Και όμως παίζει πολύ ρόλο.
Αν δεν βγαίνει κάποιες φορές καφές σημαίνει ότι το κόψιμο είναι πολύ λεπτό και χρειάζεται πιο χοντρό κόψιμο, ενώ αν βγαίνει νερουλός σημαίνει ότι θέλει πιο λεπτό κόψιμο.
Παίζει ρόλο και πόσο φρέσκος είναι ο καφές. Ένας φρέσκος καφές θέλει πιο χοντρό κόψιμο (έχει περισσότερη υγρασία) από έναν μπαγιάτικο καφέ.
Ή συμβιβάζεσαι με ότι βγαίνει ή αρχίζεις πειράματα μέχρι να φτάσεις σε κάτι που σου αρέσει.
Η μηχανή είναι αυτόματη αλλά συνήθως και σε αυτές ρυθμίζεται το κόψιμο και ο χρόνος.
Αν δεν ήταν αυτόματη, το καλύτερο εργαλεία που θα πρότεινα θα ήταν μία ζυγαριά με χρονόμετρο