Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Προβλήματα Συμβατότητας με NVMe SSD στην Αναβάθμιση Windows 11 24H2

      Χρήστες με SSDs της Western Digital αντιμετωπίζουν κρασαρίσματα και Blue Screens μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης.

    Η Microsoft κυκλοφόρησε την τελευταία ενημέρωση των Windows 11, έκδοση 24H2, φέρνοντας νέες δυνατότητες AI και βελτιώσεις. Ωστόσο, οι χρήστες με NVMe SSDs της Western Digital, κυρίως τα μοντέλα WD Black SN770 και WD Blue SN580, αναφέρουν σοβαρά προβλήματα σταθερότητας, συμπεριλαμβανομένων Blue Screen of Death (BSOD) κρασαρισμάτων, μετά την αναβάθμιση.

     

    Το πρόβλημα φαίνεται να σχετίζεται με τη διαχείριση της μνήμης cache, καθώς αυτοί οι SSD χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό Host Memory Buffer (HMB) για την εκχώρηση κύριας μνήμης DRAM του συστήματος ως cache. Σε αυτή την έκδοση των Windows, η μνήμη που εκχωρείται μέσω HMB αυξήθηκε από τα 64MB στα 200MB, προκαλώντας αστάθεια και κρασαρίσματα, αφού οι SSD χωρίς DRAM φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο.

     

    Μερικοί χρήστες βρήκαν προσωρινή λύση επιστρέφοντας στην προηγούμενη έκδοση, Windows 11 23H2, η οποία διαχειρίζεται σωστά την εκχώρηση μνήμης στα 64MB. Υπάρχει επίσης μια λύση μέσω του Registry για τη μείωση της εκχώρησης HMB στα 64MB ή την πλήρη απενεργοποίησή του. Αν και αυτή η μέθοδος μπορεί να μειώσει την απόδοση σε έντονες μεταφορές αρχείων, φαίνεται να επαναφέρει μια σχετική σταθερότητα στο σύστημα.

     

    Η Microsoft έχει δεχτεί κριτική για την προσέγγισή της στην ανάπτυξη νέων εκδόσεων των Windows, καθώς οι χρήστες αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα από ενημερώσεις που δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς. Η παρούσα κατάσταση είναι ένα παράδειγμα του πώς οι δοκιμές από το πρόγραμμα Windows Insider μπορεί να αφήσουν τους χρήστες να λειτουργούν ως ανεπίσημοι "beta testers", με απρόβλεπτες συνέπειες στην απόδοση και σταθερότητα του συστήματός τους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.