Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    "Η Gigabyte είναι πλέον μια εταιρεία TN" - και το gaming hardware φαίνεται να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα

    Η Gigabyte, με την εκδήλωσή της "Gigabyte Unleashed" στην Computex 2024, προκάλεσε σοκ στην κοινότητα των φίλων της τεχνολογίας- παραμέρισε εντελώς το κοινό της με την εμμονή της στην τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία, η οποία έχει αναγνωριστεί εδώ και πολύ καιρό ως ο σημαντικός καινοτόμος και πρωτοπόρος στο gaming hardware, αγνόησε σε μεγάλο βαθμό το βασικό κοινό της σε μια εμμονή με την τεχνητή νοημοσύνη. Στη κεντρική σκηνή δεν ήταν οι συνηθισμένες παρουσιάσεις καρτών γραφικών επόμενης γενιάς και εκθαμβωτικού εξοπλισμού. Αντ' αυτού, οι παρευρισκόμενοι βομβαρδίστηκαν με μητρικές "AI Top" που διαθέτουν πολλαπλές υποδοχές PCIe 5.0 για επεξεργαστική ισχύ, τερατώδη τροφοδοτικά 1600W που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκπαίδευσης AI, ακόμη και έναν "AI Top SSD" - ένας όρος που προκάλεσε περισσότερη έκπληξη παρά χειροκροτήματα.

     

    Παρόλο που οι δυνατότητες της AI είναι αναμφισβήτητες, η κυριαρχία της στην εκδήλωση της Gigabyte άφησε πολλούς gamers να αισθάνονται παραγκωνισμένοι. Το άρθρο του PC Gamer αναγνωρίζει μια μικρή παρουσίαση νέων μητρικών πλακετών και οθονών OLED, αλλά αυτά έμοιαζαν με παρηγοριά στον άρρωστο σε σύγκριση με τις εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις για τα εργαλεία βελτιστοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης. Η Gigabyte θα εξακολουθεί να προσφέρει τις νεότερες κάρτες γραφικών και το περιφερειακό υλικό ανάλογο με αυτό που την έχει κάνει γνωστή στο τομέα του gaming;

     

    Αυτό δεν σημαίνει ότι η τρέχουσα κατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης στο υλικό παιχνιδιών είναι βαρετή. Καινοτομίες όπως το DLSS της NVIDIA συνεχίζουν να αποδεικνύουν τη δυνατότητα μεγιστοποίησης της απόδοσης χωρίς να επιβαρύνεται η εμπειρία του χρήστη. Τούτου λεχθέντος, η παντελής έλλειψη προσοχής προς το παραδοσιακό υλικό παιχνιδιών στην εκδήλωση της Gigabyte προκαλεί ένα μικρό προβληματισμό. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την Gigabyte. Το αν μπορούν να κάνουν τη μετάβαση προς τη τεχνητή νοημοσύνη και να διατηρήσουν την πιστή βάση των οπαδών τους που έχει χτιστεί σε εξαιρετικό υλικό gaming, ο χρόνος θα το δείξει μόνο όταν τα αποτελέσματα είναι έτοιμα. Ίσως μόνο ο χρόνος θα δείξει αν πρόκειται για ένα στρατηγικό αριστούργημα ή για ένα στοίχημα που θα αποξενώσει το βασικό κοινό τους.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Youtube
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.