Jump to content

XMorsX

Premium Members
  • Posts

    895
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by XMorsX

  1. πριν 8 ώρες, το μέλος Snips έγραψε:

    Αμπελοφιλοσοφίες. Υποκρισία είναι να διαγράφεις το παρελθόν νομίζοντας ότι θα καλυτερέψεις τις συνθήκες διαβίωσης. 

     

    Δηλαδή θες να μου πεις ότι όταν εσύ έβλεπες μικρός τον μαύρο παππού να σου χαμογελάει σε πορτοκαλί φόντο, σκεφτόσουν την δουλεία και όχι το νόστιμο το ρύζι; 

     

     

    Εγώ που ως νεαρός δεν ήξερα ιστορία σαφώς δεν έκανα συνειρμούς. Τώρα που τη γνωρίζω όμως σαφώς και κάνω. Μπες και στη θέση ενός μαύρου που οι σημερινές κακουχίες του οφείλονται στην υποδούλωση των προγόνων του, πως θα έπρεπε να νιώθει όταν βλέπει το χαμογελαστό σκλάβο στο κουτί για το ρύζι;

     

    Κανείς δε διαγράφει το παρελθόν. Αντίθετα, αντί να στρουθοκαμιλίζει απορρίπτοντας την επίδραση του σήμερα, αναγνωρίζει ότι οι συνέπειές του βιώνονται ακόμη και για αυτό προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες. Η εταιρεία μπορεί να το έκανε για καθαρά οικονομικούς λόγους, αλλά και πάλι αποτελεί μια μικρή κοινωνική νίκη απέναντι στην προκατάληψη και τα ρατσιστικά στερεότυπα.

    • Like 1
  2. On 23/9/2020 at 5:54 ΜΜ, το μέλος Snips έγραψε:

    Uncle ben

    Aunt Jemima

    Κλπ...

    Το έχουν χάσει εντελώς στο Αμέρικα έ; Τελικά είτε λευκός είτε μαύρος είτε κόκκινος, αν έχεις μυαλό καρφίτσας,...

     

    Δηλαδή τι το κακό έχει ο μαύρος παππούς με το κοστούμι και το παπιγιόν;  Τελικά έχουν πρόβλημα με το χρώμα ή με την εργασία; Ήταν αυτό ρατσιστικό "stereotype";;;Δηλαδή τα τόσα λογότυπα που έχουν ως θέμα λευκούς αγρότες γιατί να μην είναι κατακριτέα;

     

    Άντε να απαγορεύσουμε και εδώ το λογότυπο της Misko και του 95% των κτηνοτροφικών γεωργικών προϊόντων. Να απαγορευτεί και η μικρή Ολλανδέζα από τα γάλατα της βόρειας Ευρώπης, και ο παπαγάλος από τον καφέ Λουμίδη. Ρατσισμός παντού!

     

    Να μου το θυμηθείτε. Σε λίγο καιρό θα κλαίμε με αυτό το θέμα παγκοσμίως αλλά θα είναι αργά. Αρχιμήδης, Σωκράτης, Σαίξπηρ, Κιουρί, Flemming, Mozart και τόσοι άλλοι θα απαγορευτεί να "είχαν" λευκό χρώμα δέρματος. Ακόμα και ο King θα απαγορευτεί να μνημονεύεται ως μαύρος πια. Θα είναι "ένας κάποιος" που κάποτε αγωνίστηκε για τα δικαιώματα κάποιων άλλων... Θα σταματήσουμε να είμαστε ρεαλιστές, αλλά τουλάχιστον δεν θα είμαστε ρατσιστές! 

     

    Ορθολογισμός down the drain...

     

     

     

     

    Αυτές οι υποκριτικές συγκρίσεις αποτελούν τρανταχτή ένδειξη ότι θέλουμε πολύ δουλεία ακομή για να γυρίσει ο τροχός. Πώς είναι το ίδιο ο μάλλον φτωχός αλλά ελεύθερος αγρότης στην Ελλάδα ή στην Ολλανδία με το δούλο στις φυτίες των νότιων πολιτειών; Σε τι παραπέμπει το λογότυπο του Uncle Ben, αν όχι στο δούλο αγρότη; Η μήπως υποστηρίζεις ότι όλα αυτά είναι παρελθόν και δεν έχουν καμία επίπτωση σήμερα οπότε δε θα έπρεπε να μας απασχολούν; Διότι αν ισχύει το τελευταίο είσαι πανυγηρικά λάθος, καθώς είναι η ζωή υπό καθεστώς θεσμικού ρατσισμού και οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού που έχει οδηγήσει στην συγκριτική φτώχεια και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους σήμερα. Και δεν αναφέρομαι βέβαια σε όλα τα μικρά και μεγάλα ρατσιστικά συμβάντα που αντιμετωπίζουν και σήμερα αδίκως.

