Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    WiLo: Η Νέα Υβριδική Τεχνολογία για Μεγάλες Αποστάσεις στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων

      Οι ερευνητές συνδύασαν Wi-Fi και LoRa, δημιουργώντας την τεχνολογία WiLo για οικονομικές και αποδοτικές εφαρμογές IoT.

    Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανέπτυξε τη νέα υβριδική τεχνολογία WiLo, η οποία συνδυάζει τα πρωτόκολλα επικοινωνίας Wi-Fi και LoRa (Long Range). Το WiLo επιτρέπει επικοινωνίες μεγάλης εμβέλειας, χωρίς την ανάγκη πρόσθετου εξοπλισμού γεφύρωσης μεταξύ των δύο τεχνολογιών, μειώνοντας έτσι το κόστος και την πολυπλοκότητα για εφαρμογές του Internet of Things (IoT), όπως οι αισθητήρες σε έξυπνες πόλεις ή την αγροτική τεχνολογία.

     

    Ο καθηγητής Demin Gao από το Πανεπιστήμιο Nanjing Forestry εξηγεί ότι το Wi-Fi προσφέρει υψηλές ταχύτητες αλλά περιορισμένη εμβέλεια και κατανάλωση ενέργειας, ενώ το LoRa χρησιμοποιείται ήδη σε IoT εφαρμογές χάρη στην μεγάλη του εμβέλεια και την χαμηλή του κατανάλωση. Στο WiLo, οι ερευνητές ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο που επιτρέπει στα Wi-Fi σήματα να λειτουργούν όπως τα σήματα του LoRa, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο OFDM για να μιμούνται τα μακρινά σήματα CSS του LoRa, χωρίς την ανάγκη επιπλέον εξοπλισμού.

     

    Οι δοκιμές έδειξαν ποσοστό επιτυχίας 96%, ακόμα και σε αποστάσεις έως και 500 μέτρα. Ωστόσο, η ομάδα σκοπεύει να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση της τεχνολογίας, προκειμένου να μειώσει την αυξημένη κατανάλωση που απαιτείται για την ταυτόχρονη χρήση του Wi-Fi. Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την εμπορική εφαρμογή του WiLo, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και την ενίσχυση της αντοχής του συστήματος στις παρεμβολές


    Πηγή
    Φωτογραφία: Huber & Starke/Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.