Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple αποκαλύπτει τις αρχές για το σχεδιασμό προϊόντων με γνώμονα τη μακροζωία και επεκτείνει το πρόγραμμα Self Service Repair και στη χώρα μας

      Εξισορρόπηση της ανθεκτικότητας και της επισκευασιμότητας για ένα βιώσιμο μέλλον

    Σήμερα, η Apple δημοσίευσε ένα έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς τις αρχές της για το σχεδιασμό προϊόντων που είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν, επιτυγχάνοντας μια προσεκτική ισορροπία μεταξύ ανθεκτικότητας και επισκευασιμότητας. Το whitepaper, με τίτλο "Longevity by Design", περιγράφει την προσέγγιση της Apple για να διασφαλίσει ότι οι συσκευές της όχι μόνο αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου, αλλά επίσης παραμένουν επισκευάσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον.

     

    Η Apple τονίζει ότι ο σχεδιασμός για μακροζωία είναι μια ολοκληρωμένη, εταιρική προσπάθεια που ξεκινά πολύ πριν από τη δημιουργία του πρώτου πρωτοτύπου. Η προσέγγιση αυτή περιλαμβάνει σχολαστικό σχεδιασμό και αυστηρές δοκιμές αξιοπιστίας καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης του προϊόντος. Δίνοντας προτεραιότητα στην ανθεκτικότητα και τη συνεχή υποστήριξη λογισμικού, η Apple στοχεύει στην ενίσχυση της διάρκειας ζωής των συσκευών της, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για συχνές επισκευές και ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με το whitepaper, "Ο σχεδιασμός των καλύτερων, μακροβιότερων προϊόντων στον κόσμο απαιτεί την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ ανθεκτικότητας και επισκευασιμότητας, παρέχοντας παράλληλα συνεχείς ενημερώσεις λογισμικού".

     

    Ένα βασικό σημείο αναφοράς της στρατηγικής της Apple είναι η δέσμευσή της για αυστηρές δοκιμές αξιοπιστίας, οι οποίες διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα μπορούν να αντέξουν σενάρια χρήσης στον πραγματικό κόσμο. Από την έκθεση σε υγρά και λειαντικά υλικά μέχρι δοκιμές καταπόνησης που προσομοιώνουν καθημερινές ατυχίες, οι διαδικασίες δοκιμών της Apple έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίζουν πιθανά προβλήματα νωρίς και να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές πριν τα προϊόντα φτάσουν στους καταναλωτές. Αυτή η προληπτική προσέγγιση έχει μειώσει σημαντικά τα ποσοστά επισκευών και έχει παρατείνει τη διάρκεια ζωής των συσκευών, με τα τελευταία iPhones να παρουσιάζουν μείωση 44% στις επισκευές για τυχαίες ζημιές από την εισαγωγή των βελτιωμένων περιβλημάτων.

     

    Επιπλέον, η Apple έχει κάνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της επισκευασιμότητας των συσκευών της. Τα τελευταία μοντέλα iPhone, για παράδειγμα, διαθέτουν μια εντελώς νέα δομή πλαισίου που επιτρέπει ευκολότερες επισκευές του πίσω γυαλιού, μειώνοντας το κόστος επισκευής κατά πάνω από 60%. Επιπλέον, η Apple επέκτεινε το δίκτυο επισκευών της και εισήγαγε το πρόγραμμα Self Service Repair, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο σε 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Το πρόγραμμα αυτό παρέχει στους πελάτες πρόσβαση σε γνήσια ανταλλακτικά, εργαλεία και εγχειρίδια, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πραγματοποιούν οι ίδιοι τις επισκευές. Όπως σημειώνει ο John Ternus, Senior Vice President of Hardware Engineering της Apple, "Η επισκευασιμότητα είναι βασικό συστατικό της μακροζωίας, ωστόσο η βελτιστοποίηση της επισκευασιμότητας από μόνη της μπορεί να μην αποφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πελάτες μας ή το περιβάλλον".

     

    Συνολικά, το ενημερωτικό έγγραφο της Apple υπογραμμίζει την αφοσίωση της εταιρείας στη δημιουργία ανθεκτικών, μακράς διάρκειας προϊόντων, διατηρώντας παράλληλα μεγάλη έμφαση στην επισκευασιμότητα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Συνεχίζοντας να καινοτομεί και να βελτιώνει τις αρχές σχεδιασμού της, η Apple στοχεύει να ηγηθεί του κλάδου όσον αφορά τη μακροβιότητα των προϊόντων και την ικανοποίηση των πελατών της.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.