Jump to content

kavouras5

Premium Members
  • Posts

    251
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Μάνη

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kavouras5's Achievements

  1. Εγω θα πρότεινα στόκο σιλικόνης για να μη σκάσει αλλα και για να μπορεί να έχει χρώμα. Αν το σοβατεπί είναι στο χρώμα του τοίχου παίρνεις βαφόμενο, πχ: ΑΚΡΥΛΙΚΟΣ ΣΤΟΚΟΣ DURO STICK - ΣΙΛΙΚΟΝΟΥΧΟΣ ΒΑΦΟΜΕΝΟΣ 280ml KAXIRISMONOTIKA.GR ΑΚΡΥΛΙΚΟΣ ΣΤΟΚΟΣ - ΣΙΛΙΚΟΝΟΥΧΟΣ ΒΑΦΟΜΕΝΟΣ Αν το σοβατεπί είναι στο χρώμα του ξύλου διαλέγεις έτοιμο χρωματισμένο, πχ: Durostick DS Polymer Ακρυλική Σιλικόνη Ξύλου Κελεμπέκι 340gr KAXIRISMONOTIKA.GR Durostick DS Polymer Ακρυλική Σιλικόνη Ξύλου Κελεμπέκι 340gr
  2. kavouras5

    Tester για μπαταρίες ups

    Βολτόμετρο (πολύμετρο) έχω και φορτιστή μπαταριών. Αλλα οι περισσότερες μπαταρίες φορτίζουν κανονικά, με την έννοια οτι φθάνουν 12+ volt μετά τη φόρτιση. Όμως όταν τους βάλεις φορτίο, τις βλέπεις και πέφτουν τα volt καταλόρυφα, που σημαίνει οτι δεν δουλεύουν πλέον-είναι για πέταμα. Το θέμα είναι να μην κάθεσαι και βάζεθς φορτίο μόνος σου (πχ λάμπα αυτοκινήτου) και να περιμένεις κάποια ώρα για να δεις αν θα πέσει η τάση (volt). Τα testers κάνουν αυτή τη δουλειά, δίνουν φορτίο για λίγα δευτερόλεπτα και μετά βλέπουν την πτώση τάσης. Το ερώτημα είναι οτι τα συγκεκριμένα testers που είναι οικονομικά, δίνουν υψηλό φορτίο (100 amp?), γιατι αφορούν μπαταρίες αυτοκινήτου. Αυτό μήπως είναι πολύ υψηλό φορτίο για τις μπαταρίες των ups (9 amp), οπότε τις «παραζορίζει», οπότε δεν είναι και αξιόπιστο το αποτέλεσμα;
  3. Καλησπέρα παιδιά. Επειδη εχω μαζέψει πολλές μπαταρίες απο ups (12v 7-9ah), ψάχνω να βρω εναν τρόπο να δω αν είναι για πέταμα ή αντέχουν ακόμα. Το μόνο οικονομικό που βρίσκω είναι αυτό: Just a moment... WWW.SKROUTZ.GR Είναι ικανοποιητικό για μπαταρίες αυτοκινήτου, αλλα δε μπορώ να βγάλω άκρη αν όντως θα δουλέψει στα χαμηλά amper που έχουν οι μπαταρίες των ups. Τί θα λέγατε, να το δοκιμάσω;
  4. Μήπως να έβαζες εναν άκαμπτο ηλεκτρολογικό σωλήνα κουβίδη με πλαστικά στηρίγματα; Με 2-3 τρύπες θα είσαι έτοιμος (αναλόγως το μήκος που θες). Γιατι αν βάλεις γερή κόλλα, σίγουρα θα φύγει λίγος σοβάς αν βγάλεις κάποτε το κανάλι. Αν βάλεις πιο ήπια κόλλα, πιθανών να ξεκολλήσει το κανάλι, αναλόγως πόσο σαθρός είναι ο σοβάς του δοκαριού.
  5. Καλησπέρα παιδιά, θέλω να πάρω ενα δίδυμο τροχό και να βάλω στο ενα άκρο συρματόβουρτσα και στο άλλο άκρο κετσέ, για γυάλισμα μετάλλων. Έχω βρεί διάσπαρτες πληροφορίες, αλλα έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω ποιο μηχάνημα και ποια υλικά να πάρω. Έχεις κανείς εμπειρία για να μου προτείνει; Κάποια στιγμή νομίζω και η @karmen1983 είχε προτείνει ενα μαγαζί εξειδικευμένο σε πώληση τέτοιων μηχανημάτων. Ευχαριστώ πολύ…
  6. kavouras5

    Γέμισμα κενου με τι υλικο?

