Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Μια ολοκληρωμένη ανάλυση της κατανόησης της δημοτικότητας των γλωσσών προγραμματισμού

      Ο νέος συγκεντρωτικός δείκτης προσφέρει πληροφορίες για τις γλώσσες κωδικοποίησης που βρίσκονται σε εξέλιξη

    Μια πρόσφατη μελέτη του IEEE προκάλεσε συζητήσεις σχετικά με τη δημοτικότητα των γλωσσών προγραμματισμού, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις αγγελίες εργασίας. Η ανάλυση έθεσε ερωτήματα σχετικά με το τι θεωρείται γλώσσα προγραμματισμού και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της δημοτικότητάς τους. Όπως συμβαίνει και με τις πολιτικές δημοσκοπήσεις, οι έρευνες για τις γλώσσες προγραμματισμού παρουσιάζουν συχνά ποικίλα αποτελέσματα ανάλογα με την πηγή και τις μετρήσεις που χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα, τα αποτελέσματα της έρευνας του IEEE μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από εκείνα που προκύπτουν από μετρήσεις που βασίζονται στη Google, όπως ο δείκτης PYPL, ο οποίος παρακολουθεί τη συχνότητα των αναζητήσεων σε φροντιστήρια γλωσσών.

     

    Για την αντιμετώπιση αυτών των αποκλίσεων, το ZDNET ανέπτυξε έναν συγκεντρωτικό δείκτη που συνδυάζει δεδομένα από εννέα διαφορετικές πηγές για να παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των τάσεων των γλωσσών προγραμματισμού. Αυτός ο νέος δείκτης ZDNET Index of Programming Language Popularity περιλαμβάνει δεδομένα από το PYPL, το Tiobe, το GitHub Usage και διάφορες έρευνες από το Stack Overflow, καθώς και πολλαπλούς δείκτες από το IEEE. Συνδυάζοντας αυτά τα διαφορετικά σημεία δεδομένων, ο δείκτης στοχεύει στην εξάλειψη της προκατάληψης και στην παροχή μιας ισορροπημένης προοπτικής για τη δημοτικότητα των γλωσσών.

     

    Η κατανόηση του λόγου για τον οποίο αναζητούνται αυτές τις πληροφορίες είναι απαραίτητη. Τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους επαγγελματίες, το να γνωρίζουν ποιες γλώσσες έχουν ζήτηση μπορεί να καθοδηγήσει τις αποφάσεις καριέρας και τον προγραμματισμό έργων. Οι προγραμματιστές που θέλουν να διασφαλίσουν τη συμβατότητα και την ευρεία χρήση του λογισμικού τους πρέπει να γνωρίζουν τις δημοφιλείς γλώσσες. Επιπλέον, η επιλογή της κατάλληλης γλώσσας για ένα νέο έργο είναι ζωτικής σημασίας, εξισορροπώντας μεταξύ της δημοτικότητας της γλώσσας και της καταλληλότητάς της για την εκάστοτε εργασία.

     

    Τα συγκεντρωτικά δεδομένα αποκαλύπτουν ότι η Python, η JavaScript και η Java είναι επί του παρόντος οι κορυφαίες γλώσσες, που προτιμώνται για την ευελιξία τους και την εξέχουσα θέση τους στην ανάπτυξη AI και ιστού. Τα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι ενώ οι παραδοσιακές γλώσσες όπως η C, η C++ και η C# παραμένουν σημαντικές, οι αναδυόμενες γλώσσες όπως η TypeScript κερδίζουν έδαφος. 


    Πηγή
    Φωτογραφία: deberarr/Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.