Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα Windows 11 ενεργοποιούν αυτόματα τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φακέλων OneDrive χωρίς να ζητούν άδεια

    Η Microsoft άλλαξε αθόρυβα τη διαδικασία αρχικής εγκατάστασης για τα Windows 11, ενεργοποιώντας το αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας φακέλων του OneDrive από προεπιλογή χωρίς τη συγκατάθεση ή την ειδοποίηση του χρήστη. Η αλλαγή αυτή επηρεάζει τους χρήστες που εγκαθιστούν νέους υπολογιστές Windows ενώ είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και έχουν συνδεθεί σε λογαριασμό Microsoft. Θα βρουν τις επιφάνειες εργασίας τους και άλλους βασικούς φακέλους, όπως οι Εικόνες, τα Έγγραφα, η Μουσική και τα Βίντεο, να συγχρονίζονται αυτόματα με το OneDrive.

     

    Η αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φακέλων είναι μια χρήσιμη λειτουργία όταν ενεργοποιείται σκόπιμα από τους χρήστες, διασφαλίζοντας ότι τα κρίσιμα αρχεία διασφαλίζονται στο cloud. Ωστόσο, η απόφαση της Microsoft να ενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία σιωπηλά έχει οδηγήσει σε σημαντική σύγχυση και απογοήτευση των χρηστών. Πολλοί νέοι χρήστες των Windows 11 έχουν καταφύγει στο Reddit για να εκφράσουν την απορία τους για τα απροσδόκητα πράσινα σημάδια ελέγχου δίπλα στα αρχεία τους και τον ξαφνικό πολλαπλασιασμό των συντομεύσεων στην επιφάνεια εργασίας τους.

     

    Για όσους προτιμούν να ελέγχουν τι θα δημιουργηθεί ως αντίγραφο ασφαλείας, ακολουθούν τα βήματα για την απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας:

    1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο OneDrive στο δίσκο συστήματος, κάντε κλικ στο εικονίδιο ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις.
    2. Πλοηγηθείτε στην καρτέλα "Συγχρονισμός και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας" και κάντε κλικ στην επιλογή "Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας".
    3. Αποεπιλέξτε όλους τους φακέλους που δεν θέλετε να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στο OneDrive και επιβεβαιώστε τις αλλαγές.
    4. Για παλαιότερες εκδόσεις του OneDrive με το κλασικό περιβάλλον εργασίας με καρτέλες, μεταβείτε στην καρτέλα "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας", κάντε κλικ στο κουμπί "Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας" > "Διακοπή αντιγράφων ασφαλείας" > "Διακοπή αντιγράφων ασφαλείας".

     

    Αυτό το περιστατικό δεν είναι η πρώτη περίπτωση αμφιλεγόμενης τακτικής της Microsoft με το λογισμικό της. Στο παρελθόν, η εταιρεία απαιτούσε από τους χρήστες να εξηγήσουν γιατί έκλειναν το OneDrive, μια αλλαγή που τελικά ανατράπηκε. Παρόμοια συμπεριφορά παρατηρήθηκε και στο πρόγραμμα περιήγησης Edge, όπου οι χρήστες ρωτήθηκαν για την απόφασή τους να κατεβάσουν το Chrome.

     

    Ως έσχατη λύση, οι χρήστες μπορούν πάντα να επιλέξουν να απεγκαταστήσουν εντελώς το OneDrive για να αποφύγουν κάθε ανεπιθύμητο συγχρονισμό.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.