  3. On 23/9/2020 at 9:53 ΠΜ, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

    Kiss the Ground

     

     

    Πολλοί από μας γνωρίζουμε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια μπίζνα που θα γεμίσει τις τσέπες κάποιων επιβαρύνοντας το περιβάλλον χωρίς να προσφέρει ιδιαίτερα αποτελέσματα στην αλαλαγή του κλήματος . Ούτε σε 100 χρόνια δεν θα αλλάξει με τις ανανεώσιμες υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ.

    Προσωπικά δεν έχω ιδέα από χωράφια και μου έκανε τεράστια εντύπωση ότι αν σταματήσουμε το όργωμα τα χημικά και τις μονοκαλλιέργειες σε 20 χρόνια θα πάρουμε όλη τη ρύπανση πίσω στο χώμα

    Aν σταματήσουμε όλα τα παραπάνω για 20 χρόνια δε θα πεθάνουμε από ασιτία;

     

     

     

  4. πριν 11 ώρες, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

    Όλοι τα πληρώνουμε και η ιστορία είναι ίδια, τίποτα δεν άλλαξε και δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν τιμωρηθούν οι διοικήσεις των τραπεζών όπως έγινε στην Ισλανδία

     

    Mια καλή αρχή θα μπορούσε να είναι το επιχειρηματικό ρίσκο να επεκτείνεται και στην προσωπική τους περιουσία, έστω και υπό όρους.

    • Like 1
  5. πριν 4 ώρες, το μέλος adpanos έγραψε:

     

     

    Δεν υπάρχουν δογματικές αντιλήψεις. Υπάρχουν ΝΟΜΟΙ, εθνικοί και διεθνείς ...

    Δεν με ενδιαφέρει η αντίληψη του κάθε αναρχοάπλυτου ούτε του κάθε ακροδεξιού.

     

    Το καλύτερο μέλλον των οικονομικών μεταναστών ΔΕΝ με ενδιαφέρει, όταν πατά επάνω στο χειρότερο μέλλον για εμένα που είμαι ο ΝΟΜΙΜΟΣ ιδιοκτήτης.

     

    Η μετανάστευση οφελει και τους γηγενείς, φτάνει να υπάρχει η δυνατότητα για ένταξη του μετανάστη στην τοπική οικονομία. Αυτό δε γίνεται αν τους μαντρωνεις στα νησιά, και βέβαια δε γίνεται αν ο αριθμός τους ξεπερνάει τις δυνατότητες της οικονομίας να τους εντάξει. 

    Η ιδιοκτησία δε βλέπω που κολλάει, εκτός και αν φοβάσαι ότι θα σου κλέψουν την περιουσία, το οποίο δεν είναι ρεαλιστικός φόβος, αν μη τι άλλο δημιουργούν μεγαλύτερη ζήτηση για κατοικίες και ανεβάζουν την αξία τους. 

  6. πριν 10 ώρες, το μέλος adpanos έγραψε:

     

    Δεν με ενδιαφέρει το ποιος ανεβάζει τα ποστ, με ενδιαφέρει η ουσία.

     

    Όσο για το ηθικό πλεονέκτημα, αυτό το έχουμε δεδομένο, μιας και η Τουρκία ΔΕΝ είναι εμπόλεμη ζώνη ώστε όλοι αυτοί να έχουν το δικαίωμα του πρόσφυγα.

    Ούτε ένας δεν είναι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πρόσφυγας.

     

    Διαβάστε παρακαλώ πολύ ποιος είναι πραγματικά πρόσφυγας και που κατά τον ΟΗΕ και όχι κατά ... Παπαδημούλη .... !

     

    Το πρόβλημα όμως με τις δογματικά στρατευμενες πηγές ειναι οτι δεν ειναι υπεράνω παραποίησης της αλήθειας προκειμένου να εξυπηρετήσουν την ατζέντα τους. 

     

    Σε κάθε περίπτωση, και η προστασία των συνόρων από την παράνομη μετανάστευση αλλά και η επιθυμία των οικονομικών μεταναστών και των εκτοπισμενων από πολεμους να διεκδικήσουν καλύτερο μέλλον είναι ηθικες επιδιώξεις, οπότε οι δογματικές αντιλήψεις δεν έχουν θέση. 

    • Like 1
  7. πριν 5 λεπτά, το μέλος adpanos έγραψε:

     

     

    Χμμ... Σταυροφόρος.... χμ... τι μου θυμίζει... Α, ότι αποτελεί dogwhistle για την alt-right και τους υπέρμαχους της λευκής υπεροχής.

