Jump to content

XMorsX

Premium Members
  • Posts

    895
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by XMorsX

  1. Όλες οι IPS τον ίδιο χρόνο περιπου αποκρισης αναγράφουν οτι έχουν και έτσι κι αλλιώς ποτέ ο αναγραφόμενος δεν είναι χαρακτηριστικός για καμιά οθόνη. Όλες οι IPS όμως διαχειρίζονται την κίνηση εξισου καλά με τις "πιο γρήγορες" TN οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

     

    Ή πρώτη είναι φανταχτερή γιατί απευθύνεται σε gamers, εξού και ή χαμηλή ανάλυση της σχετικά με το μέγεθος της. Σε φυσιολογική τιμή αποτελεί ιδανική περίπτωση για κάποιον που θέλει 144hz IPS με 60+ fps χωρίς να τα σκάσει σε μία 1070, ή οποία και απαιτείται για 1440p ανάλυση. Για την αναλυση της οθόνης ή 480 είναι ιδανικη. Το freesync θα ρίξει επιπλέον το κόστος σε σχέση με το g-sync.

  2. πριν 56 λεπτά, το μέλος yanni έγραψε:

    Το ήξερα ότι κάτι είχα ξεχάσει. Πάλι καλά που έκανες αυτό το σχόλιο. Είχα ξεχάσει να γράψω τιμές. Τις πρόσθεσα στο αρχικό κείμενο. Η μικρή έχει $399, η 27άρα $499 και η μεγάλη $999.

    Βασικά η διαφορά τιμής ανάμεσα στην 24αρα και την 27άρα είναι μικρότερη από αυτή που περίμενα. Ίσως η Nvidia να έχει χαμηλώσει τιμές για το GSync module. Ίσως να μην της αρέσει που η Samsung έχει πάρει από το χεράκι το FreeSync και το έχει βάλει παντού και να δίνει ειδικά στην Samsung το module φτηνότερα. Ίσως πάλι η 24άρα να είναι ακριβή.

    Χαχα χαιρομαι που βοηθησα.

     

    Ολα μαζι μαλλον. Οι νεες Samsung και LG ΙPS εχουν Freesync και δε στο χρεωνουν σχεδον καθολου εξτρα, αποτελουν εξαιρετικο λογο να πας σε amd σε καθε mainstream συστημα. 

     

    Στα 400 δολλαρια η 23,5" ειναι τσιμπημενη, αλλα επειδη παιζει χωρις αμεσο ανταγωνισμο μια επιτυχια θα την εχει. Στα 500 δολλαρια η 27" δεν παει καπου με την MG279Q να αρχιζει απο τα 550 δολλαρια πλεον στο pcpartpicker. Ειναι με Freesync βεβαια η Asus, αλλα απο τη στιγμη που εχεις 144hz + ΙPS + 1440p αποτελει καλυτερο προιον οπως και να εχει. Οποτε μαλλον ολες ειναι υπερκοστολογημενες, περιμενω οτι οι τιμες θα μειωθουν μετα το ντεμπουτο τους.

     

    H μεγαλη βλεπω εντελως μη ρεαλιστικη τιμη στα 1000 δολλαρια. Η Acer XR341CK αρχιζει απο τα 830 και ειναι IPS. Ισως η Samsung πονταρει οτι ο κοσμος θα ψαρωσει με το quantum dot ή οτι τα 25hz παραπανω θα αποτελεσουν καθοριστικο παραγοντα. Επιπλεον η αναλογη Acer με G-Sync, η X34, αρχιζει στα 1200 δολλαρια, τα οποια ειναι μικρη διαφορα για καποιον που δινει τετοια ποσα για οθονη, και βεβαια ειναι ξεκαθαρα ανωτερη οθονη με το IPS panel και το G-Sync module.

    • Like 1
  3. πριν 49 λεπτά, το μέλος fatalara έγραψε:

    Εγω παντως που ειδα μια 34" 4k απο κοντα μου φανηκε μικρη.

    Εκτος του οτι για να παιξουμε σε 4k θελουμε καμια 5ετια ακομα πρεπει να πανε στις 40" για να πουμε οτι αξιζει αυτο το πραγμα που βλεπεις μπροστα σου.

    Ενιωθα σαν να με πιεζε κατι στο κεφαλι για να κατεβω κατω. 

