Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple διακόπτει προσωρινά τις πωλήσεις των τελευταίων μοντέλων ρολογιών στις ΗΠΑ λόγω διαφορών για διπλώματα ευρεσιτεχνίας

      Οι πωλήσεις των Series 9 και Ultra 2 επηρεάζονται λόγω διαμάχης με τη Masimo για την τεχνολογία μέτρησης οξυγόνου

    Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η Apple ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει προσωρινά τις πωλήσεις των τελευταίων smartwatches Series 9 και Ultra 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ισχύ από τις 21 Δεκεμβρίου. Η απόφαση αυτή έρχεται εν μέσω μιας συνεχιζόμενης διαμάχης για διπλώματα ευρεσιτεχνίας με την εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Masimo, η οποία ισχυρίζεται ότι τα smartwatches της Apple παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της που σχετίζονται με την τεχνολογία παλμικής οξυμετρίας, ένα κρίσιμο συστατικό της λειτουργίας μέτρησης του οξυγόνου του αίματος.

     

    Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC), ένας ομοσπονδιακός οργανισμός αρμόδιος για την εκδίκαση εμπορικών διαφορών, αποφάνθηκε τον Οκτώβριο ότι τα smartwatches της Apple πράγματι παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Masimo. Ενώ η απόφαση εξετάζεται επί του παρόντος από τον πρόεδρο Biden, ο οποίος έχει προθεσμία μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου για να αποφασίσει αν θα εμποδίσει την εισαγωγή των ρολογιών της Apple, η εταιρεία επέλεξε να σταματήσει προληπτικά τις πωλήσεις για να αποφύγει πιθανές νομικές επιπτώσεις.

     

    Παρά την προσωρινή αναστολή των πωλήσεων, η Apple διατηρεί τη θέση της ότι η απόφαση της ITC είναι λανθασμένη και σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Η εταιρεία τονίζει επίσης ότι τα άλλα μοντέλα smartwatch της, όπως τα Apple Watch 8 και SE, θα παραμείνουν διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

     

    Η Masimo, από την άλλη πλευρά, υπερασπίστηκε σθεναρά τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας της, κατηγορώντας την Apple ότι "έκλεψε" την τεχνολογία παλμικής οξυμετρίας της και την ενσωμάτωσε στα δικά της smartwatches. Η εταιρεία έχει καταθέσει πολλαπλές αγωγές κατά της Apple, ζητώντας αποζημίωση και ασφαλιστικά μέτρα


    Πηγή
    Φωτογραφία: Nic Coury/AFP/Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.