Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η HP διακόπτει τη λειτουργία των εκτυπωτών LaserJet της σειράς e εν μέσω αντιδράσεων των καταναλωτών

      Όλοι οι εκτυπωτές HP LaserJet e-series έχουν καταργηθεί και το HP+ είναι πλέον προαιρετικό.

    Η HP αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία των εκτυπωτών LaserJet της σειράς e μετά από σημαντική δυσαρέσκεια των πελατών της για το υποχρεωτικό μοντέλο συνδρομής HP+, σύμφωνα με έκθεση του DruckerChannel. Αυτοί οι εκτυπωτές απαιτούσαν μόνιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο και περιόριζαν τη χρήση μελανιών και τόνερ τρίτων κατασκευαστών, αναγκάζοντας τους πελάτες να χρησιμοποιούν μόνο αυθεντικά αναλώσιμα της HP. Ενώ το μοντέλο HP+ προσέφερε πλεονεκτήματα όπως η εκτύπωση στο cloud και η εκτεταμένη εγγύηση, η υποχρεωτική απαίτηση σύνδεσης στο διαδίκτυο και ο περιορισμός στη χρήση μελανιού αποδείχθηκαν μη δημοφιλή.

     

    Η διακοπή της λειτουργίας αφορά μόνο τους εκτυπωτές HP LaserJet με την κατάληξη "e" στην ονομασία του μοντέλου τους, γεγονός που υποδηλώνει το επιχειρηματικό τους μοντέλο που βασίζεται στη συνδρομή. Για παράδειγμα, ενώ ο HP LaserJet M110w παραμένει ανεπηρέαστος, μοντέλα όπως τα HP LaserJet M110we και M209dwe δεν θα παράγονται και δεν θα πωλούνται πλέον. Οι υπάρχοντες εκτυπωτές LaserJet της σειράς e θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως είχαν σχεδιαστεί αρχικά, αλλά δεν προβλέπεται καμία ενημέρωση για την άρση των υφιστάμενων περιορισμών. Συνεπώς, οι χρήστες πρέπει να συνεχίσουν να περιηγούνται στις απαιτήσεις HP+ μέχρι να επιλέξουν να αντικαταστήσουν τις συσκευές τους.

     

    Ένας εκπρόσωπος της HP, μιλώντας στο DruckerChannel, εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες σε περιβάλλοντα γραφείων που διαχειρίζονται από το IT και οι οποίοι δυσκολεύονταν με τις απαιτήσεις σύνδεσης στο cloud του HP+. Ο εκπρόσωπος άφησε επίσης υπονοούμενα για μελλοντικές βελτιώσεις, δηλώνοντας: "Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε δοκιμασμένες λύσεις, όπως το Print from Anywhere και το Smart Security, σε επιλεγμένες νέες συσκευές HP LaserJet". Παρά τις αντιδράσεις, οι ικανοποιημένοι πελάτες του HP+ δεν θα δουν άμεσες αλλαγές στην υπηρεσία τους.

     

    Επιπλέον, η HP σχεδιάζει να σταματήσει την εμπορία της συνδρομητικής υπηρεσίας Instant Ink toner αργότερα μέσα στο έτος, η οποία δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη σε νέους πελάτες. Οι υφιστάμενοι συνδρομητές θα παραμείνουν ανεπηρέαστοι. Οι λόγοι για τη διακοπή του Instant Ink δεν είναι σαφείς, αν και το DruckerChannel υποδηλώνει ότι η σύγχυση μεταξύ του Instant Ink και του HP+ μπορεί να προκάλεσε αυτή την απόφαση για τον εξορθολογισμό των επιλογών των πελατών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: HP
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.