    Ειναι σχετικα μικρες για 4Κ, εγω γενικοτερα νιωθω οτι οι ultrawide ειναι σχετικα αβολες για τα μεγεθη των οθονων που κυκλοφορουν. Και σιγουρα θελουν πολυ δυνατο hardware για να εχεις gaming αξιωσεων, μονο η νεα titan νομιζω οτι βγαζει αρκετα fps για σταθερο 60fps gaming σε 4Κ . Φυσικα οι 34" δεν ειναι 4Κ πραγματικο αλλα αρκετα μικροτερης αναλυσης, οποτε ισως και με την 1080 να εχεις αρκετα καλες επιδοσεις.

     

    Χωρις να σημαινει οτι οι οθονες δεν ειναι καλες, αποτελουν προοδο σε σχεση με οτι "ειχαμε" λιγα χρονια πριν.

  4. Oι high hz VA εχουν την προοπτικη να προσφερουν σημαντικα καλυτερη εικονα απο τις αντιστοιχες TN, και στα 1080p δεν υπaρχουν 144αρες IPS οποτε προς το παρον παιζουν χωρις αντιπαλο. Τo quantum dot ειναι gimmick βεβαια και θα προτιμουσα να μην υπαρχει, ισως να προσπαθουν ετσι να αντισταθμισουν την απωλεια ζωντανιας περιφερειακα της οθονης λογω gamma shift. Μεγαλες γωνιες θεασης δε θα εχει, αλλα ειναι αναμενωμενο. Το freesync καλοδεχουμενο και γενικοτερα ειναι καλο που πλεον τεινει να γινει standard των mainstream και value-gaming monitors, περα απο τα high-end. H 27" με G-Sync πρεπει να ειναι σχετικα οικονομικη για να τα παει καλα, γιατι οι 144hz 1440p AHVA με Freesync / G-Sync ειναι ανωτερες οθονες και ειδικα αυτες με Freesync δεν ειναι και ιδιαιτερα ακριβες (η mg279q κοστιζε το ιδιο με την pg278q την τελευταια φορα που κοιταξα, και ειναι κλασεις ανωτερη οθονη).

  5. Μια χαρά είναι η τιμή της,  αρκεί να μην ερθει φουσκωμένη στην Ελλάδα. Οι 27" είναι μεγαλύτερες από τις 29" και οι φθηνές 29" δεν έχουν Freesync. Τα 1200p σταμάτησαν εδώ και καιρό να κυκλοφορώ. Τα 8bit vs 6bit +dithering πάλι δε φαίνεται να έχουν καμία πρακτική διαφορά (κανένα δεν εξαφανίζει πλήρως το balding) , πέρα ίσως από λίγο μεγαλύτερες γωνίες θέασης για τα πρώτα. 

    • Like 1
  6. Glossy (σειρά S) IPS (pls μάλλον αλλά μικρό το κακό, όλα τα νέα ips-like panels είναι καλα) με Freesync από την dell. Έχει την προοπτική να γίνει η αγαπημένη μου οθόνη, εφόσον όμως είναι flicker free, σε αντίθεση με τις άλλες οθόνες της σειράς SE. 

     

    Αν είχε άλλο ένα ψηφιακό input ακόμη καλύτερα θα ήταν,  αλλά για όσους την χρησιμοποιούν μόνο με υπολογιστή δεν πρέπει να είναι πρόβλημα. 

     

    Edit: Το 3h hardness coating χαλάει τον παραπάνω συλλογισμό.

     

     

  7. To διευρυμενο color space δε προσφερει "πιο φυσικες εικονες", αλλα εικονες με πιο ανακριβή και υπερκορεσμενα χρωματα. Οποιοδηποτε διευρυμενο color space ειναι προβληματικο οταν δεν συνδυαζεται με προβολη περιεχομενου που εχει καλυμπραριστει με βαση το εν λογω color space.

     

    Πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες. Ειναι κριμα διοτι οι τελευταιες flicker-free Philips IPS (που δεν ανηκουν στην UltraColor σειρα) εχουν πολυ καλα color presets και γενικοτερα ειναι πολυ καλες οθονες.

