Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το LinkedIn μεταβαίνει στο Azure Linux σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την διανομή της Microsoft

      Το LinkedIn μεταβαίνει από το CentOS 7 στο συνεχώς εξελισσόμενο Azure Linux της Microsoft

    Σύμφωνα με μια λεπτομερή δημοσίευση του Ievgen Priadka στο ιστολόγιο LinkedIn Engineering, το LinkedIn, ο ιστότοπος επαγγελματικής δικτύωσης της Microsoft, βρίσκεται σε μια σημαντική μετάβαση από το CentOS 7 στο Azure Linux, μια εσωτερική διανομή Linux που αναπτύχθηκε από τη Microsoft. Αυτή η σημαντική κίνηση σηματοδοτεί το τέλος της χρήσης του CentOS από το LinkedIn, το οποίο έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του, και την αρχή ενός νέου κεφαλαίου υπό την ομπρέλα του Microsoft Azure Linux. Η μετατόπιση αυτή, όπως περιγράφεται στην ανάρτηση στο blog, περιελάμβανε σημαντικές προσπάθειες μηχανικής, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Microsoft να ευθυγραμμίσει την υποδομή του LinkedIn με το δικό της οικοσύστημα cloud.

     

    Η μετάβαση στο Azure Linux από το CentOS καθοδηγήθηκε από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για ισχυρή υποστήριξη από τον προμηθευτή του λειτουργικού και των αβεβαιοτήτων που περιβάλλουν το CentOS Stream, τον αντικαταστάτη του CentOS από τη Red Hat. Το Azure Linux, το οποίο έχει τις ρίζες του στην προηγούμενη εσωτερική διανομή της Microsoft, CBL-Mariner, τοποθετήθηκε ως μια πιο αξιόπιστη και ασφαλής εναλλακτική λύση. Η κίνηση αυτή επέβαλε επίσης την ανάπτυξη νέων εργαλείων και τροποποιήσεων, όπως η προσθήκη υποστήριξης για το σύστημα αρχείων XFS και η δημιουργία ενός αποθετηρίου υπογεγραμμένων πυρήνων για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφαλείας του Azure cloud.

     

    Αυτή η μετάβαση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Microsoft να «τρώει ό,τι μαγειρεύει», μια πρακτική χρήσης των δικών της προϊόντων για την επικύρωση της αποτελεσματικότητάς τους. Ιστορικά, η Microsoft έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις κατά τη μετάβαση των εξαγορών στις πλατφόρμες της, όπως με το Hotmail στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες οδήγησαν συχνά σε σημαντικές βελτιώσεις στη στοίβα τεχνολογίας της ίδιας της Microsoft. Στην περίπτωση του Azure Linux, η απόφαση να μεταφερθεί η υποδομή της LinkedIn εσωτερικά αναμένεται να βελτιώσει τις δυνατότητες, τη συμβατότητα και τη σταθερότητα της διανομής Linux της Microsoft, τοποθετώντας την για μελλοντική ανάπτυξη και εξέλιξη.

     

    Η συνεχιζόμενη ενσωμάτωση του LinkedIn στο οικοσύστημα Azure της Microsoft αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσης της εταιρείας να αξιοποιεί τις δικές της τεχνολογίες για την ενίσχυση των επιδόσεων και της ασφάλειας. Αναλαμβάνοντας το σημαντικό κόστος και την πολυπλοκότητα της μετεγκατάστασης της υποδομής του LinkedIn στο Azure Linux, η Microsoft όχι μόνο βελτιώνει τις εσωτερικές της λειτουργίες, αλλά θέτει επίσης τις βάσεις για τη συνεχή εξέλιξη του Azure Linux. Αυτός ο μετασχηματισμός αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι αλλαγές της Red Hat στο CentOS ώθησαν έμμεσα την ανάπτυξη και την καινοτομία στις προσπάθειες της Microsoft για το Linux.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.