Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple έχασε τη δίκη για την απαγόρευση των εικονικών μηχανών iOS

    Μετά από μια πολυετή μάχη με την Corellium, τα δικαστήρια των ΗΠΑ αποφάνθηκαν ότι οι εικονικές συσκευές iOS από τρίτους κατασκευαστές επιτρέπονται και ότι η Apple δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να βάλει τέλος σε αυτό.

     

    Η Corellium "πουλάει" τον εαυτό της παρέχοντας "έρευνα για ευπάθειες ασφαλείας που δεν έχει γίνει ποτέ πριν για τηλέφωνα iOS και Android" και επιτρέπει στους εργαζόμενους στον τομέα της ασφάλειας να δουλεύουν σε εικονικές επιφάνειες εργασίας και λειτουργικά συστήματα για ερευνητικούς σκοπούς. Το δικαστήριο συμφώνησε, δηλώνοντας ότι το Corellium "προάγει την επιστημονική πρόοδο επιτρέποντας την έρευνα ασφάλειας σε σημαντικά λειτουργικά συστήματα", αλλά είναι πιθανό η Apple να έχει άλλες ανησυχίες.

     

    Κανονικά, ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει ένας καταναλωτής το iOS είναι να αγοράσει τις ακριβές συσκευές της Apple, το οποίο αποτελούσε επίσης απαίτηση για τους προγραμματιστές. Ωστόσο, έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι οι προγραμματιστές μπορεί επίσης να μπορούν να χρησιμοποιούν τα VMs της Corellium που εστιάζουν στην ασφάλεια για να δοκιμάζουν εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να αποκτήσουν το κατάλληλο υλικό. "Η αναπαραγωγή έργου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα υπό ορισμένες συνθήκες" σημαίνει ότι Το Εφετείο των ΗΠΑ για το Eleventh Circuit έκρινε ότι ο προσομοιωτής CORSEC της Corellium προστατεύεται από το δόγμα της δίκαιης χρήσης του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg.

     

    Η Corellium υποστηρίζει ότι ο προσομοιωτής χρησιμοποιείται κυρίως από ερευνητές, ομοσπονδιακές υπηρεσίες και αμυντικούς εργολάβους και ότι υπάρχουν σαφείς διαφορές μεταξύ αυτού και της κανονικής διανομής του iOS. Μια νομική μάχη σχετικά με το ίδιο θέμα είχε λάβει χώρα πριν από αρκετά χρόνια, όταν, στα τέλη του 2020, ένας ομοσπονδιακός δικαστής της Φλόριντα αποφάνθηκε ότι "η χρήση του iOS σε σχέση με το προϊόν Corellium είναι επιτρεπτή".

     

    Ορισμένες αναφορές αναφέρουν ότι πίσω από τη νομική δράση θα μπορούσε να κρύβεται ένα στοιχείο βεντέτας, καθώς η Apple απέτυχε να αποκτήσει την εταιρεία το 2018. Ενώ αυτό μπορεί να παίζει μικρό ρόλο στην υπόθεση, η Apple είναι εδώ και καιρό γνωστή για τον τρόπο με τον οποίο διανέμει τα προϊόντα της, με τα τρίτα μέρη να είναι πολύ περιορισμένα σε αριθμό.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Shutterstock / Anton27
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.