Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD Αντιμέτωπη με την Nvidia: Μπορεί η Χαμηλή Τιμολόγηση να Ανατρέψει τα Δεδομένα;

      Με μόλις 12% μερίδιο στην αγορά GPU, η AMD πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της για να ανταγωνιστεί την Nvidia

    Η AMD δείχνει να επιθυμεί μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των γραφικών για PC gaming, αλλά τα στατιστικά δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή κατέχει μόλις 12%, έναντι του τεράστιου 88% της Nvidia. Η λύση φαίνεται προφανής: καλύτερη τιμολόγηση. Ωστόσο, η AMD φαίνεται να μην κατανοεί πλήρως το πόσο σημαντική είναι η σχέση τιμής και απόδοσης, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες κυκλοφορίες της.

     

    Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η Radeon RX 7900 XT, η οποία κυκλοφόρησε στα 900 δολάρια. Η τιμή αυτή ήταν υπερβολικά κοντά στην κορυφαία RX 7900 XTX των 1.000 δολαρίων, καθιστώντας τη λιγότερο ελκυστική σε σχέση με τις προτάσεις της Nvidia. Ωστόσο, τώρα, με την τιμή της RX 7900 XT να έχει πέσει στα 680 δολάρια, το ενδιαφέρον αυξάνεται. Αν η AMD είχε επιλέξει να λανσάρει την κάρτα σε αυτή την τιμή εξ αρχής, ίσως να είχε κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

     

    Η AMD θα πρέπει να εξετάσει μια πιο επιθετική στρατηγική για την επόμενη γενιά των καρτών της. Αν με την κυκλοφορία της RDNA 4 αρχιτεκτονικής, η AMD προσφέρει μια RX 8800 XT με τις επιδόσεις της RX 7900 XT στα 400 δολάρια, αυτό θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα. Αν και οι χαμηλές τιμές ενδέχεται να επηρεάσουν την κερδοφορία, μια τέτοια στρατηγική θα μπορούσε να αυξήσει το ενδιαφέρον για τις κάρτες γραφικών της AMD και να επαναφέρει την εταιρεία στον ανταγωνισμό με την Nvidia.

     

    Η AMD δεν μπορεί να περιοριστεί απλώς σε ελαφρώς καλύτερες τιμές ή επιδόσεις στον τομέα του rasterization. Πρέπει να ανταγωνιστεί τη Nvidia πιο αποτελεσματικά στον τομέα του ray tracing και των τεχνολογιών όπως το DLSS. Μια πιο ριζική προσέγγιση είναι απαραίτητη για να ανακτήσει μερίδιο αγοράς και να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Nvidia.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Andy Edser
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.