Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Επίδραση του Denuvo DRM στα Έσοδα των Παιχνιδιών Υπολογιστή

      Η τεχνολογία Denuvo μειώνει τις απώλειες εσόδων από πειρατεία έως και 20%, αλλά όχι χωρίς επιπτώσεις

    Από το 2014, η τεχνολογία διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων Denuvo χρησιμοποιείται για την προστασία των παιχνιδιών υπολογιστή από την πειρατεία. Σύμφωνα με το άρθρο του William M. Volckmann από το University of North Carolina, στο Kenan-Flagler Business School, με τίτλο "Revenue effects of Denuvo digital rights management on PC video games" και δημοσιευμένο στο περιοδικό Entertainment Computing (Volume 52), η χρήση του Denuvo μπορεί να μειώσει τις απώλειες εσόδων λόγω πειρατείας κατά μέσο όρο 15% και κατά μέγιστο 20%, εφόσον δεν έχει παρακαμφθεί. Όταν το Denuvo αντέχει για τουλάχιστον 12 εβδομάδες, η πειρατεία έχει μηδενική επίδραση στα συνολικά έσοδα..

     

    Η έρευνα επισημαίνει ότι αν το Denuvo παρακαμφθεί νωρίς, τα έσοδα μπορούν να μειωθούν κατά περίπου 20%. Παρόλα αυτά, μετά τις τρεις πρώτες μήνες από την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού, η διατήρηση του Denuvo είναι λιγότερο αποτελεσματική και ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση του παιχνιδιού, καθώς πολλοί χρήστες αποφεύγουν το DRM λόγω των επιπτώσεών του.

     

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Volckmann, η προστασία που προσφέρει το Denuvo είναι κυρίως βραχυπρόθεσμη. Οι εκδότες το χρησιμοποιούν για να αποτρέψουν την απώλεια εσόδων κατά τη σημαντικότερη περίοδο κυκλοφορίας, ωστόσο το μακροχρόνιο κόστος και οι αρνητικές αντιδράσεις του κοινού το καθιστούν λιγότερο βιώσιμη λύση μακροπρόθεσμα. Αυτή η έρευνα αναδεικνύει το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι εκδότες παιχνιδιών σχετικά με τη συνεχιζόμενη εξάρτησή τους από την τεχνολογία DRM.


    Πηγή
    Φωτογραφία: BBC
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.