    Για κάθε αντιαλληλέγγυο ποστ που παίρνει upvotes στο twitter οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους, καθώς αποδομείται το ηθικό πλεονέκτημα που έχουμε προς το παρόν απέναντί τους και μαζί με τις διεθνείς συνθήκες είναι τα μόνα που σχετικώς κρατάνε την Τουρκία από το να διεκδικίσει το "lebensraum" της ανεμπόδιστα.

     

  8. πριν 6 ώρες, το μέλος Proteas έγραψε:

    Σου δειχνουν το φεγγαρι και συ κοιτας το δαχτυλο... Ανεβασα το video (δεν το βρηκα στα "σοβαρά κανάλια που ενδιαφέρονται για μια άλφα ποιότητα ειδήσεων" για να σου δειξω οτι

    Το τεκμηριο της αθωοτητας εχει παει περιπατο ? Απο ποτε ? Πρεπει ο Τραμπ να αποδειξει την αθωοτητα του ? Καινουργιο και πολυ επικινδυνο το σκεπτικο αυτο...

    Αφηνω αυτο εδω περι Τραμπ απο τον Βαγγελη Θεοδωρουλακη.

      Hide contents

    1) Μεταφέρει την παραγωγή στις ΗΠΑ βάζοντας δασμούς σε εταιρίες που εισάγουν προϊόντα και με αυτόν τον τρόπο καταπολεμά την ανεργία (την μεγαλύτερη, για μένα, απειλή μιας κοινωνίας) και την φτάνει προ κορωνοιού, σε ιστορικά χαμηλά.
    2) Κάνει πόλεμο στην παγκοσμιοποίηση καταργώντας την συμφωνία ΤΤΙΠ που έβαζε το δίκαιο των πολυεθνικών πάνω από εκείνο των κρατών...3) Λογικότατα ξεκινά εμπορικό πόλεμο με το Κινεζικό καθεστώς για ν'αντιμετωπίσει το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα ξεκινά εμπορικό πόλεμο με Γερμανία βάζοντας τεράστια πρόστιμα στην VW και στην Novartis (τις χώρες-κορωνίδες της συμμορίας της παγκοσμιοποίησης)
    4) Είναι ο μόνος πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν έχει κάνει ούτε ένα πόλεμο επί των ημερών του. Όσο και να πάτε πίσω στον 21ο ή 20ο αιώνα δεν θα βρείτε άλλο.
    5) Αντιστέκεται στην "πράσινη παραμύθα" και στο αφήγημα της "κλιματικής αλλαγής" των πολυεθνικών
    6) στην πρόσφατη "πανδημία" που κατέστρεψε οικονομίες και ζωντάνεψε ταινίες επιστημονικής φαντασίας έδειξε ότι δεν είναι άλλο ένα γρανάζι του συστήματος:
    α) Έκανε τα εμβόλια προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά.
    β) Σταμάτησε τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ εντελώς (και αποχώρησε αμέσως μετά) και διέταξε έρευνα για τις ενέργειες και επιχειρήσεις του.
    γ) Ακύρωσε το νομοσχέδιο των δημοκρατικών HR6666 με το οποίο η αστυνομία θα μπορούσε να εισέλθει χωρίς ένταλμα σε σπίτια πολιτών, να τους συλλάβει να τους εξετάσει παρά τη θέληση τους και να τους οδηγήσει σε "ασφαλές" μέρος για όσο οι κατά τόπους κυβερνήτες πιστεύουν.
    δ) Ακύρωσε το project ID2020 του Bill Gates.
    ε). Άνοιξε φόρμα παραπόνων online για να μαζευτούν στοιχεία για τη λογοκρισία που υφίστανται οι χρήστες στα social media όπως : Facebook, twitter and YouTube.
    στ) Σταμάτησε το 5G σε εθνικό επίπεδο και τη Huawei.
    ζ) προώθησε φτηνά φάρμακα και εξόπλισε σε εκπληκτικές ταχύτητες τα νοσοκομεία με γιατρούς και εξοπλισμό
    η) έδειξε άμεσα και χωρίς χρονοτριβή τους υπεύθυνους της "πανδημίας" (Κίνα, Γκαίητς, πολυεθνικές φαρμακευτικές)
    7) Διέταξε Προεδρικό διάταγμα ν'ανοίξουν όλες οι πολιτείες μέσα στην εβδομάδα αλλιώς οι κυβερνήτες θα μηνυθούν.
    (Σε κατάσταση lockdown είναι μόνο οι πολιτείες με δημοκρατικούς κυβερνήτες)
    8.χαρακτήρισε με νόμο ως σημαντικά μέρη τους τόπους λατρείας (εκκλησίες) ώστε οι πολίτες να μην αντιμετωπίζουν πρόστιμα αν θέλουν να πάνε στην εκκλησία εν μέσω των μέτρων.
    9.Υποστήριξε την Αυστραλία και 116 χώρες που θεωρούν την Κίνα υπεύθυνη για τη διάδοση του κορωνοϊού, παρά τις απειλές της Κίνας για διακοπή εξαγωγών σημαντικών προϊόντων.
    10. Υπέγραψε νόμο για να σταματήσει η λογοκρισία από τους ιδιοκτήτες των social media και επιτέλους να βρίσκονται υπόλογοι απέναντι στο νόμο σε περίπτωση που κλειδώνουν λογαριασμούς ή σελίδες ή κόβουν διαφημίσεις προς συγκεκριμένους χρήστες ή τους "εξαφανίζουν" από τα αποτελέσματα αναζήτησης.
    Παρ'όλα αυτά κάποιοι από σας τον λέτε ακόμα φασίστα , μάλιστα...
    11. Ο Τραμπ δεν υπέγραψε το "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ στο Μαρακές" (όπως μου θύμισε φίλος στα σχόλια, που έχει υπογράψει ο Τσίπρας και εφαρμόζει ο Κυριάκος...)
    Καταλαβαίνω απόλυτα την αδυναμία κάποιων να σκεφτούν "out of the box", να κρίνουν οι ίδιοι κι όχι να τρώνε μασημένη τροφή που τους ταϊζουν οι Πορτοσάλτε αυτού του κόσμου. Άστε τις ιδεοληψίες σας στην άκρη και δείτε κατάματα την αλήθεια. Δεν δέχομαι μετά από δεκαετή ληστεία που γίνεται μπροστά στα μάτια μας κι εδώ στην πατρίδα μας, να συνεχίζετε να πιστεύετε τα καθάρματα, τους γερμανοτσολιάδες και τους δοσίλογους οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να γίνουμε παράδειγμα προς αποφυγή ακόμα και σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

