Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD αναφέρει απότομη πτώση στα έσοδα στο τομέα gaming

      Το τμήμα gaming καταγράφει πτώση 59% εν μέσω της πτώσης των πωλήσεων κονσολών

    Η AMD ανακοίνωσε σημαντική πτώση 59% στα έσοδα από τον τομέα Gaming σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό το τμήμα, υπεύθυνο για τις gaming GPU, συμπεριλαμβανομένων των τσιπ AMD Radeon για κάρτες γραφικών PC και προσαρμοσμένων τσιπ για κονσόλες όπως το PlayStation 5, σημείωσε αξιοσημείωτη πτώση στις πωλήσεις. Τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2024 αποκαλύπτουν ότι τα έσοδα του τομέα Gaming έχουν μειωθεί στα 648 εκατομμύρια δολάρια, από 1.570 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο του 2023, και 30% χαμηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο.

     

    Η AMD αποδίδει αυτή την πτώση των εσόδων κυρίως στη μείωση των εσόδων από ημι-προσαρμογή, αναφερόμενη στις συσκευές system-on-chip (SoC) που παράγει για κονσόλες. Αυτά τα SoC, τα οποία ενσωματώνουν τις GPU Radeon και τους πυρήνες CPU Zen, χρησιμοποιούνται στο PlayStation 5 της Sony και στο Xbox Series X της Microsoft. Με τις δύο κονσόλες να πλησιάζουν τα τέσσερα χρόνια κυκλοφορίας, αναμένεται επιβράδυνση των πωλήσεων, παρά τις φήμες ότι η AMD θα προμηθεύσει την GPU για το επερχόμενο PlayStation 5 Pro.

     

    Αντίθετα, οι GPU Radeon της AMD, ενώ τροφοδοτούν ορισμένα από τα κορυφαία μοντέλα καρτών γραφικών, όπως η Radeon RX 7800 XT, συνεχίζουν να αγωνίζονται έναντι της Nvidia σε τομείς όπως το ray tracing και το upscaling. Η έρευνα Steam του Ιουνίου υπογραμμίζει αυτή την πρόκληση, καθώς καμία GPU AMD Radeon δεν εμφανίζεται στις 15 κορυφαίες κάρτες γραφικών. Η πρώτη κάρτα αρχιτεκτονικής RDNA 3, η Radeon RX 7900 XTX, κατατάσσεται μόλις στο νούμερο 57, ενώ η RTX 4060 της Nvidia κατέχει περίοπτη θέση στην πρώτη 10άδα.

     

    Αυτή η πτώση στο τμήμα Gaming της AMD δεν είναι μεμονωμένη. Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2024 έδειξαν επίσης μείωση 48% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων GPU Radeon. Ωστόσο, η τελευταία έκθεση υποδηλώνει ότι η τρέχουσα πτώση των εσόδων επηρεάζεται περισσότερο από τις μειωμένες πωλήσεις προσαρμοσμένων συσκευών SoC παρά από τις Radeon GPU.

     

    Παρά τις προκλήσεις αυτές, η συνολική οικονομική υγεία της AMD παραμένει ισχυρή, με αύξηση 9% στα συνολικά έσοδα σε σχέση με πέρυσι, ενισχυμένη από τα στοιχεία ρεκόρ στο τμήμα κέντρων δεδομένων και τις ισχυρές πωλήσεις των επεξεργαστών Ryzen. Όσον αφορά το μέλλον, η AMD σχεδιάζει να λανσάρει τη σειρά CPU Zen 5, με τις τιμές των Ryzen 9000 να έχουν ήδη διαρρεύσει στο διαδίκτυο, γεγονός που υποδηλώνει τη συνέχιση της καινοτομίας και της επέκτασης σε άλλα τμήματα της αγοράς.


    Πηγή
    Φωτογραφία: pcgamesn.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.