Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD μετατοπίζει τη στρατηγική της εστίαση στο λογισμικό και την τεχνητή νοημοσύνη εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή καινοτομίας

      Από την κυριαρχία στο υλικό στην πρωτοπορία στο λογισμικό, η AMD χαράζει μια νέα πορεία

    Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η AMD προσκάλεσε δημοσιογράφους στη Βαρκελώνη σε μια στρογγυλή τράπεζα για να μοιραστεί το όραμά της για το μέλλον και να συγκεντρώσει σχόλια. Παρόντες ήταν σημαντικοί ηγέτες της AMD, όπως ο Phil Guido, Executive Vice President & Chief Commercial Officer, και ο Jack Huynh, Senior VP & GM, Computing and Graphics Business Group. Η εταιρεία στρέφεται από μια προσέγγιση που επικεντρώνεται στο υλικό, δίνοντας έμφαση στο λογισμικό, τα API και την τεχνητή νοημοσύνη. Η στροφή αυτή αντανακλά μια ευρύτερη τάση του κλάδου, όπου το λογισμικό γίνεται ο πυρήνας των σύγχρονων τεχνολογικών οικοσυστημάτων.

     

    Ιστορικά, η AMD ήταν μια εταιρεία με επίκεντρο το υλικό, δημιουργώντας λογισμικό κυρίως για την υποστήριξη του υλικού της. Αντίθετα, η NVIDIA είναι εδώ και καιρό μια εταιρεία που χρησιμοποιεί πρώτα το λογισμικό, με το υλικό να έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει τις δυνατότητες του λογισμικού της. Ωστόσο, η AMD πραγματοποιεί τώρα μια στρατηγική στροφή προς το λογισμικό, αξιοποιώντας το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υλικού της -που εκτείνεται σε CPUs, GPUs, επιταχυντές AI, FPGAs και αρχιτεκτονική διακομιστών- για να καινοτομήσει στο μέτωπο του λογισμικού. Αυτή η στροφή αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της χαλαρής σύνδεσης της AMD με το οικοσύστημα των προμηθευτών λογισμικού, η οποία περιόρισε το πλήρες δυναμικό των προηγμένων δυνατοτήτων του υλικού της.

     

    Στη Βαρκελώνη, η AMD αποκάλυψε τη δέσμευσή της προς αυτή τη νέα κατεύθυνση αυξάνοντας σημαντικά τους πόρους της στον τομέα της μηχανικής λογισμικού. Η εταιρεία τριπλασίασε το εργατικό δυναμικό της στον τομέα της μηχανικής λογισμικού και ανακατανέμει κορυφαία ταλέντα για την υποστήριξη αυτών των ομάδων. Η αλλαγή αυτή δεν αφορά απλώς την αύξηση του προσωπικού, αλλά τη ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο η AMD αναπτύσσει νέους επεξεργαστές. Η νέα στρατηγική επικεντρώνεται στη συνεργασία με ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού (ISV) από την αρχή, ώστε να κατανοηθούν οι ανάγκες τους και να αναπτυχθούν αναλόγως οι τεχνολογίες ενεργοποίησης. Αυτή η προληπτική προσέγγιση σηματοδοτεί μια απομάκρυνση από την προηγούμενη πρακτική της AMD να αναπτύσσει πρώτα το πυρίτιο και να εξετάζει το λογισμικό αργότερα.

     

    Αυτή η στρατηγική στροφή είναι ζωτικής σημασίας για την ανταγωνιστικότητα της AMD, ιδίως στις αγορές της τεχνητής νοημοσύνης και των κέντρων δεδομένων. Οι νέοι επεξεργαστές Ryzen AI 300 της σειράς "Strix Point" της εταιρείας, σχεδιασμένοι για υπολογιστές AI, και ο επιταχυντής MI300X για κέντρα δεδομένων, αποτελούν παράδειγμα αυτής της νέας κατεύθυνσης. Με τη στενότερη ενσωμάτωση της ανάπτυξης λογισμικού και υλικού, η AMD στοχεύει στην καλύτερη ικανοποίηση των απαιτήσεων της αγοράς και στην προώθηση της καινοτομίας. Καθώς η AMD συνεχίζει να επενδύει στο οικοσύστημα λογισμικού της, η εταιρεία είναι έτοιμη να μεταμορφώσει τη θέση της στην αγορά και να προωθήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις σε όλο το υπολογιστικό τοπίο.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.