Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft καταργεί το GUI επαλήθευσης προγράμματος οδήγησης στην τελευταία ενημέρωση των Windows

      Η γραμμή εντολών θα αντικαταστήσει τη γραφική διεπαφή χρήστη για δοκιμές οδήγησης

    Η Microsoft πρόσθεσε επίσημα ένα ακόμη χαρακτηριστικό στον κατάλογο των στοιχείων που έχουν καταργηθεί στα Windows 10 και 11. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Driver Verifier GUI, verifiergui.exe, δεν θα βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη και θα αφαιρεθεί σε μια μελλοντική έκδοση των Windows. Συνιστάται στους χρήστες να μεταβούν στη γραμμή εντολών του Verifier (verifier.exe) για τις ανάγκες τους σε δοκιμές αντοχής οδηγών.

     

    Ενώ το γραφικό περιβάλλον του Driver Verifier παρείχε ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι διαφορετικό από το ίδιο το Driver Verifier. Το GUI προσέφερε μια ευκολότερη μέθοδο για τη χρήση του εργαλείου, αλλά η Microsoft προτείνει τώρα να χρησιμοποιείται η έκδοση της γραμμής εντολών. Το Driver Verifier, ένα συστατικό των Windows, παραμένει ένα βασικό εργαλείο για την παρακολούθηση και τον έλεγχο υπό πίεση των προγραμμάτων οδήγησης λειτουργίας πυρήνα και γραφικών των Windows, εντοπίζοντας παράνομες κλήσεις συναρτήσεων ή ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αστάθεια στο σύστημα.

     

    Στην επίσημη τεκμηρίωση, η Microsoft εξηγεί ότι το Driver Verifier μπορεί να υποβάλει τα προγράμματα οδήγησης σε διάφορες καταπονήσεις και δοκιμές για τον εντοπισμό ακατάλληλης συμπεριφοράς. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν συγκεκριμένες δοκιμές και να τις εκτελέσουν σε πολλούς οδηγούς ταυτόχρονα ή σε μεμονωμένους οδηγούς. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει είτε βαριά φορτία καταπόνησης είτε πιο απλοποιημένες διαδικασίες δοκιμών.

     

    Η απόσυρση του Driver Verifier GUI ακολουθεί την τάση της Microsoft να καταργεί σταδιακά και άλλα στοιχεία φέτος, συμπεριλαμβανομένων των NP Logon Notify, NP Password Change Notify APIs, των σύντομων κλειδιών ελέγχου ταυτότητας RSA για διακομιστές TLS και του Test Base για το Microsoft 365. Για μια ολοκληρωμένη λίστα με κάθε χαρακτηριστικό που η Microsoft καταργεί στα Windows 10 και 11 το 2023, οι χρήστες ενθαρρύνονται να ανατρέξουν στη λεπτομερή τεκμηρίωση της Microsoft.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Mundo Conectado
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.