Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung λανσάρει προηγμένους αισθητήρες εικόνας για βελτιωμένη φωτογράφηση με smartphone

      Επαναστατικοί αισθητήρες θέτουν νέα πρότυπα στην κινητή απεικόνιση

    Η Samsung Electronics παρουσίασε μια τριάδα καινοτόμων αισθητήρων εικόνας κινητών τηλεφώνων που έχουν σχεδιαστεί για να επαναπροσδιορίσουν τη φωτογράφηση σε smartphone: ISOCELL HP9, ISOCELL GNJ και ISOCELL JN5. Αυτοί οι αισθητήρες στοχεύουν στην παροχή ανώτερης απόδοσης και σταθερής ποιότητας εικόνας σε διάφορες συνθήκες λήψης.

     

    Ο ISOCELL HP9 ξεχωρίζει ως ο πρώτος τηλεφακός αισθητήρας 200MP στη βιομηχανία, προσφέροντας εξαιρετικές δυνατότητες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και βελτιωμένες λειτουργίες ζουμ. Ο αισθητήρας ISOCELL GNJ είναι εξοπλισμένος με προηγμένη τεχνολογία pixel, επιτρέποντας γρήγορη αυτόματη εστίαση και απεικόνιση υψηλής ανάλυσης, ενώ ο ISOCELL JN5 υπερέχει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και προσφέρει ευρύ φάσμα χρωμάτων για ζωντανές φωτογραφίες και βίντεο. Αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις πρόκειται να καθιερώσουν ένα νέο σημείο αναφοράς για τη φωτογράφηση με κινητά, υποσχόμενες στους χρήστες πιο καθαρές και λεπτομερείς εικόνες από ποτέ.

     

    Η δέσμευση της Samsung για τη βελτίωση της κινητής φωτογραφίας είναι εμφανής στα ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά αυτών των νέων αισθητήρων. Ο ISOCELL HP9 ενσωματώνει την τεχνολογία Tetra2pixel, η οποία συγχωνεύει 16 pixel σε ένα για να συλλάβει περισσότερο φως, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της εικόνας σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Ο αισθητήρας υποστηρίζει επίσης εγγραφή βίντεο 8K με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, επιτρέποντας τη λήψη βίντεο υψηλής ανάλυσης.

     

    Ο ISOCELL GNJ αξιοποιεί την τεχνολογία Dual Pixel Pro, η οποία εξασφαλίζει γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση με τη χρήση δύο φωτοδιόδων ανά pixel. Αυτή η τεχνολογία ενισχύει την ικανότητα του αισθητήρα να κλειδώνει γρήγορα τα θέματα, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Επιπλέον, η λειτουργία Smart ISO Pro της GNJ συνδυάζει πολλαπλές μετρήσεις ISO για τη δημιουργία μιας ενιαίας εικόνας με μεγάλο δυναμικό εύρος και μειωμένο θόρυβο.

     

    Το ISOCELL JN5, σχεδιασμένο για εμπρόσθιες κάμερες, δίνει έμφαση στην απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και στην ακρίβεια των χρωμάτων. Διαθέτει την τεχνολογία ISOCELL 2.0 της Samsung, η οποία βελτιώνει την ευαισθησία στο φως και μειώνει τη χρωματική διασταύρωση μεταξύ των εικονοστοιχείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο ακριβή χρώματα και καλύτερη συνολική ποιότητα εικόνας, ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

     

    Συνολικά, οι νέοι αισθητήρες εικόνας της Samsung αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στην τεχνολογία της κινητής φωτογραφίας, υποσχόμενοι στους χρήστες βελτιωμένες εμπειρίες απεικόνισης σε διάφορα μοντέλα smartphone.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Samsung
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.