    Αν τα μισα απο αυτα ειναι αληθεια εμενα μου κανει για προεδρος αλλα 4 χρονια.

     

    Περι του 2 τωρα οποιος εχει οπλα ξερει ποσο, που και ποτε ειναι επικινδυνα αλλα βλεπω ποναει πολλους να εχει ο καθε πολιτης ενα μικρο οπλοστασιο και μαλιστα να

    του δινει το Συνταγμα το δικαιωμα να κυκλοφορει, να οπλοφορει και να σκοτωνει τον οποιοδηποτε που θα μπει στο σπιτι του. Εμεις πρεπει να κανουμε οτι κοιμομαστε...

    (Εχτες και σε ρωταω αμα οπλοφορουσε θα ηταν στο νοσοκομειο η θα ειχαν αφησει τα μαχαιρια οι εισβολεις κατω και θα εφευγαν ?)

    Και τελος και ανοια να μην εχει οπως λες (πνευματικα ισοδυναμο δεν τον λες) κοιτα λιγο τον αγωνα για το χρισμα εναντιον του Bernie Sanders θα καταλαβεις πολλα...

     

    Ο minast έκανε ουσιαστική παρεμβαση και ελπίζω να κτλβες γιατί η έκθεση του Mueller κάθε άλλο παρά επιχείρημα υπέρ του Trump αποτελεί. 

     

    Αν είχα χρόνο και υπομονή θα εξηγούσα και θα παρεθετα συνδέσμους γιατί κάθε, μα κάθε επιχείρημα που αναφέρεις πιο πάνω τελικά αποτελεί προβληματική πολιτική. Θα αρκεστώ στο να σου πω να googlareis και να διαβάσεις από έγκυρα ειδησειογραφικά η ακόμη καλύτερα ακαδημαικα άρθρα. 

    Στο μόνο σημείο που θα διαφωνήσω με τον προλαλησαντα είναι ότι ενώ το CNN έχει left wing bias, σε καμία περίπτωση δε προμοταρει συστηματικά fake news όπως κάνει το Fox News έξω από το επίσημο πρόγραμμα ειδήσεων. Αποτελεί μεγάλη χάρη για το τελευταίο να το εξισώνεις με το CNN. 