  8. πριν 8 ώρες, το μέλος jkamb έγραψε:

    Θέλω μια νέα κάρτα γραφικών στο 300-330€ για 1080p gaming για το World of Warcraft. Τι θα συνιστούσες για την περίπτωσή μου (που σαν και εμένα είναι πολλοί ακόμα)?

    Freesync οθονη -> RX480

    Σε αλλη περιπτωση παρε την 1060, καθως ερχεται με τη "νεα" τεχνολογια Fast Sync, το οποιο απο οτι καταλαβα ειναι σχεδον το ιδιο με το triple buffering αλλα για directX. Αποτελει ομως τον καλυτερο τροπο να εξαλειψεις το tearing αν δεν εχεις οθονη με sync techs.

     

    Η εξαλειψη του tearing ειναι πιο σημαντικη απο μερικα fps πανω κατω (χωρις να μειωνω τη σημασια του τελευταιου). 

     

    Επισης ειναι γεγονος οτι το WoW προτιμαει nVidia, αν και το παραπανω το θεωρω πιο σημαντικο λογο να διαλεξεις καρτα.

    • Like 1
  9. πριν 14 ώρες, το μέλος Aias έγραψε:

    αφου με gsync με 60hz και 60fps εισαι οκ και ειναι ομαλη η κινηση γιατι να παω στα 144hz;

    Αν και δεν ειναι αντικαταστατο του g-sync τα 144Hz (ουτε το αναποδο), δεν υπαρχει και 60Hz G-Sync πριν τις 4K οθονες οποτε δεν χρειαζεται να μπεις στο διλλημα.

     

    Υπαρχουν αρκετες 60Hz Freesync πλεον παντως.

  10. Δεν ειναι τελειοι, και εγω για ενα διαστημα ειχα θεμα με το Witcher 3 το οποιο υποτιθεται οτι ειναι optimised για nVIdia και ανα περιοδους crasharan οι drivers καθε 10 λεπτα. Προβληματα θα υπαρχουν, αλλα παλι καλυτερα να εχεις ενημερωμενους drivers απο μη ενημερωμενους. Και βεβαια εχω δει και την αντιθετη οψη, φιλος με 380 να crasharei σχεδον μια φορα τη μερα (2-3 ωρες παιχνιδιου) στο star wars battelfront, ενω εγω με 970 και αλλος φιλος με 960 να μην εχουμε crasharei ποτε.

  11. Δε θα το ελεγα οτι εχει εκλείψει το θεμα με τους drivers, αν και εχει βελτιωθει η θεση της AMD σε σχεση με παλαιοτερα. Η nVidia ειναι ακομη η μοναδικη που βγαζει day-one drivers και επιπλεον οι καρτες της αποδιδουν καλυτερα σε directX 11 με επεξεργαστες μικροτερους των i7 (λιγοτερο cpu overhead, και εδω εχει υπαρξει βελτιωση αλλα μεχρι και σε benchmark της προηγουμενης γενιας καρτων εμφανιζεται).

  12. Μεχρι τωρα σε καρτες ίσων επιδόσεων και τιμης μεταξυ nvidia και amd προτιμουσες την πρωτη λογω καλυτερων drivers. Πλεον ομως που βγαινουν πολλες οθονες με Freesync σε ολες τις κατηγοριες με ελαχιστη επιβαρυνση κόστους (πχ 23" LG IPS στα 170 ευρώ), υπαρχει πολυ δυνατο επιχειρημα να προτιμησεις amd gpu σε νεο συστημα. Την κατασταση αυτη η nVidia φαινεται να μπορει να την χτυπησει μονο αν αρχισει να υποστηριζει Freesync και αυτη. 

    • Like 2
  13. Οι υπάρχουσες 1440p TN χρησιμοποιούν ένα απαράδεκτα βαρύ grainy coating που δεν το συναντάς σε άλλη σύγχρονη οθόνη.  Αν η AOC πρωτοτυπισει και χρησιμοποιησει ένα semi-glossy coating όπως έχουν όλες οι 1440p IPS πλέον,  τότε θα προσφέρει ένα ξεχωριστό προϊόν, όσο είναι αρκετά φθηνότερη των 144hz AHVA. Χλωμό το βλέπω όμως και είναι κρίμα γιατί με την υπάρχουσα κατάσταση οι 1080p tn έχουν καλύτερη εικόνα από τις 1440p.  

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.