    Συμφωνώ απόλυτα με τον rastaman. Ελάχιστος αφρός και μόνο χαμηλής διόγκωσης (δεν φουσκώνει πάρα πολύ). Αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει αφρό, κάνε ενα πείραμα κάπου για να δείς πόσο φουσκώνει. Θα δεις οτι όσο βάζεις γίνεται 3-4 φορές πιο μεγάλος, γιαυτό θέλει πολύ λίγο, και μάλιστα φουσκώνει τουλάχιστον για 20-30 λεπτά. Προσοχή το σωληνάκι βουλώνει , οπότε θέλει να βγάλεις και να το καθαρίσεις για να μπορείς να το ξαναχρησιμοποιήσεις. Την επόμενη μέρα θα δεις οτι θα εξέχει απο την τρύπα σου μάζα αφρού. Την κόβεις με ενα κοπίδι, τόσο όσο το κενό που θα χρειαστεί να στοκάρεις. Μετά βάζεις έτοιμο σοβά (σκόνη που προσθέτεις νερό) με λίγο σχετικά νερό για να γίνει πηχτό και να μην στάζει. Καλύπτεις το κενό, υπολογίζοντας να μη βάζεις πάνω απο 2-3 cm πάχος σοβά, αλλιώς θα σκάσει. Μετά απο μερικές ώρες τον ψεκάζεις με λίγο νερό αν θέλεις, για να μη σκάσει. Εναλλακτική του σοβά η κόλλα πλακιδίων, αλλα νομίζω πιο εύκολο με τον σοβά….
  7. kavouras5

    Γέμισμα κενου με τι υλικο?

    Ίσως αφρός πολυουρεθάνης χαμηλής διόγκωσης? Και όταν στεγνώσει αν θες τον κόβεις και στοκάρεις με έτοιμο σοβά.
  8. Έχουν ξεφύγει οι τιμές των κουφωμάτων, έχω χάσει επεισόδια με τις τιμές… Θα σου πρότεινα να πάρεις συνολική τιμή απο διάφορους κατασκευαστές και για αλουμίνια και για PVC. Οπότε να συγκρίνεις συνολικά, γιατι αυτες οι τιμές στις σελίδες αφορουν προφανως ενα μόνο κούφωμα και είναι πιο ακριβές. Αν όμως όντως βγει 1/3 η διαφορά, κι εγω δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση σου…
  9. Όντως η θερμοπερατότητα ενος PVC είναι η μισή σε σχέση με ενα κούφωμα αλουμινίου, νόμιζα οτι δεν είχαν τόσο μεγάλη διαφορά. Μην ξεχνάς όμως οτι η θερμοπερατότητα μετριέται σε βαττ ανα τετραγωνικό μέτρο Κέλβιν. Ας πούμε για μια μεγάλη πόρτα 1.70 x 2.30 = 4 τετραγωνικά, το αλουμίνιο είναι περίπου 0,6 τετραγωνικά. Οπότε το να αυξήσουμε τη θερμοπερατότητα στα 0,6 τετραγωνικά, δεν είναι τόσο σηματικό, όσο στα υπόλοιπα 3,4 τετραγωνικά. Σκέψου επίσης αν μετά απο χρόνια τα PVC σκευρώσουν και δεν έχουν καλή εφαρμογή τα λάστιχά τους. Εκει μιλάμε για χαώδη αύξηση της θερμοπερατότητας. Παρόλα αυτά όπως είπα και πριν, εφόσον δεν θα έχεις άμεση επαφή με ήλιο και εφόσον η τιμή τους είναι καλή, τότε είναι μια επιλογή το PVC. Αλήθεια αυτή την εποχή, ποιά η διαφορά της τιμής τους σε σχέση με αντίστοιχα αλουμινίου?
  10. Όσον αφορά το θέμα της μόνωσης, υπάρχουν τα ψυχρού τύπου αλλουμίνια που είναι απο μεσα ως έξω αλουμίνιο και υπάρχουν τα θερμου τύπου αλουμίνια που έχουν απο μέσα προς τα έξω αλουμίνιο-πλαστικό-αλουμίνιο. Αυτό χρησιμεύει ως θερμοδιακοπή, δηλαδή δεν μεταφέρεται ζέστη-κρύο απο μέσα-έξω και το αντίστροφο. Εννοείται οτι κανείς δεν πρέπει να βάζει ψυχρού τύπου, εκτός απο καμια αποθήκη ίσως. Τα θερμού τύπου έχουν εξίσου καλή μόνωση με τα PVC, ακριβώς επειδή και αυτά έχουν PVC. Το πιο σημαντικό όμως στα κουφώματα είναι τα τζάμια, γιατι το τζάμι συνήθως είναι το 90% της επιφάνειας ενω το 10% είναι το υλικό του κουφώματος. Οπότε σίγουρα βάζουμε ενεργειακά τζάμια, με ευγενή αέρια κτλ, αναλόγως πάντα τις συνθήκες που έχουμε (ηλιοφάνεια, θεμροκρασίες κτλ κτλ), τα οποία πρέπει να σε συμβουλέψει ενας ειδικός. Και γενικά τα τζάμια δεν είναι πολύ ακριβά, συγκρίνωντας πάντα με τα αλουμίνια...
  11. Το καλύτερο που μπορείς να βάλεις είναι κουφώματα απο ανοδιωμένο αλουμίνιο. Το αλουμίνιο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν βάφεται, αλλα "ψήνεται", οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ξεβάψει ποτέ. Τα έχω βάλει σε κτίριο που βρεχεται απο τη θάλασσα σε πολύ νότια περιοχή και δεν έχει καταλάβει τίποτα εδω και 10 χρόνια, είναι όπως ήταν την πρώτη ημέρα. Αυτή είναι όμως και η πιο ακριβή λύση. Ενα κούφωμα με κανονική βαφή (καλύτερα ζήτα structura που είναι πιο δυνατή-είναι ελάχιστα ματ-"ανάγλυφη") θα κρατήσει πάρα μα πάρα πολλά χρόνια και το μόνο που μπορεί να πάθει είναι να ξεβάψει το χρώμα ή να φύγει αν το βλέπει συνεχώς ο ήλιος. Πλέον όμως με τις καλές βαφές (όπως τη structura που σου ανέφερα), χρειάζονται πάρα πολλά χρόνια (θα έλεγα 20-30+) για να δεις τέτοιο φαινόμενο, εφόσον πάντα έχεις έκθεση σε ήλιο συνεχώς. Τα PVC είναι δυνατόν να μην υποφέρουν και αυτά, τη στιγμή που ακόμα και του αλουμινίου υποφέρουν? Η απάντηση είναι φυσικά πως και αυτά υποφέρουν. Οι βαφές τους μετά απο κάποια χρόνια θα αρχίσουν να ξεβάφουν, αναλόγως της ποιότητας, και αναλόγως την έκθεση στον ήλιο. Επίσης το πλαστικό όσο καλό και να είναι δεν μπορεί να έχει τη δομική αντοχή ενος μετάλλου. Ακόμα και το αλουμίνιο σκευρώνει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πχ έχω δει εξώπορτα αλουμινίου που επειδή ήταν όλη μαύρη και την έπαιρνε συνεχώς ο ήλιος, το καλοκαίρι σκεύρωνε τόσο πολύ που πλέον έμπαζε νερό! Όμως το αλουμίνιο επανέρχεται και όταν πλέον δεν το βλέπει ο ήλιος θα γίνει ακριβώς όπως ήταν πριν. Η ερώτηση είναι το PVC επανέρχεται? Κατα την άποψή μου όχι 100%, γιαυτο και ακούς συνέχεια (όπως και απο παιδιά του forum) οτι συνεχώς χρειάζεται ρυθμίσεις προκειμένου να έρθει στη σωστή του θέση και να κλείνουν σωστά τα παράθυρα, να μονώνει σωστά κτλ. Συμπερασματικά θα έλεγα οτι αν είσαι σε νότιο μέρος με μεγάλες θερμοκρασίες και μεγάλη ηλιοφάνεια και δε μπορείς να σκιάσεις τα παράθυρα, ρισκάρεις με το PVC. Αν όμως οι τιμές του είναι πολύ πιο χαμηλές (εχω να ασχοληθώ χρόνια με τιμές) και αν δεν το θες για μόνιμη κατοικία αλλα για κάτι πιο πρόχειρο, εκει το ζυγίσεις εσυ αν αξίζει.
  12. kavouras5