    • Like 1
  9. On 4/6/2020 at 3:38 ΠΜ, το μέλος Proteas έγραψε:

     

    Απο τα μπας-κλας blogs η βιντεο στο youtube.. την ιδια ωρα προσπαθεις να αντιπαρατεθεις "με σοβαρά κανάλια που ενδιαφέρονται για μια άλφα ποιότητα ειδήσεων"

    και δινεις συνδεσμο απο το CNN.. ειναι ενα απο τα καναλια που "δε τολμάνε να πούνε τα ασύστολα ψέματα". btw Σταματησα να βλεπω το video σου οταν γυρισε και ειπε

    εισαι κινδυνος του εαυτου σου οταν εχεις 100 σφαιρες γεμιστηρα... κατι θα ξερει παραπανω.

     

    1. Το Fox News είναι ίσως το μοναδικό μεγάλο ειδησεογραφικό με ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό που υποστηρίζει Trump και αποτελεί μια από τις εξαιρέσεις στον κανόνα μεγαλύτερη δύναμη - μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Ακόμη και αυτό, θέλοντας να κρατήσει μια στοιχειώδη αξιοπιστία και κοιτώντας και την ημέρα των ρεπουμπλικάνων μετα τον Trump, έχει ασκήσει κριτική στις πλέον ...αμφιλεγόμενες πολιτικές του Trump, όπως τις ενέσεις χλωρίνης ή την κατάποση αυτής (!) ή την απρόβλεπτη υποχώρηση από τη Συρία. 

    2. Να συζητήσουμε κατά πόσο το να τριγυρνάς με τυφέκια εφόδου στο χέρι ζωσμένος πυρομαχικά αυξάνει τον κίνδυνο για τον εαυτό σου και τους γύρω σου, κατά προτίμηση με παραπομπές σε βιβλιογραφία. Ο λόγος που το πόσταρα όμως είναι για να γίνει ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος δεν έχει άνοια, και σίγουρα η πνευματική του κατάσταση είναι τουλάχιστον ισοδύναμη του Trump, αν όχι καλύτερη. Οπότε παρακαλώ don't move the goalposts.

    • Like 2
  10. On 30/5/2020 at 12:53 ΠΜ, το μέλος Proteas έγραψε:

    Αμα ξεκινησουμε να απαριθμουμε "καρα-τεντεν" στην πολιτικη σκηνη αλλα το θεμα μας ειναι ο "μεγαλυτερος"...

    Την λασπη που του εχουν πεταξει τα τελευταια 3 χρονια περι ρωσικη εμπλοκης και ανθρακας ο θησαυρος τελικα θα επρεπε να σου λεει κατι.

    Την ιδια ωρα δεν ειμαι εγω που χαρακτηριζω τον ελεγκτη μονος του το κανει οταν για αλλους πολιτικους και ΜΜΕ δεν ισχυει το ιδιο.

    H κατι ισχυει για ολους η καλυτερα αστο και μια ρητορικη ερωτηση ποιος ελεγχει τον ελεγκτη ?

     

    Για ποιον αντιπαλο ??? :hehe:

     

     

     

    Χιλιοπαιγμένα δήθεν pro-trump επιχειρήματα, όπως ότι η έρευνα ρωσικής εμπλοκής ήταν ακαρπη επειδή δεν αποδείχθηκε ότι αποτελεί ρωσικό πράκτορα (!), ενώ βγήκαν στη φόρα πρωτόγνωρη διαφθορά και συγκρούσεις συμφερόντων, ή ότι και καλά ο Biden έχει διανοητικά προβλήματα, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν ισχύει.

    Και το πιο καλό είναι ότι οι πηγες συνήθως είναι μπας-κλας blogs ή βιντεο στο youtube, διότι τα σοβαρά κανάλια που ενδιαφέρονται για μια άλφα ποιότητα ειδήσεων δε τολμάνε να πούνε τα ασύστολα ψέματα που λέει ή υποστηρίζει ο trump και ο κύκλος του. Και αυτή τη στάση την εκλαμβάνουν οι υποστηρικτές του ως συνωμοσία εναντίων του! Πως το είπε ενας πόστερ πιο πάνω; Δε βρέχει, σε φτύνουνε...

     

    • Like 1
  11. πριν 22 ώρες, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

     

    H Διαμαντοπούλου πάντως πέρα από διασυνδέσεις είναι και ικανή τεχνοκράτης. Σαφως και τέτοια άτομα δε χάνονται.

     

    Η παράλληλη άσκηση πολιτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας πράγματι δημιουργεί συγκρούσεις συμφερόντων, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει ενεργό ρόλο στην πολιτική γιατί να αρνηθεί τέτοια θέση.

