Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft αυστηροποιεί τις επιλογές σύνδεσης στα Windows 11

      Οι οδηγίες τοπικού λογαριασμού εξαφανίστηκαν καθώς η Microsoft πιέζει για την ενσωμάτωση του λογαριασμού Microsoft

    Η Microsoft έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να ενθαρρύνει τους χρήστες να συνδεθούν στα Windows 11 χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό Microsoft, καταργώντας τις επιλογές εύκολης παράκαμψης στον τελευταίο εγκαταστάτη των Windows 11. Ωστόσο, οι χρήστες που αρχικά εγκατέστησαν τα Windows 11 με λογαριασμό Microsoft και επιθυμούν να μεταβούν σε τοπικό λογαριασμό μπορούν να το κάνουν ακόμα - αν και η διαδικασία είναι πλέον λιγότερο απλή.

     

    Προηγουμένως, η Microsoft παρείχε έναν οδηγό στον ιστότοπο υποστήριξής της που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο μετάβασης από έναν λογαριασμό Microsoft σε έναν τοπικό λογαριασμό. Ωστόσο, αυτός ο οδηγός αφαιρέθηκε λίγο μετά τη δημοσίευσή του. Το Wayback Machine δείχνει ότι οι οδηγίες εμφανίστηκαν στις 12 Ιουνίου 2024, αλλά αφαιρέθηκαν στις 17 Ιουνίου 2024. Μέχρι σήμερα, οι οδηγίες δεν έχουν αποκατασταθεί.

     

    Η μετάβαση από λογαριασμό Microsoft σε τοπικό λογαριασμό στα Windows 11 είναι μια απλή διαδικασία. Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, να μεταβούν στην επιλογή Λογαριασμοί > Οι πληροφορίες σας και να επιλέξουν "Συνδεθείτε με τοπικό λογαριασμό αντ' αυτού". Ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη ολοκληρώνεται η διαδικασία, επιτρέποντας στους χρήστες να λειτουργούν χωρίς λογαριασμό Microsoft.

     

    Όταν η Microsoft παρείχε αυτές τις οδηγίες, τόνισε τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός λογαριασμού Microsoft, όπως η απρόσκοπτη ενσωμάτωση των υπηρεσιών της Microsoft, η ενισχυμένη ασφάλεια και ο συγχρονισμός συσκευών. Προειδοποίησε επίσης τους χρήστες σχετικά με τη σημασία της δημιουργίας ενός δίσκου επαναφοράς κωδικού πρόσβασης όταν χρησιμοποιείται τοπικός λογαριασμός, καθώς η λήθη του κωδικού πρόσβασης θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα ανάκτησης λογαριασμού.

     

    Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τις στρατηγικές άλλων τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Google και η Apple, οι οποίοι απαιτούν λογαριασμούς για την πλήρη λειτουργικότητα των συσκευών τους. Ενώ τα Windows 11 εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη χρήση τοπικών λογαριασμών, οι πρόσφατες ενέργειες της Microsoft δείχνουν ότι οι χρήστες προτιμούν να υιοθετήσουν τους λογαριασμούς Microsoft, καθιστώντας την επιλογή των τοπικών λογαριασμών λιγότερο προσιτή για τον μέσο καταναλωτή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.