    Παλμικό Τριβείο Bosch PSS200AC

    Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ έκκεντρο, γιατι πάντα είχα παλμικά. Όμως επαγγελματικά παλμικά (πχ έχω ενα felisati εδω και 15 χρόνια που δεν καταλαβαίνει τίποτα). Είναι πολύ βαρύ και έχει απεριόριστη δύναμη, οπότε και πάνω του να στηριχθείς με όλο το βάρος σου, δουλεύει απροβλημάτιστα και ξεκούραστα. Το θετικό είναι οτι τρίβει και δεν αφήνει σημάδια λόγω της μικρής κίνησης που κάνει, ενω τα περιστροφικά ίσως αφήσουν σημάδια ; (δεν τα εχω δοκιμάσει όμως). Ως προς το συγκεκριμένο δεν θα το πρότεινα γιατι είναι ελαφρύ, με λίγα watt, οπότε σίγουρα θα σε βασανίσει σε πιο μεγάλες δουλειές. Σε απλές-μικρές εφαρμογές λογικά θα είναι οκ. Οπότε εξαρτάται τι δουλειές θελεις να κάνεις… Αφου όμως λένε και οι υπόλοιποι οτι είναι οκ τα έκκεντρα, λογικά πας καλύτερα σε απλή σειρά έκκεντρου με παρόμοια τιμή και καλύπτεις μεγαλύτερο φάσμα εργασιών…
  13. kavouras5

    Μαστορέματα ημέρας!

    Πολύ καλή ιδέα! Τί ξύλο έχεις βάλει, οξυά;
  14. Φοβερή υπομονή, γνώσεις, μηχανήματα, τεχνικές κτλ κτλ:
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.