     

    Η μεταπήδηση της πάντως από το ένα κόμμα στο άλλο, παρόλο που θα μπορούσε να ληφθεί και ως καιροσκοπισμός, δεν είναι ασυνεπής ιδεολογικά. Για παράδειγμα εγώ, παρόλο που πρόσκειμαι περισσότερο στο μεταρρυθμιστικό ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι ή ακόμη και τη Δράση του Στέφανου Μάνου (third way) σε σχέση με συντηρητικά κόμματα, αυτή τη στιγμή θα προτιμούσα τη ΝΔ υπό το Μητσότακη σε σχέση με το Κινάλ με τη Φώφη. Σαφώς και τον χώρο του Άδωνη απλώς θα τον ανεχόμουν και αν ποτέ έπερνε τον πρώτο λόγο θα άλλαζα καράβι. Θέλω να πιστεύω ότι στη φώτο μαζί του και αυτή σκεφτόταν με τον ίδιο τρόπο.

    • Like 1
  12. πριν 17 ώρες, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

    Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμη πρωθυπουργός της Ιταλίας, ε;

     

    Αν συμβιβαστεί σίγουρα θα πάρει πόδι, οπότε δεν έχει και πολλές επιλογές. 

     

    Και με τη Γαλλία στο μέρος του έχει ρεαλιστικές ελπίδες. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα ελαφρυνσης/χαλαρωσης/ενίσχυσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οπότε πιέζει από τη μεριά του για τη λύση με τα μεγαλύτερα οφέλη για την Ιταλία και το νότο γενικότερα. 

  13. On 15/4/2020 at 12:04 ΠΜ, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

     

    Δεν τον έχω διαβάσει και δε ψηνομαι κιόλας, αλλα η αλήθεια είναι ότι με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν έχει κοινονικό δίκτυ αρκετά ισχυρό ώστε να μπορεί να συντηρήσει αξιοπρεπώς ένα μακροχρόνια άνεργο, πρακτικά είτε με μαύρα ζει είτε με εισοδήματα άλλων.

  14. On 5/4/2020 at 9:16 ΜΜ, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:
    kier_starmer.jpg
    THEPRESSPROJECT.GR

    Η είδηση της εκλογής του σερ Κηρ Στάρμερ στην ηγεσία των Εργατικών...

     

     

    Ποιο σφαιρική παρουσίαση του εδω: 

    kir-starmer-04-04-2020.jpg?itok=EWML4zyr
    WWW.IEFIMERIDA.GR

    Ο κεντρώος Κιρ Στάρμερ εξελέγη σήμερα αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, στη θέση του «αριστερού» Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την συντριπτική ήττα του κόμματος στις πρόσφατες εκλογές. |...

     

     

    Τίμια επιλογή φαίνεται.

    • Like 1
  15. On 6/3/2020 at 9:45 ΠΜ, το μέλος alt_ctrl_del έγραψε:

    Δε γνωρίζω πότε γνώμονας των ενεργειών του Σόρος έγινε η "βελτίωση της ζωής" των προσφύγων, και όχι η εκμετάλλευσή τους όπως έχει δείξει η πορεία του. Οι πρακτικές του σε πολλές χώρες όπως η Μαλαισία, ή η Ταϊλάνδη δεν έχουν δείξει ψήγματα ευαισθησίας παρά μόνο ανεξάντλητα αποθέματα αναισθησίας και αισχροκέρδειας, που μετέτρεψαν τη μιζέρια των πολλών σε χρήμα και έλεγχο από τους λίγους.

    Ούτε οι πρακτικές του τον πιστοποιούν ως κατάλληλο προασπιστή της δημοκρατίας ή του φιλελευθερισμού (τουλάχιστον με τους αρχικούς στόχους που έθεταν οι φιλόσοφοι κατά τη διάρκεια του Διαφωτισμού).


    Όσο για την "ασφάλεια" των Σύρων και την υποτιθέμενη προτίμησή τους στον Ερντογάν, όσοι έχουν συναναστραφεί Σύρους που έχουν έρθει στην Ελλάδα είτε πριν είτε μετά τον πόλεμο διαπιστώνουν  πως στη συντριπτική πλειοψηφία τους αναπολούν την περίοδο Άσαντ, πριν σκιώδεις χρηματοδότες μαζί με το καθεστώς Ερντογάν, οπλίσουν και τροφοδοτήσουν ισλαμιστές για να ανατρέψουν την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Άλλωστε η υποτιθέμενη αραβική "άνοιξη" που μαγείρεψαν δήθεν για την "απελευθέρωση" και τον "εκδημοκρατισμό" χωρών άνοιξε πολύ μεγαλύτερες πληγές στους λαούς αυτούς από εκείνες που υποτίθεται πως πήγαινε να "γιατρέψει".

     

    Διαφωνώ με τα λεγόμενα σου πλην μερικώς της αναφοράς στην αραβική άνοιξη, η οποία σίγουρα αποσταθερωποίησε την περιοχή.

