Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η BMW ξεκινά να πουλά συνδρομές θερμαινόμενων καθισμάτων για 18 € το μήνα

    Η BMW ξεκίνησε τη διάθεση συνδρομών για θερμαινόμενα καθίσματα σε πολλές χώρες. Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η εταιρία έχει υιοθετήσει το μοντέλο των μικροσυναλλαγών για τα χαρακτηριστικά αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας. Μια μηνιαία συνδρομή για τη θέρμανση των μπροστινών καθισμάτων της BMW σας κοστίζει περίπου 18 $, με επιλογές να εγγραφείτε για ένα χρόνο (180 $), τρία χρόνια (300 $) ή να πληρώσετε για "απεριόριστη" πρόσβαση για 415 $.

    Δεν είναι ξεκάθαρο πότε ακριβώς η BMW άρχισε να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα ως συνδρομή ή σε ποιες χώρες, αλλά ορισμένα καταστήματα αυτή την εβδομάδα ανέφεραν ότι εντόπισαν την κυκλοφορία της στη Νότια Κορέα.

    Η BMW σιγά σιγά έχει αρχίσει και δίνει σε διάφορα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου συνδρομητική μορφή με τα θερμαινόμενα καθίσματα να είναι πλέον διαθέσιμα στα ψηφιακά καταστήματα της BMW σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Αφρική. 

     

    Screenshot_2022_07_12_at_11.03.16.webp

    Ένα στιγμιότυπο οθόνης του ψηφιακού καταστήματος της BMW στο Ηνωμένο Βασίλειο, με συνδρομές για θερμαινόμενα καθίσματα και ήχους κινητήρα. Εικόνα: BMW

     

    Ζητήθηκαν από την BMW οι ακριβείς λεπτομέρειες αυτής της κυκλοφορίας, αλλά δεν ήταν σε θέση να πει πότε κυκλοφόρησαν οι συνδρομές σε ποιες χώρες. Ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η BMW δεν διατυμπανίζει τις ειδήσεις. Από τότε που η εταιρεία ανακοίνωσε το 2020 ότι το λειτουργικό σύστημα των αυτοκινήτων της θα επέτρεπε μικροσυναλλαγές σε χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη μεγάλη σκάλα και το προσαρμοστικό cruise control, οι πελάτες αποδοκίμασαν την κίνηση ως άπληστη και εκμεταλλευτική.

    Φυσικά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρέωναν πάντα περισσότερα χρήματα στους πελάτες για προηγμένες λειτουργίες, αλλά η δυναμική είναι πολύ διαφορετική όταν το λογισμικό και όχι το υλικό είναι ο περιοριστικός παράγοντας.

    Στην περίπτωση των θερμαινόμενων καθισμάτων, για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες BMW έχουν ήδη όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, αλλά η BMW έχει απλώς τοποθετήσει ένα μπλοκ λογισμικού στη λειτουργικότητά τους, το οποίο οι αγοραστές πρέπει στη συνέχεια να πληρώσουν για να αφαιρέσουν. Για ορισμένες λειτουργίες λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσουν έξοδα για τον κατασκευαστή (όπως οι αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις κάμερας κυκλοφορίας, για παράδειγμα), η χρέωση μιας συνδρομής φαίνεται πιο λογική. Αλλά αυτό δεν είναι ένα θέμα για τα θερμαινόμενα καθίσματα.

     

     

    Άλλα χαρακτηριστικά που η BMW κλειδώνει πίσω από συνδρομές (σύμφωνα με το ψηφιακό κατάστημα της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο) περιλαμβάνουν θερμαινόμενα τιμόνια, από 12 $ το μήνα. την επιλογή εγγραφής βίντεο από τις κάμερες του αυτοκινήτου σας, με τιμή 235 $ για «απεριόριστη» χρήση. και το πακέτο "IconicSounds Sport", το οποίο σας επιτρέπει να αναπαράγετε ήχους κινητήρα στο αυτοκίνητό σας με εφάπαξ χρέωση 117 $.

    Στην τελευταία περίπτωση, η BMW σημειώνει ότι «το υλικό για αυτό το χαρακτηριστικό έχει ήδη εγκατασταθεί στο όχημά σας κατά την παραγωγή, χωρίς επιπλέον κόστος». Πόσο γενναιόδωρο.


    Φωτογραφία: Silas Stein/picture alliance via Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.