Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι Διαφορές στις Δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης Μεταξύ AMD, Nvidia, και των Ανταγωνιστών τους

      Η Nvidia αυξάνει δραματικά τις δαπάνες σε R&D, ξεπερνώντας την AMD & πλησιάζοντας τους μεγάλους παίκτες Intel και Apple

    Οι δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Nvidia πλέον ξεπερνούν κατά πολύ αυτές της AMD, με τη Nvidia να επενδύει περίπου δύο φορές περισσότερα στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από την Tech Fund, η Nvidia ξόδεψε φέτος 3,09 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τον Ιούλιο, με την AMD να βρίσκεται στο 1,583 δισεκατομμύριο μέχρι τον Ιούνιο. Η Nvidia, με την ταχύτατη διάθεση των GPUs της στα data centers, έχει τη δυνατότητα να ενισχύει συνεχώς τις δαπάνες της σε R&D, ενώ αναμένεται να τις αυξήσει περαιτέρω, καθώς επικεντρώνεται στα AI προϊόντα της.

     

    Η AMD, αν και πίσω στις δαπάνες R&D, επενδύει σε θεμελιώδεις τεχνολογίες, όπως η μνήμη υψηλής ταχύτητας (HBM), και σχεδιάζει να κυκλοφορεί νέα AI GPUs κάθε χρόνο. Παράλληλα, η Intel διατηρεί την πρώτη θέση μεταξύ των κατασκευαστών ημιαγωγών με δαπάνες R&D που ξεπέρασαν τα 16,5 δισεκατομμύρια το 2023. Η Intel επενδύει σε CPUs, GPUs, κβαντική υπολογιστική, και νέα τεχνολογία παραγωγής ημιαγωγών, απαιτώντας δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη νέων κατασκευαστικών διαδικασιών και τεχνολογιών συσκευασίας.

     

    4b698K8uecdkiY3w3mejt8.png

     

    Η Apple, ωστόσο, παραμένει ο κορυφαίος επενδυτής R&D, ξοδεύοντας μεταξύ 27 και 29,915 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023. Με έργα που περιλαμβάνουν από τον σχεδιασμό υλικών όπως το Ion-X glass έως τους υψηλών επιδόσεων επεξεργαστές M-series, η Apple ξεπερνά κατά πολύ τόσο την AMD όσο και τη Nvidia. Η Qualcomm, επίσης, επενδύει σημαντικά σε SoCs για smartphones και PCs, καθώς και στην ανάπτυξη τεχνολογιών ασύρματης επικοινωνίας, ενώ παραμένει ο μόνος μεγάλος κατασκευαστής με ενεργό 5G modem στην αγορά.

     

    Αυτή η αυξημένη επένδυση σε R&D από εταιρείες όπως η Nvidia και η Apple δείχνει τη συνεχή δέσμευση για καινοτομία και ανάπτυξη στον τομέα των ημιαγωγών και της τεχνολογίας, με τους κολοσσούς να καταβάλλουν τεράστια ποσά για να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.


    Πηγή
    Φωτογραφία:
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.