     

    Για τη ζωή και το έργο του Σόρος η New York Times έχει κάνει πολύ καλό ρεπορτάζ.

    https://www.nytimes.com/2018/07/17/magazine/george-soros-democrat-open-society.html

  16. πριν 5 ώρες, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

     

    Σε κάθε περίπτωση ο Σόρος ανοίγει τα χαρτιά του και είναι ξεκάθαρος στο που αποβλέπουν οι ενέργειες του: στην ενίσχυση της φιλελευθερης δημοκρατίας οπως εκφράζεται από τη Δύση, ενάντια στα αυταρχικά καθεστώτα όπως εκφράζονται από την Κίνα κυρίως αλλά και τη Ρωσία, την Τουρκία, σε μικρότερο βαθμό κράτη της Ανατολικής Ευρώπης κρατίδια της Μέσης Ανατολής κλπ.

     

    Σε αυτή την περίπτωση επιλέγει το μικρότερο κακό με γνώμονα την βελτίωση της ζωής των προσφύγων, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με την ατζέντα του. Αν δούμε και εμείς πέρα από την πατριωτική μεροληψία, ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη τον αυταρχισμό του Ερντογάν και τον επιβαρυντικό ρόλο της Τουρκίας στο προσφυγικό μέσω της επίθεσης στους Κούρδους, είναι γεγονός ότι οι Σύριοι είναι πιο "ασφαλείς" (λιγότερα εγκλήματα πολέμου) από την τουρκική αιγίδα παρά τον Ασαντ και τους Ρώσους, και ότι η Τουρκία φιλοξενεί πάρα πολλούς πρόσφυγες εντός των συνόρων της. 

  17. Φαίνεται κάθε ρολόι να λέει απο δεξιά προς αριστερά μοναδες, δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες. Το κόκκινο λέει δέκατα αλλά αυτά δε τα δηλώνεις. 

  18. Η ΕΕ δεν είναι πατρονια, είναι μια συμφωνία που επιτρέπει πιο ελεύθερο εμπόριο και την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ανοιχτοτερων θεσμων. Όλα αυτά δλδ που διαχρονικά φαίνεται να οδηγούν την οικονομική ανάπτυξη, όπως τα περιγράφει και το βιβλίο "why nations fail" που παραθέτεις. Το οικονομικό τίμημα που πλήρωνε το ΗΒ ήταν μικρό συγκριτικά με τα οφέλη που καρπονωταν, και οικονομική πολιτική έκανε ήδη σχεδόν εντελώς ανεξαρτητα (δημοσιονομικη 100% δική της, νομισματική επίσης ανεξάρτητη κατ εξαίρεση των υπολοίπων και αυτό της βγήκε θετικό στις περιόδους κρίσης, κάποιους ελευθεραγοριτες τους ενοχλεί ότι δε μπορεί να κάνει συμφωνίες με τρίτους εκτός εε μόνη της, αλλά το να χάνεις το ήδη υπάρχον ελεύθερο εμπόριο με τους κοντινότερους και πλουσιότερος γείτονες σου για αυτό είναι παράλογο). 

  19. πριν 2 ώρες, το μέλος colt3003 έγραψε:

    https://www.tanea.gr/2020/02/11/world/poios-tha-kalypsei-ta-60-dis-ton-vretanon/

     

     

     

    Ωπα !! ώπα !! 

     

    Τόσο καιρό δεν μας έλεγαν οι οικονομολόγοι από τα lidl ότι η Μεγάλη Βρετανία θα ήταν η χαμένη αν αποχωρούσε από την Ε.Ε. επειδή θα έχανε το κοινοτικό χρήμα ?? 

    Άλλη αιτία κρυβόταν πίσω απο τόση πρεμούρα ???? 

     

    ...... για φαντάσου.....  :sarcastic:

     

    Oι οικονομολόγοι συνεχίζουν αν λένε ότι απο το Brexit όλοι βγαίνουν χαμένοι, και το ΗΒ και η ΕΕ, με την πρωτη σαφώς να χάνει τη μερίδα του λέοντος. Πως η παραπάνω είδηση αλλάζει αυτό που ήδη ξέρουμε?

     

    https://pressroom.vanguard.com/nonindexed/Vanguard_Global_Economic_Market_Outlook_2020.pdf 

    https://static.vgcontent.info/crp/intl/auw/docs/resources/V306_Brexit Paper_V19_AU.pdf?20200211|124927

     

    "In all scenarios where Britain leaves the EU, we believe the UK economy will probably end up smaller over the next decade than would otherwise have been the case. Why?

