεύει ο υπολογιστής. Πέρασε το πρώτο pass χωρίς error. Εάν ήταν θέμα μνήμης, δεν θα έπρεπε να μου έχει βγάλει το Memtest86+ έστω και ένα λάθος αφού

    serpico75
    serpico75
    Μνήμες RAM DDR/DDR2/DDR3/DDR4/DDR5 3

    Η καρτα γραφικων ειναι η αιτια?

    καλησπερα , η καρτα γραφικων ειχε 3 hdmi ports 1 display port  και ενα dvi d και στις 3 θυρες hdmi που εχουν δοκιμαστει με 2 hdmi καλωδια γινονται τα εξης  , και στα 3 ports οταν κλεινω  το pc μου Βγαζει η οθόνη check signal cable  και μετα απο μερικα λεπτα κλείνει εντελώς., οχι sleep mode που αναγοβηνει το φωτακι της οθονης ,  2) στα 2 Ports  οταν ανοιγω το pc δεν φενεται  αυτου που σου βγαζει την μαρκα της μητρικης και το press f2 για bios ,μπαινει κατευθειαν στα windows και επισης α

    Simon_says
    Simon_says
    Κάρτες Γραφικών 60
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.