Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ραγδαία Άνοδος της Μετοχής της Ubisoft λόγω Φημών για Εξαγορά από την Tencent

      Οι φήμες για αύξηση της μετοχής κατά 35%, προκαλεί ανησυχία για το μέλλον της εταιρείας και τις επιπτώσεις στην αγορά.

    Η μετοχή της Ubisoft σημείωσε αύξηση 35% στις 5 Οκτωβρίου 2024, εν μέσω φημών ότι η Tencent εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει το μερίδιό της στην εταιρεία. Η Tencent, η οποία κατέχει ήδη σημαντικό ποσοστό μέσω του Guillemot Brothers Limited, φέρεται να σχεδιάζει την απόσυρση της μετοχής της Ubisoft από το χρηματιστήριο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για δημόσια διαπραγμάτευση και θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλήρη εξαγορά της εταιρείας. Αυτές οι φήμες έχουν προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στην αγορά, με αποτέλεσμα την ξαφνική άνοδο της μετοχής της Ubisoft, η οποία βρισκόταν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα πριν από αυτή την κίνηση

     

    Παρά την άνοδο, οι επενδυτές ανησυχούν ότι, εάν η εξαγορά δεν πραγματοποιηθεί, η μετοχή ενδέχεται να επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα. Η εταιρεία είχε ήδη αντιμετωπίσει οικονομικές προκλήσεις με υποτονικές πωλήσεις, ενώ η πρόσφατη κυκλοφορία του Assassin’s Creed Shadows προκάλεσε επιπλέον προβλήματα, οδηγώντας σε καθυστέρηση του παιχνιδιού και εσωτερικές ανακατατάξεις.

     

    Ενώ η Tencent έχει ήδη σημαντική επιρροή στην Ubisoft, η όποια απόφαση για εξαγορά θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στην παγκόσμια βιομηχανία gaming, δεδομένου του μεγέθους και της επιρροής της κινεζικής εταιρείας.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.