Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Qualcomm φέρεται να έχει υποβάλει προσφορά για την εξαγορά της Intel

    Σύμφωνα με αναφορές από την εφημερίδα Wall Street Journal, η Qualcomm, ηγέτιδα δύναμη στην αγορά επεξεργαστών για κινητές συσκευές, έκανε προσφορά εξαγοράς προς την Intel, μια κίνηση που θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο της βιομηχανίας ημιαγωγών. Η Intel, η οποία κάποτε κυριαρχούσε στην αγορά επεξεργαστών, έχει δει τα οικονομικά της αποτελέσματα να υποχωρούν, ειδικά με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης που κυριαρχείται από εταιρείες όπως η Nvidia.

     

    Η προσφορά της Qualcomm, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, δεν φαίνεται να μπορεί να προχωρήσει, σύμφωνα με τις πηγές του Wall Street Journal. Οποιαδήποτε συμφωνία αναμένεται να εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές λόγω πιθανών παραβιάσεων των αντιμονοπωλιακών κανονισμών, ενώ δεν αποκλείεται η Qualcomm να αναγκαστεί να πουλήσει τμήματα της Intel για να προχωρήσει η συμφωνία.

     

    Παρά τις προσπάθειες της Intel να ανακάμψει, με την αναδιοργάνωση του εργοστασιακού της τομέα και τη διακοπή σχεδίων για την κατασκευή νέων εργοστασίων, οι προκλήσεις παραμένουν. Η Qualcomm, από την άλλη, συνεχίζει να κυριαρχεί στους επεξεργαστές για κινητά και προσπαθεί να επεκταθεί και στην αγορά υπολογιστών με τη σειρά Snapdragon X που σχεδιάστηκε για συσκευές Windows 11, σημειώνοντας επιτυχίες με μεγάλους κατασκευαστές όπως η Microsoft.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Tom's Guide
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.