Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η NZXT εγκαινιάζει το πρόγραμμα συνδρομής Flex για gaming υπολογιστές

      Νέα υπηρεσία ενοικίασης προσφέρει συστήματα υψηλών προδιαγραφών με μορφή leasing

    Η NZXT, γνωστή για τα κουτιά υπολογιστών, τα εξαρτήματα και τα gamning περιφερειακά της, εισήγαγε ένα πρόγραμμα συνδρομής που επιτρέπει στους χρήστες να νοικιάζουν επιτραπέζιους gaming υπολογιστές με μηνιαία χρέωση. Το πρόγραμμα Flex παρέχει στους συνδρομητές αναβαθμισμένα συστήματα κάθε δύο χρόνια, με τιμές που κυμαίνονται από 49 έως 169 δολάρια το μήνα, ανάλογα με τις προδιαγραφές του υπολογιστή.

     

    NZXT-1-1.jpg

     

    Οι συνδρομητές επιβαρύνονται με εφάπαξ έξοδα εγκατάστασης και αποστολής ύψους 50 δολαρίων και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόσθετες χρεώσεις εάν επιστρέψουν το ενοικιαζόμενο μηχάνημα χωρίς την αρχική του συσκευασία. Τα συστήματα που παρέχονται περιγράφονται ως "καινούργια" ή "σαν καινούργια", συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και ανακαινισμένων μονάδων. Η σύμβαση παροχής υπηρεσιών της NZXT, την οποία διαχειρίζεται η Fragile, συμβουλεύει τους χρήστες να επιθεωρούν τα ενοικιαζόμενα συστήματα για τυχόν ελαττώματα κατά την παραλαβή τους.

     

    Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του προγράμματος Flex είναι η υποστήριξη πελατών 24/7. Η NZXT διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν τέλη ακύρωσης και παρέχει προπληρωμένη ετικέτα επιστροφής με κάθε σύστημα. Ωστόσο, οι συνδρομητές ενδέχεται να χρεωθούν με την πλήρη λιανική αξία, εάν το σύστημα επιστραφεί κατεστραμμένο ή τροποποιημένο, ενώ ισχύουν μηνιαία επιτόκια 8% εάν οι πληρωμές καθυστερήσουν για πάνω από 60 ημέρες.

     

    Η NZXT στοχεύει να κάνει το PC gaming πιο προσιτό μέσω του Flex, αναδεικνύοντας τα σενάρια όπου η ενοικίαση PC είναι πρακτική. Ο Brian Anderson, διευθύνων σύμβουλος της ομάδας esports FlyQuest, τόνισε το πλεονέκτημα της πρόσβασης στο πιο πρόσφατο υλικό χωρίς το οικονομικό βάρος της ιδιοκτησίας, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας στα esports. Το πρόγραμμα απευθύνεται επίσης σε άτομα που χρειάζονται προσωρινά έναν υπολογιστή υψηλής τεχνολογίας ή που προτιμούν τις εύκολες αναβαθμίσεις ανά διετία.

     

    Ωστόσο, για τους περισσότερους παίκτες, το μακροπρόθεσμο κόστος ενοικίασης μπορεί να ξεπεράσει την τιμή της ιδιοκτησίας ενός υπολογιστή gaming υψηλής ποιότητας. Το φθηνότερο πρόγραμμα κοστίζει 758 δολάρια τον πρώτο χρόνο, ξεπερνώντας την τιμή διαφόρων προκατασκευασμένων και DIY gaming rigs. Σε διάστημα δύο ετών, οι συνδρομητές θα μπορούσαν να δαπανήσουν μεταξύ 1.466 και 4.106 δολαρίων χωρίς να έχουν στην κατοχή τους το υλικό. Αντίθετα, η αγορά ενός υπολογιστή με το ίδιο ποσό θα παρείχε διαρκή αξία πέραν των δύο πρώτων ετών.

     

    Το Flex ανταγωνίζεται άλλα προγράμματα ενοικίασης, όπως τα Rent-A-Center και Aaron's, τα οποία προσφέρουν επιλογές ενοικίασης προς πώληση. Ένας εκπρόσωπος της NZXT επιβεβαίωσε στο Reddit ότι το Flex δεν είναι ένα πρόγραμμα rent-to-own, αν και μπορεί να είναι δυνατή η εξαγορά, με μόνο ένα μέρος των πληρωμών ενοικίασης να ισχύει για την αγορά. Εναλλακτικές λύσεις, όπως τα προγράμματα πληρωμών, τα μεταχειρισμένα συστήματα και το cloud gaming, προσφέρουν επίσης τρόπους για την επίτευξη ικανοποίησης του gaming με την ιδιοκτησία.

     

    Αυτή η κίνηση της NZXT αντικατοπτρίζει μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας να δημιουργούν έσοδα από συνδρομές από καταναλωτικά gadgets. Η HP, για παράδειγμα, διαθέτει ένα πρόγραμμα ενοικίασης εκτυπωτών και η Logitech έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ένα "για πάντα ποντίκι" με βάση τη συνδρομή. Τα προγράμματα αυτά υποδηλώνουν μια στροφή προς μοντέλα επαναλαμβανόμενων εσόδων στη βιομηχανία τεχνολογίας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: NZXT
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.