    Firstly, because EU citizens coming to work in the UK have previously helped to increase the size of the UK economy. Brexit would reduce that effect. And secondly, also, because the more UK trade with the EU is disrupted and the more direct investment from the EU to the UK is curtailed, the less scope there will be to enhance productivity with imported ideas and increased specialisation.

    It’s possible that there might be an offsetting increase in trade with non-EU countries. Our economic models, though, suggest it will be all but impossible to replace the size and proximity of the EU as a trading partner."

     

    negotiating-brexit-chart-550x252.png

  20. On 14/1/2020 at 8:42 ΜΜ, το μέλος colt3003 έγραψε:

     

     

     

    Δεν με ενδιαφέρει καθόλου πόσο ακριβές είναι αυτό που γράφει ή όχι. Και οι οπαδοί της επίπεδης γης, λένε αρλούμπες (για να μην αναφερθώ σε ΟΛΕΣ τις θρησκείες και έχουμε δράματα) Είναι δυνατόν να τους απαγορεύεται ο λόγος, την στιγμή που δεν προκαλούν βλάβη (καλά, εδώ οι θρησκείες εξαιρούνται, αλλά έχουν ''μέσον'' ;)) ?? Η φυσιολογική απάντηση κάποιου που σέβεται το δικαίωμα στον λόγο είναι ΟΧΙ. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με θιασώτες της αλα κάρτ ελευθερίας. Της ελευθερίας να λένε μόνο αυτοί, ότι τους κατέβει. Οι λοιποί είναι ''φασίστες'' 

     

    Ελευθερία του λόγου δε σημαίνει ελευθερία να διαφημίζω ότι μου κατέβει. Η απαγόρευση της χρήσης κρατικής περιουσίας και των μαζικών μέσων προβολής για την εξάπλωση ψεμάτων και αντιδραστικών μηνυμάτων είναι απόλυτα συμβατή με την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του λόγου.

    'Η αλλιώς, αν θες να λες ψέματα για τις αμβλώσεις για να προωθήσεις την ατζέντα σου, δικαίωμά σου, δεν έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς τα μέσα διαφήμισης για αυτό όμως, πόσο μάλλον αν χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους.

  21. On 26/12/2019 at 8:30 ΠΜ, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

     

     

     

    Ωραια μορφή διαμαρτυρίας αλλά οι μεταρρυθμίσεις γίνονται υπερ του συνόλου της κοινωνίας και κατά των προνομιούχων ομάδων που είχαν εξασφαλίσει δυσανάλογα συνταξιοδοτικά προνόμια μέσω πελατιακών σχέσεων και διαπλοκής. Στη Γαλλία το συνταξιοδοτικό σύστημα΄έχει ομοιότητες με το παλιό δικό μας, με πολλά ταμεία τα οποία χρηματοδοτούνται από κρατικό προϋπολογισμό. Μπράβο στο Μακρον που έβαλε μπροστά μια μεταρρύθμιση υπέρ της νέας γενιάς και των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων χωρίς να έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι όπως είχε γίνει στην Ελλάδα. 

  22. πριν 18 ώρες, το μέλος salde έγραψε:

    στο δεύτερο δεν το πίστεψα όταν το διάβασα, το θεώρησα φωτοσοπιά

    για τον Άσαντ δεν έχεις δίκιο, ασχέτως των κινήτρων που έχει σίγουρα γνωρίζει την χώρα του.

     

    Δε σχολιάζω τις γνώσεις ή την ικανότητά του, αλλα τη σύγκρουση συμφερόντων. Τον συμφέρει να παρουσιάσει τις ΗΠΑ αναξιόπιστες για να αναδειχτεί ως ο πλεον αξιόπιστος πόλος εξουσίας. Και βέβαια τα καμώματα του Trump του κάθονται υπέροχα.

  23. πριν 42 λεπτά, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

    Ασαντ: Οι ΗΠΑ θα «πουλήσουν» τις οργανώσεις που στηρίζουν στη βόρεια Συρία

     

    Σιγά μην παραδειγματιστούμε από τα λάθη των άλλων…εδώ δεν μαθαίνουμε από τα δικά μας   

     

     

    O Ασαντ προφανως και θα υποστηρίξει αυτό που τον συμφέρει. Και δικιο να έχει, δεν γίνεται να τον παρεις στα σοβαρα.

    πριν 21 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

    Γιαγκο νομιζω ειναι αδικος. Εδω εκαναν ολοκληρο τιτιβισμα οι ΗΠΑ τι αλλο να κανουν πια; :hehe:

     

    https://www.businessdaily.gr/diethni/2192_o-tramp-gkremizei-tin-toyrkiki-lira-me-ena-tweet

     

    Πραγματικά τα tweets του είναι σαν να τα βγαλαν από κομιξ.

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.