Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η NVIDIA κάνει στρατηγική μετακίνηση σε Open-Source GPU Kernel Modules με το πρόγραμμα οδήγησης R560

      Η σημαντική αλλαγή στην πολιτική οδηγών υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις και νέες δυνατότητες

    Σε μια σημαντική εξέλιξη για την κοινότητα Linux και τους χρήστες GPU παγκοσμίως, η NVIDIA ανακοίνωσε τη μετάβαση σε μονάδες πυρήνα GPU ανοιχτού κώδικα με την επερχόμενη έκδοση του προγράμματος οδήγησης R560. Αυτή η μετάβαση, η οποία είχε για πρώτη φορά αναφερθεί τον Μάιο του 2022 με την έκδοση του προγράμματος οδήγησης R515, υπόσχεται να βελτιώσει τις επιδόσεις και τις δυνατότητες των GPU της NVIDIA, ενώ παράλληλα θα προωθήσει μεγαλύτερη ευελιξία και ενσωμάτωση στα οικοσυστήματα ανοικτού κώδικα.

     

    Η αρχική "προέλαση" της NVIDIA σε προγράμματα οδήγησης ανοικτού κώδικα στόχευε κυρίως τις υπολογιστικές GPU για κέντρα δεδομένων, αφήνοντας τις GPU GeForce και Workstation σε κατάσταση άλφα. Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, η εταιρεία έχει αναφέρει ότι επιτυγχάνει ισοδύναμες ή καλύτερες επιδόσεις εφαρμογών με τις μονάδες ανοικτού κώδικα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ιδιόκτητες. Η πρόοδος αυτή υποστηρίζεται από νέες δυνατότητες όπως η διαχείριση ετερογενούς μνήμης (HMM), η υποστήριξη εμπιστευτικών υπολογισμών και η ενσωμάτωση συνεκτικών αρχιτεκτονικών μνήμης στις πλατφόρμες Grace της NVIDIA.

     

    Η μετάβαση σε προγράμματα οδήγησης ανοικτού κώδικα δεν είναι καθολική για όλες τις GPU της NVIDIA. Οι πιο πρόσφατες και πρωτοποριακές πλατφόρμες όπως η NVIDIA Grace Hopper ή η NVIDIA Blackwell θα υποστηρίζουν αποκλειστικά μονάδες πυρήνα GPU ανοικτού κώδικα. Αντίθετα, οι χρήστες με παλαιότερες GPU από τις αρχιτεκτονικές Maxwell, Pascal ή Volta θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν proprietary drivers. Για μικτές εφαρμογές GPU, ο proprietary driver παραμένει συνιστώμενος. Για να διευκολυνθεί αυτή η μετάβαση, η NVIDIA παρέχει ένα βοηθητικό σενάριο ανίχνευσης για να βοηθήσει τους χρήστες να επιλέξουν το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης για τη διαμόρφωση του υλικού τους.

     

    Επιπλέον, η διαδικασία εγκατάστασης για το CUDA Toolkit και τα προγράμματα οδήγησης έχει βελτιωθεί. Από το CUDA 12.6 και μετά, το προεπιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης που θα εγκατασταθεί θα είναι η παραλλαγή ανοικτού κώδικα, με σαφή καθοδήγηση που παρέχεται για τους διαχειριστές πακέτων σε διάφορες διανομές Linux. Για όσους χρησιμοποιούν αρχεία εκτέλεσης εγκατάστασης, οι διεπαφές χρήστη έχουν ενημερωθεί ώστε να επιτρέπουν την εύκολη επιλογή μεταξύ οδηγών proprietary και ανοικτού κώδικα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Nvidia
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.