Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Στρατηγικές αλλαγές στην Intel: Τα ευρωπαϊκά έργα της εταιρίας μπαίνουν στο πάγο λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης

      Σε αναμονή οι επενδύσεις σε Γαλλία και Ιταλία καθώς η εστίαση μετατοπίζεται στη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Πολωνία

    Όταν ο Pat Gelsinger επέστρεψε στην Intel το 2021 και εισήγαγε το μοντέλο IDM 2.0, αναγνώρισε ότι η εταιρεία θα αντιμετώπιζε βραχυπρόθεσμες απώλειες για να επιτύχει μακροπρόθεσμα κέρδη. Ωστόσο, οι σημαντικές επενδύσεις στην αμερικανική παραγωγή και στα προϊόντα προηγμένων κόμβων έχουν πιέσει τα περιθώρια κέρδους της Intel. Σύμφωνα με το Politico, η Intel σταματά τώρα αρκετά ευρωπαϊκά έργα για να δώσει προτεραιότητα σε άλλα λόγω αυτών των οικονομικών περιορισμών.

     

    Η Intel έχει σταματήσει σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ευρώπη, επικαλούμενη οικονομικές απώλειες. Αυτή η αλλαγή πολιτικής επηρεάζει τα προγραμματισμένα έργα στη Γαλλία και την Ιταλία, με την Intel να ανακατευθύνει την προσοχή της στο εργοστάσιο αιχμής της στην Ιρλανδία, σε ένα προηγμένο εργοστάσιο υπό κατασκευή στη Γερμανία και σε μια προηγμένη μονάδα συσκευασίας στην Πολωνία. Παρά τις προσαρμογές αυτές, οι φιλοδοξίες της Intel στην Ευρώπη παραμένουν σημαντικές.

     

    Στη Γαλλία, η Intel σχεδίαζε να ανοίξει ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την τεχνητή νοημοσύνη και το HPC κοντά στο Παρίσι μέχρι το τέλος του έτους, απασχολώντας 450 άτομα. Το σχέδιο αυτό έχει πλέον ανασταλεί λόγω των μεταβαλλόμενων οικονομικών συνθηκών και των συνθηκών της αγοράς. Παρ' όλα αυτά, η Intel συνεχίζει να θεωρεί τη Γαλλία ως πιθανή τοποθεσία για τον κόμβο Ε&Α στο μέλλον.

     

    Η Ιταλία αντιμετωπίζει μια παρόμοια κατάσταση με την Intel να βάζει στο ράφι το προτεινόμενο εργοστάσιο παραγωγής ύψους 4,5 δισ. ευρώ, το οποίο αναμενόταν να δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας στην Intel και 3.500 για τους προμηθευτές. Η κατάρρευση της συμφωνίας της Intel για την εξαγορά της Tower Semiconductor, η οποία είχε δεσμούς με την ιταλική STMicroelectronics, εμπόδισε περαιτέρω τα σχέδια αυτά. Η εξαγορά απέτυχε λόγω της έλλειψης έγκρισης από τις κινεζικές αρχές, επηρεάζοντας τη στρατηγική επέκτασης της Intel στην Ιταλία.

     

    Ενώ ορισμένα σχέδια αναβλήθηκαν, οι εξελίξεις στη Γερμανία και την Πολωνία προχωρούν, αν και με προκλήσεις. Στη Γερμανία, η Intel επενδύει 30 δισ. ευρώ σε ένα τεράστιο εργοστασιακό συγκρότημα, αν και οι καθυστερήσεις στην παραγωγή έχουν μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας στα τέλη του 2028. Στην Πολωνία, η Intel σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο προηγμένης συσκευασίας τσιπ αξίας 4,6 δισ. ευρώ στο Βρότσλαβ. Η εγκατάσταση αυτή θα λειτουργεί παράλληλα με το γερμανικό εργοστάσιο, το οποίο θα παράγει τσιπ που θα συσκευάζονται στην Πολωνία.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Intel
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.