Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Sony ανακοίνωσε τη διακοπή της παραγωγής εγγράψιμων δίσκων Blu-ray

      Η σταδιακή κατάργηση των οπτικών μέσων σηματοδοτεί αλλαγή στις στρατηγικές μακροχρόνιας αποθήκευσης δεδομένων

    Η Sony Corporation επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να σταματήσει την ανάπτυξη και την παραγωγή εγγράψιμων δίσκων οπτικών μέσων, συμπεριλαμβανομένου του Blu-ray, και προτίθεται να περικόψει έως και 250 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό της για οπτικά μέσα. Η απόφαση αυτή, που αποκαλύφθηκε σε συνέντευξη στο AV Watch, σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για την εταιρεία, καθώς απομακρύνεται από την αγορά των εγγράψιμων δίσκων, που αποτελούσε επί μακρόν βασικό στοιχείο για την αρχειοθέτηση δεδομένων και την αποθήκευση πολυμέσων.

     

    Για τους καταναλωτές που βασίζονται στους δίσκους Blu-ray για την αρχειοθέτηση δεδομένων, η είδηση αυτή αποτελεί κρίσιμη προειδοποίηση για την αγορά εγγράψιμων μέσων BD, όσο διαρκούν τα αποθέματα. Ωστόσο, η Sony διαβεβαιώνει τους επιχειρηματικούς πελάτες και τους λάτρεις του κινηματογράφου ότι τα προϊόντα B2B θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα. "Θα συνεχίσουμε να πωλούμε προϊόντα B2B κατασκευάζοντας τα εκ των προτέρων, ενώ για τα καταναλωτικά προϊόντα, θα αποφασίσουμε για τη συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης στο μέλλον μέσω συζητήσεων με συνεργάτες διανομής, όπως τα καταστήματα μαζικής λιανικής πώλησης", δήλωσε εκπρόσωπος της Sony.

     

    Η απόφαση υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα οπτικά μέσα στην τρέχουσα αγορά. Παρά τη μακροζωία τους, οι δίσκοι Blu-ray, οι οποίοι μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες, είναι περιορισμένης χωρητικότητας με μέγιστο όριο τα 125GB ανά δίσκο. Εν τω μεταξύ, οι νεότερες λύσεις αποθήκευσης, όπως οι σκληροί δίσκοι και οι SSD, έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής αλλά μεγαλύτερη ευκολία και μεγαλύτερη χωρητικότητα. Αν και η έρευνα για οπτικούς δίσκους υψηλής χωρητικότητας, όπως αυτοί που μπορούν να χωρέσουν έως και 125TB, συνεχίζεται, οι καινοτομίες αυτές δεν είναι ακόμη εμπορικά βιώσιμες.

     

    Η Sony αποδίδει την κίνησή της στις χαμηλές επιδόσεις της επιχείρησής της στον τομέα των αποθηκευτικών μέσων. "Η ανάπτυξη της αγοράς ψυχρής αποθήκευσης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας και η απόδοση της επιχείρησης μέσων αποθήκευσης στο σύνολό της συνεχίζει να είναι στο κόκκινο", εξήγησε εκπρόσωπος του ομίλου Sony. Η εταιρεία σκοπεύει να επιστρέψει στην κερδοφορία με τον τερματισμό της παραγωγής εγγράψιμων οπτικών δίσκων, τη μείωση του εργατικού δυναμικού και τον εξορθολογισμό των λειτουργιών. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Sony, η οποία επικεντρώνεται σε πιο κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρηματικές δομές.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Shutterstock
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.