Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft θα φιλοξενήσει εκδήλωση ασφαλείας σχετικά με το συμβάν της CrowdStrike

      Η Microsoft και CrowdStrike θα συζητήσουν την παγκόσμια διακοπή λειτουργίας σε εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών

    Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει μια σημαντική εκδήλωση για την ασφάλεια, προκειμένου να συζητηθεί το πρόσφατο συμβάν της CrowdStrike που προκάλεσε εκτεταμένη αναστάτωση σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε ότι η εκδήλωση θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, με λεπτομέρειες που θα κοινοποιηθούν μόνο σε ένα επιλεγμένο κοινό.

     

    Το Windows Endpoint Security Ecosystem Summit θα λάβει χώρα στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Redmond στις 10 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Microsoft και η CrowdStrike θα απευθυνθούν από κοινού στο κοινό σχετικά με τη διακοπή που επηρέασε εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως, οδηγώντας σε σημαντικές λειτουργικές προκλήσεις για πολυάριθμους οργανισμούς.

     

    Σύμφωνα με τον Aidan Marcuss, Corporate Vice President of Microsoft Windows and Devices, η σύνοδος κορυφής θα συγκεντρώσει «βασικούς εταίρους που παρέχουν τεχνολογίες ασφάλειας σε τελικά σημεία» για να συμμετάσχουν σε συζητήσεις με στόχο τη «βελτίωση της ανθεκτικότητας και την προστασία των κρίσιμων υποδομών των κοινών πελατών». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι της κυβέρνησης και άλλων εταιρειών τεχνολογίας.

     

    «Στόχος μας είναι να συζητήσουμε συγκεκριμένα βήματα που θα λάβουμε όλοι μας για να βελτιώσουμε την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα για τους κοινούς μας πελάτες», ανέφερε ο Marcuss σε επίσημη ανακοίνωση. Τόνισε ότι η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ασφάλειας και των πρακτικών ανάπτυξης, στο σχεδιασμό συστημάτων για ανθεκτικότητα και στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εταίρων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τώρα και στο μέλλον. Παρά τον υψηλού προφίλ χαρακτήρα της εκδήλωσης, η Microsoft ανέφερε ότι το περιεχόμενο που θα συζητηθεί δεν θα κοινοποιηθεί άμεσα στο κοινό. Ο Marcuss σημείωσε ότι ενημερώσεις σχετικά με τις συζητήσεις θα παρέχονται μόνο μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, διατηρώντας ένα επίπεδο εμπιστευτικότητας.

     

    Το πρόσφατο συμβάν της CrowdStrike, που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2024, άφησε πολλές συσκευές εκτός λειτουργίας και διέκοψε τις υπηρεσίες για οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Το περιστατικό έχει εγείρει πολλά ερωτήματα, συμπεριλαμβανομένου του ακριβούς αριθμού των συσκευών που επηρεάστηκαν, των ευπαθειών που οδήγησαν σε τόσο εκτεταμένο αντίκτυπο και των μέτρων που θα εφαρμόσουν οι δύο εταιρείες για την αποτροπή μελλοντικών περιστατικών.

     

    Καθώς ο κόσμος της τεχνολογίας παρακολουθεί στενά, η σύνοδος κορυφής αναμένεται να παράσχει κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό και να περιγράψει τα βήματα που σχεδιάζουν να λάβουν η Microsoft και η CrowdStrike για να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας τους. Ο κλάδος θα ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για το πώς η Microsoft αντιμετωπίζει την εξάρτησή της από μεμονωμένες εταιρείες ασφαλείας και ποιες στρατηγικές προτείνονται για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη ανθεκτικότητα του συστήματος. Ο "ιδιωτικός" χαρακτήρας της διάσκεψης κορυφής έχει αυξήσει την προσμονή, με πολλούς να ανυπομονούν να μάθουν περισσότερα για τα "σημαντικά μαθήματα" που ισχυρίζεται η Microsoft ότι αποκόμισε από τη διακοπή λειτουργίας. Προς το παρόν, οι λεπτομέρειες παραμένουν μυστικές, αλλά τα αποτελέσματα της εκδήλωσης θα μπορούσαν να διαμορφώσουν σημαντικά τις μελλοντικές πρακτικές και συνεργασίες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Shutterstock / rafapress
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.